https://www.ft.com/content/a2901ce8-5eb7-4633-b89c-cbdf5b386938
Virus
- Post n°226
Re: Virus
U svetu dnevno umire 1000 ljudi više nego u aprilskom piku.
- Guest
- Post n°227
zvezda je zivot wrote:This is Ultra Festival in Taiwan right now. Taiwan has had over 200 days without a domestic COVID-19 infection.
— Farbod Esnaashari (@Farbod_E) November 14, 2020
Must be nice when your country and people actually care about stopping COVID-19. pic.twitter.com/8nj2hAMsfX
lol Evropa i Amerika treći svet.
- Post n°228
Janko Suvar wrote:
sta moze predrag kon da uradi? da ode na godisnji odmor.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°229
Znao je on i da zapreti ostavkom
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°230
Jbtbg, u Mađarskoj 107 umrlih od korone u 24h
- Post n°231
Исправио.bemty wrote:Janko Suvar wrote:
sta moze predrag kondauradi? da ode na godisnji odmor.
- Post n°232
Већ десет дана гурају око 100 у просеку. Сигурно око 15 хиљада заражених дневно (а само око 4 хиљаде потврђених). Под условом да им није колапсирао систем.Mór Thököly wrote:Jbtbg, u Mađarskoj 107 umrlih od korone u 24h
Ај да је барем 300, па као да имају намеру да се прокуже до пролећа, а овако су ни тамо ни вамо.
Решио Орбан да се отараси што више пензионера док не стигне вакцина.
- Post n°233
broj potvrdjenih samo zavisi od broja testiranih i ni od cega drugog. mislim da bi bolji matematicar od mene za svaku zemlju dosta brzo sracunao broj zarazenih na osnovu prolaza u sadasnjem talasu.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°234
Marius Lăcătuș wrote:broj potvrdjenih samo zavisi od broja testiranih i ni od cega drugog. mislim da bi bolji matematicar od mene za svaku zemlju dosta brzo sracunao broj zarazenih na osnovu prolaza u sadasnjem talasu.
Не баш, зависи кога тестираш. Ако утањиш са тестовима и тестираш само оне са симптомима, можда ћеш наћи већи проценат међу тестиранима, али сигурно машиш асимптоматске, које би насумично тестирање сигурно пронашло у неком броју, а међу контактима симптомаша у неком већем броју.
Никад не веруј...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°237
Јер ни религија није света крава, а кам да је то статистика.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Korisnik
- Post n°238
Interesantno.
https://opensigma.mit.edu
Is my cough covid? https://t.co/zrpTOmOeGy#AI deep learning finds some utility in a study of >5300 people @IEEEorg @IEEEXplore pic.twitter.com/rliIh4bY5N
— Eric Topol (@EricTopol) November 2, 2020
https://opensigma.mit.edu
- Guest
- Post n°239
Još jedna jako dobra vest: vakcina Moderna pokazuje 94.5% efikasnosti, a može se čuvati u običnom frižideru.
- Post n°241
Pfizer 90%, Rusi prate i podižu na 92%, Moderna uleće sa 94,5%. Fale samo Kinezi sa All-in.
- Post n°242
Е сад премотати на март и видети колико пута је било речено, и где све то, да вакцина неће пре новембра. А онда најмити неке заверетичаре да извуку закључак да то није била процена него план.
_____
- Post n°243
Grčka 71 mrtav, 1700 novih. Znači lokdaun daje rezultate, umiru ovi što su se zarazili ranije. Oni inače imaju brojeve slične nama pa ostaje da vidimo da li će se ovde dešavati slično.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°244
https://www.krstarica.com/zdravlje/korona-virus/korona-u-evropi-jos-od-prosle-jeseni-otkrice-italijanskih-naucnika/
krstarica pa uzeti s rezervom jbg
krstarica pa uzeti s rezervom jbg
- Post n°245
Па зар га нису Холанђани нашли у крви датој још прошлог новембра, и то у не баш безначајном проценту?
Тј није битно, јаче је питање: ако га је још тада било, што се није ширио као сад?
Тј није битно, јаче је питање: ако га је још тада било, што се није ширио као сад?
_____
- Post n°246
U sredu vise od 60 sahrana u BG. To je 17-18 vise od ocekivanog.
- Post n°247
Ja sam bio u kovid ambulanti sa majkom i zbog nje malocas, ono je opsta katastrofa i raspad sistema u odnosu na avgust, uputi za rendgen i testove se uzimaju prvo u domu zdravlja, jer ambulanta vise ne moze fizicki da pregleda taj broj ljudi kaze doktor, ispred vrata je tridesetak pacijenata, kasalj, bolesni,pozitivni, guranje, vikanje, neorganizovanost, ne rade 24h vec od 7 do 20, itd.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°248
na osnovu ličnog, anegdotalnog utiska, mislim da smo ušli u fazu kad se junsko-julska situacija
ne može više uzimati kao reper. danas sam za 20+ ljudi čula da su pozitivni,
čekaju se rezultati za ljude sa njima povezani. za sad najčešći simptom je višednevna temperatura
i opšta slabost. horor priče iz kovid ambulanti neću da prenosim.
užas, i imam utisak da je tek počelo.
ne može više uzimati kao reper. danas sam za 20+ ljudi čula da su pozitivni,
čekaju se rezultati za ljude sa njima povezani. za sad najčešći simptom je višednevna temperatura
i opšta slabost. horor priče iz kovid ambulanti neću da prenosim.
užas, i imam utisak da je tek počelo.
- Guest
- Post n°249
+1
optimalno ponašanje u ovom trenutku podrazumeva ukidanje svih neesencijalnih kontakata, pažljivo planiranje nabavki radi kraćeg zadržavanja u prodavnicama i ostale mere ekstremnog opreza. apsolutno ne želite da budete u kovid sistemu sada.
nažalost, verujem da imamo dva scenarija pred nama. ili opšti lockdown ili ćemo videti uživo kako je radio drugi talas španske groznice. praznici nikako ne smeju da se dese ove godine.
optimalno ponašanje u ovom trenutku podrazumeva ukidanje svih neesencijalnih kontakata, pažljivo planiranje nabavki radi kraćeg zadržavanja u prodavnicama i ostale mere ekstremnog opreza. apsolutno ne želite da budete u kovid sistemu sada.
nažalost, verujem da imamo dva scenarija pred nama. ili opšti lockdown ili ćemo videti uživo kako je radio drugi talas španske groznice. praznici nikako ne smeju da se dese ove godine.
Last edited by Kirko Skaddeng on Mon 16 Nov - 17:48; edited 1 time in total
- Post n°250
Ево сад се јавила наша пријатељица, каже самоизолује се јер јој је сестрић, иначе из истог улаза, фасовао са све госпојом му. Оно температура 38,7 цео дан, боле руке боле ноге, о да свисне. Чекао испред болнице од 8:30 до 15:00 да га прегледају и тестирају, каже смрзо се ко дупе. Онај шатор код улаза није чекаоница, испред шатора се чека - у шатору се узимају брисеви и крв или шта већ треба, у зграду се улази само на преглед, где ради 1 доктор и 1 сестра.
Још срећа што не пада ништа и нема ветра.
Још срећа што не пада ништа и нема ветра.
_____