Vinske priče
- Post n°276
Re: Vinske priče
Zavrsava se lako, kad s godinama ne mozes vise da pijes vino jer - migrena
- Guest
- Post n°277
markup od 400% za Deurić Pinot Noir je dosta bahata priča.
a za ove parice očekujem ipak i da napišu berbu, nije to kokakola.
a za ove parice očekujem ipak i da napišu berbu, nije to kokakola.
- Post n°278
Može im se ocigledno. Šampanjac šišanjac
- Post n°279
ova skenirana vinska lista naravno sadrži puno budalaština o kojima bi se moglo pisati uzduž i popreko, ko ne može da svede svoj izbor na maks 20 vina treba da prodaje klaker i kabezu. uz gomilu manje više besmislenih vina koja su i za proizvođače na nivou kurioziteta i eksperimenta. to naravno nije ništa čudno jer je isto kao i gastronomija i enologija (ili kako se to već zove) zona ozbiljnih tripova, preterivanja a ne retko i budalaština. ali što kaže filipenko tražili smo demokratiju i evo nam je.
što se markupa tiče jeste ugostitelji su stoka ali ne postoji način da me bilo ko ubedi da u srbiji postoji vino koje kvalitetom vredi više od 20e (pre recesije i inflacije), kažem kvalitetom a ne pričom. a gledam kako broj vina od 3000, 3500, 4000 pa i 4999 raste iz dana. tako da problem počinje na izvoru. nekada to nije moglo da prođe ali otkada su se u biznisu pojavili advokati, investitori i biznismeni, onda može sve.
preko mojih leđa teško, doduše. uvek će biti dovoljno ljudi koje treba pomoći, onih čije je srce u ovome a ne buđelar.
pisaću i o kultu prokupca i tamjanike u srbalja, to je još jedna velika i teška tema. nego me mrzi.
što se markupa tiče jeste ugostitelji su stoka ali ne postoji način da me bilo ko ubedi da u srbiji postoji vino koje kvalitetom vredi više od 20e (pre recesije i inflacije), kažem kvalitetom a ne pričom. a gledam kako broj vina od 3000, 3500, 4000 pa i 4999 raste iz dana. tako da problem počinje na izvoru. nekada to nije moglo da prođe ali otkada su se u biznisu pojavili advokati, investitori i biznismeni, onda može sve.
preko mojih leđa teško, doduše. uvek će biti dovoljno ljudi koje treba pomoći, onih čije je srce u ovome a ne buđelar.
pisaću i o kultu prokupca i tamjanike u srbalja, to je još jedna velika i teška tema. nego me mrzi.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°280
Marina Cvetić
Iskra 2016
Zatekoh se slučajno u društvu gde se ovo otvaralo - davno ga nisam pio, još mislim da je bio živ Mašareli kad smo to probali kod uvoznika. Tada je još bilo mlado i nisam poneo neki utisak. Sinoć sam bio baš oduševljen, iako je bila polu ulična vulgaris konzumacija, bez hrane i pratećih efekata. Užasno pametno doziran barik, taman da ispravi krivudanje sorte i da mu da prvi udarac koji se potom razvija u jednu divnu eleganciju i dubinu u grlu. Morao sam da kažem ženi, kad sam se vratio kući, da uglavnom pije đubre nedostojno čoveka. Sad vidim da ovo ima kod Decantera 97 poena.
Ne znam da li u ovom rangu cene, sa svim opterećenjima dažbina koje stavljaju strana vina u nepovoljan položaj, ima nešto ovako dobro domaće ali mislim da nisam probao do sada.
Iskra 2016
Zatekoh se slučajno u društvu gde se ovo otvaralo - davno ga nisam pio, još mislim da je bio živ Mašareli kad smo to probali kod uvoznika. Tada je još bilo mlado i nisam poneo neki utisak. Sinoć sam bio baš oduševljen, iako je bila polu ulična vulgaris konzumacija, bez hrane i pratećih efekata. Užasno pametno doziran barik, taman da ispravi krivudanje sorte i da mu da prvi udarac koji se potom razvija u jednu divnu eleganciju i dubinu u grlu. Morao sam da kažem ženi, kad sam se vratio kući, da uglavnom pije đubre nedostojno čoveka. Sad vidim da ovo ima kod Decantera 97 poena.
