Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vučićeva Srbija

Sotir

Vučićeva Srbija - Page 18 Empty Re: Vučićeva Srbija

Post by Sotir Tue Apr 27, 2021 11:24 am

У склопу недеље #свисуисти подсетимо се ко је донео закон да странке бирају судије.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 27, 2021 11:29 am

boomer crook wrote:
    Mór Thököly wrote:

Ne, pazi, ono sto ja mislim sustinski nema veze sa svim tim. Moja analiza se svodi na sledece - nema teoretske sanse da Vucic (zapravo bilo ko na vlasti u Srbiji) potpise priznanje Kosova bez specijalnog statusa za Sever i generalno ovog sto pise u tom navodnom non-paperu. I Srbija ce tu ici do vojne intervencije, i niko ne treba da ima nikakve dileme u tom pogledu. Drugo je pitanje da li neko to zeli. Trece je pitanje ako sami Albanci pokusaju da na silu integrisu Sever, pa onda Srbija odgovori na to da li ce, ne UN (to nema govora), nego da li ce EU uspeti da uvede nekakve sankcije Srbiji. Jucerasnji razgovori u Briselu mi uopste ne lice na nekakvo zaostravanje prema Srbiji. 

Cetvrto je ta malo sira slika. Amerikanci brinu o Kosovu, ali neuporedivo vise brinu o Severnom toku i generalno ruskom (donekle i kineskom) uticaju u istocnoj Evropi. Sto je jednacina sa vise nepoznatih.

pa ja mislim da nije bilo zaostravanja. vucic je kao student koji je dobio jos jedan rok. samo nisam siguran da su amerika i evropa tu na istoj liniji.

Pa nisu na istoj liniji, ali to je problem za Ameriku, jer a) ovo prosto nije 99 b) postoje i drugi, a neki mozda i vazniji, ustupci koji Americi trebaju od npr Nemacke. Americi treba EU za pritisak na Srbiju, jer sam americki pritisak na Srbiju je ogranicenog dometa, nisu americke pare u Srbiji i Srbe zabole da li bez vuza mogu u Ameriku, npr. A EU (nemacku i francusku) ce se pomuciti da nateraju da ucestvuju u necemu sto ima visoke sanse da u sred sveg ovog sranja dovede do nekog novog rata, ma kako "ogranicenog". Pogotovu kad im EU treba za Severni tok, za usaglasavanje politike prema Kini i generalno za osecaj da ova americka administracija ima vise sluha za potrebe saveznika.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 27, 2021 11:45 am

Mislim, naravno, uvek postoji sansa da Albanci uz namig US pokusaju da stvore "novu realnost na terenu", to se zavrsi kako se zavrsi (vrv gledanjem preko nisana na Ibru) i onda krene pritisak na Srbiju, ali i Pariz i Berlin, koji moze da uspe ili ne uspe (u Srbiji ima masa nemackih firmi, Francuzi treba da grade metro, dobave helikoptere i svasta jos nesto) i sta cemo ako EU npr samo  uvede vize Srbiji i sve ostalo ostane isto i vuce se godinama sa ko zna kakvim ishodom na kraju (da sam na mestu Albanaca na Kosovu razmisljao bih o ovakvom scenariju u kome od sad pa do   vecnosti ne bih postao clan UN, Nato i svega ostalog, vize zauvek, a boga pitaj kakva ce americka administracija doci na vlast za 4, 8, 12 godina)
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 27, 2021 11:48 am

Mislim, ja to samo pominjem Fra i Ger, ne pominjem one zemlje EU (ali i Nato) koje bi bile jos manje voljne da vrse nekakav ozbiljan pritisak na Srbiju ako sranje izazovu Albanci.
    kondo

Post by kondo Tue Apr 27, 2021 12:06 pm

taršiji su popizdeli all over, twitter gori. oni su u fazonu ne damo ništa, dečane su naše plus BPM.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Dambo

Post by Dambo Tue Apr 27, 2021 12:35 pm

Uhapšen Jutka zbog malverzacija nekih

Mediji: Policija opkolila kuću Milutian Jeličića Jutke, priveden je - B92
    plachkica

Post by plachkica Tue Apr 27, 2021 1:16 pm

Vučić o non-pejperu: Sumnjam na jednu ženu…

Non-pejper o Kosovu smislio je neko mnogo pametniji i lukaviji od mene, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, nakon što je revakcinisan u Doljevcu, dodao da je taj papir smišljao neko ko je mnogo pametan.

„Jedna ključna stvar to je priznanje nezavisnog Kosova koje je užasno – evo vam 90 odsto stvari koje su manje važne, ali ono najvažnije ide nama“, istakao je on.

Kako je kazao, oko 50 ljudi u svetu se bavi pitanjem Kosova i sumnja na jednu osobu.

„Reč je o fantastično pametnoj ženi, jer smatram da niko drugi ne bi mogao da sastavi i napravi“, rekao je on i dodao da će se politički motivi tek raspravljati. Kazao je da dijalog počinje tek 15. maja, te da će stručnjaci iz celog sveta „potrčati da kažu ‘ne’ ii ‘da“.

Podsećamo, redakcija prištinskog lista Koha dobila je dokument za koji navode da je „non -pejper“, a koji su sastavile Nemačka i Francuska, u sklopu zajedničke inicijative ove dve države za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i njegovo zaključivanje konačnim sporazumom.

Ovu vest, u međuvremenu, demantovao je nemački ambasador u Prištini, koji je rekao da je u pitanju „fejk njuz“.
    https://nova.rs/vesti/politika/vucic-o-non-pejperu-sumnjam-na-jednu-zenu/
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Apr 27, 2021 1:16 pm

http://www.nspm.rs/hronika/aleksandar-vucic-novi-non-pejper-je-pisao-neko-upucen-procitao-sam-ga-sinoc-sumnjam-na-jednu-osobu-da-stoji-iza-toga.html

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Apr 27, 2021 2:11 pm

šta je non pejper?
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 27, 2021 2:16 pm

Predlog za razmisljanje/diskusiju
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Apr 27, 2021 2:28 pm

termin je dete bankara i projektnih fondaša
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Tue Apr 27, 2021 3:03 pm

Пре ће бити високе англосаксонске дипломатије. 

Имају термине ”бели папир”, ”жути папир”, ”плави папир”, ”не-папир”.

https://en.wikipedia.org/wiki/White_paper
    као и
    https://en.wikipedia.org/wiki/White_Paper_of_1939

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Margit Savović

Post by Margit Savović Tue Apr 27, 2021 3:27 pm

Turul madár wrote:termin je dete bankara i projektnih fondaša
    Molim te, bankari su posten svet u odnosu na projektne fondase.
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Tue Apr 27, 2021 3:30 pm

+1

Предузетнички фондови и инвеститори анђели су људи који дижу посао од нуле, често својим парама.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Margit Savović

Post by Margit Savović Tue Apr 27, 2021 3:35 pm

Pricam o ljudima koji rade za platu u jednoj organizaciji, odgovaraju nekim sefovima, imaju odgovornosti i merljive ciljeve. Projektasi konsultanti iz oblasti javne uprave, obrazovanja i ljudskih prava bukvalno najgori olos.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Apr 27, 2021 3:37 pm

Јанош Винету wrote:+1

инвеститори анђели

Vučićeva Srbija - Page 18 Tenor
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 27, 2021 3:55 pm

Jedni rade za dobro cele zajednice, a drugi samoza svoj džep Vučićeva Srbija - Page 18 2304934895
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Tue Apr 27, 2021 4:30 pm

Банкари финансирају одрживе пословне подухвате, врше истраживања, упозоравају на нерентабилне инвестиције и кредите. Ако пукне, пуцају и они са њима.

Ови пројектни фондаши су најамници који раде од пројекта до пројекта, носећи са собом предубеђења, без икакве одговорности за последице свог идеолошког рада. Изврше неке ”структурне реформе образовања” а онда оду у друго министарство без да одговарају за последице свог рада. 

