Kirko Skaddeng wrote:4.994, 24
Virus
- Post n°326
Re: Virus
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°327
Može ovo otići na 10.000 zvaničnih dnevno bez ikakvih problema (ako uopšte postoje kapaciteti da registruju taj broj).
Imam utisak da će nam biti potrebna nekakva međunarodna pomoć za par nedelja.
Imam utisak da će nam biti potrebna nekakva međunarodna pomoć za par nedelja.
- Post n°328
pa ako i serološki iz privatnih laboratorija ulaze u ovu statistiku onda vjerovatno mogu odraditi 30.000 testova dnevno
- Guest
- Post n°329
Ne ulaze. (Nije pretpostavka, znam zasigurno da se serološki rezultati iz privatnih laboratorija ne šalju ni u kakvo državno telo)
Bukvalno na svakoj trećoj strani mora da se piše da serološki testovi ne služe za detekciju aktivne faze bolesti.
Ova brojka uključuje, doduše, i zaostale od vikenda, sutra će verovatno biti manja ali će onda ponovo đipiti.
Bukvalno na svakoj trećoj strani mora da se piše da serološki testovi ne služe za detekciju aktivne faze bolesti.
Ova brojka uključuje, doduše, i zaostale od vikenda, sutra će verovatno biti manja ali će onda ponovo đipiti.
- Guest
- Post n°330
što reče onaj tiodorović, ako stigne do 1500..mere, kurac, palac
bukvalno će da žrtvuju kompletno zdravstvo, samo da ne zatvaraju ugostitelje, potpuno mi je nejasna logika svega toga
bukvalno će da žrtvuju kompletno zdravstvo, samo da ne zatvaraju ugostitelje, potpuno mi je nejasna logika svega toga
- Post n°331
MNE wrote:ima i tojota koronaficfiric wrote:... koji bi pre toga trebalo da se pojave na eventualnoj sahrani patrijarha
edit:
Pravoslavlje, dolazi sa Yuga
Pravoslavlje, odlazi s korolu
Прележао. Трајала преко девет година, коштала ме испод 800$ годишње, са све горивом, осигурањем и осталим.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°332
Talason wrote:bukvalno će da žrtvuju kompletno zdravstvo, samo da ne zatvaraju ugostitelje, potpuno mi je nejasna logika svega toga
Moj utisak je i dalje sledeći: od 1. decembra sledi 45 dana potpunog zaključavanja. Mi ćemo u sezonu praznika ući na produženom vrhuncu talasa koji bi u slučaju masovnih slavlja u tom periodu bio utrostručen. Mislim da je ovo nekakav nakaradan pokušaj kontrole štete.
I nisam siguran da li vlast uopšte može da razume odloženu prirodu svega ovoga, da će ovo što danas imamo, u smislu broja, doći na naplatu u bolnicama tek za deset dana, a bolnice su već pune, nema više mesta, i u njima rade, po internim nalozima uprava bolnica, kovid pozitivni lekari i sestre.
Last edited by Kirko Skaddeng on Tue Nov 17, 2020 3:21 pm; edited 1 time in total
- Post n°333
zdravstvo im nije bitno. oni doslovce brinu samo o svojoj bazi.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°334
ja bih potpuno zakljucavanje pozdravio vec danas.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°335
boomer crook wrote:ja bih potpuno zakljucavanje pozdravio vec danas.
Apsolutno. Ne pristajem više na "muh freedoms" priče, đavo je odneo šalu.
- Post n°336
Defintivno je da mozes jer sam se u junu u sa istom situacijom tako pregeldao.disident wrote:Jel mogu sumnjivi na kovid da se pregledaju i testiraju besplatno,iako nemaju overenu knjizicu? Prvo nam je crko auto,onda sam saznao u apoteci da mi knjizica nije overena
Usput da znas da do rezulta testova nema nikakvih dokaza da si fasovao krunisanje.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°337
a kako vi merite temperaturu? ozbiljno pitanje.
meni su ovi toplomeri-u-uvo skroz neprecizni, daju mi fluktuacije od nekoliko stepeni od merenja do merenja. onda sam nasla jedan braunov koji nije neprecizan u tom smislu. ali evo pre nekog vremena sam se bas zabrinula kad sam imala 37.5 duze od 10 dana. dok nisam izvukla staaaari dobri toplomer sa zivom i bilo je ispod 37. posle sam procitala da je sve izmedju 35 i 38 normalno za uvo. pa brate. sad razumem zasto lekari poslednjih godina smatraju tek temperaturu od 38 kao indikativnu da postoji problem.
meni su ovi toplomeri-u-uvo skroz neprecizni, daju mi fluktuacije od nekoliko stepeni od merenja do merenja. onda sam nasla jedan braunov koji nije neprecizan u tom smislu. ali evo pre nekog vremena sam se bas zabrinula kad sam imala 37.5 duze od 10 dana. dok nisam izvukla staaaari dobri toplomer sa zivom i bilo je ispod 37. posle sam procitala da je sve izmedju 35 i 38 normalno za uvo. pa brate. sad razumem zasto lekari poslednjih godina smatraju tek temperaturu od 38 kao indikativnu da postoji problem.
