Dakle, u zemlji gde je manjak demokratije, tim više treba ignorisati volju naroda, dok se ista u demokratskim zemljama treba maksimalno uvažavati?
Vučićeva Srbija
- Post n°876
Re: Vučićeva Srbija
Dakle, u zemlji gde je manjak demokratije, tim više treba ignorisati volju naroda, dok se ista u demokratskim zemljama treba maksimalno uvažavati?
- Post n°877
Filipenko wrote:
Ne, nego prosto istrazivanje nista ne znaci. 10 dana neka s i mediji bruje o tome kako uh,ah, moraju neke sankcijice, necemo sve jer mismo samostalni, a pristup zabranjen ovima drugima, imaces minimum 50-50. Kao sto je i ovih 80-20 na talasu propagande, doduse znatno duze. Ne postoji"volja naroda" u autokratiji, osim ako protiv onoga sto hoce vlast. "Volja naroda" koja ide za rezimskom propagandnom masinom u autokratiji prosto nije nista.
- Post n°878
Mór Thököly wrote:Filipenko wrote:Vas tzv. demokrate bi trebalo da je briga. Evo, ja priznajem da me nije briga, ali nisam demokrata, pa to ne ukazuje na internu nedoslednost.
Zato cete nam npr. probiti usi pricama kako je javno mnjenje Svedske i Finske promenilo misljenje i pozelelo Nato zbog ruskog (ne)cinjenja, i da je to bio glas javnosti koji se morao poslusati i na osnovu kog se legitimno delovalo.
Svedska i Finska su demokratske zemlje. Srbija nije.
pa i to demokratije što hvali ne bi išlo u korist tvom mišljenju....
precenjuješ srbiju ukratko i za početnike
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°879
Ne mozemo mi da kazemo - rezim kontrolise sve i zato pobeda na izborima ima upitnu legitimnost, a onda uzmemo neko istrazivanje javnogmnjenja i kazemo - a pa vidite sta je raspolozenje naroda. Ta dva su jedno te isto i imaju istu legitimnost.
- Post n°880
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°881
- Post n°882
neko bi izneo argument, da nisu dvaes godina davali pare Dobrici, da uci ljude duzmu ceger, ne bi bilo ni tih 20 postoMór Thököly wrote:Da je 10 godina bio pravi demokratski zivot 100% ti garantujem da bio bilo kom pitanju tesko bilo 80-20. To u normalnim uslovima ne biva.
Ne mozemo mi da kazemo - rezim kontrolise sve i zato pobeda na izborima ima upitnu legitimnost, a onda uzmemo neko istrazivanje javnogmnjenja i kazemo - a pa vidite sta je raspolozenje naroda. Ta dva su jedno te isto i imaju istu legitimnost.
- Post n°884
- Post n°885
_____
#FreeFacu
- Post n°886
Ja sam tu brzinu pripisao promeni stanja na terenu. Znas ono, glup covek ne menja stavove nikad, a pametan ih promeni u skladu sa situacijom na terenu. Evo recimo kao sto je onomad Staljin milsio da Hitler nikad nece da ga napadne jer zaboga potpisali su sporazum, pa je ipak promenio misljenje kada ga je Hitler napao. Negde sam citao da je i sovjetski narod promenio misljenje prema Nemackoj bas u to vreme, ali nikako ne mogu da nadjem link na istrazivanje javnog mnenja u SSSRu krajem juna 1941.Filipenko wrote:OK, zasto onda koristite istrazivanja javnog mnjenja da dajete relevantnost nekim stavovima? Recimo, brzina kojom su Svedi i Finci hteli u Nato je pripisana raspolozenju naroda, merenom izmedju dva izbora.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°887
kondo wrote:pet postova unazad pa ispočetka
Izvoli
- Post n°888
Mada je zapravo stav iz kojeg se najbolje da je proizvod režimske propagande, ovaj:
Истраживање је, каже Михаиловић, показало и да 81 одсто испитаника слаже са ставом да Србија треба по сваку цену да сачува своју неутралност.
Ovo nije ni rusofilija, ni putinofilija, nego proizvod papagajskog ponavljanje priče o neutralnosti kao najboljem putu. Sumnjam da iko tako predano prati jutranje programe na nacionalnim frekvencijama kao ja, ali ovo se ponavlja češće nego "svaka čast Vučiću", "Stefanović da objasni" i "tajkunski mediji napadaju predsednikovu porodicu" zajedno.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°889
Uostalom, tu su Wagner, Academi, Legija... pa ko voli neka mu je srećan put.
_____
- Post n°890
Неке су ЕУФОР мисије, неке Уједињених Нација, а ЦГ може и у НАТО мисије.
Дупле дневнице, смештај луксузан, само треба да раде свој посао по својој савести. Углавном хирурзи и лекари.
