Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

kondo

Virus - Page 15 Empty Re: Virus

Post by kondo Tue Nov 17, 2020 4:02 pm

meni na 35.5, moja je bolja serija

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    bela maca

Post by bela maca Tue Nov 17, 2020 4:07 pm

ja nemam toplomer već.. ne znam, 20 godina

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Nov 17, 2020 4:39 pm

Povodom ovog optimizovanja umesto zaključavanja, ne kažem ja da treba zaključavati jer sam ljubitelj zatvora, već smatram da nas je društvena trajektorija dovela do zaključavanja kao jedinog sredstva za zauzdavanje epidemije. Ono više nije mera prevencije već delimične kontrole štete. Ne znam da li razumete šta se dešava u bolnicama. Ostaju ubrzano bez ljudstva, pozajmljuju ljude jedna drugoj, lekari se lome od posla i više ne uspevaju da pokriju sve.

Da ogolim: ili smo za spašavanje ekonomije (ako je to uopšte spašavanje) ili smo za spašavanje života. Doveii su nas do takvog izbora i tu više nema sredine, kasno je za optimizaciju. O ugodnom življenju i bilo kakvoj normalnosti više nema govora na neki srednji rok, sad su nam pred očima drugi ciljevi.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Tue Nov 17, 2020 4:56 pm

U BiH danas 70 umrlih.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    plachkica

Post by plachkica Tue Nov 17, 2020 5:10 pm

gledala sam juče par snimaka proslava pobede na izborima i bih, maske ne nosi skoro niko,
    nema distance, ništa.
    plašim se da i tu haos tek dolazi
    katamaran

Post by katamaran Tue Nov 17, 2020 5:11 pm

паће wrote:
    Talason wrote:ja imam becton dickinson  8D-1121 od 2003

ono što mi je potpuni wtf da nismo menjali bateriju još uvek, a koristimo ga svaki dan

Уме да се заломи батерија, чудо једно. Пре 10 година ми је рикнула батерија на претпоследњем ручном сату, издржала око 7 година, лаган посао, само течни кристали, мало то троши. Онда сам купио неко ђубре за једнократну употребу, за аеродроме док се враћамо кући. Тај је имао и сказаљке. Спаковао сам га у фијоку и заборавио. Ђубре неће да угине ни после десет ипо година. Сад понекад знамо где је, јер му бипће будиник око 13:00.
    Skoro mi se potrosila baterija na nekom Cat eye bici kompjuteru koji sam uzeo pocetkom devedesetih.

I to na Buvljaku.

_____
    Belaj Boy
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Tue Nov 17, 2020 5:17 pm

plachkica wrote:gledala sam juče par snimaka proslava pobede na izborima i bih, maske ne nosi skoro niko,
    nema distance, ništa.
    plašim se da i tu haos tek dolazi

Već je haos popriličan, broj od 50+ umrlih se ustalio već duže od dvije sedmice. Proslave izborne pobjede, kao i predizborni skupovi koje su mnogi i pored pandemije ipak organizovali, tek će da dođu na naplatu.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    kondo

Post by kondo Tue Nov 17, 2020 5:59 pm

logika je vrlo jasna, prihvatili su nestorovićevo i đukanovićevo da virus nema radno vreme
    za to vreme navijači po konzulatima lafajetima i sličim mestima valjaju kavački koks za račun familije. ništa komplikovanije od toga.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Nov 17, 2020 6:08 pm

jebote vucic ko bobi peru. sada da vicemo jebi nas on bi rekao drugi put

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Tue Nov 17, 2020 6:12 pm

Virus - Page 15 1233199462

_____
    ova zemlja to je to
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex Tue Nov 17, 2020 6:14 pm

boomer crook wrote:jebote vucic ko bobi peru. sada da vicemo jebi nas on bi rekao  drugi put
    Virus - Page 15 3579118792
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Nov 17, 2020 6:29 pm

Ovo brojevi...we're so fucked.
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Nov 17, 2020 6:35 pm

Ja bih dete izvukao iz skole koliko sjutra ali se osecam glede toga ko mel gibson u the signs

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Nov 17, 2020 6:37 pm

Samo ga izvuci
    plavaivy

Post by plavaivy Tue Nov 17, 2020 6:40 pm

moja sestra izvukla sestrica
    disident

Post by disident Tue Nov 17, 2020 6:49 pm

Mór Thököly wrote:Ovo brojevi...we're so fucked.
    ostre mere su donesene 
    https://www.kurir.rs/vesti/beograd/3569255/ukida-se-nocni-prevoz-u-beogradu-od-sutra-u-ponoc-do-4-ujutru-bez-autobusa