_____
Warning: may contain irony.
- Guest
- Post n°338
ja imam dobre toplomere, na dve decimale, merenje kao živinim, miška
različit je opseg za uvo, ispod jezika, u bulju itd
različit je opseg za uvo, ispod jezika, u bulju itd
- Guest
- Post n°339
inače, pita ćerka a otkud taj tvoj sa foruma zna pre sajta covid rs
nisam znao šta da kažem obrukah se pred detetom
- Post n°340
zakljucavanje je neophodno zato sto postoji drustveni pritisak inace: skola, sastanci, tzv. ljudi...
_____
- Post n°341
Ja na poslu imam nekog robota kome priblizim zglob sake i onda on izgovori "normal", ali tako kao da je rekao "no more" i meni svaki put bude smesno.
- Post n°342
Nakon što sam razbio zadnji toplomjer s živom mjerio prislanjanjem dlana na čelo nekoliko godina. Prije toga pokušavao elektronskim i odustao. Konačno našao s galijem.bemty wrote:a kako vi merite temperaturu? ozbiljno pitanje.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°343
Talason wrote:inače, pita ćerka a otkud taj tvoj sa foruma zna pre sajta covid rs
moj slučaj isto, gledaju me pašče i mačor tugaljivo
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°344
ja imam becton dickinson 8D-1121 od 2003
ono što mi je potpuni wtf da nismo menjali bateriju još uvek, a koristimo ga svaki dan
ono što mi je potpuni wtf da nismo menjali bateriju još uvek, a koristimo ga svaki dan
- Post n°345
Ali koja su njima baza ugostitelji i taksisti?boomer crook wrote:zdravstvo im nije bitno. oni doslovce brinu samo o svojoj bazi.
Ja jos nisam srela car go vozaca da ne mrzi Vucica. Sinoc mi je jedan kukao da nema posla da prebaci onu normu sto ih Car Go globi fiksno mesecno, a prosle nedelje mi jedan rekao da je uzeo da vozi Car Go jer kao muzicar nema nikavog posla, a ima dete od 4 meseca kod kuce i mora mu kupovati formulu. Niko tu nije njegova baza, nego je jebeno zakljucavati grad.
Juce sam pitala kolege u Parizu sta se desava, kazu da ce za desetak dana otvoriti non-essential shops da spasu bozicnu sezonu kako znaju i umeju, a da su restorandzije (a znamo koliko ih je gore u gradu) i zaposleni u kanalu i da su ljudi ocajni.
Ja sam i dalje skola misljenja da se stvari moraju optimizovati. Nije ovo Vucicevo budalesanje jedina alternativa policijskom casu.
- Post n°346
Margit Savović wrote:
Ja sam i dalje skola misljenja da se stvari moraju optimizovati. Nije ovo Vucicevo budalesanje jedina alternativa policijskom casu.
+1
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°347
Bilo je sinoc: Crni labud uso nam u kucu - BDP nece da se spusti!Margit Savović wrote:Ja sam i dalje skola misljenja da se stvari moraju optimizovati. Nije ovo Vucicevo budalesanje jedina alternativa policijskom casu.
-Maricu, jes' ti cit'o knjigu "Crni labud"?!
*Maric (muk...)
- Post n°348
u smislu uterivanja poreza ne bi bilo besmisleno da kazu da je nosenje maski obavezno. u slobodnom kretanju u gradu teško da više od 20% nosi, ni toliko. to je potpuno neiskorišćen pravac.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°349
Talason wrote:ja imam becton dickinson 8D-1121 od 2003
Уме да се заломи батерија, чудо једно. Пре 10 година ми је рикнула батерија на претпоследњем ручном сату, издржала око 7 година, лаган посао, само течни кристали, мало то троши. Онда сам купио неко ђубре за једнократну употребу, за аеродроме док се враћамо кући. Тај је имао и сказаљке. Спаковао сам га у фијоку и заборавио. Ђубре неће да угине ни после десет ипо година. Сад понекад знамо где је, јер му бипће будиник око 13:00.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°350
Plašite me tom pričom o fensi toplomerima, evo imam plavi providni Microlife od 3€ na jednu decimalu, naokolo meri razne cifre, a mene je zakucao na 36.6...