Virus
- Post n°176
Re: Virus
Mislim, leti su ljudi u ugostiteljskim objektima ili napolju ili sa otvorenim prozorima, sto vazi za bilo koju prostoriju, ne samo ugostiteljsku. Dok skole i faksovi ne rade. Potpuno drugcija situacija.
- Post n°177
jedna perspektiva:
[size=15]Sasa Pesic
@sasapesicle
[/size]
[size=23]Kao mali ugostitelj da kažem: ako smo mi jedini problem, nemam ništa protiv i da nas zatvore skroz do daljnjeg. U firmi imamo 9 zaposlenih, plus nas dvoje poslovođa, noćni čuvar, higijeničarka. Plate za sve nemam, niti doprinose, minimalno je 11 ljudi po 20- ak hiljada doprinosa
[size=15]Onda dobavljači pića koja mora da otpusti određen broj ljudi, porodica koja za nas peče kikiriki, tortilje.. živi samo od toga. Dobavljač šećera i soli, porodica im živi samo od toga. PDV državi, porez na dobit se ne ostvaruje.
[/size]
[size=15]elem, poenta mi je da kada se mesecima vrši presing na određenu gradu privrede, redni je i ponuditi makar olakšice, bar za toliko da se preživi. Neka država ne uzima toliko dok traje haos. I još jedno: zna se ko može da radi, imaju dozvole i dan danas, mali se kažnjavaju.[/size]
I dodajem, nepravda je od svega najteža: u Bgdu gde je više od polovine zaraženih na nivou Srbije, sinoć ludnica u klubovima, kod nas u provinciji kažnjavaju i broje da slučajno nemaš više od 30 ljudi. Čak vidim da Nataša Bekvalac najavljuje koncert bez problema. Besmisleno sve.
[size=13][size=13]3
1
51
[/size]
[/size][/size]
[size=15]Sasa Pesic
@sasapesicle
[/size]
[size=23]Kao mali ugostitelj da kažem: ako smo mi jedini problem, nemam ništa protiv i da nas zatvore skroz do daljnjeg. U firmi imamo 9 zaposlenih, plus nas dvoje poslovođa, noćni čuvar, higijeničarka. Plate za sve nemam, niti doprinose, minimalno je 11 ljudi po 20- ak hiljada doprinosa
[size=15]Onda dobavljači pića koja mora da otpusti određen broj ljudi, porodica koja za nas peče kikiriki, tortilje.. živi samo od toga. Dobavljač šećera i soli, porodica im živi samo od toga. PDV državi, porez na dobit se ne ostvaruje.
[/size]
[size=15]elem, poenta mi je da kada se mesecima vrši presing na određenu gradu privrede, redni je i ponuditi makar olakšice, bar za toliko da se preživi. Neka država ne uzima toliko dok traje haos. I još jedno: zna se ko može da radi, imaju dozvole i dan danas, mali se kažnjavaju.[/size]
I dodajem, nepravda je od svega najteža: u Bgdu gde je više od polovine zaraženih na nivou Srbije, sinoć ludnica u klubovima, kod nas u provinciji kažnjavaju i broje da slučajno nemaš više od 30 ljudi. Čak vidim da Nataša Bekvalac najavljuje koncert bez problema. Besmisleno sve.
[size=13][size=13]3
1
51
[/size]
[/size][/size]
_____
????
- Post n°178
To je to, ne obustavljaju naplate poreza i doprinosa, pa na sve to pojačavaju kaznenu politiku, a uskraćuju i to malo vremena gde je moguć rad. Npr mnogo je veća gužva u marketima.
Priča mi jedan drug da mu je bila i poreska, glumili mladi par i jeli i na kraju se predstavili.. bukvalno glumili da ga nateraju da ne izda račun u fazonu, nije ni bitno.
Tako je. Uglavnom se i iživljavaju oni koji primaju platu iz budžeta koji se puni itekako od poreza i doprinosa od nas malih privrednika
Priča mi jedan drug da mu je bila i poreska, glumili mladi par i jeli i na kraju se predstavili.. bukvalno glumili da ga nateraju da ne izda račun u fazonu, nije ni bitno.
[size=13]5
1
15
[/size]
Tako je. Uglavnom se i iživljavaju oni koji primaju platu iz budžeta koji se puni itekako od poreza i doprinosa od nas malih privrednika
[size=13]5
1
15
[/size]
_____
????
