nego ne bih ja pio ništa sad, nemaš groznicu, pitanje je da li ti je i temperatura povišena. imam i ja dosta slične mini-korone svakih par nedelja pa kažem sebi da ću videti sutra da li je stres ili sam se sjebo. do sad je uvek bivao stres.
Virus
- Guest
- Post n°451
Re: Virus
kenjam i ja malo. ima krš lekara u ambulantama, ima i odličnih pulmologa kod privatnika ali treba doći do njih.
nego ne bih ja pio ništa sad, nemaš groznicu, pitanje je da li ti je i temperatura povišena. imam i ja dosta slične mini-korone svakih par nedelja pa kažem sebi da ću videti sutra da li je stres ili sam se sjebo. do sad je uvek bivao stres.
- Post n°452
Srbija 14. u svetu po broju zaraženih u poslednjih nedelju dana na milion stanovnika.
- Post n°453
Yesterday, 8 US States had rates higher than any country
— Euro Maestro (@euromaestro) November 18, 2020
Today, it is 9 US States.
If US States were countries ...
19 of the 25 worst hit would be US States #CoronaVirusUpdate #COVID19 pic.twitter.com/Yjzo5kvQEO
- Post n°454
boomer crook wrote:rumbeando wrote:Preminuli tokom jednog dana:
Prvi pik: 9 (14. aprila)
Drugi pik: 18 (10. jula)
Treći pik dosad - rast se nastavlja: 27 (18. novembra)
Preminuli tokom jedne nedelje:
Prvi pik: 45 (7. aprila)
Drugi pik: 90 (16. jula)
Treći pik dosad - rast se nastavlja: 145 (18. novembra)
Na respiratoru:
Prvi pik: 146 (12. aprila)
Drugi pik: 205 (22. jula)
Treći pik dosad - rast se nastavlja: 182 (18. novembra)
Hospitalizovani:
Prvi pik: 3900 (19. aprila)
Drugi pik: 4858 (15. jula)
Treći pik dosad - rast se nastavlja: 5317 (18. novembra)
Izvor podataka: https://www.b92.net/info/koronavirus/statistika.php
Dakle, samo po zvaničnim podacima o broju pacijenata na respiratoru još nije premašen drugi pik.
koliko ja kapiram promenila se metodologija lecenja
To. Broj umrlih prica pravu pricu. I ro samo zvnicno (iako mi se cini da su sada cifre u koje se moze malo manje sumnjati, ali svejedno). Napravice veliko sranje ako pod hitno ne uvedu ozbiljne mere. Tj ozbiljno sranje su vec napravili, ali napravice gigantsko.
- Post n°455
rumbeando wrote:Yesterday, 8 US States had rates higher than any country
— Euro Maestro (@euromaestro) November 18, 2020
Today, it is 9 US States.
If US States were countries ...
19 of the 25 worst hit would be US States #CoronaVirusUpdate #COVID19 pic.twitter.com/Yjzo5kvQEO
Nas porast je najveci na svetu outside the US
- Post n°456
kod nas procenat pozitivnih po danima zadnje 2 nedjelje
43.61%
41.73%
37.68%
40.48%
50.71%
39.79%
32.7% prosjek za predzadnju nedjelju 40.95%
36.57%
34.32%
31.91%
35.63%
40.16%
34.83%
31.5% prosjek za zadnju nedjelju 34.98%
generalno opada, imati u vidu i da svi podaci kasne 7 dana za realnom situacijom jer im toliko u prosjeku treba da urade test (nekom bude za 3 nekom za 10 dana), ako nastavimo da spuštamo po 5% nedjeljno možda u januaru budemo free
43.61%
41.73%
37.68%
40.48%
50.71%
39.79%
32.7% prosjek za predzadnju nedjelju 40.95%
36.57%
34.32%
31.91%
35.63%
40.16%
34.83%
31.5% prosjek za zadnju nedjelju 34.98%
generalno opada, imati u vidu i da svi podaci kasne 7 dana za realnom situacijom jer im toliko u prosjeku treba da urade test (nekom bude za 3 nekom za 10 dana), ako nastavimo da spuštamo po 5% nedjeljno možda u januaru budemo free
- Post n°457
Mór Thököly wrote:Nas porast je najveci na svetu outside the US
Mimo pojedinačnih saveznih država SAD. Ceo SAD imao je porast od 29%, vidi tabelu iznad.
