Korona u tanjiru
- Post n°376
Re: Korona u tanjiru
alal ti qrac za ovu konstrukciju od drveta, ovo sam video kod mojih ostrvljana - iskusni majstori tamo uvek naprave tako nešto da se pravi spiralni plamen tako da ne treba ništa da se radi, pirka, maše kartonom, kada uhvati vatrica onda povuče tako da se samo od sebe raspali i za 15-20 minuta bude gotov žar da se počne.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°377
Кажеш спирални а мислиш завојити... ал' да, то са зидањем је стара извиђачка фора, мораш направити некакав оџак кроз који ће да повуче, нешто куд ће свеж ваздух да улази одоздо.
Мада, мени то нешто много дрвета, а где је дрвета ту је и пламена, а где је пламена ту и гарави... чекаш ли да дрво изгори? Свеједно, шта год да си радио, резултат оправдава средства.
Мада, мени то нешто много дрвета, а где је дрвета ту је и пламена, а где је пламена ту и гарави... чекаш ли да дрво изгори? Свеједно, шта год да си радио, резултат оправдава средства.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°378
Vampire bats practise social distancing when they feel ill https://t.co/PFrHApPWGn pic.twitter.com/BrKVRgNUst
— New Scientist (@newscientist) May 4, 2020
ne idu na tviter i fejs
- Guest
- Post n°379
паће wrote:Кажеш спирални а мислиш завојити... ал' да, то са зидањем је стара извиђачка фора, мораш направити некакав оџак кроз који ће да повуче, нешто куд ће свеж ваздух да улази одоздо.
Bilo bi ga upola manje da pečem piletinu, ražnjiće ili neki tanji i manji komad mesa. Već napisah da bi bio i obični ćumur da nije u pitanju pečenje duže od dva sata. Rebra ili flam (pauflek) traže duže i laganije pečenje i mora ovako. Postoji i varijanta da ih prije toga kuaš pa onda baciš na žarenje, tako uglavnom rade po restoranima, ali to onda nije to. Ne gari, žarač je u ruci i njim kontrolišeš pojavu plamena, samo povremeno dimi (začinjava) sa pola metra razdaljine.
- Post n°380
Размазио ме поклопац... кад крене пламен, само га поклопим, дим га угуши за две секунде.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°381
slavski kolač, vino, losos, salatica
ovaploćeni sveti sava sam ja
ovaploćeni sveti sava sam ja
- Post n°382
Slavski kolač, žito, jagnjetina kleftiko, Château l'Esparrou, domaća krempit sa jagodama i šantiljijem, Lavazza espreso.
Ovaploćeni sveti Efrosin kuvar sam ja.
Ovaploćeni sveti Efrosin kuvar sam ja.
Last edited by Dobosz Esterházy on Wed May 06, 2020 5:27 pm; edited 1 time in total
- Post n°384
Nisam, moja je sveti Pantelija, ali ženini slave Georgija pa rekoh ajde.
- Guest
- Post n°385
Ama zar ti nisi malo bežao od vina ranije? Ovo je znalačko uparivanje syraha i jage.
- Post n°386
Jesam ranije ali se učim. Malo čitam a pri kupovini koristim vivino app. Plus je pizdarija koliko su ovde solidna vina jeftina.
- Guest
- Post n°387
Bravo, baš mi je drago. Ipak si u svetskoj prestonici vina.
Da li si išao u Cite du Vin?
Da li si išao u Cite du Vin?
- Post n°388
Jesam kad sam tek bio došao, ali sam samo protrčao. Nekoliko puta na matine nedeljom u Operi gde posle ima degustacija lokalnih vina i sireva. Kad završi ovo idem ponovo u Cité du Vin ali natenane.
- Post n°389
srećna slava, cigani. mislim i moja je po očevoj liniji ali se nije slavilo u komunjarskoj kući a ja sam uzeo usekovanje svetog jovana po u familiji izgubljenoj slavi ženske linije po maminoj strani, hvala bin ladenu
danas je ljuba mesar pokojni ponovo dobio isporuku iz mesare nedeljković negde u sremu, stigle su odlične dedine kobaje (jedan od jačih value for money na tržištu za 700 din/kg za kobaju koja nije daleko od kulena, bez obzira na idiosinkrazije) kao i otkriće - juneća švargla koja direktno kida, možda najbolji proizvod te vrste da sam probao, striktno jezik, obrazi i tetive u savršenom omeru. mnogo bolje od svinjskog polubrata u koju idu kožurice, delovi škembeta i slično. ovo me podsetilo na sličnu pizdariju koju sam davno jeo (toplo posluženo) u trstu u čuvenoj prčvarnici za iznutraje buffet da pepi gde prosečan tanjur izgleda ovako
danas je ljuba mesar pokojni ponovo dobio isporuku iz mesare nedeljković negde u sremu, stigle su odlične dedine kobaje (jedan od jačih value for money na tržištu za 700 din/kg za kobaju koja nije daleko od kulena, bez obzira na idiosinkrazije) kao i otkriće - juneća švargla koja direktno kida, možda najbolji proizvod te vrste da sam probao, striktno jezik, obrazi i tetive u savršenom omeru. mnogo bolje od svinjskog polubrata u koju idu kožurice, delovi škembeta i slično. ovo me podsetilo na sličnu pizdariju koju sam davno jeo (toplo posluženo) u trstu u čuvenoj prčvarnici za iznutraje buffet da pepi gde prosečan tanjur izgleda ovako
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°390
ja ću nastaviti ovde da pišem jer mi vanredno stanje traje dokle god ne radim i imam slobodnog vremena
elem, konačno otkrivam pasulj i razne njegove upotrebe, pravila sam ranije paštetu, gde sam samo izblendala kuvani beli pasulj, danas sam pravila ono što amerikanci zovu refried beans, ne znam kako ga mi zovemo ali jako je fino
plus još jedan slip-up - burger od tune
njama
elem, konačno otkrivam pasulj i razne njegove upotrebe, pravila sam ranije paštetu, gde sam samo izblendala kuvani beli pasulj, danas sam pravila ono što amerikanci zovu refried beans, ne znam kako ga mi zovemo ali jako je fino
njama
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°391
Nikako ga ne zovemo, nema to kod nas. A jako volim refried beans, pravi soul food
- Guest
- Post n°392
Erzsébet Biszak wrote:ja ću nastaviti ovde da pišem jer mi vanredno stanje traje dokle god ne radim i imam slobodnog vremena
njama
+1
- Guest
- Post n°393
Ramstek mariniran u grčkom kiselom mleku i pecnut na gvozdenom tiganju, začinjene kriške krompira kuvane pa pržene u dubokom ulju, kapreze od volujskog srca, kalamata masline, boca Red Selection merloa iz Vista Hill-a, sišao malopre po cigare kao slobodan čovek. Odjavljujem se sa topica i dao Bog da se više ne vidimo na ovom delu foruma.
- Post n°394
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije