Virus
- Post n°676
Re: Virus
Postoji gadna osobina progoramera da pričaju svim drugima kako će njihove poslove preuzeti kompjuteri (a negde se to zaista i dešava, ali u mnogo manjoj meri nego što se oni tripuju). Kompjuteri će sutra ovo, kompjuteri će sutra ono, itd.
- Post n°677
kako su relaksirali mere ili barem najavili a polip sa raskokodakao, ode forum u kurac.
lepo je bilo ovih 40-50 dana...
lepo je bilo ovih 40-50 dana...
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°678
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°679
lalinea wrote:sa kakvim se vi to programerima druzite, pobobu... mozda je do srbije...
Mislim da je jednostavnije od toga, prosto se druže sa mentolima.
- Post n°680
Somlói Galuska wrote:Postoji gadna osobina progoramera da pričaju svim drugima kako će njihove poslove preuzeti kompjuteri (a negde se to zaista i dešava, ali u mnogo manjoj meri nego što se oni tripuju). Kompjuteri će sutra ovo, kompjuteri će sutra ono, itd.
Тј не. Никад то нисам причао. Моја прича је увек била "што да губите време на глупости, на рутинске послове за које баш не треба мозак - то је посао за ову машину. А ви ћете онда имати времена да рашчивијавате преосталих 10% зајебаних проблема".
Та прича коју спомињеш, то продавци (хардвера, а сад вала и софтвера) причају власницима фирми. Побркао си лончиће.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°681
Mór Thököly wrote:The nationwide study was not a rigorous experiment. But with 368 patients, it is the largest study yet of hydroxychloroquine, with or without the antibiotic azithromycin, for Covid-19. Coronavirus has killed more than 44,000 people in the US so far.
The study was posted on a website for researchers and has not been reviewed by other scientists. Grants from the National Institutes of Health and the University of Virginia paid for the work.
Researchers analyzed medical records of 368 male veterans hospitalized with confirmed coronavirus infection at Veterans Health Administration medical centers who died or were discharged by April 11.
About 28% who were given hydroxychloroquine plus usual care died, versus 11% of those getting routine care alone. About 22% of those getting the drug plus azithromycin died too, but the difference between that group and usual care was not considered large enough to rule out other factors that could have affected survival.
https://www.theguardian.com/world/2020/apr/21/coronavirus-second-wave-hydroxychloroquine-trial
studija je blago rečeno besmislena, rečeno je 100 puta da hlorokin (kao i neki drugi ljekovi koji su pravi antivirali) nemaju dejstvo kad virus odradi svoje i kad se dođe na ili pred respirator i oni opet "testiraju" hlorokin na ljudima kod kojih u prosjeku virus već 15 dana pravi haos u organizmu
s druge strane u Južnoj Dakoti je guverner odlučio da se hidroksihlorokin daje odmah po početku simptoma, pogledaj njihov odnos zaraženih i umrlih u odnosu na ostale
- Post n°682
Izvinte, al meni ovo prilično besmislen tok razgovora
Edit: ne odnosi se na MNE gore, to jeste tema
Edit: ne odnosi se na MNE gore, to jeste tema
- Post n°683
MNE wrote:Mór Thököly wrote:The nationwide study was not a rigorous experiment. But with 368 patients, it is the largest study yet of hydroxychloroquine, with or without the antibiotic azithromycin, for Covid-19. Coronavirus has killed more than 44,000 people in the US so far.
The study was posted on a website for researchers and has not been reviewed by other scientists. Grants from the National Institutes of Health and the University of Virginia paid for the work.
Researchers analyzed medical records of 368 male veterans hospitalized with confirmed coronavirus infection at Veterans Health Administration medical centers who died or were discharged by April 11.
About 28% who were given hydroxychloroquine plus usual care died, versus 11% of those getting routine care alone. About 22% of those getting the drug plus azithromycin died too, but the difference between that group and usual care was not considered large enough to rule out other factors that could have affected survival.
https://www.theguardian.com/world/2020/apr/21/coronavirus-second-wave-hydroxychloroquine-trial
studija je blago rečeno besmislena, rečeno je 100 puta da hlorokin (kao i neki drugi ljekovi koji su pravi antivirali) nemaju dejstvo kad virus odradi svoje i kad se dođe na ili pred respirator i oni opet "testiraju" hlorokin na ljudima kod kojih u prosjeku virus već 15 dana pravi haos u organizmu
s druge strane u Južnoj Dakoti je guverner odlučio da se hidroksihlorokin daje odmah po početku simptoma, pogledaj njihov odnos zaraženih i umrlih u odnosu na ostale
Pa pise da nije "standardizovana". Verovatno ima veze sa tim kad su davali. Tj u J.Dakoti verovatno ima malo vise lufta da se inficirani ranije dokopaju bolnice, ne znam.