Нисам чуо да је неко био приморан да прекрши Хипократову заклетву а камо ли права и обичаје ратовања. Заправо, ни пушке не носе.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°891
@prijavi_problem Od Kneza Miloša ka Savskoj i prema Mostaru niko nema struje. Na sajtu EDBa nema informacija, na telefone se, naravno, niko je najvlja. Ima li cenjeni Beokom kada će prestati ova agonija u najtoplijem danu godine? Hvala unapred!
— Paun Avlovic (@Tails_and_Tea) June 30, 2022
@acasapic malo nema struje pola grada, Vozdovac, semafori Vozdovac, Senjak, Banovo brdo. Ne dozvoli da se problemi gomilaju.
— secer_onaj_najgori (@SNajgori) June 30, 2022
Nigde nema struje. NBGD u haosu. Tramvaji stoje na mostu na Adi. Sajam nema struje. Semafor u Ruskoj ne radi.
— Slobodan Marković (@slobanet) June 30, 2022
Ali TENT sigurno radi punom parom!!!
Trenutno, Institut za onkologiju i radiologiju, nema struje u celoj zgradi. pic.twitter.com/HJO1DyusTT
— micy89 (@micy89) June 30, 2022
Nema struje ni na Brdu ni na NBG, el treba da se zabrinemo?
— ItAin'tFunny (@majov976) June 30, 2022
ne radi ni jedan semafor na NBGD u špicu, kolaps. ni jednog raspalog pandura u blizini, zauzeti obezbeđenjem Dritana od Kavčana i hapšenjem glumaca po Kraljevu. sve da izgori.
— Vladimir Milovanović (@kicosh) June 30, 2022
Tramvaji i dalje stoje na mostu na Adi, Naxi kamere koje pokrivaju Gazelu, Mostarsku petlju i Jurija Gagarina ne rade.
https://www.naxi.rs/kamere
- Post n°892
https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/4869315/trolejbus-tramvaj-struja-prekid.htmlZbog kvara na trafo stanici bez struje delovi Novog Beograda, Čukarice i centra grada
U dispečerskom centru GSP-a potvrđeno je RTS-u da su dve podstanice bez struje zbog čega su mreže koje napajaju trolejbuse, tramvaje i eko autobus bez napajanja.
U prekidu su tramvajske i trolejbuske linije u delu Kneza Miloša, Bulevara Neznanog junaka, na Mostarskoj petlji i deo Novog Beograda u Bloku 28.
Na tim lokacijama u prekidu su tramvajske linije 11,12 i 13, trolejbuske linije 40 i 41, i linija Eko 1.
Bez napajanja električnom energijom je i Požeška ulica na Banovom brdu.
Zbog prekida u snabdevanju struje nerade ni semafori pa su se stvorile velike saobraćajne gužve zbog čega policija reguliše saobraćaj.
Iz EDB-a su saopštili da je zbog kvara na trafo stanici TS 110/35 kV TE-TO Novi Beograd, koja je u vlasništvu JKP "Beogradske elektrane" bez napajanja od 15,15 časova ostao deo korisnika distributivnog sistema na Novom Beogradu, Čukarici i u centralnim gradskim opštinama.
Dežurne ekipe su na terenu i rade na uspostavi napajanja preko alternativnh pravaca napajanja.
Na par minuta do prebacivanja na agregate, bez struje je bio i deo Kliničkog centra.
- Post n°893
Favorite world leaders in W.Balkan countries (@IRIglobal poll):
— kos_data (@kos_data) June 30, 2022
:flag_xk::
78% Biden
72% Erdogan
57% Macron
:flag_rs::
88% Putin
72% Xi Jinping
60% Dodik
:flag_ba::
59% Erdogan
49% Biden
43% Putin
:flag_mk::
72% Erdogan
64% Vucic
61% Putin
:flag_me:
56% Putin
55% Xi Jinping
54% Erdogan
_____
????
- Post n°894
JKP „Beogradske elektrane“: Potpisali smo ugovor sa „Elektrodistribucijom“, transformator koji je ispao na NBG je njihova nadležnost https://t.co/DqsW3VZlMk
— Dnevni list Danas (@OnlineDanas) June 30, 2022
- Post n°896
— ordure (@ordurebizarree) June 29, 2022
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°897
Janko Suvar wrote:Favorite world leaders in W.Balkan countries (@IRIglobal poll):
— kos_data (@kos_data) June 30, 2022
:flag_xk::
78% Biden
72% Erdogan
57% Macron
:flag_rs::
88% Putin
72% Xi Jinping
60% Dodik
:flag_ba::
59% Erdogan
49% Biden
43% Putin
:flag_mk::
72% Erdogan
64% Vucic
61% Putin
:flag_me:
56% Putin
55% Xi Jinping
54% Erdogan
Istraživanja su rađena u januaru i februaru ove godine.
- Spoiler:
- Post n°898
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°900