Virus
- Post n°426
Re: Virus
- Post n°427
Janković: "Trajaće još neko vreme, a kraj zavisi od vakcine"
Strucna i pre svega 1 smela procena.
Strucna i pre svega 1 smela procena.
- Post n°428
Са потпуном сигурношћу тврдим да мож да бидне ал не мора да значи.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°429
Hitna sednica al u petak
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/hitna-sednica-kriznog-staba-glavni-razlog-dramatican-porast-broja-obolelih-na-stolu/cdzdmlj?ref=fbblic&fbclid=IwAR13MsONFpEUVXDvZTRgQG9QCxmZx9qyaspXsXhAOckiyrmE6qmOmp8cU6Y
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/hitna-sednica-kriznog-staba-glavni-razlog-dramatican-porast-broja-obolelih-na-stolu/cdzdmlj?ref=fbblic&fbclid=IwAR13MsONFpEUVXDvZTRgQG9QCxmZx9qyaspXsXhAOckiyrmE6qmOmp8cU6Y
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°430
Sve je u skladu sa prazničnim kalendarom. Doneće mere koje treba da malo amortizuju subotnji slavski udarac i onda polako ka potpunom zaključavanju.
(Ne mislim da postoji masterplan. Postoji trajektorija koja automatski iznudi određene mere u određenom vremenskom rasponu)
(Ne mislim da postoji masterplan. Postoji trajektorija koja automatski iznudi određene mere u određenom vremenskom rasponu)
- Post n°431
Preminuli tokom jednog dana:
Prvi pik: 9 (14. aprila)
Drugi pik: 18 (10. jula)
Treći pik dosad - rast se nastavlja: 27 (18. novembra)
Preminuli tokom jedne nedelje:
Prvi pik: 45 (7. aprila)
Drugi pik: 90 (16. jula)
Treći pik dosad - rast se nastavlja: 145 (18. novembra)
Na respiratoru:
Prvi pik: 146 (12. aprila)
Drugi pik: 205 (22. jula)
Treći pik dosad - rast se nastavlja: 182 (18. novembra)
Hospitalizovani:
Prvi pik: 3900 (19. aprila)
Drugi pik: 4858 (15. jula)
Treći pik dosad - rast se nastavlja: 5317 (18. novembra)
Izvor podataka: https://www.b92.net/info/koronavirus/statistika.php
Dakle, samo po zvaničnim podacima o broju pacijenata na respiratoru još nije premašen drugi pik.
Na respiratoru:
Hospitalizovani:
Dakle, samo po zvaničnim podacima o broju pacijenata na respiratoru još nije premašen drugi pik.
- Post n°433
rumbeando wrote:Preminuli tokom jednog dana:
Na respiratoru:
Hospitalizovani:
koliko ja kapiram promenila se metodologija lecenja
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°434
Crtice o stanju u školama i vrtićima sa PPP-a:
Aleksija:
Svarog:
Isto Svarog:
Hermetico:
Isto Hermetico:
Radisa:
Aleksija:
sad mi kaze kolega da je jedan sindikat krenuo da prikuplja podatke o zarazenim nastavnicima, za sada je u 300 obradjenih skola (sestina od ukupnog broja) oko 400 zaposlenih zarazeno i isto toliko u izolaciji.
Svarog:
supruga mi kaže da je na učiteljskim Facebook grupama opšta pomama za zamenama. to je počelo još za vikend. očigledno ogroman broj prosvetnih radnika je ili zaražen ili u izolaciji zbog zaraženih ukućana. mislim da šta god bio plan će odlazak kompletno na online nastavu biti neizbežan ako ništa drugo zbog nedostajućeg kadra.
kod mog klinca u odeljenju u petom razredu do ponedeljka zvanično, poruka od razredne, jedno dete zaraženo i još troje u izolaciji zbog ukućana. Novi Beograd.
Isto Svarog:
moju hanumu danas zvali 6-7 puta iz Biroa za razne zamene po Beogradu. ne preterujem.
sve uredno odbijamo.
oni žele po svaku cenu da održe rad sa nižim razredima jer se javlja problem - ako deca ne idu u školu ko će onda da ih čuva kod kuće ako roditelji moraju na posao? pre situacije sa Koronom to se niko nije pitao i mesta u produženom boravku je uvek bilo nedovoljno. sad je to postalo bitno.
Hermetico:
Kod nas krenula panika, direktorka pise da se obuzdamo (lepim recima). Ima dosta zarazene dece, potvrdjene i nepotvrdjene. Izgleda da su uciteljice digle frku jer neka odeljenja treba da se izoluju i ljute su sto se deca ne testiraju (ili sto se, alternativno, ne vode kao COVID pacijenti bez testa). Nisam radio do danas, idem da vidim sta se desava ali ako bude gore od ovoga bice bas nezgodno. Ovo je nova situacija.
Isto Hermetico:
Sad menjam koleginicu u izolaciji kod sedmaka. Ima ih 5. I slovima: pet.
