Patrijarh umire - Srbi
Patrijarh umro - Srbi
Vucic: "A gde smo ru ja! Ozivljavaj dedu!" - Srbi
Vucic razgovara sa pokojinikom, pozdracljaju se, Vucic na ivici suza, Vucic place - Srbi
Vucic: "E sad je umro" - Srbi
ficfiric wrote:I sta kazu, koliko ono ima verinka u Srbiji?
Patrijarh umire - Srbi
Patrijarh umro - Srbi
Vucic: "A gde smo ru ja! Ozivljavaj dedu!" - Srbi
Vucic razgovara sa pokojinikom, pozdracljaju se, Vucic na ivici suza, Vucic place - Srbi
Vucic: "E sad je umro" - Srbi
Marius Lăcătuș wrote:sranje, 37.2
glavobolja koju ni kafetin nije sklonio
bol u ledjima
za sada nije strasno
uzeo sam paracetamol, ne znam da li odmah da udarim po azitromicinu
ne znam da li da javljam zeni da se vrati
Sotir wrote:Једна одокативна процена.
Ценим да ови ретарди из кризног штаба сад процењују палцем колика је прокуженост, и да су у фазону "ма ово је мало скочило, сад ће то да стане, скоро да група која се креће има имунитет"
И онда одлажу, па као сад ће да има плафон на 1500, па на 2500, па на 5000...
Реално, у оваквим условима мора да се достигне плафон у неком тренутку, али то ће бити мало касније него што би ови слепци желели.
Мислим да ћемо имати још око месец дана раста ако се нешто драстично не предузме.
Svaka porodica sada treba da bude svoj krizni štab koji određuje šta je najbolje za sve njene članove, a svako svoj sopstveni kontrolor, istakla je za RTS ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.
"Nema novih mera koje mogu da se donesu, a da su suštinski važne. Jedine mere jesu nošenje maski i fizičko distanciranje. Sve ostale mere koje države donose su samo u cilju povećanja uspešnosti ovih mera", objasnila je Kisić Tepavčević.
Doktorka Darija Kisić kaže da smo svedoci kako koronavirus iz minuta u minut širom sveta uzima nove žrtve i ne bira pol, uzrast ni zanimanje, a uzima i najbolje među nama.Kirko Skaddeng wrote:Blajhana ronfulja je pred sednicu KŠ nešto brabonjala u stilu "nema mera koje mogu da zamene našu odgovornost bla bla meket meket".
Što se rasta tiče, mislim da smo još u primarnoj ekspanziji, da se virus tek useljava u kuće i da imamo minimum još 2 nedelje rasta čak i uz uvođenje najstrožijih mera.
Ja sam se već navikao na jutarnju rutinu: ustanem, stavim čaj (cejlonski crni sa burbon vanilom, hvala Small Tree na odličnom blendu) i čujem loše vesti za taj dan.
ajde... i svajcarski zvanicnici su pre neku nedelju imali izjave tipa "cak i da sad uvedemo najstrozije mere, ne mozemo spreciti da za par nedelja imamo 12k zarazenih dnevno", ali su opet uveli mere: zatvorili klubove, strogo ogranicili rad restorana, smanjili dozvoljen broj za okupljanja, uveli jos strozija pravila za nosenje maski, i naravno, sproveli sve to. I gle cuda, brojke su pocele da padaju.buffalo bill wrote:Rekla je i da je svako svoj krizni štab
Svaka porodica sada treba da bude svoj krizni štab koji određuje šta je najbolje za sve njene članove, a svako svoj sopstveni kontrolor, istakla je za RTS ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.
"Nema novih mera koje mogu da se donesu, a da su suštinski važne. Jedine mere jesu nošenje maski i fizičko distanciranje. Sve ostale mere koje države donose su samo u cilju povećanja uspešnosti ovih mera", objasnila je Kisić Tepavčević.
Kirko Skaddeng wrote:
pitaj naravno nekog doktora da ti aminuje ali svi uzimaju hemomicin od najranije faze, Justin Case.
ficfiric wrote:
Siguran sam da na mere, epidemija nema nikakav uticaj
Kirko Skaddeng wrote:Nego kao kroz maglu se sećam da se na forumima letos dosta pisalo o tome da nema potrebe za strogim merama, lokdaunom i sličnim stvarima, da ne treba ljude tretirati kao decu debile itd...
Pa evo sad imamo baš to. Imamo bukvalno to što je buntovniji deo javnosti tražio.
Premijerka Srbije Ana Brnabić obratila se medijima nakon održane sednice Kriznog štaba i rekla da sada neće biti izjava.
- Medicinski deo Kriznog štaba je ostao da veća još. Konačna odluka će biti saopštena u 15 časova - poručila je premijerka.
Tela preminulih od korone više se neće pripremati za sahranu kako je to inače praksa, odnosno neće biti kupana i čišćena, neće se brijati ili češljati.
Ova odluka doneta je na osnovu člana 65. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, objavljenom u "Službenom glasniku RS".
"Ministar zdravlja donosi pravilnik o izmeni Pravilnika o uslovima i načinu postupanja sa posmrtnim ostacima umrlog lica. U članu 3. stav 2. menja se i glasi: Higijenska obrada se ne obavlja kod lica umrlog od sledećih zaraznih bolesti: antraksa, kuge, kolere, velikih boginja, virusnih hemoragičnih groznica (izuzev hemoragične groznice sa bubrežnim sindromom), teškog akutnog respiratornog sindroma – SARS-a i druge nepoznate zarazne bolesti", navodi se u saopštenju.