Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vučićeva Srbija

plachkica

Vučićeva Srbija - Page 17 Empty Re: Vučićeva Srbija

Post by plachkica Tue Apr 27, 2021 12:53 am

ne mogu da tražim kosovski topik

Koha objavila navodni non pejper Nemačke i Francuske o Kosovu

https://kossev.info/koha-objavila-navodni-non-pejper-nemacke-i-francuske-o-kosovu/
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 27, 2021 2:03 am

Ovo je ZSO+. Vucic ako je pametan prihvatice ovo kao polaznu tacku, ispod koje nece ici. Jer ovo Kurti nema sanse da prihvati: nema medjusobnog priznanja, Sever je full autonoman i zasticenih crkava ima cak 40, sa jasnom definicijom da su to crkveni objekti SPC. Ovo sa upravljanjem iz Pecke patrijarsije je doduse domisljato. Nema sanse da ovo Kurti prihvati. Srbija samo treba da trazi da se definise ko pruza garancije na terenu za sve to.
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Tue Apr 27, 2021 2:49 am

Mór Thököly wrote:Ovo sa upravljanjem iz Pecke patrijarsije je doduse domisljato. Nema sanse da ovo Kurti prihvati.
    zamisli otkacimo SPC sa naseg budzeta i prikacimo ih na kosovski Vučićeva Srbija - Page 17 2705451110

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    ćaća

Post by ćaća Tue Apr 27, 2021 8:13 am

Mór Thököly wrote:Ovo je ZSO+. Vucic ako je pametan prihvatice ovo kao polaznu tacku, ispod koje nece ici. Jer ovo Kurti nema sanse da prihvati: nema medjusobnog priznanja, Sever je full autonoman i zasticenih crkava ima cak 40, sa jasnom definicijom da su to crkveni objekti SPC. Ovo sa upravljanjem iz Pecke patrijarsije je doduse domisljato. Nema sanse da ovo Kurti prihvati. Srbija samo treba da trazi da se definise ko pruza garancije na terenu za sve to.

+1

Za Srbe je ovo realno solidan predlog.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Apr 27, 2021 8:14 am

Daï Djakman Faré wrote:
    Mór Thököly wrote:Ovo sa upravljanjem iz Pecke patrijarsije je doduse domisljato. Nema sanse da ovo Kurti prihvati.
    zamisli otkacimo SPC sa naseg budzeta i prikacimo ih na kosovski Vučićeva Srbija - Page 17 2705451110

Vučićeva Srbija - Page 17 3579118792

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    ćaća

Post by ćaća Tue Apr 27, 2021 8:24 am

Jedini problem za srpsku stranu je odnos te srpske autonomije i Beograda. Sa druge strane, Kurti ovo neće prihvatiti.
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Apr 27, 2021 8:26 am

nema od ovog posla nista. odnosno "neometanje clanstva" je tako nebulozna kategorija da ni ja na kurtijevom mestu to ne bih prihvatio. bice priznanje ili nista.

wake up joe.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Apr 27, 2021 8:29 am

inace ovo deluje kao iznudjeni non-pajper nakon onog slovenackog kvalitetnog istrcavanja sa terena.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 27, 2021 8:32 am

boomer crook wrote:nema od ovog posla nista. odnosno "neometanje clanstva" je tako nebulozna kategorija da ni ja na kurtijevom mestu to ne bih prihvatio. bice priznanje ili nista.

wake up joe.

Moze Joe da vejkapuje koliko hoce ako Bgd ovo aproprijetizuje. To dal od tog posla ima ili nema nista to je drugo pitanje, ali ako Vucic kaze "to je to, hvala EU (Fra i Ger) na konacno korektnom predlogu, sjebace posao Kurtiju i Amerima zestoko (zajedno sa "evropskim partnerima", razume se). A omoguci ce i Srbiji otkocavanje otvaranja poglavlja i priblizavanja EU, sto je u sustini najvaznije.
    ćaća

Post by ćaća Tue Apr 27, 2021 8:34 am

Evo kaže njemački ambasador nije istina.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 27, 2021 8:36 am

ćaća wrote:Evo kaže njemački ambasador nije istina.

Dobro, to...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 27, 2021 8:38 am

Vučićeva Srbija - Page 17 1861198401

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 27, 2021 8:55 am

Mi ne mozemo znati ono sto ne znamo, je li Vučićeva Srbija - Page 17 1399639816 ali vidim razvoj situacije i vidim da se nesto dogadja. S jedne strane AV u Briselu all smiles, s druge strane ovo. Plus, taj non-paper je toliko razradjen da nema sanse da nema zrno istine u tome. A u javnost ga je vrv putio neko kome se ne svidja.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 27, 2021 9:41 am

Imamo ovu izjavu Osmani od juce posle razgivora sa Rikerom

Osmani je ocenila da je važno kvalitativno poboljšati procesa dijaloga "zasnovanog na nepovredivosti teritorije Kosova i unitarnom karakteru države".

Cisto analiticki - ovo je put u veliku nestabilnosti, possibly rat na severu Kosova, odnosno upad MUP/VS tamo. To znaju i u EU i takve sukobe siguran sam da ne zele. Da li je to i politika SAD, to ne znam (to o unitarnom karakteru drzave), ali to bi bilo jako lose i ne bi se zavrsilo nikakvom "normalizacijom" nego suprotno.

