by Vilmos Tehenészfiú Wed Sep 07, 2022 6:59 pm
Pre jedno godinu dana sam pogledao Faudu, S1E1. Izdržao sam jedno 15 minuta i batalio. Sad sam junački krenuo ponovo, jer ako su dogurali do pete sezone tu mora da ima nešto. Jok more, ono je nešto najgore što sam ikada u životu gledao. Zamislite Homeland ali sa malim budžetom, lošim režiserom i još gorim glumcima. A kasting je posebna priča: na zapadnoj obali i Gazi možda ima 5 Arapa koji imaju plave/zelene oči, u Fuadi je pola Arapa takvih. Plitka bara nema krokodila, razumem ja to, ali zasto mora Askenazi da glumi Arapina, nema nijedan Sefard da je studirao glumu?
Sad kad malo bolje porazmislim ja ustvari nikada nisam gledao ništa od izraelske produkcije a da bar pola glumaca nije davalo utisak da su progutali motku kad se kamera uključi. Jedino što skoro svi izraelski glumci mogu da glume je da glume sebe, sve ostalo je osvajanje planine Mont Everest, uzivo. Ako od izraelaca išta i valja (kao recimo Our Boys), to je zbog teme koju obradjuje, a ne zbog izuzetne glume ili vanserijske rezije ili produkcije.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”