Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Anonymous
    Guest

Virus - Page 27 Empty Re: Virus

Post by Guest Wed Apr 22, 2020 6:39 pm

Mr.Pink wrote:
    No Country wrote:[
    Етика је заправо једна јако досадна ствар.

mozda tebi

Virus - Page 27 3579118792

Одма сам знао шта ће да уради, чим је подигао оног човечуљка!

Post by MNE Wed Apr 22, 2020 6:46 pm

Djamolidine Abdoujaparov wrote:a dobro, dešava se, ne bi svako priznao grešku Virus - Page 27 4101625831

samo da Polip ne ode u ubeđenju da smo mi™ ovde nešto posebno pwnovani... Virus - Page 27 2304934895
    zato u zemljama poput Brazila i nas trenutno vrlo ima efekta pogotovo na siromašniju populaciju, rekao bih da bi sistem u SFRJ mnogo bolje podnosio ovakve krize

https://www.thelancet.com/journals/langlo/article/PIIS2214-109X(19)30409-7/fulltext

generalno kad država ima manje para onda može manje i da izdvoji za zdravstvo, više ljudi se bavi kriminalom (jer nemaju čime drugim), dolazi do psihičkih problema/depresije zbog nedostatka para i sve što ide uz to itd.
    паће

Post by паће Wed Apr 22, 2020 6:50 pm

No Country wrote:
    Talason wrote:da je svet bio dobar, ne bi se raspao za mesec dana
    Па да, питање је дизајна, односно архитектуре.

Па то смо и причали од почетка, то је изоптимизовано у 15:00, залихе су дневне, то почива на стизању камиона тачно у 14:37, нема маргину грешке, нема резерви, резерве коштају, нема резервних радника осим ако ће да бесплатно висе на чивилуку, јер ако ја не радим тако радиће конкуренти па ће да ме почисте, њима ће банка да да зајам а мени неће јер нисам профитабилан бла бла бла... И онда овакав клип у точкове.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Wed Apr 22, 2020 7:48 pm

паће wrote:
    No Country wrote:
    Па да, питање је дизајна, односно архитектуре.

Па то смо и причали од почетка, то је изоптимизовано у 15:00, залихе су дневне, то почива на стизању камиона тачно у 14:37, нема маргину грешке, нема резерви, резерве коштају, нема резервних радника осим ако ће да бесплатно висе на чивилуку, јер ако ја не радим тако радиће конкуренти па ће да ме почисте, њима ће банка да да зајам а мени неће јер нисам профитабилан бла бла бла...

Mislim kako to uvek padne na pamet programerima, filozofima i tako tim unikatnim zanimanjima za koje skolovanje traje dugo, a zahteva izuzetan & specifican talenat da predloze strateske rezerve i dupliranje kapaciteta? Pa zato sto znaju da se nece njihovi kapaciteti duplirati, pobogu. Duplirace se kapaciteti neke druge struke, a to nisam ja, ne znam kako i koliko ce da ih plate ali drzava nesto duradi, ja sam dao konceptualno resenje a ako me se Nobelov komitet seti, seti.

Evo jel moze ovako: dupliramo tebe, a onda ti damo pola plate. Imamo rezerve, imamo kapacitete, sesir da nakrivimo i da pevamo od srece.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Apr 22, 2020 7:53 pm

Добро, де, нисам предлагао да ми се смањи плата (мада би то била једна од последица "редизајна"), него сам само хтео да кажем да проблем у суштини није етички. А решење, дабоме, пожељно јесте.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Wed Apr 22, 2020 8:14 pm

Pa eticki je ono sto sam cuo od kuma koji radi za medjunarodni crveni krst/crveni polumesec, kako izgleda kad u Indiji pogodis sa lokalcima da iskopaju šanac, 10 ljudi, nedelju dana.

Prvog dana se pojavi 10 ljudi sa onom kratkom lopatom na rasklapanje sto smo duzili u JNA. Oni sa sobom ne ponesu kofu ili kolica u koje ce da trpaju zemlju, nego dovedu svoje zene koje donesu posluzavnik. Indijac kopa sporo sa onom kratkom lopatom i trpa zemlju na posluzavnik. Kada se napuni, zena odnese zemlju na posluzavniku tamo negde i baci. Vrati se kod muza, pa ponovo.

I tako, 20 ljudi kopa šanac dve nedelje umesto nedelju dana, primi pare koliko su se vec pogodili u pocetku i Indijcima do jaja. Radili su 2 nedelje, pare su ostale u porodici, a zene se nisu dosadjivale. E, da i zivi se sporije. What's not to like?

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    lalinea

Post by lalinea Wed Apr 22, 2020 8:20 pm

Јанош Винету wrote:
    Летећи Полип wrote:Inače, moćna je ova Utvarina finta gde on stremi da me, u istom dahu, posrami neosetljivošću prema proleterskom položaju profesionalaca, i  impresionira njihovom platom. Čak i kada kleče u blatu sa svima ostalima, moraju da ti nabiju svoju platicu na nos.

