Koha objavila navodni non pejper Nemačke i Francuske o Kosovu
https://kossev.info/koha-objavila-navodni-non-pejper-nemacke-i-francuske-o-kosovu/
zamisli otkacimo SPC sa naseg budzeta i prikacimo ih na kosovskiMór Thököly wrote:Ovo sa upravljanjem iz Pecke patrijarsije je doduse domisljato. Nema sanse da ovo Kurti prihvati.
Mór Thököly wrote:Ovo je ZSO+. Vucic ako je pametan prihvatice ovo kao polaznu tacku, ispod koje nece ici. Jer ovo Kurti nema sanse da prihvati: nema medjusobnog priznanja, Sever je full autonoman i zasticenih crkava ima cak 40, sa jasnom definicijom da su to crkveni objekti SPC. Ovo sa upravljanjem iz Pecke patrijarsije je doduse domisljato. Nema sanse da ovo Kurti prihvati. Srbija samo treba da trazi da se definise ko pruza garancije na terenu za sve to.
Daï Djakman Faré wrote:zamisli otkacimo SPC sa naseg budzeta i prikacimo ih na kosovskiMór Thököly wrote:Ovo sa upravljanjem iz Pecke patrijarsije je doduse domisljato. Nema sanse da ovo Kurti prihvati.
boomer crook wrote:nema od ovog posla nista. odnosno "neometanje clanstva" je tako nebulozna kategorija da ni ja na kurtijevom mestu to ne bih prihvatio. bice priznanje ili nista.
wake up joe.
ćaća wrote:Evo kaže njemački ambasador nije istina.
I cannot understand what this is all about. On one hand everyone in Kosovo complains about interference from Serbia or from President @avucic himself but on the other hand here does the PM of #Kosovo even vote in a neighbouring state. Not acceptable. At least not for me. https://t.co/J3ndibX1qq
— Viola von Cramon (@ViolavonCramon) April 25, 2021
Osmani je ocenila da je važno kvalitativno poboljšati procesa dijaloga "zasnovanog na nepovredivosti teritorije Kosova i unitarnom karakteru države".
Erős Pista wrote:https://pescanik.net/plavo-crvena-balada/
MNE wrote:povredivost teritorije Srbije može al KiM ne može
Daï Djakman Faré wrote:zamisli otkacimo SPC sa naseg budzeta i prikacimo ih na kosovskiMór Thököly wrote:Ovo sa upravljanjem iz Pecke patrijarsije je doduse domisljato. Nema sanse da ovo Kurti prihvati.
boomer crook wrote:pazi ovako:
1. sustinski je osovini berlin-pariz odgovarao tramp u beloj kuci. to je bilo belo na crno da vode svoju politiku sto zapravo ni narandzastom nije smetalo. sada ce se drugacija pesma pevati.
2. nema sanse da amerikanci ne zalegnu iza medjusobnog priznanja posto je to doslovce osnov njihove politike u regionu.
3. ta nebulozna konstrukcija o ne-sprecavanju prijema u medjunarodne institucije je uvod u nestabilnost u regionu. sta to uopste znaci? sta ako spanija blokira prijem kosova u neko medjunarodno telo? da li srbija treba da posreduje kod spanije? ili sta ako to uradi rusija? ili ukrajina?
Mór Thököly wrote:boomer crook wrote:pazi ovako:
1. sustinski je osovini berlin-pariz odgovarao tramp u beloj kuci. to je bilo belo na crno da vode svoju politiku sto zapravo ni narandzastom nije smetalo. sada ce se drugacija pesma pevati.
2. nema sanse da amerikanci ne zalegnu iza medjusobnog priznanja posto je to doslovce osnov njihove politike u regionu.
3. ta nebulozna konstrukcija o ne-sprecavanju prijema u medjunarodne institucije je uvod u nestabilnost u regionu. sta to uopste znaci? sta ako spanija blokira prijem kosova u neko medjunarodno telo? da li srbija treba da posreduje kod spanije? ili sta ako to uradi rusija? ili ukrajina?
Ne, pazi, ono sto ja mislim sustinski nema veze sa svim tim. Moja analiza se svodi na sledece - nema teoretske sanse da Vucic (zapravo bilo ko na vlasti u Srbiji) potpise priznanje Kosova bez specijalnog statusa za Sever i generalno ovog sto pise u tom navodnom non-paperu. I Srbija ce tu ici do vojne intervencije, i niko ne treba da ima nikakve dileme u tom pogledu. Drugo je pitanje da li neko to zeli. Trece je pitanje ako sami Albanci pokusaju da na silu integrisu Sever, pa onda Srbija odgovori na to da li ce, ne UN (to nema govora), nego da li ce EU uspeti da uvede nekakve sankcije Srbiji. Jucerasnji razgovori u Briselu mi uopste ne lice na nekakvo zaostravanje prema Srbiji.
Cetvrto je ta malo sira slika. Amerikanci brinu o Kosovu, ali neuporedivo vise brinu o Severnom toku i generalno ruskom (donekle i kineskom) uticaju u istocnoj Evropi. Sto je jednacina sa vise nepoznatih.