Virus
- Post n°351
Re: Virus
meni na 35.5, moja je bolja serija
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°352
ja nemam toplomer već.. ne znam, 20 godina
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°353
Povodom ovog optimizovanja umesto zaključavanja, ne kažem ja da treba zaključavati jer sam ljubitelj zatvora, već smatram da nas je društvena trajektorija dovela do zaključavanja kao jedinog sredstva za zauzdavanje epidemije. Ono više nije mera prevencije već delimične kontrole štete. Ne znam da li razumete šta se dešava u bolnicama. Ostaju ubrzano bez ljudstva, pozajmljuju ljude jedna drugoj, lekari se lome od posla i više ne uspevaju da pokriju sve.
Da ogolim: ili smo za spašavanje ekonomije (ako je to uopšte spašavanje) ili smo za spašavanje života. Doveii su nas do takvog izbora i tu više nema sredine, kasno je za optimizaciju. O ugodnom življenju i bilo kakvoj normalnosti više nema govora na neki srednji rok, sad su nam pred očima drugi ciljevi.
Da ogolim: ili smo za spašavanje ekonomije (ako je to uopšte spašavanje) ili smo za spašavanje života. Doveii su nas do takvog izbora i tu više nema sredine, kasno je za optimizaciju. O ugodnom življenju i bilo kakvoj normalnosti više nema govora na neki srednji rok, sad su nam pred očima drugi ciljevi.
- Post n°354
U BiH danas 70 umrlih.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°355
gledala sam juče par snimaka proslava pobede na izborima i bih, maske ne nosi skoro niko,
nema distance, ništa.
plašim se da i tu haos tek dolazi
nema distance, ništa.
- Post n°356
Skoro mi se potrosila baterija na nekom Cat eye bici kompjuteru koji sam uzeo pocetkom devedesetih.паће wrote:Talason wrote:ja imam becton dickinson 8D-1121 od 2003
ono što mi je potpuni wtf da nismo menjali bateriju još uvek, a koristimo ga svaki dan
Уме да се заломи батерија, чудо једно. Пре 10 година ми је рикнула батерија на претпоследњем ручном сату, издржала око 7 година, лаган посао, само течни кристали, мало то троши. Онда сам купио неко ђубре за једнократну употребу, за аеродроме док се враћамо кући. Тај је имао и сказаљке. Спаковао сам га у фијоку и заборавио. Ђубре неће да угине ни после десет ипо година. Сад понекад знамо где је, јер му бипће будиник око 13:00.
I to na Buvljaku.
_____
Belaj Boy
- Post n°357
plachkica wrote:gledala sam juče par snimaka proslava pobede na izborima i bih, maske ne nosi skoro niko,
nema distance, ništa.
Već je haos popriličan, broj od 50+ umrlih se ustalio već duže od dvije sedmice. Proslave izborne pobjede, kao i predizborni skupovi koje su mnogi i pored pandemije ipak organizovali, tek će da dođu na naplatu.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°358
logika je vrlo jasna, prihvatili su nestorovićevo i đukanovićevo da virus nema radno vreme
za to vreme navijači po konzulatima lafajetima i sličim mestima valjaju kavački koks za račun familije. ništa komplikovanije od toga.
za to vreme navijači po konzulatima lafajetima i sličim mestima valjaju kavački koks za račun familije. ništa komplikovanije od toga.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°359
jebote vucic ko bobi peru. sada da vicemo jebi nas on bi rekao drugi put
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°361
boomer crook wrote:jebote vucic ko bobi peru. sada da vicemo jebi nas on bi rekao drugi put
- Post n°363
Ja bih dete izvukao iz skole koliko sjutra ali se osecam glede toga ko mel gibson u the signs
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°366
ostre mere su doneseneMór Thököly wrote:Ovo brojevi...we're so fucked.
https://www.kurir.rs/vesti/beograd/3569255/ukida-se-nocni-prevoz-u-beogradu-od-sutra-u-ponoc-do-4-ujutru-bez-autobusa
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°367
disident wrote:ostre mere su doneseneMór Thököly wrote:Ovo brojevi...we're so fucked.
https://www.kurir.rs/vesti/beograd/3569255/ukida-se-nocni-prevoz-u-beogradu-od-sutra-u-ponoc-do-4-ujutru-bez-autobusa
Pa da ljudi ne izlaze u zatvorene kafiće i klubove
- Post n°368
Zapravp ovo bi imalo nekakvog smisla kad bi zabranili i putnicki saobracaj od npr 12 do pola 5. Ovako - nista. Sirotinja ne moze nigde, a kolima po zelji.
- Post n°369
Ma jok,danas svi voze neki krs,sirotinja i klinci ce da se potrpaju po petoro u auto i vozi.Mór Thököly wrote:Zapravp ovo bi imalo nekakvog smisla kad bi zabranili i putnicki saobracaj od npr 12 do pola 5. Ovako - nista. Sirotinja ne moze nigde, a kolima po zelji.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°370
disident wrote:Ma jok,danas svi voze neki krs,sirotinja i klinci ce da se potrpaju po petoro u auto i vozi.Mór Thököly wrote:Zapravp ovo bi imalo nekakvog smisla kad bi zabranili i putnicki saobracaj od npr 12 do pola 5. Ovako - nista. Sirotinja ne moze nigde, a kolima po zelji.
