Korona u tanjiru
- Post n°277
Re: Korona u tanjiru
jako je fino
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°278
Mljac mljac
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°279
Већ видим себе како после другог парчета шаљем крвоток на прече радне задатке, мозак није битан, ватам хоризонталу, будим се пред вечеру забуњен ко ћуре.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°280
torta je od kafe, nema spavanja posle
_____
- Post n°281
Мислим да бих добио опкладу. Умем да легнем одмах после кафе.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°282
solidnu sam prvu musaku u životu napravio - prvu od krompira, s tim da je jedan lejer bila i blitva. preterao sam sa mesom, ako se može tako nešto uraditi ali mi se učinilo da mi je 300grama malo pa sam oteo od kučeta još 500g. kupićemo ponovo sutra, to joj je da se spremi hrana za 7 dana.
inspirisan vasinom glazurom za rebra, maločas sam potopio 1,5kg mesnatog svinjskog paufleka sa 3 rebra i kožom u marinadu od crnog piva, soja sosa, soli, kineskog 5-spice začina, mlevene i tucane paprike.... to će u rernu sutra na 160C sa okretanjem pred kraj da se kožica zapeče. posuda povelika pa je u to stalo i 6 piseva od vrata bez kosti za rostilj u petak ili subotu, videcemo kada u zavisnosti od prognoze.
idemo dalje.
inspirisan vasinom glazurom za rebra, maločas sam potopio 1,5kg mesnatog svinjskog paufleka sa 3 rebra i kožom u marinadu od crnog piva, soja sosa, soli, kineskog 5-spice začina, mlevene i tucane paprike.... to će u rernu sutra na 160C sa okretanjem pred kraj da se kožica zapeče. posuda povelika pa je u to stalo i 6 piseva od vrata bez kosti za rostilj u petak ili subotu, videcemo kada u zavisnosti od prognoze.
idemo dalje.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°284
Ko ти је карирао стољњак? Добар!
Ми купили онај пекач за вафлове из лидла пре неку недељу, јер има измењиве калупе па се лакше пере од старог. Деци се свиђа што може да се вафаоРЖ замрзне, а онда тако смрзнут право у тостер, као нов.
А пропао тог преласка л у о, Крлежа ме местимично одушеви кад каже "као мајмун уз паому"
Ми купили онај пекач за вафлове из лидла пре неку недељу, јер има измењиве калупе па се лакше пере од старог. Деци се свиђа што може да се вафаоРЖ замрзне, а онда тако смрзнут право у тостер, као нов.
А пропао тог преласка л у о, Крлежа ме местимично одушеви кад каже "као мајмун уз паому"
_____
- Post n°285
Al sa margarinom su. Sledeci put pravim s maslacem
- Post n°286
jel imaš i javorov sirup?
_____
- Guest
- Post n°287
Erzsébet Biszak wrote:jel imaš i javorov sirup?
pravi sa margarinom, a ti ga pitaš za javorov sirup?
- Post n°288
Erzsébet Biszak wrote:jel imaš i javorov sirup?
- Post n°291
ma meni je sirup skroz grozan nego gledam dal ih konzumiraš na tradicionalan način
_____
- Post n°292
Erzsébet Biszak wrote:Nego gledam dal ih konzumiraš na tradicionalan način
Pa znam da zato pitaš
Da imam - iskonzumirao bih tri na tradicionalan nacin sa puterom preko i i maple sirupom, čisto da ispoštujem
...a onda bih se svejedno bacio na Nutellu
- Guest
- Post n°293
Improvizujem kolač sa svežim mangom, nekakvu voćnu veknu. Trebaće za sutra
U alternativnom svemiru, u frižideru se pacaju krmenadle, karabataci, kobasice su spremne, ćumur je u gepeku, u 7 pečem gibu, u 9 se ide za Grocku, pivo kupujemo u radnjici usput, gibanica se služi odmah uz hladno pivo, sa zvučnika ide Džoni Keš, blejimo za drvenim astalom i jedemo govana, neki likovi dolaze kasnije sa upacanim debelim svinjskim vratom, prozivamo drugara koji uspeva da ubije svaku šalu, pijanimo se do podne a onda roštiljamo.
