Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska

Nektivni Ugnelj

Hrvatska - Page 32 Empty Re: Hrvatska

Post by Nektivni Ugnelj Thu May 06, 2021 5:05 pm

Turul madár wrote:
    Mór Thököly wrote:U Srbiji kad bi neko stao iza ndb taj bi dobio otkaz. Nisu mozemo i onidupe i oko, nego demokratija u srbiji i hrvatskoj. U Hrvatskoj postoji 1 segment drustva koji bas i nije zasticen. U Srbiji niko nije zasticen.

pa vidi, kada stane celo društvo arhitekata kao zvanična institucija, ne mogu svi dobiti otkaz. drugo, u hrvatskoj su mnogi počeli aktivizmom, ali su relativno brzo svi oni, tj većina to "naplatili" ulaskom u neke konkretne institucije, što neki pernari u sabor, što mnogi aktivisti iz zg u lokalne organe. ovi se ovde bave ministarstvom prostora i hipsterajom jbg, i mislim da su trebali odlučnije i ranije da traže prolaz negde, sad su ti realno i ndb i krov nad glavom u padu, prošli su neki zenit. tačno je da je organizacija politike na mnogo višem nivou u hr though, zato je ovde teže.

Ne bi svi dobili otkaz, ali imas primer Ujedinj vs kovida kako to izgleda
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu May 06, 2021 5:10 pm

Turul madár wrote:
    Mór Thököly wrote:U Srbiji kad bi neko stao iza ndb taj bi dobio otkaz. Nisu mozemo i onidupe i oko, nego demokratija u srbiji i hrvatskoj. U Hrvatskoj postoji 1 segment drustva koji bas i nije zasticen. U Srbiji niko nije zasticen.

pa vidi, kada stane celo društvo arhitekata kao zvanična institucija, ne mogu svi dobiti otkaz. drugo, u hrvatskoj su mnogi počeli aktivizmom, ali su relativno brzo svi oni, tj većina to "naplatili" ulaskom u neke konkretne institucije, što neki pernari u sabor, što mnogi aktivisti iz zg u lokalne organe. ovi se ovde bave ministarstvom prostora i hipsterajom jbg, i mislim da su trebali odlučnije i ranije da traže prolaz negde, sad su ti realno i ndb i krov nad glavom u padu, prošli su neki zenit. tačno je da je organizacija politike na mnogo višem nivou u hr though, zato je ovde teže.

Brt, u Srbiji imamo jednopartijski parlament.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    ficfiric

Post by ficfiric Thu May 06, 2021 5:13 pm

Mór Thököly wrote:I sta,ima drugi krug ili ko dobije najvise pobedio?

Ima. U drugi idu Tomasevic i HDZ-ovac ili Skoro

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu May 06, 2021 5:16 pm

Erős Pista wrote:
    Turul madár wrote:

Brt, u Srbiji imamo jednopartijski parlament.

ne sve se slažem, i za možemo očito tamo postoji šira publika koje za ndb i slično ovde objektivno nema.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu May 06, 2021 5:18 pm

Mislim, na pravim si tragu kad kazes da su u Cro ubrzo uspeli da se uglave u neke organe. Tako se gradi politicka karijera. To ovde izgleda nemoguce. NDMBGD su iskoristili prbu priliku da izadju na gradske izbore i nisu uopste lose prosli. Naredna prilika su bili ovi lokalni koji su bojkotovani (s dobrim razlogom).

Mislim aj neki reality check, u Srbiji se svi osim vlasti bave politikom na svoju stetu - i Djilas i Jeremic i Marinika i Dobrica. Naravno da ocekuju neku dugorocnu dobit, ali to je na dugom stapu.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu May 06, 2021 5:24 pm

trebali su izlaziti, makar i da samo povataju neke konce dok učestvuju u procesu, ili bi možda u nekom momentu uspeli kao djb na oruk i trenutni raspada negde da se uvale. a zapravo ne znači čak ni obavezno da idu na listu i pred birače, nego da članstvo i operativci samo uđu malo u šemu, sede tamo kao posmatrači i kontrolori ili šta već, vide kako sve funkcioniše. nedostatak te prakse i iskustva će teško moći da nadomeste. propast politčkog potencijala koji je npr toliko vremena skupljao krov će biti jedan epic fail recimo
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu May 06, 2021 5:27 pm

Pa izlazili su 2018. 2020 je vec bio bojkot.

