sahranjivali su ih i do sada, nego ti beskućnici nikoga nisu zanimali dok se nije pojavila korona a sad jao kuku spavaju na parkingu i moraju da drže razmak 2 metra, strašne stvariMór Thököly wrote:Uz sve lokdaune NYC je na kraju morao da sahranjuje ljude po parku.
Virus
- Post n°601
Re: Virus
- Post n°602
MNE wrote:sahranjivali su ih i do sada, nego ti beskućnici nikoga nisu zanimali dok se nije pojavila korona a sad jao kuku spavaju na parkingu i moraju da drže razmak 2 metra, strašne stvariMór Thököly wrote:Uz sve lokdaune NYC je na kraju morao da sahranjuje ljude po parku.
Svejedno. Bez lokdauna bi bilo neuporedivo gore.
- Post n°603
još 4 osobe preminule
još 224 obolelo
još 224 obolelo
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°606
Mór Thököly wrote:
Razno. Recimo porez 90% preko neke cifre. Sto je vec bilo. A pare nema gde da odu jer je recimo carina ogromna i za US i za EU.
A zašto bi neko uveo toliki porez? Pod pritiskom čega? I ko bi ga uveo? Tramp, Makron, Bajden, Vučić?
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°607
Macron bi uveo ako zatreba. Švabe bi isto uvele.
- Guest
- Post n°608
Samo bih da nezlobivo podsetim da imamo namenske topiće za različite aspekte pandemije.
- Guest
- Post n°609
MNE wrote:muka mi je da tražim ali u USA su sračunali da svaki procenat pada ekonomije za nekoliko procenata povećava mortalitet, al ćuti samo kad nisu od korone
MNE wrote:ne važi to samo za USA već i za ostale države, pa čak i za socijalističku Švedsku
https://www.jstor.org/stable/41474424?seq=1
https://theconversation.com/coronavirus-why-lockdown-may-cost-young-lives-over-time-134580
brt nemoj da ti je muka da tražiš, izgleda da je komplikovanije nego što izgleda.
evo npr imaš ovo:
What many authors since the 1920s have investigated is whether there is a relationship between changes in mortality and changes in macroeconomic conditions. We, as many others, have concluded that in general recessions are associated with lower mortality, i.e. higher LEB, once long-term trends are accounted for. In the first part of this letter we have shown this with a straightforward method. More complicated methods obtain the same conclusion.
citiraju gomilu radova u kojima se zaključuje da su recesije povezane sa trendom opadanja mortaliteta.
hej pa čekaj, ovo su isti autori čiji si rad linkovao u vezi sa Švedskom! kako je to moguće?
a pa da, rad koji si linkovao uopšte ne kaže da u Švedskoj mortalitet raste sa svakim padom ekonomije. u stvari, zaključak je suprotan. evo prve tri rečenice rada:
In a number of countries and periods it has been found that over and above long-term declining trends, mortality rates tend to rise in expansions and decline in recessions. The main finding of the present investigation is that the same pattern is observed in Sweden during the period 1968–2003. Since mortality oscillates procyclically, life expectancy at birth (e0) oscillates countercyclically and the annual gain in e0 is greater in years of economic downturn than in years of economic expansion.
Last edited by Djamolidine Abdoujaparov on Wed Apr 22, 2020 3:26 pm; edited 2 times in total
- Post n°610
Zašto smo to uveli? Pod pritiskom čega? I ko bi to sproveo? Paprikaš, doboš torta?
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°611
Djamolidine Abdoujaparov wrote:
a pa da, rad koji si linkovao uopšte ne kaže da u Švedskoj mortalitet raste sa svakim padom ekonomije. u stvari, zaključak je suprotan. evo prve tri rečenice rada:
a pa jbg onda
- Guest
- Post n°612
a dobro, dešava se, ne bi svako priznao grešku
samo da Polip ne ode u ubeđenju da smo mi ovde nešto posebno pwnovani...
samo da Polip ne ode u ubeđenju da smo mi ovde nešto posebno pwnovani...
