Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vučićeva Srbija

Anonymous
    Guest

Vučićeva Srbija - Page 4 Empty Re: Vučićeva Srbija

Post by Guest Fri Oct 30, 2020 12:13 am

ja plaćam državi ne zbog nje, nego zato što moram

a i verujem da ipak makar neki dinar dođe do neke sirotinje koja nema ništa

i još žena daje krišom u dobrotvorne svrhe stalno
    kapetanm

Post by kapetanm Fri Oct 30, 2020 12:24 am

Mór Thököly wrote:
    boomer crook wrote:svako ko moze da ne placa pare drzavi koja je betonirala svoje gradjane i koja vodi rat protiv svih onih koji joj se ne mogu usprotiviti od penzionera do radnika i treba to dalje da cini.

na toj sam negde liniji...
    Cenim da se iz vaseg ugla starost i bolest čine daleko
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Oct 30, 2020 12:26 am

bole ih kurac
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Fri Oct 30, 2020 1:59 am

Sotir wrote:Шуваре,
    шта се дешава ако је неко регуларно запослен овде, а има додатни извор преко нета?
    Пошто има плаћено осигурање, да ли се на ово плаћа само порез?

Zaposleni koji imaju dodatni prihod, moraju da plate porez i doprinos za penzijsko i invalidsko osiguranje. Oslobodjeni su placanja doprinosa za zdravrstveno i za slucaj nezaposlenosti, koje im je onda pokriveno preko ovog regularnog posla.

Postoji neoporezivi deo, a i osnovica se umanjuje troskove poslovanja, kada je rec o porezu, a doprinos za penzijsko se placa na punu sumu i iznosi 25 posto.

Moze se reci, da je ovo nepravedno, ima onih koji tako misle, ja ne mogu da procenim, ipak ce ti biti veca penzija, posto ti sve prihode obuhvati, ali moze se reci da je nepravedno.

Mór Thököly wrote:
    Kirko Skaddeng wrote:I šta, ja treba da mu plaćam lom noge, infarkt, saobraćajku, zato što gospodin ne želi da plaća zdravstveno jer šta je država njemu dala? Ili da ga se pusti da umre?

Ni jedno ni drugo nije civilizacijski.

Neces mu nista placati u tom slucaju. Ako mu se to desi - komercijalne cene. Ako nema da plati - plenidba.

Na stranu sto se ne slazem, imam problem sa izrazom "komercijalne cene" ovde.

Cene zdravstvenih usluga nisu formirane na trzistu (cak i kad je tako kao sto kazes jedan deo neosiguran), jer je najveci igrac na trzistu ipak RFZO. Tako da ne moze se odrediti koliko bi to zapravo kostalo, kad jednog od kupaca cini osuguranje za milione zaposlenih.

Kad se ode u bolnicu, oni ti na kraju kazu kooliko bi ovo zapravo kostalo (da bi ti na osnovu toga obracunali participaciju), mada taj broj bi podjednako mogli i da izmisle, jer nije ponudom i potraznjom doslo do njega.

Ilustrativni primeri (iz licnog i porodicnog iskustva)

-ugradnja stenta: 200.000
    -ugradnja vestackog kuka 850.000
    -hemoterapija deset ciklusa: 3.000.000

MOze se njima naplatiti ta suma, al ona nije komercijalna, toliko titanijumski kuk i hemoterapija kosta drzavno osiguranje, al ono je u prednosti jer ima veliki bazen ™ korisnika.

No Country wrote:
    Mór Thököly wrote:

Ovo nije porez. Za poreze sam rekao sta mislim
    Како није? Па била је прича како програмерчићи не плаћају порез, а онда сломе ногу/ добију инфаркт/ корону, whatever, те се лече о твом и Васином трошку. Нешто сам погрешно схватио, по обичају?

Nije porez, nego doprinos za osuguranje, to je hteo da kaze.