_____

ficfiric

Post by ficfiric Thu May 06, 2021 5:31 pm

Bili su 2018. Ti si Gari bio protiv toga da se glasa za njih, ne secam se zasto a na PPP su im zamerali to sto na listi imaju kompromitovane ljude, a kompromitovani su zato sto sU ClAnOVi StRAnAka (Zlatic)

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu May 06, 2021 5:37 pm

pa to što su tada imali bućkuriš je bilo drugo pitanje, a ovde se govori o tome da blage veze niko tamo nije imao o samom procesu, tehnici i operativnom radu, kao i o mnogo čemu u praksi, jer zavidan broj ljudi tamo rada konkretnog nikad nije video. to je cena jedenja govana na projektima umesto klasičnog političkog rada.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu May 06, 2021 5:40 pm

a budimo iskreni, tamo ima i gomila lenčuga samo takvih
    ficfiric

Post by ficfiric Thu May 06, 2021 5:43 pm

Ok, sad imamo apsolutnu vlast SNS-a, jbg, kad nije bilo dovoljno dobrih stranaka da bi se mogle zaokruziti

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu May 06, 2021 5:49 pm

bolelo ih dupe da odu na bilo koje izbore da nešto nauče, da vide kako to izgleda jbg. ne spremaju se oni ni za izbore ni za neko omasovljenje podrške, i to je problem.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu May 06, 2021 6:00 pm

Kada je trebalo da idu na izbore, 2020?

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu May 06, 2021 6:01 pm

Gari bi tad podrzao njihov izlazak na izbore  Hrvatska - Page 32 2304934895
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu May 06, 2021 6:06 pm

Mislim, naravno da su se spremali za lokal 2020, i tu bi vrv lagano usli u par centralnih opstina, ali onda je, po mom misljenju savseno ispravno, odluceno da se ide na bojkot.

_____

Mr.Pink

Post by Mr.Pink Thu May 06, 2021 6:07 pm

Ma ja ih znam licno i to su blejaci sa faksom

Znaci ko staljin procistiti tu partiju od tog strebizma i akademizma i sitne burzuoazije pa da pricamo

Aj jedan rrality check stvarno. U ovakvoj srbiji od blejaca sa faksova raznih ocekivati ista je fazon ko da 91 glasas za kostunicu
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Thu May 06, 2021 6:09 pm

Mislim partiju. Ne znam el su ikada za sebe rekli da su partija

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu May 06, 2021 6:10 pm

nisu partija, oni su iznad toga.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu May 06, 2021 6:17 pm

A da jesu partija bio bi problem sto jesu. Da su izasli na izbore sto su izasli, posto nisu, sto nisu.

_____

ficfiric

Post by ficfiric Thu May 06, 2021 6:26 pm

A i onako bi izgubili

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu May 06, 2021 6:49 pm

ma koga zabole za tu desničarsku šaku zgubidana
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Thu May 06, 2021 7:51 pm

Samo ću vam reći da ovo što vi pričate za NDBG se isto pričalo i za Možemo - da se radi o hipsterluku na biciklama, pa ipak mic po mic bogami dobro prošli na parlamentarnim 2020 a sad će i Zagreb uzet. Hipsteri. Na biciklama.

_____
    my goosebumps have goosebumps
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu May 06, 2021 7:52 pm

Pa naravno.

_____

Notxor

Post by Notxor Thu May 06, 2021 7:55 pm

Neveruem. Ovde je mnogo više seljačina i što je gore - nimalo se ne stide.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu May 06, 2021 8:11 pm

pa nisu isti ljudi uopste, plus mozemo su kao aktivisti nesto i uradili/odbranili, a zapoceli su jos pre 8-9 godina. ndb jos uvek nista.

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Fri Nov 08, 2024 10:03 pm