U alternativnom svemiru, u frižideru se pacaju krmenadle, karabataci, kobasice su spremne, ćumur je u gepeku, u 7 pečem gibu, u 9 se ide za Grocku, pivo kupujemo u radnjici usput, gibanica se služi odmah uz hladno pivo, sa zvučnika ide Džoni Keš, blejimo za drvenim astalom i jedemo govana, neki likovi dolaze kasnije sa upacanim debelim svinjskim vratom, prozivamo drugara koji uspeva da ubije svaku šalu, pijanimo se do podne a onda roštiljamo.
- Post n°294
Talason wrote:Erzsébet Biszak wrote:jel imaš i javorov sirup?
pravi sa margarinom, a ti ga pitaš za javorov sirup?
strugacki se opustio za vreme korone, preteko
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°296
treći gril za komšiluk u policijskom času, svaki sve bolji
jedini korak napred je da nabavim sporogoreći gril briket, ova moja vuspra je pravljena za to originalno i sa briketima ima seksi način brzog raspaljivanja koji moram da isprobam
zbog masnih ruku (i što sam zaboravio) nisam slikao štiljro nego samo pauflek sa rebrima koji je ispao kolosalno nakon 1.5 dan mariniranja u crnoj pivi i začinima, meso sa grila je u loncu. na kraju sam u šerpu dodao mlade krompiriće...
komšinica vila kraljević zgotovila dezertić kremić sa jagodicama
jedini korak napred je da nabavim sporogoreći gril briket, ova moja vuspra je pravljena za to originalno i sa briketima ima seksi način brzog raspaljivanja koji moram da isprobam
zbog masnih ruku (i što sam zaboravio) nisam slikao štiljro nego samo pauflek sa rebrima koji je ispao kolosalno nakon 1.5 dan mariniranja u crnoj pivi i začinima, meso sa grila je u loncu. na kraju sam u šerpu dodao mlade krompiriće...
komšinica vila kraljević zgotovila dezertić kremić sa jagodicama
_____
#FreeFacu
- Post n°297
Зајеби брикете, у то додају она ситна зрнца фосфора итд, шатро да се не угаси. И не гаси се, што јес јес, ал' нисам убеђен да не смета шмеку.
За потпаљивање сам користио свашта, најлуђе је било са љускама од кикирикија. Одлично гори, а дими тако крупним фонтом (а и не разумем се ја у то америчко-америчко писмо) да ми замало нису звали ватрогасце. После сам прешао на плински горионик, онај за лемљење, милина једна.
За распаљивање било која пластична тацна, може баш и та на коју ћеш после да ређаш, као лепезом одозго. Хм, нисам одавно...
За потпаљивање сам користио свашта, најлуђе је било са љускама од кикирикија. Одлично гори, а дими тако крупним фонтом (а и не разумем се ја у то америчко-америчко писмо) да ми замало нису звали ватрогасце. После сам прешао на плински горионик, онај за лемљење, милина једна.
За распаљивање било која пластична тацна, може баш и та на коју ћеш после да ређаш, као лепезом одозго. Хм, нисам одавно...
_____
- Guest
- Post n°298
паће wrote:Зајеби брикете, у то додају она ситна зрнца фосфора итд, шатро да се не угаси. И не гаси се, што јес јес, ал' нисам убеђен да не смета шмеку.
Meni briket malo na katran vuče dok se razgorijeva, potpaljujem ga bukovinom ali taj katranasti miris probija i kroz mirisni dim bukovine. Nema ga kasnije kad se briketi užare i kad kreće pečenje niti primijetim da mijenja ukus mesa ali mi taj početni šmek malo kvari merak. Još uvijek ga povremeno koristim ali više volim klasični bukov ćumur.
- Post n°299
József Csuhay wrote:
Meni briket malo na katran vuče dok se razgorijeva, potpaljujem ga bukovinom ali taj katranasti miris probija i kroz mirisni dim bukovine. Nema ga kasnije kad se briketi užare i kad kreće pečenje niti primijetim da mijenja ukus mesa ali mi taj početni šmek malo kvari merak. Još uvijek ga povremeno koristim ali više volim klasični bukov ćumur.
То још и некако, него да видиш чим Амери потпаљују. Неке хепо коцке, ама то смрди на рафинерију два ћошка у круг. Како им уопште остане апетита после тога...
_____
- Guest
- Post n°300
moja taktika paljenja je da čeprkam kao kokoška i tražim grančice, hartijice i drugu suvu sitnež. ne znam zašto se nikad ne setim da pomognem sebi i kupim nešto za potpalu.