Iz mog iskustva, ima tri tipa domacih libertarijanaca:

1. Pravi (originalni): to je lik sto misil da je on sam sebi biznis napravio i da tako isto moze i jebeni Cigan bez noge da ga napravi, samo nije ucio skolu, da mu drzava krade porez i da se svaka stvar moze resiti trzisno (neka cena za decu seksualne robove mora da postoji). Muskarac, programer, izmedju 20-25 godina, nije se nikad susreo sa svetom van svog kruga ljudi, i obicno prestaje da bude libertarijanac, kad se prvi put susretne (upozna nekog siromasnog ili mu roditejlima treba zdravstvena nega).

2. Amerikanac (duhovni emigrant): uzeo da prati domacu politku, shvatio da ona nije americka, da seze do u sesti vek i da svaki put kad krenes da raspravljas s nekim ovako o policy pitanju, zavrsis u cetnik/partizan, karadjordjevic/obrenovic, vasilevs/papa raspravi i da je sve to pretesko. Zato je on odlucio da se pravi da je Amerikanac, da gleda Dzona Stjuarta i da se smeje ljudima sto zive u Dakoti (obe). Rodjena sestra njegova, ne da da joj beli muskarci diraju matericu (iako je u Srbiji bas niko i ne dira). Prestaje da bude libertarijanac, kad ode kod rodjaka na selo, malo se napije. Tad postaje cetnik.

3. LDPovac (): Nacelno veruje da treba da postoje javne instuticije, samo ne u Srbiji. On bi placao porez, ali ne dok je ovakva zemlja, prvo neki red da se uvede, a onda svako da plati kao sto treba. Ne prestaje.

edit: za potrebe nauke, moram da kazem da ovo nisu uske defenicije, Parun bude sva tri u roku od jedno pola sata.

Last edited by Janko Suvar on Fri Oct 30, 2020 2:26 am; edited 1 time in total

_____
    ????
    disident

Post by disident Fri Oct 30, 2020 2:04 am

Ne znam koji od tri tipa mi je gadniji 
    Vučićeva Srbija - Page 4 938375017

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Oct 30, 2020 2:06 am

Rekao sam "komercijalne", a ne "tržišne" cene
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Oct 30, 2020 2:10 am

Janko Suvar wrote:
    Sotir wrote:Шуваре,
    шта се дешава ако је неко регуларно запослен овде, а има додатни извор преко нета?
    Пошто има плаћено осигурање, да ли се на ово плаћа само порез?

Zaposleni koji imaju dodatni prihod, moraju da plate porez i doprinos za penzijsko i invalidsko osiguranje. Oslobodjeni su placanja doprinosa za zdravrstveno i za slucaj nezaposlenosti, koje im je onda pokriveno preko ovog regularnog posla.

Postoji neoporezivi deo, a i osnovica se umanjuje troskove poslovanja, kada je rec o porezu, a doprinos za penzijsko se placa na punu sumu i iznosi 25 posto.

Moze se reci, da je ovo nepravedno, ima onih koji tako misle, ja ne mogu da procenim, ipak ce ti biti veca penzija, posto ti sve prihode obuhvati, ali moze se reci da je nepravedno.

Mór Thököly wrote:

Neces mu nista placati u tom slucaju. Ako mu se to desi - komercijalne cene. Ako nema da plati - plenidba.

Na stranu sto se ne slazem, imam problem sa izrazom "komercijalne cene" ovde.

Cene zdravstvenih usluga nisu formirane na trzistu (cak i kad je tako kao sto kazes jedan deo neosiguran), jer je najveci igrac na trzistu ipak RFZO. Tako da ne moze se odrediti koliko bi to zapravo kostalo, kad jednog od kupaca cini osuguranje za milione zaposlenih.

Kad se ode u bolnicu, oni ti na kraju kazu kooliko bi ovo zapravo kostalo (da bi ti na osnovu toga obracunali participaciju), mada taj broj bi podjednako mogli i da izmisle, jer nije ponudom i potraznjom doslo do njega.