- Post n°179
Janko Suvar wrote:jedna perspektiva:
[size=32]
[size=32]Sasa Pesic[/size]
@sasapesicle
[/size]
[size=32][size=34]Kao mali ugostitelj da kažem: ako smo mi jedini problem, nemam ništa protiv i da nas zatvore skroz do daljnjeg. U firmi imamo 9 zaposlenih, plus nas dvoje poslovođa, noćni čuvar, higijeničarka. Plate za sve nemam, niti doprinose, minimalno je 11 ljudi po 20- ak hiljada doprinosa[/size]
[size=34][size=32]Onda dobavljači pića koja mora da otpusti određen broj ljudi, porodica koja za nas peče kikiriki, tortilje.. živi samo od toga. Dobavljač šećera i soli, porodica im živi samo od toga. PDV državi, porez na dobit se ne ostvaruje.[/size]
[/size]
[size=34][size=32]elem, poenta mi je da kada se mesecima vrši presing na određenu gradu privrede, redni je i ponuditi makar olakšice, bar za toliko da se preživi. Neka država ne uzima toliko dok traje haos. I još jedno: zna se ko može da radi, imaju dozvole i dan danas, mali se kažnjavaju.[/size][/size]
[size=34]I dodajem, nepravda je od svega najteža: u Bgdu gde je više od polovine zaraženih na nivou Srbije, sinoć ludnica u klubovima, kod nas u provinciji kažnjavaju i broje da slučajno nemaš više od 30 ljudi. Čak vidim da Nataša Bekvalac najavljuje koncert bez problema. Besmisleno sve.[/size]
[size=34]
[size=32]
3
1
51
[/size]
[/size][/size]
Ma naravno, raspad. Neofeudalna drzava
- Guest
- Post n°180
Udjem kod frizera pre par nedelja
Unutra još pet osoba, a ona mi traži da skinem masku, da ne bi smetalo.
Unutra još pet osoba, a ona mi traži da skinem masku, da ne bi smetalo.
- Post n°181
nasa vlast je spoj taceristicke okrutnosti i potpuno bezmude bleristicke vladavine uz pomoc beskrajnih fokus grupa.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°183
boomer crook wrote:uz pomoc beskrajnih fokus grupa.
ovo se godinama prica, fic stalno ponavlja, a da li je istina? fokus grupe odavno nisu in, a ideja da vucic svakog jutra gleda istrazivanja mi nikad nije bila omiljena ilustracija njegoveog nacina vladavine, mada mozda i gleda, otkud ja znam
_____
ova zemlja to je to
- Post n°184
istina je, beskrajno veruje bogosavljeviću, bukvalno vlada preko njegovih pie chartova
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°185
reklama za neke lozenge za grlo, boli je, grlo joj je stegnuto
uzme jednu i slobodaaa
sledeća scena - ona na žurci, igra, peva
uzme jednu i slobodaaa
sledeća scena - ona na žurci, igra, peva
- Post n°186
BBC
Covid-19: Next two weeks 'crucial' for ending England lockdown
Covid-19: Next two weeks 'crucial' for ending England lockdown
- Post n°190
- the con man scammed out nearly seven million of citizens of a minor Balkan state that...
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°191
u mom selu je juce bila seoska slava..i obicno zatvore glavnu ulicu i postave vasarske tezge na njoj ali sada valjda nisu dobili dozvolu ili sta li pa su postavili tezge na trotoaru,znaci na 6x uzem prostoru i naravno da je bila guzva i da je izaslo pola sela kao da je redovno...
- Post n°192
ljudi da shvate, lekari da lece, drzava da brine o dzdp
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°193
plavaivy wrote:u mom selu je juce bila seoska slava..i obicno zatvore glavnu ulicu i postave vasarske tezge na njoj ali sada valjda nisu dobili dozvolu ili sta li pa su postavili tezge na trotoaru,znaci na 6x uzem prostoru i naravno da je bila guzva i da je izaslo pola sela kao da je redovno...
sretna slava
- Post n°194
Штоно кажу, тежак је пут до славе, ал' је још теже стићи кући са славе.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°195
Patrijarh rešio dumre. Ludilo je do koje je mere javnost nezainteresovana za njega, kao da ne postoji
- Post n°196
Pa sam je sebe izbrisao kao nezavisnog društvenog faktora.
- Post n°197
Да не буде ускоро забуне између "с пијететом" и "пије с тетом".
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°198
Vanredna sednica Vlade Srbije biće održana danas u 13 časova, saznaje "Blic".
oce opet da nas utamnice!
_____
????
- Guest
- Post n°199
pa ono...pacijente iz Beograda sad voze za Petrovac na Mlavi koji je udaljen 130km.
- Post n°200
This is Ultra Festival in Taiwan right now. Taiwan has had over 200 days without a domestic COVID-19 infection.
— Farbod Esnaashari (@Farbod_E) November 14, 2020
Must be nice when your country and people actually care about stopping COVID-19. pic.twitter.com/8nj2hAMsfX
_____
ova zemlja to je to