- Post n°458
rumbeando wrote:Mór Thököly wrote:Nas porast je najveci na svetu outside the US
Mimo pojedinačnih saveznih država SAD. Ceo SAD imao je porast od 29%, vidi tabelu iznad.
pa da. ako drzave gledamo (a sta drugo...) Srbija ima najveci porast na svetu.
Na svetu.
- Guest
- Post n°459
Klinički centar Srbije raspisao je konkurs za prijem zdravstvenih radnika u radni odnos na određeno vreme u kom traži 252 doktora, 15 farmaceuta i čak 1.010 zdravstvenih radnika sa višom i srednjom stručnom spremom, od čega 878 medicinskih sestara.
Na sajtu Kliničkog centra Srbije objavljen je konkurs u kom se, zbog privremeno povećanog obima posla, zdravstvenim radnicima nudi posao na određeno radno vreme od tri meseca.
Za potrebe Kliničkog centra Srbije/Kovid bolnice traži se čak 252 doktora medicine, od čega najviše nedostaju anesteziolozi, za koje je otvoreno čak 80 radnih mesta.
- Post n°461
Lol, koji su to bednici.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°462
Koreni ovoga su duboki. Od žutih do crnih obeshrabruje se prijem novih medicinara, iz različitih a suštinski srodnih razloga.
Fun fact: Narodni front trenutno nema anesteziologe. Moraju da uzajmljuju.
Fun fact: Narodni front trenutno nema anesteziologe. Moraju da uzajmljuju.
- Post n°463
Jedan od debelo ključnih razloga je što se ekipici dozvolilo da od specijaističke medicine naprave dinastijsku prćiju.
_____
~~~~~
- Post n°464
markuse, ja u takvoj situaciji krknem sumeci bayerov sa vitaminom C. u tvojim godinama aspirin svakako nece da skodi.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°465
kirko, od povrojanih razloga broj 3 je najvazniji. vecina ljudi narocito starijih imaju i naviku da prolaze kroz sistem i da mu veruju takodje.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°466
boomer crook wrote:markuse, ja u takvoj situaciji krknem sumeci bayerov sa vitaminom C. u tvojim godinama aspirin svakako nece da skodi.
hvala
subjektivni osecaj splaso a i objektivni, 35.8
za sad je OK
uzecu kafetin, nesto sam rano udario po gemištu
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°467
Sa sestre ce lako,toliko je snsovki sa srednjom frizerskom,kozmeticarskom,one sa pravnobirotehnickom se odmah prevode u glavne sestre.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°468
Druže, frizerke i kozmetičarke zarađuju 70-80k, u nekom salonu. Kao slobodnokopljaši - debelo više. Takve ne idu u SNS. One sa pravno-birotehnčkom da, ali takve neće u medicinske sestre, nego u opštinarke.
Izvinjavam se na digresiji, ali frustrira koliko potcenjujete cenu kvalifikovanog manuelnog rada.
Izvinjavam se na digresiji, ali frustrira koliko potcenjujete cenu kvalifikovanog manuelnog rada.
_____
~~~~~
- Guest
- Post n°469
Nisi tu daleko od istine. Kao da je juče bilo vreme kada su frizerke radile za 25.000 bez prijave.
- Post n°470
Ma tu se u suštini radi za procenat.
_____
~~~~~
- Post n°471
pa i dalje rade. npr. razlika izmedju fensi salona u resavskoj i tri rupice u sarajevskoj u plati je ogromna. i uvek je i bila. a dobri majstori su se uvek trazili.
_____
- Post n°472
mislim to je kao u njujorku. imas sisanje od 100$ i za 18$ kod veselih uzbeka koji su do pre koju godinu sisali ovce.
_____
- Post n°473
У Арени већ раде радиолошки техничари, зубарски техничари и сестре, итд. Наравно не убадају пацијенте јер не знају, то раде школоване сестре. Ови мобилисани само саслужују.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°475
boomer crook wrote:mislim to je kao u njujorku. imas sisanje od 100$ i za 18$ kod veselih uzbeka koji su do pre koju godinu sisali ovce.
Po Yelpu Uzbeci nisu najgori: