Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Janko Suvar

Virus - Page 9 Empty Re: Virus

Post by Janko Suvar Sun Nov 15, 2020 1:09 pm

Kako navode, doneta je odluka da se rad kafića, restorana, noćnih klubova, prodavnica, tržnih centara, ograniči u periodu od 21 čas do 5 ujutru.

_____
    ????

Post by MNE Sun Nov 15, 2020 1:12 pm

dobro ovakve stvari generalno imaju pozitivnog efekta na zdravlje jer kad ljudi idu u 22h na spavanje biće u prosjeku zdraviji od onih koji idu po ponoći u krevet
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sun Nov 15, 2020 1:15 pm

[size=33]Od zatvaranja bi sigurno bile izuzete apoteke i pumpe, dostavljači hrane, a možda i manje ili veće trgovinske radnje.[/size]

_____
    ????
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Nov 15, 2020 1:18 pm

MNE wrote:dobro ovakve stvari generalno imaju pozitivnog efekta na zdravlje jer kad ljudi idu u 22h na spavanje biće u prosjeku zdraviji od onih koji idu po ponoći u krevet

Genijalna primedba.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Nov 15, 2020 1:55 pm

Euro Maestro
    @euromaestro

COVID-19 outbreak in European Union high but improving

25 of 27 Eu States are in the Red Zone for cases

#CoronaVirusUpdate #COVID19

1:22 PM · Nov 14, 2020

Virus - Page 9 EmyJ8ZcXUAM1WQQ?format=jpg&name=large
    https://twitter.com/euromaestro/status/1327587664950910976
    lalinea

Post by lalinea Sun Nov 15, 2020 1:58 pm

Janko Suvar wrote:Kako navode, doneta je odluka da se rad kafića, restorana, noćnih klubova, prodavnica, tržnih centara, ograniči u periodu od 21 čas do 5 ujutru.
    Sta u srbiji treba da se desi da se zabrani rad klubova, za koje se zna da su jedni od najgorih rasadnika? I svajcarska koja u ovom 'talasu' drvi nesto o 'ekonomija ne sme da stane' je zabranila rad klubova kao jednu od prvih mera kad su brojke pocele da skacu pre neku nedelju. Jedino da se nadamo da je zabraniti rad klubovima nakon 9pm prakticno isto sto i zatvoriti ih...

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    паће

Post by паће Sun Nov 15, 2020 2:02 pm

Janko Suvar wrote:Kako navode, doneta je odluka da se rad kafića, restorana, noćnih klubova, prodavnica, tržnih centara, ograniči u periodu od 21 čas do 5 ujutru.

Да се ограничи на... шта конкретно? Да у том периоду сипају само до пола? Да келнери не смеју да иду брже од 2кмч?

Да нису можда рекли  да у то време треба да је затворено?

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    ficfiric

Post by ficfiric Sun Nov 15, 2020 2:06 pm

Janko Suvar wrote:[size=33]Od zatvaranja bi sigurno bile izuzete apoteke i pumpe, dostavljači hrane, a možda i manje ili veće trgovinske radnje.[/size]

Sad ce dizelasi da se skupljaju pred pumpama a pankeri pred apotekama

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Nov 15, 2020 2:10 pm

lalinea wrote:
    Sta u srbiji treba da se desi da se zabrani rad klubova, za koje se zna da su jedni od najgorih rasadnika? I svajcarska koja u ovom 'talasu' drvi nesto o 'ekonomija ne sme da stane' je zabranila rad klubova kao jednu od prvih mera kad su brojke pocele da skacu pre neku nedelju. Jedino da se nadamo da je zabraniti rad klubovima nakon 9pm prakticno isto sto i zatvoriti ih...

Stvorila se potpuno bolesna dinamika oko toga, obični ljudi koji ni ne idu u klubove skaču kao oposumi kad neko predloži da se Peconiju uzme delić profita. Ti ćeš, veli, da uništavaš ekonomiju i da meni uzimaš slobodu da odem da gledam vrtačice oko šipke i pijem henesi. Što nisam radio nikad ali želim da mi se ostavi ta mogućnost.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sun Nov 15, 2020 2:13 pm

lalinea wrote:
    nista. to ti je sva ekonomija sto ima, ovo sto ja sad radim od kuce (umesto da gledam krunu) to nije ekonomija, on sto drzi pet radnika na minimalcu i ne moze da ne radi 14 dana, on je ekonomija. 

svi cemo umreti.

edit: u novom sadu su otkazane onkoloske kontrole, osim za pacijente koji su imali operraciju pre manje od 6 meseci.

_____
    ????
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sun Nov 15, 2020 2:22 pm

[size=15]Nikola Tomic

@TomiccNikola

·
    17m

[/size]
    Lokdaun od 21h je dobra vest za javno i lično zdravlje, loša za biznis.
    Nadam se da neće trajati predugo.

_____
    ????
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Nov 15, 2020 2:23 pm

паће wrote:

Да се ограничи на... шта конкретно? Да у том периоду сипају само до пола? Да келнери не смеју да иду брже од 2кмч?

ovde valjda piše da su otvoreni od 21 do 5
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sun Nov 15, 2020 2:31 pm

"Sledeća restriktivna mera koja nam ostaje je zabrana kretanja, ali mi nismo za to. Znamo da je to sledeća mera, ali čak ni ne razmišljamo o tome jer se nadamo da će ove mere dati rezultate", izjavila je ona.
    "Sa ministrom zdravlja analizirali smo stanje u bolnicama, sa sa predsednikom smo dodatno analizirali stanje privrede. Imali smo toliko vanrednih troškova, za aparate, lekove, zaštitnu opremu… zato je važno da obezbedimo da kad ovo prođe, možemo da nastavimo naš dinamičan ekonomski rast", rekla je.