Није то само моја бољка, сећам се и Проклетог Ђубрета који је убеђивао све да су паре коначна и једина метрика којим се мери лични успех.

Проблем је што у појединим професијама то и јесте једина метрика, за разлику од неких других. Програмери немају друштвени углед, једино што имају су платице и паре да ти набијају на нос.

Могу евентуално да се фрљају неким скраћеница и технологијама, показујући неки као ерудицију, али то никоме није битно.

disident wrote:
    Јанош Винету wrote:

Није то само моја бољка, сећам се и Проклетог Ђубрета који је убеђивао све да су паре коначна и једина метрика којим се мери лични успех.

Проблем је што у појединим професијама то и јесте једина метрика, за разлику од неких других. Програмери немају друштвени углед, једино што имају су платице и паре да ти набијају на нос.

Могу евентуално да се фрљају неким скраћеница и технологијама, показујући неки као ерудицију, али то никоме није битно.
    Skoro svaki put sam imao klesh sa programerima u rl, i uglavnom se ocajnicki vrti oko ovoga i autisticnog nepoznavanja sveta meet daungkruger efekat

Daï Djakman Faré wrote:inace +1 za sve o programerima

sa kakvim se vi to programerima druzite, pobobu... mozda je do srbije...

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Apr 22, 2020 8:22 pm

ne znam, ja sam imao samo programator, ali mi je često crkavao, pa sam zamenio veš mašinu
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Apr 22, 2020 8:23 pm

Vilmos Tehenészfiú wrote:Pa eticki je ono sto sam cuo od kuma koji radi za medjunarodni crveni krst/crveni polumesec, kako izgleda kad u Indiji pogodis sa lokalcima da iskopaju šanac, 10 ljudi, nedelju dana.

Prvog dana se pojavi 10 ljudi sa onom kratkom lopatom na rasklapanje sto smo duzili u JNA. Oni sa sobom ne ponesu kofu ili kolica u koje ce da trpaju zemlju, nego dovedu svoje zene koje donesu posluzavnik. Indijac kopa sporo sa onom kratkom lopatom i trpa zemlju na posluzavnik. Kada se napuni, zena odnese zemlju na posluzavniku tamo negde i baci. Vrati se kod muza, pa ponovo.

I tako, 20 ljudi kopa šanac dve nedelje umesto nedelju dana, primi pare koliko su se vec pogodili u pocetku i Indijcima do jaja. Radili su 2 nedelje, pare su ostale u porodici, a zene se nisu dosadjivale. E, da i zivi se sporije. What's not to like?
    Треба да видиш шта моје колеге Индуси једу за ручак, док се ја глупирам по (бившим) ресторанима.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Wed Apr 22, 2020 8:26 pm

lalinea wrote:

I jeste do Srbije. Autsorsing sa Zapada im je omogućio da u proseku imaju daleko veće plate nego ostatak profesionalne klase, pa srazmerno sa tim ide i prenaduvan ego.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Apr 22, 2020 8:27 pm

When plants are built with excessive design margins, problems can arise when operating under turndown conditions.

Ovo ne važi samo za fabrike.
    Sotir

Post by Sotir Wed Apr 22, 2020 8:38 pm

Изгледа да се ствари враћају у нормалу, последње две стране на теми о вирусу неко рендом пичкарање.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Apr 22, 2020 8:49 pm

Sotir wrote:Изгледа да се ствари враћају у нормалу, последње две стране на теми о вирусу неко рендом пичкарање.

+1

lepo je videti

Post by MNE Wed Apr 22, 2020 8:52 pm

lalinea wrote:
    Јанош Винету wrote:

disident wrote:
    Skoro svaki put sam imao klesh sa programerima u rl, i uglavnom se ocajnicki vrti oko ovoga i autisticnog nepoznavanja sveta meet daungkruger efekat

Daï Djakman Faré wrote:inace +1 za sve o programerima

i ja sam bio programer nekad..jedva sam se izvukao
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Wed Apr 22, 2020 9:03 pm

Летећи Полип wrote:
    I jeste do Srbije. Autsorsing sa Zapada im je omogućio da u proseku imaju daleko veće plate nego ostatak profesionalne klase, pa srazmerno sa tim ide i prenaduvan ego....

To ti je Revenge of the Nerds, Serbian style.