- Guest
- Post n°684
U Južnoj Dakoti ima 100 hospitalizovanih.
edit užasno me nervira što kada proverim napisano koje izgleda kao neka čudna statistika, obično bude moša
da li namerno izvrćete/lažete?
edit užasno me nervira što kada proverim napisano koje izgleda kao neka čudna statistika, obično bude moša
da li namerno izvrćete/lažete?
- Post n°685
Zar juzna dakota nije neka teska pripizdina?
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°686
паће wrote:Vilmos Tehenészfiú wrote:
Mislim kako to uvek padne na pamet programerima, filozofima i tako tim unikatnim zanimanjima za koje skolovanje traje dugo, a zahteva izuzetan & specifican talenat da predloze strateske rezerve i dupliranje kapaciteta? Pa zato sto znaju da se nece njihovi kapaciteti duplirati, pobogu. Duplirace se kapaciteti neke druge struke, a to nisam ja, ne znam kako i koliko ce da ih plate ali drzava nesto duradi, ja sam dao konceptualno resenje a ako me se Nobelov komitet seti, seti.
Evo jel moze ovako: dupliramo tebe, a onda ti damo pola plate. Imamo rezerve, imamo kapacitete, sesir da nakrivimo i da pevamo od srece.
Не сери, ја бих драге воље обучавао двоје-троје млађих колега, па макар ми плата била 10% мања и профитна стопа фирме била 20% мања. Али бих тако дошао до тога да макар последњих пар година искористим годишњи одмор у трајању дужем од викенда.
.
Eto. Ja kazem 50%, on velikodusno pristane na 10% a onda jos postavi specificne uslove da bi video neku korist od tih 10% sto mu uzimaju. I jos mi kaze da serem.
Ladies and gentlemen, programer 1/1.
Evo, ja bih pristao da meni uzmu 50% i dupliraju me bez ikakvih uslova. Znam da bi taj duplikat mene poceo da se dosadjuje, bas kao ja sad, i odmah bi dosao na forum, a tu ga cekam... kuckali bi se o ovome i onome po vasceli dan. Sta ces bolje od toga.
,
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°687
pa piše da je u prosjeku davano nakon 16 dana od početka simptoma, tad je virus već odradio svoje
Talason možda imaju toliko malo hospitalizovanih baš zbog davanja hlorokina u startu.
Talason možda imaju toliko malo hospitalizovanih baš zbog davanja hlorokina u startu.
- Post n°688
Germany approves first human trials for vaccine
A clinical test of a Covid-19 vaccine has been approved in Germany, the country’s Federal Institute for Vaccines has said.In the first part of the trial, 200 healthy people between 18 and 55 will receive several variants of the vaccine.
The vaccine candidate was produced by biotech firm BioNTech, and is an RNA vaccine.
Prastajte ako je bilo. Dakle i Nemci krecu sa tim. Kad god da bude vakcina, bice najbrza u istoriji.
- Post n°689
Kreću sa testiranjem. Podsetio bih da samo oko 5% lekova i medicinskih preparata uspešno prođe sve faze testiranja.
- Post n°690
Ma ok naravno, ali sve ovo je ekspresno. Bazicno ocekivanje za vakcinu ostaje iduca godina.
- Guest
- Post n°692
biće ih uskoro dovoljno na testiranju da prođe nešto, bar statistički gledano
- Post n°693
jel bi mogli da ljubazno zamolimo da se ovaj programerski circle jerk premesti na neku adekvatnu deponijicu. hvala!
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°694
Za vakcine jeste veći procenat. Takođe ova će se koristiti čak iako ne ispuni sve uobičajne standarde (recimo glede efikasnosti). Talason je takođe u pravu, puno kompanija radi na vakcini i neko će da ubode.
- Guest
- Post n°695
Нешто паметно и од тебе.Marius Lăcătuș wrote:jel bi mogli da ljubazno zamolimo da se ovaj programerski circle jerk premesti na neku adekvatnu deponijicu. hvala!
- Post n°696
ne mora ništa da se sklanja, ubrzo će potonuti u bunar interneta, ja bih samo da prijavim krvarenje iz očiju nakon pojedinih postovaMarius Lăcătuș wrote:jel bi mogli da ljubazno zamolimo da se ovaj programerski circle jerk premesti na neku adekvatnu deponijicu. hvala!
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°697
Ništa dok ne krene full stigmata
_____
Rosencrantz and Guildenstern could not be told apart
People muddled up their names right from the very start
Gertrude called one Guildenstern the other Rosecrantz
Claudius saw differently just from a cursive glance.
- Post n°698
Izgleda da je remdesivir ipak najbolji...
https://www.statnews.com/2020/04/16/early-peek-at-data-on-gilead-coronavirus-drug-suggests-patients-are-responding-to-treatment/
https://www.statnews.com/2020/04/16/early-peek-at-data-on-gilead-coronavirus-drug-suggests-patients-are-responding-to-treatment/
- Post n°699
Dakle, onaj jeftini lik što može svako da ga pravi najednom ne radi. A onaj skupi radi. Ko bi rekao...
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°700
OK remdesivir je pravi antivirotik i stoga je vjerovatno efikasniji