"Imamo jedan od najmanjih procenata smrtnosti ne samo u Evropi nego i u svetu. Naša smrtnost je sada 1,3%, u regionu i Evropi samo par zemalja je ispod nas", istakla je.
    "U proseku se na rezultate testa čeka pet sati, a najviše 12. U mnogim zemljama se testovi čekaju i pet dana. Svakim danom se povećava broj testiranih i Srbija ubedljivo najviše testira u regonu, iza nas je Slovenija, pa onda ide Rumunija. U odnosu na to kakva je situacija u Evorpi i regionu mi se nalazimo u zelenoj zoni, verovali ili ne", smatra Brnabić.

"Ja sam apsolutno za to da škole nastave da rade i da su deca najbezbednija u školama. U osnovnim školama je 39 zaraženih učenika, od toga u Beogradu 20, a u srednjim školama je 52 zaražena učenika, od čega su u Beogradu 22 To pokazuje koliko su đaci i profesori disciplinovani i koliko se poštuju mere, tako da škole za sada nastavljaju normalno da rade", kaže ona.
    Brnabić je rekla da smatra da nije izgubljen nijedan dan i da su mere donete u pravo vreme.

_____
    ????
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Nov 15, 2020 2:46 pm

lalinea wrote:

Ugostiteljski objekti su manje više pola srpske ekonomije. Na stranu što ih je pola u rukama mafijaša i mufljuza.

I ne, tamo se ne radi za minimalac. Tj. ponekad formalno i da, ali ti na to legne i bakšiš. Primanja konobara u nekom iole prometnijem kafiću u Beogradu su 50k-70k za četrdesetosmočasovno radno vreme, sa tendencijom rasta. Roštilj/Pica majstor u Beogradu ne zarađuje ispod 70-80 hiljada. Pomoćni radnici po restoranima, dakle oni što seckaju kupus, ne primaju ispod pedesetak hiljada. O kuvarima i pomoćnim kuvarima da i ne govorim. I opet, sve ovo sa tendencijom rasta jer je ugostitelja sve manje.  Dakle, nemoj se zajebavamo sa državnim minimalcima i konzervama tunjevine.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Nov 15, 2020 2:53 pm

I šta će zaraditi ako dođemo u situaciju da kriva jednostavno neće da se spusti mesec dana, u bolnicama nema mesta i dvomesečno zatvaranje svega se nametne kao jedino rešenje? Ljudi, nisu Vučić i Kon izmislili pandemiju, eno u Sloveniji su danas zabranili jebena venčanja.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Nov 15, 2020 2:56 pm

Inače u vezi sa zabranom kretanja: ona je potpuno izvesna, ja mislim da je to jedina konstanta u ovom haosu. Još pre više meseci su matter of factly rekli da se najteže mere ostavljaju za zimu. Alternativa je da slave i praznici restartuju epidemiju usred epidemije.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sun Nov 15, 2020 3:04 pm

u novom sadu je 1500 dinara dnevnica za konobare 

edit: istina nisam racunao baksise, moze da bude i da je duplo ako se baksis racuna. Nije bitno, nece biti uskoro nijedna bolnica da se ide, pa kad se umire masovno od svega drugog plus od kovida. Mora se to subsidirati, nema tu sta.

_____
    ????
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Nov 15, 2020 3:07 pm

Šule, jel ti čekaš kusur u kafiću?

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sun Nov 15, 2020 3:08 pm

stavio sam edit Virus - Page 9 1143415371

_____
    ????
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sun Nov 15, 2020 3:10 pm

subveniconisati sam mislio, ne znam vise ni da pricam, nesposoban sam za zivot.

Ne znam vise sta da kazem, nije to dilema izmedju onih kojima su vaznije epidemioloske od ekonomskih mera i obrnuto. Moze da bude da ima puno mrtvih i da nema para ili samo da nema para.

_____
    ????
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sun Nov 15, 2020 3:18 pm

A osim toga, bar neka ekonomska posledica mora da bude i od ove neizvesnosti. Mislim sledeca mera ce biti zabrana kretanja, ali mi o njoj i ne razmisljamo, pa oce biti ili nece?

Pretpostavljam da vecina biznisa, a i ovako ljudi u svojim finansijama, ako ne znaju sta ce biti za 15 dana, stisnu se, ne kupuju sta se ne mora, ne ulaze sad u to da nesto placaju na rate.

_____
    ????
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Nov 15, 2020 3:28 pm

ugostiteljski i trgovinski objekti nisu važni za ekonomiju ukoliko nema stranaca da troše u njima, ne stvaraju novu vrednost, nego preraspodeljuju postojeću, a to može da umesto njih uradi i država kada je potrebno

a sada je potrebno
    паће

Post by паће Sun Nov 15, 2020 3:31 pm

Talason wrote:
    паће wrote:

ovde valjda piše da su otvoreni od 21 do 5

Тако бих схватио да је писало "да се ... ограничи на период". Али нема ограничења осим у том периоду, ама не каже каквих.
    Зајебао сам се више пута кад нисам пажљиво читао задатак/пропис/програмски захтев... сад и у ладног гуштера дувам.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Nov 15, 2020 3:45 pm

jedino rešenje je da se otvaraju kafići po kovid bolnicama gde su svi zaraženi, tako da nema opasnosti
    disident

Post by disident Sun Nov 15, 2020 3:53 pm

Oglasio se i alfa debilko Srbije

https://www.facebook.com/100003568464239/posts/3261369440658639/

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete

Post by Sponsored content

Similar topics