Radisa:
Iz vrtića su nas uljudno zamolili da ne dovodimo dete do nekog decembra, jer je corna ušla u vrtić i da decu dovode smao oni koji baš nemaju drugog izbora...
- Post n°435
BioNTech podnosi zahtev za emergency use vakcine u Americi u petak.
- Post n°436
Kirko Skaddeng wrote:Respiratori se koriste sve konzervativnije. To dosta ometa analizu.
Dobra poenta, uvek to smetnem s uma.
- Post n°437
Margit Savović wrote:BioNTech podnosi zahtev za emergency use vakcine u Americi u petak.
Uz efikasnost 95% na 170 potvrđenih slučajeva.
https://threadreaderapp.com/thread/1329032887191080965.htmlPfizer Inc.
4h, 5 tweets, 2 min read
BREAKING: We are proud to announce, along with @BioNTech_Group, that the Phase 3 study of our #COVID19 vaccine candidate has met all primary efficacy endpoints.
The study reached 170 confirmed cases of #COVID19, with the #vaccine candidate BNT162b2 demonstrating 95% efficacy beginning 28 days after the first dose.
Additionally, the safety milestone required by @US_FDA for Emergency Use Authorization (EUA) has been achieved. To date, no serious safety concerns related to the vaccine candidate have been reported.
Within days, we plan to submit a request to the @US_FDA for an EUA based on the totality of safety and efficacy data collected, as well as manufacturing data relating to the quality and consistency of the vaccine candidate.
We also plan to submit the efficacy and safety data from the study for peer-review in a scientific journal once analysis of the data is completed.
- Post n°438
Dosta nam je i 60% da presecemo epidemijčinu.
Sipajte mi je u oko.
Sipajte mi je u oko.
- Post n°439
Sad sam i ja u fazonu "dajte mi vise i tu rnk vakcinu!" (ne znam jel testirana na trudnicama niti kako se to testira a nije me ni briga vise, izludecu od ove godine...)Margit Savović wrote:Dosta nam je i 60% da presecemo epidemijčinu.
Sipajte mi je u oko.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°440
Tračevi kažu da će oksfordska imati efikasnost reda 70%, prenosi urednik ITV-a Robert Peston, ali da će možda štititi duže od Fajzerove i Modernine.
https://threadreaderapp.com/thread/1328767146684522503.htmlRobert Peston
22h, 10 tweets, 2 min read
If the UK government came late to the Moderna party, and has bought less of its vaccine than is ideal, the fault is not that of Kate Bingham and her Vaccine Taskforce. It is down to the mandate set her by the PM. He told her at the outset to purchase potential vaccines that...
could be available for use as early as possible, and preferably before the end of the year. And Bingham was clear in July that Moderna - although a world class biotech company - does not have an established distribution network in Europe. So she knew that even if its...
research delivered a good vaccine, it would not be available for use here till the end of March or beginning of April at the earliest. And so it has turned out. That said, it looks an excellent vaccine, and the 5m doses she has secured is only enough to protect 2.5m people (or...
rather 90% of them on current efficacy figures). It is possible that if she had negotiated more aggressively earlier, she could have secured more. But so long as most of her six other vaccine bets pay off, and scientists seem to think there is a reasonable chance of that,...
having less of the Moderna one won't matter so much. One of the six, the Pfizer/BioNTech vaccine, is on a par with Moderna's for efficacy - though is less stable and therefore may be more expensive and riskier to transport from manufacturing plant to arm. And Bingham has...
secured enough of Pfizer's for 20m people, something like 10% of the available global supply. Her biggest bet is the AZN/Oxford vaccine. She's ordered 100m doses of it, enough for 50m people. The efficacy data for AZN/Oxford is a few weeks away. But the scientific community...
seems to think its efficacy will be less than that of Moderna's and Pfizer's (maybe 70% or so efficacy - though this is all gossip). But it may excite "a greater cellular response". As I understand it, this could mean it delivers longer lasting protection, for those...
whom it succeeds in protecting, than the Moderna and Pfizer ones. All of which points to a big looming challenge for the government's Joint Committee on Vaccination and Immunisation, if a majority of the 355m doses of vaccine ordered by the government turn out to be effective...
in varying degrees. Which is how to decide which of us get which vaccines (there will be none for under 18s, because as yet there are no Phase Three trials involving young people). The politics of allocating vaccines that confer different kinds of protection will be...
challenging. That said, thank goodness we are now moving to the politics of choosing how we organise a return to something like normal life, rather than the politics of simply staying alive.
- Post n°441
lalinea wrote:Sad sam i ja u fazonu "dajte mi vise i tu rnk vakcinu!" (ne znam jel testirana na trudnicama niti kako se to testira a nije me ni briga vise, izludecu od ove godine...)Margit Savović wrote:Dosta nam je i 60% da presecemo epidemijčinu.