- Post n°613
Ja jesam jeftini moralista ali ovo je po mom jeftinom mišljenju moralno nakazni iskaz.Летећи Полип wrote:Najveća cena Korona panike je gašenje privrede. Dok ne vidimo političke i ekonomske posledice, džabe se troši žuč. Ako krajnji rezultati takozvanih mera bude otvoreno neprijateljstvo između Kine i SAD, raspad EU i potonuće Istočne Evrope u otvoreni autoritarizam, a sve to propraćeno ekonomskim tenzijama - onda bolje da smo imali više mrtvih. Jeftino moralisanje na stranu.
- Post n°614
Polako. Mada smislićete vi u međuvremenu neko visokoumno objašnjenje koje nema veze s mozgom, samo da pokrijete ovo. A bogami moraćete.
_____
~~~~~
- Guest
- Post n°615
Летећи Полип wrote:Polako. Mada smislićete vi u međuvremenu neko visokoumno objašnjenje koje nema veze s mozgom, samo da pokrijete ovo. A bogami moraćete.
ti dabome znaš da smo mi 1) pasivni recipijenti ovih mera i da 2) živimo nekakve realne živote u kojima imamo stare i bolesne članove porodice do kojih nam je stalo i pored toga što su jadni i nikakvi?
- Guest
- Post n°616
@polip
ne, ma koliko se trudio da ovo prikažeš kao sunovrat
jedini je problem što ne znaš čega, a to je neophodno
ne, ma koliko se trudio da ovo prikažeš kao sunovrat
jedini je problem što ne znaš čega, a to je neophodno
Last edited by Talason on Wed Apr 22, 2020 4:36 pm; edited 1 time in total
- Post n°617
Licno uopste ne moram da smisljam objasnjenje - dogodilo se ono sto se na ovaj ili onaj nacin moralo dogoditi.
- Post n°618
Pfizer and BioNTech win approval for Germany’s first human clinical trials of a possible coronavirus vaccine https://t.co/UwFVgD2hjb
— Bloomberg (@business) April 22, 2020
- Guest
- Post n°619
Mór Thököly wrote:Licno uopste ne moram da smisljam objasnjenje - dogodilo se ono sto se na ovaj ili onaj nacin moralo dogoditi.
Polip kaže da moraš i to ti je to.
- Post n°620
sta panicite
resetovace se kapitalizam
na postavke iz oktobra 1917
kek
resetovace se kapitalizam
na postavke iz oktobra 1917
kek
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°621
Halászlé wrote:Mór Thököly wrote:Licno uopste ne moram da smisljam objasnjenje - dogodilo se ono sto se na ovaj ili onaj nacin moralo dogoditi.
Polip kaže da moraš i to ti je to.
Pa jedino mogu da objasnim zasto je moralo. I vec jesam. Dva puta.
- Guest
- Post n°622
čak i to ne stoji, prvo mora da dokaže da ovo ima negativan uticaj na nešto
- Post n°623
Halászlé wrote:
ti dabome znaš da smo mi 1) pasivni recipijenti ovih mera i da 2) živimo nekakve realne živote u kojima imamo stare i bolesne članove porodice do kojih nam je stalo i pored toga što su jadni i nikakvi?
Razumem, ali očekujem i da drugi razumeju da 1) nismo svi white collar profesionalci koji mogu da rade od kuće i da 2) socijalna pomoć nije nešto što vidimo kao zadovoljavajuće rešenje za sopstvene egzistencije.
_____
~~~~~
- Guest
- Post n°624
Летећи Полип wrote:Halászlé wrote:
Razumem, ali očekujem i da drugi razumeju da 1) nismo svi white collar profesionalci koji mogu da rade od kuće i da 2) socijalna pomoć nije nešto što vidimo kao zadovoljavajuće rešenje za sopstvene egzistencije.
Evo ja razumem, žena mi radi u epidemiološki rizičnom okruženju i ne može nikako da radi od kuće. I lockdown nas izuzetno ugrožava u finansijskom smislu, može bukvalno svet da nam se sruši na glavu zbog ovih mera.
- Post n°625
Drago mi je što se razumemo.
_____
~~~~~