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Nov 17, 2020 6:55 pm

disident wrote:
    Mór Thököly wrote:Ovo brojevi...we're so fucked.
    ostre mere su donesene 
    https://www.kurir.rs/vesti/beograd/3569255/ukida-se-nocni-prevoz-u-beogradu-od-sutra-u-ponoc-do-4-ujutru-bez-autobusa

Pa da ljudi ne izlaze u zatvorene kafiće i klubove
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Nov 17, 2020 6:56 pm

Zapravp ovo bi imalo nekakvog smisla kad bi zabranili i putnicki saobracaj od npr 12 do pola 5. Ovako - nista. Sirotinja ne moze nigde, a kolima po zelji.
    disident

Post by disident Tue Nov 17, 2020 7:01 pm

Mór Thököly wrote:Zapravp ovo bi imalo nekakvog smisla kad bi zabranili i putnicki saobracaj od npr 12 do pola 5. Ovako - nista. Sirotinja ne moze nigde, a kolima po zelji.
    Ma jok,danas svi voze neki krs,sirotinja i klinci ce da se potrpaju po petoro u auto i vozi.

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Nov 17, 2020 7:02 pm

disident wrote:
    Mór Thököly wrote:Zapravp ovo bi imalo nekakvog smisla kad bi zabranili i putnicki saobracaj od npr 12 do pola 5. Ovako - nista. Sirotinja ne moze nigde, a kolima po zelji.
    Ma jok,danas svi voze neki krs,sirotinja i klinci ce da se potrpaju po petoro u auto i vozi.

Da, tedo da kazem da je to drugi "pametan" efekat ove mere. Ko kad suono u martu proredili gradski prevoz. Sadizam.
    Margit Savović

Post by Margit Savović Tue Nov 17, 2020 7:16 pm

Inace, tokom policijskog casa, krajem aprila, mojoj kevi je bas skocio pritisak. Ono, gornji preko 200, donji oko 115. I to se desavalo oko 23h, kada je uveliko nastupio policijski cas i kada nemas taksi, niti ista. 

Hitna pomoc se ne bakce tim problemom nego ti govore da popijes zorkaptil, koji opet ako nemas kod kuce, jedes kurac u doba policijskog casa. Posto sam se ja navodala ljudi po urgentom centru dovoljno za zivota i znam koliko traje cekanje na prvom spratu kod kardiologa da te prikaci na EKG (a sa portirnice se 98% ljudi salje kod kardiologa sta god da ti se desava), resila sam da se odmah ide u BelMedic i da se s vrata prikaci na EKG, da znamo odmah da li prolazi kroz epizodu infarkta. Ali kako ces u 23h da ides do BM je pitanje. Ja sam ih zvala da oni dodju svojim sanitetskim kolima jer tako mogu da mamicu da legalno prevezu tamo, ali su mi oni dali broj telefona od CarGo vozaca koji je dobio dozvolu da razvozi pacijente, cisto da ne bih placala uslugu sanitetskog prevoza.

Sve je dobro proslo na kraju i nije imala infarkt nego je sve ostalo na toj nenormalnoj epizodi. 

Ja verujem da smo na ivici kolapsa i mozda je zatvaranje svega zaista jedino resenje, ali kada ja pominjem ekonomiju, ne pominjem apstraktni BDP i neku stopu rasta, nego konkretna domacinstva koja ce da budu gladna i perils policijskog casa koji jako otezava kretanje od zivotne vaznosti. 

Ne znam ni sta da mislim, posto sve i da premotamo na 1. oktobar, kapiram da ove kretencine nemaju moc da iskomuniciraju ista kredibilno vise sto bi bila dobra preventiva.
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Nov 17, 2020 7:19 pm

plavaivy wrote:moja sestra izvukla sestrica

koliki je sestric?

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Nov 17, 2020 7:23 pm

sada sam usao u hleb & kifle i tamo je bilo pusto. em kisa, em korona. pazario maskiran sta imao i izasao. slicna situacija i u liliju. u samisci svi nose maske. lokalni bife opet pun.

jasno je sta su glavni vektori transmisije. oni se sada ukidaju postepeno i to ce dati rezultate uz stalno plasenje preko medija. koliko je sve ovo prekasno je drugo pitanje.

_____
    plavaivy

Post by plavaivy Tue Nov 17, 2020 7:29 pm

boomer crook wrote:
    plavaivy wrote:moja sestra izvukla sestrica

koliki je sestric?

5.razred
    kondo

Post by kondo Tue Nov 17, 2020 7:39 pm

ne sumnjam da je bogosavljevic vec uradio more fokus grupa i da je ovo u čemu živimo ono što su istraživanja pokazala

_____
    #FreeFacu

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 4:29 am