Ilustrativni primeri (iz licnog i porodicnog iskustva)

-ugradnja stenta: 200.000
    -ugradnja vestackog kuka 850.000
    -hemoterapija deset ciklusa: 3.000.000

MOze se njima naplatiti ta suma, al ona nije komercijalna, toliko titanijumski kuk i hemoterapija kosta drzavno osiguranje, al ono je u prednosti jer ima veliki bazen ™ korisnika.

No Country wrote:
    Како није? Па била је прича како програмерчићи не плаћају порез, а онда сломе ногу/ добију инфаркт/ корону, whatever, те се лече о твом и Васином трошку. Нешто сам погрешно схватио, по обичају?

Nije porez, nego doprinos za osuguranje, to je hteo da kaze.

Iz mog iskustva, ima tri tipa domacih libertarijanaca:

1. Pravi (originalni): to je lik sto misil da je on sam sebi biznis napravio i da tako isto moze i jebeni Cigan bez noge da ga napravi, samo nije ucio skolu, da mu drzava krade porez i da se svaka stvar moze resiti trzisno (neka cena za decu seksualne robove mora da postoji). Muskarac, programer, izmedju 20-25 godina, nije se nikad susreo sa svetom van svog kruga ljudi, i obicno prestaje da bude libertarijanac, kad se prvi put susretne (upozna nekog siromasnog ili mu roditejlima treba zdravstvena nega).

2. Amerikanac (duhovni emigrant): uzeo da prati domacu politku, shvatio da ona nije americka, da seze do u sesti vek i da svaki put kad krenes da raspravljas s nekim ovako o policy pitanju, zavrsis u cetnik/partizan, karadjordjevic/obrenovic, vasilevs/papa raspravi i da je sve to pretesko. Zato je on odlucio da se pravi da je Amerikanac, da gleda Dzona Stjuarta i da se smeje ljudima sto zive u Dakoti (obe). Rodjena sestra njegova, ne da da joj beli muskarci diraju matericu (iako je u Srbiji bas niko i ne dira). Prestaje da bude libertarijanac, kad ode kod rodjaka na selo, malo se napije. Tad postaje cetnik.

3. LDPovac (ustasa): Nacelno veruje da treba da postoje javne instuticije, samo ne u Srbiji. On bi placao porez, ali ne dok je ovakva zemlja, prvo neki red da se uvede, a onda svako da plati kao sto treba. Ne prestaje.

edit: za potrebe nauke, moram da kazem da ovo nisu uske defenicije, Parun bude sva tri u roku od jedno pola sata.

LDPovci su svašta nešto, ali "ustaše" i libertarijanci nisu. Prvo to sto si opisao nije libertarijanizam, a drugo LDPovci nikad nisu mislili da ne treba da postoje javne institucije. Drugim rečima, lupetaš.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Fri Oct 30, 2020 2:29 am

Obrisao sam u editu, pre nego sto sam video tvoj post, jer sam shvatio (pod tusem ) da je in poor taste. A takodje, jer mislim da je ostatak posta, ovako skroz dobar polemicki, pa da ne ulazim sad u to. Zaboravim ponekad, da ovo nije moja sredina, gde je tako nesto skroz normalno reci.

Ovaj poslednji deo, kod nou kantrija je kao sto vidis malo i zajebancija, ali eto. LDP nema politiku osim GEOPOLITIKE, ali jedan veliki deo clanstva i zvanicnika, jesu libertarijanci, gore pomenuti Parun kao primer.

Dobro, komercijalne cene, opet bivaju nize zato sto na trzistu postoji jedan ogroman kupac, koji moze da ih snizi , potrazujuci na veliko.Opet mu cena zdravstva biva manja, jer neko drugi placa dok se on opt outovao.

