Hrvatska
- Post n°202
Re: Hrvatska
Pa ovo je pre svega budalesanje.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°203
Ja sam vidio možda par objavljenih ovakvih dopisa i niti jednog se ne sjećam dobro, ali mi se čini da je bilo više texta, mada pred sudom bih teško rekao višeo od "čini mi se". Kakve su tu zapravo norme i običaji?
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°204
tipa - nadam se da cemo zajedno uspesno raditi na bla bla... Ili nesto slicno, nebitno. Ovo je cestitka iz koje viri skrgutanje zubima
- Post n°205
Hercegovina, izborna noć. pic.twitter.com/neBenfb7CX
— Igor Čobanović (@DaZivimSan) January 6, 2020
- Post n°207
Dnevnik Nove TV donosi analizu istraživanja IPSOS-a u okviru izlaznih anketa. Trećina birača predsjedničkog kandidata iz prvog kruga Mirolsava Škore uopće nije izašla na birališta, a od onih koji su izašli 68 posto dalo je glas Kolindi Grabar-Kitarović, dok je Zoranu Milanoviću otišlo 32 posto.
Od 300.000 birača Miroslava Škore koji su jučer izašli na izbore, 200.000 glasova dobila je Grabar-Kitarović, a 100.000 Zoran Milanović. Svi glasači Miroslava Škore trebali su glasati za Kolindu Grabar-Kitarović da ona pobijedi, ali to se nije dogodilo.
Zoran Milanović uspio je prikupiti glasove ostalih predsjedničkih kandidata, uglavnom populističko-centrističko lijevih, što je otprilike još 200.000 birača koje je Milanović uspio pridobiti između prvog i drugog kruga izbora.
Jučer se dogodio još jedan novi fenomen, a to su novi birači. To su birači koji nisu izašli na birališta u prvom krugu, ali su izašli sada. Njih je nekoliko desetaka tisuća i 56 posto glas je dalo Milanoviću, a 44 posto Kolindi Grabar-Kitarović.
Milanović ima i veću potporu starije populacije - dobio je 57 posto glasova birača starijih od 60 godina. Također, 61 posto birača sa visokom stručnom spremom glasovalo je za njega, dok je među biračima koji su završili samo osnovnu školu 59 posto glasovalo za Kolindu Grabar-Kitarović. Veću popularnost [ona] ima i kod birača mlađih od 30 godina, a kojih je 51 posto glasovalo za HDZ-ovu kandidatkinju.
https://dnevnik.hr/vijesti/predsjednicki-izbori/detalji-pobjede-zorana-milanovica-sto-nam-govori-struktura-biraca-oboje-kandidata---589274.html
"To što je prolazio Miroslav Škoro je ništa što je su prolazili njegovi volonteri. Ljudi su ostajali bez posla, fizički im se prijetilo, onemogućavalo ih se u mirnom okupljanju, dozvole im nisu davane na vrijeme tamo gdje je HDZ na vlasti. Te ljude koji su to trpjeli šest mjeseci ne može se nekim partijskim dekretom natjerati da glasaju za stranku koja im je to radila. Miroslav Škoro nema to pravo, niti je on vlasnik tih ljudi"; kazao je [šef stožera Miroslava Škore Mate] Mijić.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/skorin-sef-stozera-hdzovom-bacicu-u-otvorenom-tretirate-svoje-birace-kao-ovce/2145775.aspx
- Post n°208
Nisam statističar ali mogu da primetim - 2014 se pojavilo nekoliko stotina hiljada "novih" glasača u drugom krugu.
- Post n°209
rumbeando wrote:Hercegovina, izborna noć. pic.twitter.com/neBenfb7CX
— Igor Čobanović (@DaZivimSan) January 6, 2020
Ne mozes Srbina da isteras iz Srbina cak i kada svecenik fratar dodje da ponudi koru ljeba u vreme gladi.