Шалим се, немам појма како изгледа пројектно фондирање. А ни банкари не одговарају него их држава једноставно извуче из буле, колико год улагали у глупости. Креди Свис и УБС су сто пута вршили криминалне финансијске радње, па ником ништа. Швајцарска је држава по њиховој мери, касица прасица за паркирање крвавог мафијашког новца из целог света.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Apr 27, 2021 4:33 pm

Bankari ti nude kišobran kada je lepo vreme, a ako počne kiša hitno ga uzimaju nazad.

Takav im je posao, takva im je roba, takvo im je roblje.
    Margit Savović

Post by Margit Savović Tue Apr 27, 2021 4:46 pm

Јанош Винету wrote:Банкари финансирају одрживе пословне подухвате, врше истраживања, упозоравају на нерентабилне инвестиције и кредите. Ако пукне, пуцају и они са њима.

Ови пројектни фондаши су најамници који раде од пројекта до пројекта, носећи са собом предубеђења, без икакве одговорности за последице свог идеолошког рада. Изврше неке ”структурне реформе образовања” а онда оду у друго министарство без да одговарају за последице свог рада. 

Шалим се, немам појма како изгледа пројектно фондирање. А ни банкари не одговарају него их држава једноставно извуче из буле, колико год улагали у глупости. Креди Свис и УБС су сто пута вршили криминалне финансијске радње, па ником ништа. Швајцарска је држава по њиховој мери, касица прасица за паркирање крвавог мафијашког новца из целог света.
    Ma ne pricam o ovim mudonjama na vrhu, nego tako nekim ljudima koji zavrse faks i nesto rade u nekoj banci. Posao da se roknes, ali primas tu jednu platu i radis po nekom algoritmu. Projektna mafija, ti konsultanti, oni sisaju i drzavu i strane donatore i izvlace pare, a sve mi nesto glumataju neki civilni sektor i slave svoj doprinos ovom drustvu.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Apr 27, 2021 4:47 pm

+1000

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 27, 2021 4:48 pm

Margit Savović wrote:
    Јанош Винету wrote:Банкари финансирају одрживе пословне подухвате, врше истраживања, упозоравају на нерентабилне инвестиције и кредите. Ако пукне, пуцају и они са њима.

Ma ne pricam o ovim mudonjama na vrhu, nego tako nekim ljudima koji zavrse faks i nesto rade u nekoj banci. Posao da se roknes, ali primas tu jednu platu i radis po nekom algoritmu. Projektna mafija, ti konsultanti, oni sisaju i drzavu i strane donatore i izvlace pare, a sve mi nesto glumataju neki civilni sektor i slave svoj doprinos ovom drustvu.

Pa cekaj, ni ja ne pricam o direktorima fondacija i ostalog Vučićeva Srbija - Page 18 1399639816
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Apr 27, 2021 4:49 pm

čim čuješ "mi iz civilnog sektora" uhvati se za pištolj i otkoči ga, nećeš nikad pogrešiti
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Apr 27, 2021 4:52 pm

a ti što "samo rade nešto kao algoritam" u svakoj kapitalističkoj banci, makar bilo to navlačenje ljudi da uzmu kreditnu karticu i kredit, pa jbg, nisu ni svi nacisti crtali i projektovali u berlinu, neki su morali i pred moskvu i staljingrad. svaki bankar koji nekom nešto uvali bez dovoljno informacija i manipulacijama raznim, kasnije će kad dođe izvršitelj, reći aaa jbg što se zaduživao/la

Last edited by Turul madár on Tue Apr 27, 2021 4:53 pm; edited 1 time in total
    Margit Savović

Post by Margit Savović Tue Apr 27, 2021 4:52 pm

Mór Thököly wrote:
    Margit Savović wrote:

Pa cekaj, ni ja ne pricam o direktorima fondacija i ostalog Vučićeva Srbija - Page 18 1399639816
    Ja o konsultantima sto naplacuju sate i dane za svoja kopi pejst sranja. Bolje kokain da valjaju nego svoje wordove, manje bih ih kriminizovala.

Jao da mi je da uzmem sabatikl neki i da napisem televizijsku dramu 'Reforma javne uprave'.

Post by Sponsored content

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 4:23 am