_____
    ????
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Fri Oct 30, 2020 2:32 am

disident wrote:Ne znam koji od tri tipa mi je gadniji 
    Vučićeva Srbija - Page 4 938375017

treci je najgadniji, drugi ume da bude i simpatican ("kako misils nema porote na sudjenju" tru stori)

_____
    ????
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Oct 30, 2020 3:22 am

Хе, хе, Шуки, много си боље погодио себе под 2. него мене под 3. Србији су свакако потребне институције, т.ј. тачно у оној мери у којој ће бити цивилизована и подношљива за живот. Једно без другог не иде. Ја само мислим да је са Вучићем мрка капа. 

Такође мислим да ово што сада раде и овако како раде, да је то добрим делом дабоме последица галопирајућег идиотлука - али је помало и намерно заоштравање, прст у око, прављење драме и фрке, тачно до мере у којој увођење дотичног пореза постаје немогуће (ако треба биће и уличних протеста, тучњава, шта оћеш). Што је све део Вучићевог the leadership style-a. После ће да буде: ето, ја сам хтео - ал’ кад сте стока! Камен би покварили, како неће народ!
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Fri Oct 30, 2020 3:58 am

Naravno da sam sebe opisao, namerno je bilo - sa jednim izuzetkom - ja sam platio pausal, staz ide, penzija se smesi.  Vučićeva Srbija - Page 4 1143415371

Slazem se sve, to sam i rekao, lakse bi se naslo neke resenje i podrska javnosti, kad bi frilenseri rekli, drzava je ovo kaubojski odradila, ali malo je do nas posto smo cutali i neplacali dok se moglo. U ovoj grupi, sto je kacena gore (udruzenje radnika na internetu ili tako nesto) bukvalno svaki drugi post spada u ovo trecu kategoriju- nek plati Sinisa Mali, dala nam tetka iz Nemacke, kad ovo bude normalna drzava onda cu da platim porez, sto se ne placa na Kosovu itd.

Verujem (nadam se bar) da ce se naci na nekom srednjem resenju i da ce glavni efekat biti da se ubuduce (!) sto vise friensera u strahu utera u pausal.

_____
    ????
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Fri Oct 30, 2020 4:15 am

evo jedan samo primer da ilustrujem i necu vise, smorio sam na ovoj temi

Podrazumeva se da trazimo da sve ostane isto kao i do sada.. Kakav otpis duga? Kome mi to i sta dugujemo? I sta smo dobili mi od drzave?
    Jedina pobeda moze biti da sve ostane kako jeste u suprotnom nema razgovora.. Sta sad treba da razgovaramo koliko ce nam novca neko ukrasti a da nista nije uradio za nas.. Bankama smo nevidljivi, za nas nema kredita i drugih "pogodnosti" samo nas poreska vidi..
    A predstavnik cega? Predstavnik koji ce se boriti da nam kradu manje? Ne, nama treba predstavnik koji ce se boriti da sve ostane bas onako kako jeste.. Nikome ni dinar necu dati..
    I sta ce se desiti? Smestice na hiljade nas u zatvor gde cemo samo stetiti drzavi, zauzimati kapacitete, dobijati besplatnu klopu i slicno..
    Slaba vajda od svega ovoga..

Nikakva priča, pokušava da izvuče bilo šta, da se nagađa. Jer pravno ne može uzeti ni dinar, a ni na silu.
    Lažna opozicija već piše 'Mnogo je 50 posto, da je 20, pa okej'. Na to ide, kao ona fora o lažnom popustu.
    Neplaćanje poreza nema alternativu.

a sam u slicnoj situaciji, ali u Italiji. Radim razne poslove online i moram da platim porez. Nije me niko jurio, niti mi pretio, prosto smatram da mi je to gradjanska duznost. Razgovarala sam sa racunovodjom i rekla mi je da otvorim partita IVA - poreski broj kao za firmu i da prijavim projektovani prihod za ovu godinu i da platim 30% od tog iznosa. Tu upada socijalno, zdravstveno i porez. Pao mi je mrak na oci, ali svako ko ima prihod mora da plati porez da bi drzava funkcionisala. (To sto smatram da ova italijanska, a jos manje ona srpska, uopste ne funkcionise, ispada irelevantno. Sem ako krenemo u gradjansku neposlusnost, ali to je onda druga prica.)