Sipajte mi je u oko.
pa neke lepe vesti ove godine
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°442
Најлепша вест ће бити 31. децембар.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°443
čestitamlalinea wrote:Sad sam i ja u fazonu "dajte mi vise i tu rnk vakcinu!" (ne znam jel testirana na trudnicama niti kako se to testira a nije me ni briga vise, izludecu od ove godine...)
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°444
Придруг! (бур. +1)
:недостајућиракијскисмајли:
:недостајућиракијскисмајли:
_____
- Post n°445
Moj zet, njwgova sestra, njen muz i njihov klinac dobili koronu. Svi su u komuni na Zarkovu, danas tom malom (4god) opasno skqce temperatura a njegov otac ima.MS inače. Bili su kod nas u sredu, sad ovde brojimo dane zena, cerka unuka i ja. Ne znam kako bi se organizovali oko deteta da nekom zafali nesto. Ubedjen sam da virus lebdi oko mene kao komarac i čeka da bocne, u ovom valu nema izvlačenja
- Post n°446
jedna mi stvar nije jasna.
koji tačno servis pruža ulazak pacijenta kome ne treba bolničko lečenje u sistem? ako medigrup može da uradi lab, rentgen ili još bolje skener, serološki test u fazi kada on može da bude precizan pokazatelj kovida, i da lekara koji može da napiše terapiju (a inače se trenutno u srbiji radi sa 3 antibiotika, 1 kortikosteoridom, i nešto suplemenata), pod uslovom da niste slučaj za bolnicu (da ne kažem koju)i imate 100-200 evra u zavisnosti od toga šta radite, zašto bi se bilo ko izlagao svemu ovome čemu se izlaže pred covid ambulantama?
glasno razmišljam, sigurno ima neki catch koji ne vidim
koji tačno servis pruža ulazak pacijenta kome ne treba bolničko lečenje u sistem? ako medigrup može da uradi lab, rentgen ili još bolje skener, serološki test u fazi kada on može da bude precizan pokazatelj kovida, i da lekara koji može da napiše terapiju (a inače se trenutno u srbiji radi sa 3 antibiotika, 1 kortikosteoridom, i nešto suplemenata), pod uslovom da niste slučaj za bolnicu (da ne kažem koju)i imate 100-200 evra u zavisnosti od toga šta radite, zašto bi se bilo ko izlagao svemu ovome čemu se izlaže pred covid ambulantama?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°447
ljudi nemaju 100-200e.
_____
- Guest
- Post n°448
catch je u tome da je nekim ljudima odmah, istog trenutka, potrebna bolnička nega.
drugi catch je u tome da te u kovid ambulantama pregledaju ljudi koji su po znanju i iskustvu ekvivaletni borcima na frontu posle osam meseci neprestane bitke i da će oni umeti da prepoznaju kliničke znake i ocene njihovu ozbiljnost.
treći catch je u tome da je za većinu ljudi 200 evra nedostižna suma. a u svakom slučaju će dobiti mnogo bolju negu u kovid ambulantama, naravno kad nije kolaps sistema kao sada.
drugi catch je u tome da te u kovid ambulantama pregledaju ljudi koji su po znanju i iskustvu ekvivaletni borcima na frontu posle osam meseci neprestane bitke i da će oni umeti da prepoznaju kliničke znake i ocene njihovu ozbiljnost.
treći catch je u tome da je za većinu ljudi 200 evra nedostižna suma. a u svakom slučaju će dobiti mnogo bolju negu u kovid ambulantama, naravno kad nije kolaps sistema kao sada.
Last edited by Kirko Skaddeng on Wed Nov 18, 2020 7:16 pm; edited 1 time in total
- Post n°449
Marius Lăcătuș wrote:jedna mi stvar nije jasna.
izgleda da ću imati šansu da sam ovo proverim - sranje, raste mi temp. od početka korone sam zakucan na 35.4-35.5, evo maločas 35.9 pa 36.0. subjektivni osećaj je da je preko 37, moguće da je i do ovog digitalnog merača.... iz apoteke je ali svejedno. poslednjih sat vremena me bole noge ispod kolena, kao da sam dugo pešačio (4km sa kučetom je nedovoljno za ovakvu reakciju)... anksioznost u stomaku ne prestaje već duže vreme.
da li odmah da cepam neki aspirin ili paracetamol ili da čekam
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°450
Sve je puno. Traže se veze za prijem u bolnicu. Na jedan otpust čeka tri prijema. Gro hospitalizovanih nije iz matičnog grada. Domaći pacijenti se, iako su za bolničko lečenje vraćaju kući jer za njih nema mesta. Kome da se izvinjavam? Lončaru, odlikovanom ili mojim sugrađanima?
— Dr Heroj (@zdravsind) November 18, 2020
Mislim da opet lažu za broj mrtvih. Subota na nedelju bilo 5 u jednoj bolnici u unutrašnjosti.
— Dr Heroj (@zdravsind) November 18, 2020