Virus
- Post n°326
Re: Virus
pa mali je broj, nisu nikoga izgleda zarazili i tako dalje. mislim iskreno se nadam da je samo to a i tako izgleda ali mislim da niko ne zeli da se zajebava.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°327
danas vas baš trolujem
švecki kon u penziji, poručuje vam da je švecka u pravu, da se GB zajebala kad je uradila polukružno i da ko treba da umre, taj će umreti svejedno sada ili za mesec dana kada ga pustite iz podruma
švecki kon u penziji, poručuje vam da je švecka u pravu, da se GB zajebala kad je uradila polukružno i da ko treba da umre, taj će umreti svejedno sada ili za mesec dana kada ga pustite iz podruma
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°328
Halászlé wrote:Ma debili njuejdžeri i on i njegova žena, glupi kao kurac oboje.
Njoj je prije optprilke dvije sedmice sa instagrama uklonjen neki video o korona virusu.
- Post n°329
Marius Lăcătuș wrote:danas vas baš trolujem
švecki kon u penziji, poručuje vam da je švecka u pravu, da se GB zajebala kad je uradila polukružno i da ko treba da umre, taj će umreti svejedno sada ili za mesec dana
Ne, pazi, moze tako da se gleda, ali ja sam onda za to da porezi budu 5% i nema sta ja da placam za neki put od Kragujevca do Kraljeva kojim necu proci u zivotu i za lecenje nekog alchajmera jer to u mojoj porodici nema niko. Jbg, drustvo mi ne treba da.me stiti od kijavice nego od raka ili ovakve stvari. Za ostalo cu se snaci i sam.
- Guest
- Post n°330
French Nobel prize winning scientist Luc Montagnier has sparked a fresh controversy by claiming that the SARS-CoV-2 virus came from a lab, and is the result of an attempt to manufacture a vaccine against the AIDS virus.
In an interview given to French CNews channel and during a podcast by Pourquoi Docteur, professor Montagnier who co-discovered HIV (Human Immunodeficiency Virus) claimed the presence of elements of HIV in the genome of the coronavirus and even elements of the "germ of malaria" are highly suspect, according to a report in Asia Times.
"The Wuhan city laboratory has specialized in these coronaviruses since the early 2000s. They have expertise in this area," he was quoted as saying.
The theory that Covid-19 virus originated in the lab is making rounds for quite some time
In an interview given to French CNews channel and during a podcast by Pourquoi Docteur, professor Montagnier who co-discovered HIV (Human Immunodeficiency Virus) claimed the presence of elements of HIV in the genome of the coronavirus and even elements of the "germ of malaria" are highly suspect, according to a report in Asia Times.
"The Wuhan city laboratory has specialized in these coronaviruses since the early 2000s. They have expertise in this area," he was quoted as saying.
The theory that Covid-19 virus originated in the lab is making rounds for quite some time
- Guest
- Post n°332
Да, неки са 5Г теоријом. Невероватно колико су сва та лудила кумулативна, ваљда зато што иду из исте егзистенцијалне рупе.József Csuhay wrote:Halászlé wrote:Ma debili njuejdžeri i on i njegova žena, glupi kao kurac oboje.
Njoj je prije optprilke dvije sedmice sa instagrama uklonjen neki video o korona virusu.
- Guest
- Post n°333
Halászlé wrote:Proguglaj ga malo uz reč "homeopatija". On je odavno otišao na kvasinu.
Imao sam odličnog profesora biohemije. Na jednom od predavanja je rekao: Ne verujem da ćete mi danas poverovati koliko ima budala među nobelovcima, dovoljno je da zapamtite ove reči i da ih se setite u odgovarajućem trenutku.
- Guest
- Post n°334
kolko mi ide na kurac to sa teorijama o veštački napravljenom virusu. ljudi već objavili u nature medicine rad koji daje razloge zbog kojih ovo nije virus napravljen u labu, ali niko naravno to ne uzima u obzir, važno da D. Grujičić i ostali Dačići mogu da kenjaju nešto. možda im je utekao, ali skoro sasvim sigurno nije napravljen. ali ne vredi, ne sluša se struka, ne prate se radovi, zato smo tu gde jesmo.
- Post n°335
Djamolidine Abdoujaparov wrote:skoro sasvim sigurno
sss
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°336
možda im je utekao
Ovo je zapravo nesto sto licno ne bih iskljucio. Nit je "dizajniran", a pogotovu nije namerno pusten, ali malo je prevelika slucajnost da je zaraza krenula bas iz grada u kojem je jedn takva laboratorija.
Last edited by Mór Thököly on Sun Apr 19, 2020 9:53 pm; edited 1 time in total
- Guest
- Post n°337
Djamolidine Abdoujaparov wrote:kolko mi ide na kurac to sa teorijama o veštački napravljenom virusu. ljudi već objavili u nature medicine rad koji daje razloge zbog kojih ovo nije virus napravljen u labu, ali niko naravno to ne uzima u obzir, važno da D. Grujičić i ostali Dačići mogu da kenjaju nešto. možda im je utekao, ali skoro sasvim sigurno nije napravljen. ali ne vredi, ne sluša se struka, ne prate se radovi, zato smo tu gde jesmo.
ja na tu temu imam uvek istu reakciju - ok, napravili su ga. Kako to menja ono što je potrebno ja da radim?
- Guest
- Post n°338
Mór Thököly wrote:možda im je utekao
Ovo je zapravo nesto sto licno ne bih iskljucio. Nit je "dizajniran", a pogotovu nije namerno pusten, ali mali je prevelika slucajnost da je zaraza krenula bas iz grada u kojem je jedn takva laboratorija.
pa to, ne bi bilo prvi put.