- Guest
- Post n°211
sad mi je jasno otkud i na ovom forumu tolika lozana na balkan info i hvalospeve o srpstvu tamo.
- Post n°212
Nemački Dojčlandfunk emitovao je reportažu "Hrvatska televizija" u kojem se konstatuje da je HRT "zastrašujući primer u šta se može pretvoriti javni servis".
RTS be like
- Post n°213
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°214
otto katz wrote:Ja sam vidio možda par objavljenih ovakvih dopisa i niti jednog se ne sjećam dobro, ali mi se čini da je bilo više texta, mada pred sudom bih teško rekao višeo od "čini mi se". Kakve su tu zapravo norme i običaji?
u službenoj i protokolarnoj prepisci, bilo kakvom dopisu aktu i sl, stilski je neprihvatljivo napraviti praznu stranu sa one-liner-om. ako i nema šta drugo da se kaže, nekakav filer mora da bude. to je na nivou funkcionalne pismenosti, i nešto je, što ako se i ne uči, moglo bi i trebalo bi da se uči u školi.
edit: jedino kada se može tako nekome obraćati pisanim putem je po vertikali nadređeni podređenom u strogo hijerarhijskom sistemu, recimo u vojsci i dr.
- Guest
- Post n°215
Prihvatljivo je, tj uobičajeno samo kada se namerno naglašava izostanak srdačnosti u komunikaciji.
- Guest
- Post n°216
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ljudi-podrzavaju-ubojicu-iz-splita-steta-sto-nisi-pronasao-i-ostala-govna/2147181.aspx
- Post n°218
Ne znam, meni je jako tesko imati sazaljenja prema dilerima droge. U svakom slucaju ako je sve tako kako se pise - treba mu definisati delo na najnizi moguci stepen i dati minimalnu kaznu. Ko im jebe mater dilersku (ako je tako)
- Guest
- Post n°219
mislis da ce mu tako suditi "pravna" drzava koja te likove drzi na slobodi umesto na robiji? msm ista prica kao i ovde sa odranije poznatima sa vise krivicnih prijava i presuda.
- Post n°220
AZ-5 wrote:mislis da ce mu tako suditi "pravna" drzava koja te likove drzi na slobodi umesto na robiji? msm ista prica kao i ovde sa odranije poznatima sa vise krivicnih prijava i presuda.
ne, to naravno da nece.
- Guest
- Post n°221
Kindere znam da znaš da profesija žrtava nema uticaj na kvalifikaciju dela. Za mitraljiranje ljudi po ulici ili se izriču najteže kazne ili nemaš državu nego Levijatanov fan klub.
- Post n°223
U Hrvatskoj i nemaš državu nego interesnu zajednicu.Papa Lazarou wrote:Kindere znam da znaš da profesija žrtava nema uticaj na kvalifikaciju dela. Za mitraljiranje ljudi po ulici ili se izriču najteže kazne ili nemaš državu nego Levijatanov fan klub.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°224
Papa Lazarou wrote:Kindere znam da znaš da profesija žrtava nema uticaj na kvalifikaciju dela. Za mitraljiranje ljudi po ulici ili se izriču najteže kazne ili nemaš državu nego Levijatanov fan klub.
Napisao sam AKO je sve tako kao sto se prica. Uvek se moze naci nekao olakotna okolnost, nervno rastrojstvo itd. Btw, to nije profesija, to je kriminal. A da ne govorim o tome sta je nasilnicko iznudjivanje nepostojecih dugiva etc. AKO je tako.
- Post n°225
otto katz wrote:U Hrvatskoj i nemaš državu nego interesnu zajednicu.Papa Lazarou wrote:Kindere znam da znaš da profesija žrtava nema uticaj na kvalifikaciju dela. Za mitraljiranje ljudi po ulici ili se izriču najteže kazne ili nemaš državu nego Levijatanov fan klub.
Самоусправну?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...