Sta smo imali tokom puberteta i studija:

- Drugarice iz razreda su im se smejale jer su smotani sa loptom, smesno se oblace i nemaju sarma
    - Nisu imali vremena za izlazak jer su studije bile teske
    - Uvek su slusali neku opskurnu muziku i gledali neke budibog snama filmove koje devojcice ne razumeju i ne vole
    - Do kraja studija su mozda imali jednu zensku, mesec dana, ako i toliko.
    - Po zavrsetku studija su bili socijalne parije, u smislu da nikada nisu isli na dobre zurke, nikada nisu bili u 'in' krugu ljudi, i svi su ih smatrali za cudake koji vise vole da bulje u kompjuter nego da piju i drogiraju se kao sav normalan svet

A onda ulete parice, a onda likovi koji su uvek imali zenske u srednjoj skoli dobiju neki bez veze posao i pocnu da propadaju, a zenske koje su uvek dizale nos kada ih vide odjednom pocnu da ih primecuju, jer parice jer bioloski sat.

I onda su odjednom oni postali carevi. Sve ono vreme ulozeno u obrazovanje je pocelo da se isplacuje, na svim frontovima.

Jel ih razumes sad malo bolje? Ovo je njihovih 5 minuta, i trajace duze, bas zbog para.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Apr 22, 2020 9:13 pm

da li stvarno veruješ u to što pišeš?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Apr 22, 2020 9:15 pm

Yep na #klupici se nikad nije pilo i duvalo

Ovo je bukvalno stereotip iz americkih filmova od pre 20 godina
    disident

Post by disident Wed Apr 22, 2020 9:18 pm

Halászlé wrote:Yep na #klupici se nikad nije pilo i duvalo

80te su bile pre 30 godina  Virus - Page 27 1848198029

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Apr 22, 2020 9:18 pm

disident wrote:
    Halászlé wrote:Yep na #klupici se nikad nije pilo i duvalo

80te su bile pre 30 godina  Virus - Page 27 1848198029
    da  Virus - Page 27 4135669698
    kondo

Post by kondo Wed Apr 22, 2020 9:19 pm

Sotir wrote:Изгледа да се ствари враћају у нормалу, последње две стране на теми о вирусу неко рендом пичкарање.

tema o virusu? gde?

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Wed Apr 22, 2020 9:21 pm

Šta znam. Ovo što je napisao se poprilično poklapa sa uzorcima sa kojima sam ja dolazio u kontakt. Izuzev bog zna kakvog uspeha kod žena. Žene/devojke su im tipične frigidne budaletine iz srednje klase.

_____

~~~~~

Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Apr 22, 2020 9:22 pm

Možda je do uzorka.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Wed Apr 22, 2020 9:27 pm

Možda, mada sve ovo i jeste u suštini osveta štrebera na globalnom planu.

_____

~~~~~

Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Apr 22, 2020 9:29 pm

Svašta.
    паће

Post by паће Wed Apr 22, 2020 9:30 pm

Vilmos Tehenészfiú wrote:
    паће wrote:

Па то смо и причали од почетка, то је изоптимизовано у 15:00, залихе су дневне, то почива на стизању камиона тачно у 14:37, нема маргину грешке, нема резерви, резерве коштају, нема резервних радника осим ако ће да бесплатно висе на чивилуку, јер ако ја не радим тако радиће конкуренти па ће да ме почисте, њима ће банка да да зајам а мени неће јер нисам профитабилан бла бла бла...

Mislim kako to uvek padne na pamet programerima, filozofima i tako tim unikatnim zanimanjima za koje skolovanje traje dugo, a zahteva izuzetan & specifican talenat da predloze strateske rezerve i dupliranje kapaciteta? Pa zato sto znaju da se nece njihovi kapaciteti duplirati, pobogu. Duplirace se kapaciteti neke druge struke, a to nisam ja, ne znam kako i koliko ce da ih plate ali drzava nesto duradi, ja sam dao konceptualno resenje a ako me se Nobelov komitet seti, seti.

Evo jel moze ovako: dupliramo tebe, a onda ti damo pola plate. Imamo rezerve, imamo kapacitete, sesir da nakrivimo i da pevamo od srece.

Не сери, ја бих драге воље обучавао двоје-троје млађих колега, па макар ми плата била 10% мања и профитна стопа фирме била 20% мања. Али бих тако дошао до тога да макар последњих пар година искористим годишњи одмор у трајању дужем од викенда.

Зашто кад год програмери предложе нешто, наиђе неко ко ће то да претвори у предлог да се неком смањи плата? Ниси последњи са тим, а ниси ни први - први је био генерални у СТОУРу где сам радио осамдесетих. ЕРЦ је био у радној заједници, која је имала плате на нивоу просека система. С тим што је систем у просеку имао десет година школе, а РЗЗС око петнаест. И кад смо се побунили, тај генерални је самоуслугашима причао како програмери траже да се по самоуслугама смање плате. Он је иначе био и секретар комитета неко време, и директор неке државне установе, још пет година по његовом одласку нису могли да навуку некакав просек плата, јер "неће се нико неоправдано богатити док сам ја на челу", а сваке године су могли да дигну само неки ситан проценат на основу из претходне године, коју им је он темељно сјебао. Познат ми је, даклем, тај свјетоназор, одавно.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sun Nov 17, 2024 7:24 am