Talason wrote:Djamolidine Abdoujaparov wrote:kolko mi ide na kurac to sa teorijama o veštački napravljenom virusu. ljudi već objavili u nature medicine rad koji daje razloge zbog kojih ovo nije virus napravljen u labu, ali niko naravno to ne uzima u obzir, važno da D. Grujičić i ostali Dačići mogu da kenjaju nešto. možda im je utekao, ali skoro sasvim sigurno nije napravljen. ali ne vredi, ne sluša se struka, ne prate se radovi, zato smo tu gde jesmo.
ja na tu temu imam uvek istu reakciju - ok, napravili su ga. Kako to menja ono što je potrebno ja da radim?
ne menja ništa u svakodnevnom postupanju, naravno, ali ti daje lep povod da kriviš službu ili državu po izboru
- Guest
- Post n°340
Ovo je zapravo nesto sto licno ne bih iskljucio. Nit je "dizajniran", a pogotovu nije namerno pusten, ali mali je prevelika slucajnost da je zaraza krenula bas iz grada u kojem je jedn takva laboratorija.
2
- Wuhan Center for Disease Control & Prevention
- Wuhan Institute of Virology
- Guest
- Post n°342
Ovo je zapravo nesto sto licno ne bih iskljucio. Nit je "dizajniran", a pogotovu nije namerno pusten, ali malo je prevelika slucajnost da je zaraza krenula bas iz grada u kojem je jedn takva laboratorija.
Još je veća slučajnost da na području koje je tropski rasadnik zoonoza naprave institut koji se bavi prevencijom zoonoza.
- Post n°344
Halászlé wrote:Mór Thököly wrote:
Još je veća slučajnost da na području koje je tropski rasadnik zoonoza naprave institut koji se bavi prevencijom zoonoza.
Ne znam. Ja sam prvi bio u fazonu - "pijaca". Ali otkad sam procitao onaj tekst sto ga je Somogyi okacio (iz Foreign Affairs li bese?) sve mi je bliža opcija da neadekvatne bezbednosne mere u rukovanju tako nečim imaju svoju ulogu u ovoj katastrofi.
- Post n°345
ja sam vise u fazonu: pravite novi centar ovaj vam kurcu ne valja.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°346
Nismo mi najgori, mora da su Kinezi gori od nas:
Pored toga naglašava da SAD ima manje zaraženih po glavi stanovnika od nekoliko drugih država, a stavio je i zvezdicu pored Kine:
https://www.telegraph.co.uk/news/2020/04/18/donald-trump-questions-origin-coronavirus-chinas-death-toll/"We don't have the most in the world deaths," Mr Trump said.
"The most in the world has to be China. It's a massive country. It's gone through a tremendous problem with this, a tremendous problem - they must have the most."
Pored toga naglašava da SAD ima manje zaraženih po glavi stanovnika od nekoliko drugih država, a stavio je i zvezdicu pored Kine:
- Guest
- Post n°347
Adorable moment man interrupted by his son on live TV pic.twitter.com/zmORymLbNh
— Ivor Baddiel (@Ivorbaddiel) April 19, 2020
- Post n°348
Navikavanje i ignorisanje - 1 kvalitetna srpska strategija borbe protiv pandemije:
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=04&dd=19&nav_category=12&nav_id=1676691Kako je [zamenica direktora instituta za zdravlje Srbije Darija Kisić Tepavčević] kazala, i sledeći vikend je ključan, ali je dodala da ne zna tačno koliko će tada trajati policijski čas.
Prema njenim rečima, "ne možemo da presečemo i sviramo kraj", ali je dodala da ćemo se navići na virus i da se nada da ćemo moći da ga ignorišemo ako bude opstao među nama.
"Vidimo kraj i treba da budemo strpljivi još malo, broji se u danima", rekla je Kisić Tepavčević.
Dodala je da su brojevi novoobolelih i dalje na visokom nivou ali da se ne može situacija posmatrati kroz ukupne apsolutne brojeve.
Napomenula je da je sada veći broj testiranja i da je zbog toga povećana i verovatnoća otkrivanja novih slučajeva.
- Post n°349
pa dobro, imace narod tajm aut da nakupuje maske, brasno, ulje i secer i spremnije doceka jedno mesec dana totalnog lockdowna kad krene drugi krug.
edit: komentar Steinsa (koji je cini mi se lekar) od tamo na ovu izjavu
edit: komentar Steinsa (koji je cini mi se lekar) od tamo na ovu izjavu
Ja ovu glupost čitam nekoliko puta i ne mogu da razumem.
Da ne govorim da medicina ne poznaje termine "navići se" i "ignorisati" ali kako uopšte da se naviknemo i ignorišemo virus koji ima sposobnost da za dve nedelje razori čitav zdravstveni sistem?
To je nemoguće, a ovakve izjave su potpuno neodgovorne.
- Post n°350
jedina takva laboratorija koja ima BSL-4 nivo i u kojoj su eksperimentisali sa šišmišima je baš u Wuhanu, šansa da je slučajnost je jedan u milion, a bili su upozoravani i za laboratoriju i za pijacu ali su se pravili ludi, nivo kineske etike kad su u pitanju takve stvari jednostavno nije dovoljan, Rusi i Ameri prave loše automobile ali kad je ovo u pitanju znaju se procedureMór Thököly wrote:možda im je utekao
sad se mora cijeli svijet ujediniti da im se takvo eksperimentisanje strogo zabrani i da plate svu štetu koju su napravili