Летећи Полип wrote:Halászlé wrote:
ti dabome znaš da smo mi 1) pasivni recipijenti ovih mera i da 2) živimo nekakve realne živote u kojima imamo stare i bolesne članove porodice do kojih nam je stalo i pored toga što su jadni i nikakvi?
Razumem, ali očekujem i da drugi razumeju da 1) nismo svi white collar profesionalci koji mogu da rade od kuće i da 2) socijalna pomoć nije nešto što vidimo kao zadovoljavajuće rešenje za sopstvene egzistencije.
Ја знам за 1000+ професионалаца са белим крагнама који могу да раде од куће, али су добили отказ са отказним роком до краја месеца јер су били самостални предузетници на паушалном опорезивању и сада су без посла.
Професионалци са белим крагнама су само богати пролетери, који продају своје радне сате некоме ко тефтери сваки радни сат.
Верујем да у потпуности деле твој став и да никако не виде социјалну помоћ као задовољавајуће решење за своју егзистенцију, будући да су до јуче имали приходе од 2000-3000 сома евра месечно а сада су на нули и бироу рада. Али свеједно, нацртаће се на бироу, тражећи да им се овери књижица.