Ti u italiji nesto dobijas za tih 30% i nije oporezovanje tebi kao vecini srpskih frilensera( 500-800e)

Vladaj Vucicu! Oporezuj Sinisa!

_____
    ????
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Oct 30, 2020 4:59 am

Ма све кул, него где бре мене нађе? Ја сам чак и у СФРЈ плаћао порез (једно две године сам улетео у тај платни разред, срећна времена), о Канади да и не причамо. А о ЛДП-у мислим мало горе него ти, мада из сасвим другог правца.
    disident

Post by disident Fri Oct 30, 2020 10:23 am

Posle deset minuta u onoj fb grupi dobio sam zelju da im oporezuju sve do poslednjeg dinara deset godina unazad

_____
    Pristalica krvne osvete
    disident

Post by disident Fri Oct 30, 2020 10:27 am

Ahahhahahahahaha Miran Pogačar je administrator grupe,hahahahahhahahaha
    RIP frilenseri

_____
    Pristalica krvne osvete
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Oct 30, 2020 10:28 am

kapetanm wrote:
    Mór Thököly wrote:

Zasto? Koristicu sve sto teoretski mogu da iskoristim, a to preporucam i svima ostalima.
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Oct 30, 2020 10:39 am

kapetanm wrote:
    Mór Thököly wrote:

Kada budem vlast nakon sveckog rata planiram da taj problem premostim zaplenom tajkunske imovine

mislim sada ozbiljno vlast prvo sebe u zakon da uvede pa onda sve druge
    Sotir

Post by Sotir Fri Oct 30, 2020 10:46 am

disident wrote:Posle deset minuta u onoj fb grupi dobio sam zelju da im oporezuju sve do poslednjeg dinara deset godina unazad
    Хапси, хапси Мило
    Опорезуј, опорезуј, Мали
    паће

Post by паће Fri Oct 30, 2020 11:18 am

kapetanm wrote:
    Mór Thököly wrote:

Не. Да.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Fri Oct 30, 2020 11:58 am

Meni nisu problem libekovci. Za njih očekujem da se bune. Ali Mašina evo kači drugi tekst u kome plače zbog ovoga. koristeći istu jebenu libekovsku argumentaciju. To meni govori samo jednu stvar- da su ekipa oko Mašine  takođe frilenseri, koji bi hteli da oporezuju nas, a da oni drkaju kurac i primaju dolare preko interneta. I da sve bude džabe! I da niko ništa ne radi, osim vas koji ćete da sedite ušuškani u svoje fotelje i cepate devize. A nas država da hrani tunjevinom i da se zadužuje kod EU i MMFa. Pa mamu vam jebem odo u Levijatan samo da vas bijem.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Sotir

Post by Sotir Fri Oct 30, 2020 12:07 pm

Иначе овакав поступак није само непоштено према држави (нама који плаћамо порез), већ и конкуренцији на Апворку. Могли су да добро спусте цене и да још одлично зараде за овдашње услове.

Post by MNE Fri Oct 30, 2020 12:21 pm

zato pravila moraju da budu ista za sve i da se redovno kažnjava za nepravilnosti a ne da 5 godina puštaju uz namigivanje i onda aj sad da platite sve
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Fri Oct 30, 2020 12:22 pm

Da li su javni podaci o broju ljudi koje će udariti ova mera?

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Sotir

Post by Sotir Fri Oct 30, 2020 12:26 pm

Летећи Полип wrote:Da li su javni podaci o broju ljudi koje će udariti ova mera?
    Лол, пореска служба.
    Немају ни они сами појма.
    паће

Post by паће Fri Oct 30, 2020 12:27 pm

MNE wrote:zato pravila moraju da budu ista za sve i da se redovno kažnjava za nepravilnosti a ne da 5 godina puštaju uz namigivanje i onda aj sad da platite sve

То значи да ће и мафија да плаћа?

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 2:29 am