Post by MNE Tue Apr 27, 2021 10:07 am

povredivost teritorije Srbije može al KiM ne može
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Apr 27, 2021 10:17 am

https://pescanik.net/plavo-crvena-balada/

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 27, 2021 10:36 am

Erős Pista wrote:https://pescanik.net/plavo-crvena-balada/

Mene iskreno cudi da pravna drzava funkcionise i ovoliko koliko je funkcionisala u ovom slucaju.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 27, 2021 10:37 am

MNE wrote:povredivost teritorije Srbije može al KiM ne može

Ovo nije cak ni to, nego "unitarnost". To je za srpsku stranu totalni non-starter, jer ZSO je vec potpisan.
    паће

Post by паће Tue Apr 27, 2021 10:41 am

Daï Djakman Faré wrote:

И још им прикаче неразвијену покрајину Албанију па да видимо...

А то што је певачко друшто СПЦ на буџету је посебна прича. Ако си на буџету, онда си државна установа...

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Apr 27, 2021 10:42 am

pazi ovako:

1. sustinski je osovini berlin-pariz odgovarao tramp u beloj kuci. to je bilo belo na crno da vode svoju politiku sto zapravo ni narandzastom nije smetalo. sada ce se drugacija pesma pevati.
    2. nema sanse da amerikanci ne zalegnu iza medjusobnog priznanja posto je to doslovce osnov njihove politike u regionu.
    3. ta nebulozna konstrukcija o ne-sprecavanju prijema u medjunarodne institucije je uvod u nestabilnost u regionu. sta to uopste znaci? sta ako spanija blokira prijem kosova u neko medjunarodno telo? da li srbija treba da posreduje kod spanije? ili sta ako to uradi rusija? ili ukrajina?

_____
    Margit Savović

Post by Margit Savović Tue Apr 27, 2021 10:56 am

A sta je problem da se izdvoji Sever? Pa taj Sever najvece sranje od celog Kosova, sta je Kurti navalio koji moj.
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Apr 27, 2021 11:04 am

sada citam da taj non-paper sadrzi i medjusobno priznanje do 2022.

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Apr 27, 2021 11:05 am

To je za 8 meseci.

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 27, 2021 11:06 am

boomer crook wrote:pazi ovako:

1. sustinski je osovini berlin-pariz odgovarao tramp u beloj kuci. to je bilo belo na crno da vode svoju politiku sto zapravo ni narandzastom nije smetalo. sada ce se drugacija pesma pevati.
    2. nema sanse da amerikanci ne zalegnu iza medjusobnog priznanja posto je to doslovce osnov njihove politike u regionu.
    3. ta nebulozna konstrukcija o ne-sprecavanju prijema u medjunarodne institucije je uvod u nestabilnost u regionu. sta to uopste znaci? sta ako spanija blokira prijem kosova u neko medjunarodno telo? da li srbija treba da posreduje kod spanije? ili sta ako to uradi rusija? ili ukrajina?

Ne, pazi, ono sto ja mislim sustinski nema veze sa svim tim. Moja analiza se svodi na sledece - nema teoretske sanse da Vucic (zapravo bilo ko na vlasti u Srbiji) potpise priznanje Kosova bez specijalnog statusa za Sever i generalno ovog sto pise u tom navodnom non-paperu. I Srbija ce tu ici do vojne intervencije, i niko ne treba da ima nikakve dileme u tom pogledu. Drugo je pitanje da li neko to zeli. Trece je pitanje ako sami Albanci pokusaju da na silu integrisu Sever, pa onda Srbija odgovori na to da li ce, ne UN (to nema govora), nego da li ce EU uspeti da uvede nekakve sankcije Srbiji. Jucerasnji razgovori u Briselu mi uopste ne lice na nekakvo zaostravanje prema Srbiji. 

Cetvrto je ta malo sira slika. Amerikanci brinu o Kosovu, ali neuporedivo vise brinu o Severnom toku i generalno ruskom (donekle i kineskom) uticaju u istocnoj Evropi. Sto je jednacina sa vise nepoznatih.
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Apr 27, 2021 11:17 am

Mór Thököly wrote:
    boomer crook wrote:pazi ovako:

Ne, pazi, ono sto ja mislim sustinski nema veze sa svim tim. Moja analiza se svodi na sledece - nema teoretske sanse da Vucic (zapravo bilo ko na vlasti u Srbiji) potpise priznanje Kosova bez specijalnog statusa za Sever i generalno ovog sto pise u tom navodnom non-paperu. I Srbija ce tu ici do vojne intervencije, i niko ne treba da ima nikakve dileme u tom pogledu. Drugo je pitanje da li neko to zeli. Trece je pitanje ako sami Albanci pokusaju da na silu integrisu Sever, pa onda Srbija odgovori na to da li ce, ne UN (to nema govora), nego da li ce EU uspeti da uvede nekakve sankcije Srbiji. Jucerasnji razgovori u Briselu mi uopste ne lice na nekakvo zaostravanje prema Srbiji. 

Cetvrto je ta malo sira slika. Amerikanci brinu o Kosovu, ali neuporedivo vise brinu o Severnom toku i generalno ruskom (donekle i kineskom) uticaju u istocnoj Evropi. Sto je jednacina sa vise nepoznatih.

pa ja mislim da nije bilo zaostravanja. vucic je kao student koji je dobio jos jedan rok. samo nisam siguran da su amerika i evropa tu na istoj liniji.

_____

Post by Sponsored content

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 4:43 pm