Ovo je kao da je Hitler umro u Lubjanki, vlast preuzeo Gebels, napravio dvadeset prljavih dilova i poslao Vilija Branta da kleči u Varšavi.
Last edited by Kirko Skaddeng on Tue Nov 17, 2020 6:35 pm; edited 1 time in total
Ово као нешто из ”Човек из високог дворца”.Kirko Skaddeng wrote:Malo mi je teško da formulišem šta mislim o ovome. Ako neko treba da kleči, onda je to neko ko je bar malo, mrvicu, odgovoran za Vukovar i Ovčaru. Zašto VM pristaje da se prlja ovako i da nastupa kao deo koljačkog tima?
Ovo je kao da je Hitler umro u Lubjanki, vlast preuzeo Gebels, napravio dvadeset prljavih dilova i poslao Vilija Branta da kleči u Varšavi.
Једна од најлепших насловних страна "Новости" у њиховој историји. pic.twitter.com/UJKWC0FFWC
— Владимир Ђукановић (@djuka1979) November 18, 2020
U Zagrebu je u 93. godini preminula Milka Babović, atletičarka, novinarka, sportska legenda. https://t.co/Y6NOwFeK5V
— HRT vijesti (@hrtvijesti) December 26, 2020
"Bhravo khreteni" pic.twitter.com/siS0MTJ6BL
— Radomir Martin (@radomir_martin) December 26, 2020
UŽIVO Jak potres kod Petrinje. Gradonačelnik: Ima štete, ne znam ima li žrtava
SJEVER Hrvatske jutros je pogodio jak potres.
Potres se, prema izvješću hrvatske Seizmološke službe, dogodio u 6.28, a epicentar je bio 5 kilometara jugozapadno od Petrinje. Prema EMSC-u, epicentar je bio na dubini od 2 kilometra.
7:11 "U obilasku sam, vidim da toranj crkve stoji, znači da nema vidjivih oštećenja, zasad se ne vide puknuća makar je mrak. Uplašili smo se, ali čini se da nema većih oštećenja. Imamo struje", rekao je za HRT načelnik Pokupskog Božidar Škrinjarić.
7:05 Uživo smo u centru Zagreba, zasad se čini da nema veće štete.
6:45 Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje, rekao je da u gradu ima štete od potresa snage. "Pogodio nas snažan potres, nikada nisam ovo doživio. Ne znam ima li žrtava, materijalne štete ima", rekao je Dumbović za N1.
6:40 Potres se jako osjetio i u Sisku, Zagrebu, Velikoj Gorici, Ivanić-Gradu...
Prema EMSC-u, epicentar je bio na dubini od 2 kilometra.
https://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=933326#summaryMagnitude mb 5.2
Region CROATIA
Date time 2020-12-28 05:28:07.1 UTC
Location 45.42 N ; 16.22 E
Depth 10 km
Distances 48 km SE of Zagreb, Croatia / pop: 698,000 / local time: 06:28:07.1 2020-12-28
13 km WSW of Sisak, Croatia / pop: 35,700 / local time: 06:28:07.1 2020-12-28
hipocentar
mjesto poremećaja u Zemljinoj kori, žarište potresa iz kojeg se udari šire prema površini i u dubinu, usp. epicentar
epicentar
točka ili područje na površini Zemlje smješteno neposredno nad žarištem, hipocentrom potresa
Croatian town of Petrinja suffered a lot of damage in the earthquake today pic.twitter.com/W7ypSFj5vR
— Based Croatia (@Based_Croatia) December 29, 2020
Petrinja has significant damage. A man was safely extracted from his vehicle pic.twitter.com/dL2vxy7lZM
— Tea Horvatic (@teahorvatic) December 29, 2020