Da, tedo da kazem da je to drugi "pametan" efekat ove mere. Ko kad suono u martu proredili gradski prevoz. Sadizam.
- Post n°371
Inace, tokom policijskog casa, krajem aprila, mojoj kevi je bas skocio pritisak. Ono, gornji preko 200, donji oko 115. I to se desavalo oko 23h, kada je uveliko nastupio policijski cas i kada nemas taksi, niti ista.
Hitna pomoc se ne bakce tim problemom nego ti govore da popijes zorkaptil, koji opet ako nemas kod kuce, jedes kurac u doba policijskog casa. Posto sam se ja navodala ljudi po urgentom centru dovoljno za zivota i znam koliko traje cekanje na prvom spratu kod kardiologa da te prikaci na EKG (a sa portirnice se 98% ljudi salje kod kardiologa sta god da ti se desava), resila sam da se odmah ide u BelMedic i da se s vrata prikaci na EKG, da znamo odmah da li prolazi kroz epizodu infarkta. Ali kako ces u 23h da ides do BM je pitanje. Ja sam ih zvala da oni dodju svojim sanitetskim kolima jer tako mogu da mamicu da legalno prevezu tamo, ali su mi oni dali broj telefona od CarGo vozaca koji je dobio dozvolu da razvozi pacijente, cisto da ne bih placala uslugu sanitetskog prevoza.
Sve je dobro proslo na kraju i nije imala infarkt nego je sve ostalo na toj nenormalnoj epizodi.
Ja verujem da smo na ivici kolapsa i mozda je zatvaranje svega zaista jedino resenje, ali kada ja pominjem ekonomiju, ne pominjem apstraktni BDP i neku stopu rasta, nego konkretna domacinstva koja ce da budu gladna i perils policijskog casa koji jako otezava kretanje od zivotne vaznosti.
Ne znam ni sta da mislim, posto sve i da premotamo na 1. oktobar, kapiram da ove kretencine nemaju moc da iskomuniciraju ista kredibilno vise sto bi bila dobra preventiva.
Hitna pomoc se ne bakce tim problemom nego ti govore da popijes zorkaptil, koji opet ako nemas kod kuce, jedes kurac u doba policijskog casa. Posto sam se ja navodala ljudi po urgentom centru dovoljno za zivota i znam koliko traje cekanje na prvom spratu kod kardiologa da te prikaci na EKG (a sa portirnice se 98% ljudi salje kod kardiologa sta god da ti se desava), resila sam da se odmah ide u BelMedic i da se s vrata prikaci na EKG, da znamo odmah da li prolazi kroz epizodu infarkta. Ali kako ces u 23h da ides do BM je pitanje. Ja sam ih zvala da oni dodju svojim sanitetskim kolima jer tako mogu da mamicu da legalno prevezu tamo, ali su mi oni dali broj telefona od CarGo vozaca koji je dobio dozvolu da razvozi pacijente, cisto da ne bih placala uslugu sanitetskog prevoza.
Sve je dobro proslo na kraju i nije imala infarkt nego je sve ostalo na toj nenormalnoj epizodi.
Ja verujem da smo na ivici kolapsa i mozda je zatvaranje svega zaista jedino resenje, ali kada ja pominjem ekonomiju, ne pominjem apstraktni BDP i neku stopu rasta, nego konkretna domacinstva koja ce da budu gladna i perils policijskog casa koji jako otezava kretanje od zivotne vaznosti.
Ne znam ni sta da mislim, posto sve i da premotamo na 1. oktobar, kapiram da ove kretencine nemaju moc da iskomuniciraju ista kredibilno vise sto bi bila dobra preventiva.
- Post n°372
plavaivy wrote:moja sestra izvukla sestrica
koliki je sestric?
_____
- Post n°373
sada sam usao u hleb & kifle i tamo je bilo pusto. em kisa, em korona. pazario maskiran sta imao i izasao. slicna situacija i u liliju. u samisci svi nose maske. lokalni bife opet pun.
jasno je sta su glavni vektori transmisije. oni se sada ukidaju postepeno i to ce dati rezultate uz stalno plasenje preko medija. koliko je sve ovo prekasno je drugo pitanje.
jasno je sta su glavni vektori transmisije. oni se sada ukidaju postepeno i to ce dati rezultate uz stalno plasenje preko medija. koliko je sve ovo prekasno je drugo pitanje.
_____
- Post n°374
boomer crook wrote:plavaivy wrote:moja sestra izvukla sestrica
koliki je sestric?
5.razred
- Post n°375
ne sumnjam da je bogosavljevic vec uradio more fokus grupa i da je ovo u čemu živimo ono što su istraživanja pokazala
_____
#FreeFacu