Ne znam da li u ovom rangu cene, sa svim opterećenjima dažbina koje stavljaju strana vina u nepovoljan položaj, ima nešto ovako dobro domaće ali mislim da nisam probao do sada.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°281
Neskupa solidna Tamjanika Rajkovic kod Kuste na Mokroj Gori. U onom ko bajagi restoranu koji sluzi priličnu krš klopu, ili je to za tekucu poslovnu zgodu tako. Vino 1450 flasa
- Post n°286
750 nabavka (rabat plus pdv kad se oduzme)
faktorijel 2
kao kod mene na ostrvu
ne znam što bi zlikovci sa faktorima od 3 do 5 bili neki reper
faktorijel 2
kao kod mene na ostrvu
ne znam što bi zlikovci sa faktorima od 3 do 5 bili neki reper
_____
#FreeFacu
- Post n°288
pa ne, beogradske kafane su bolest mozga
polako se povlacim, ko im jebe mater svima, barem da ponude nesto
vlada zaplet otvara piceriju "djana" na pijaci palilula
polako se povlacim, ko im jebe mater svima, barem da ponude nesto
vlada zaplet otvara piceriju "djana" na pijaci palilula
_____
#FreeFacu
- Post n°289
Krs muzika, puno riba iz korporative, pr, mambo jambo, stare poznanice, nove snage.
Vrlo dobro
Vrlo dobro
- Post n°290
da je bio pink pitao bi ga jel jebo
_____
#FreeFacu
- Post n°292
Svratih danas poslom u Legat Petra Lubarde. Fini kafe I bastu imaju. Laicki bih rekao da im je vinska ponuda dosta dobra. Probah Volos domacu kraft rakiju sljivu I odlicna je. Taj tip pravi I za Square Nine neku posebno za njih. Sljiva bez boje bureta, taman jaka dovoljno, klizi. Kaze gazdarica kafea da se po savetu destilera njegova rakija ne hladi vec sluzi na sobnoj temperaturi. Ja vojim ladnu lozu, cipuro, rakije, ali ovo nehladjeno nije bilo lose.
U pomenutom kafeu, basti organizuju sad u subotu uvece Wine Jam. Valja li ta manifestacija? Mozda odem posto mi se svideo ambijent.
Evo vinske "vitrine" u kafeu
U pomenutom kafeu, basti organizuju sad u subotu uvece Wine Jam. Valja li ta manifestacija? Mozda odem posto mi se svideo ambijent.
Evo vinske "vitrine" u kafeu
- Post n°293
vitrina odlična.
idi na wine jam i hvala za info, koliko sam se smorio za ovih 48 sati u bgd realno mi opijanje o tikinom trošku može biti psihosocijalna podrška
idi na wine jam i hvala za info, koliko sam se smorio za ovih 48 sati u bgd realno mi opijanje o tikinom trošku može biti psihosocijalna podrška
_____
#FreeFacu
- Post n°294
Апсолутно одбијам било какву примисао да сам дестилер и да правим крафт ракију. Ја ракију печем и то домаћу.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°295
sad vidim da je natural wine jam, znaci oprezno, to je jos uvek dosta klizava teritorija. sinoc sam pio maurerovu tamjaniku koju sam zapamtio kao dobro vino i odustao sam nakon jedne meh case
_____
#FreeFacu
- Post n°296
Чуо сам да се пекмез убацује у кљук, али да се од вина прави џем, то још нисам.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°297
nije vino ali jeste prateća potrepština
znači soda voda vartolomej je teška kurčina
prvo kod otvaranja obavezno polomiš kvačicu koja služi za lakše pritiskanje i aktiviranje sode napolje
onda par sati nakon otvaranja CO2 je uglavnom napustio sifon i ostaje ti soda bez kicka za špricer
lastly, kad dođeš do kraja onoga što mehanizam može da izbaci napolje, u sifonu ima sigurno 2 deci sode da je ostalo, do koje možeš da dođeš samo ako nožem presečeš plastičnu flašu
ukratko za 175 kinti, nikada više, never again, jamais
znači soda voda vartolomej je teška kurčina
prvo kod otvaranja obavezno polomiš kvačicu koja služi za lakše pritiskanje i aktiviranje sode napolje
onda par sati nakon otvaranja CO2 je uglavnom napustio sifon i ostaje ti soda bez kicka za špricer
lastly, kad dođeš do kraja onoga što mehanizam može da izbaci napolje, u sifonu ima sigurno 2 deci sode da je ostalo, do koje možeš da dođeš samo ako nožem presečeš plastičnu flašu
ukratko za 175 kinti, nikada više, never again, jamais
_____
#FreeFacu
- Post n°298
Notxorov mail proizvođaču soda vode sa adrese, wtf? casadimoda.co.rs od 11. jula 2020.
Danas sam kupio flašu soda vode i obećavam da neću nikad više.
Ne samo da je uputstvo koje ste odštampali na flaši besmisleno nego ste toliko nesposobni da niste u stanju da na web sajtu ostavite video koji prikazuje kako se sifon glava upotrebljava.
Znate da imate opciju snimanja na mobilnom telefonu i da je youtube besplatan?
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°299
Davno je poznato kako se sifon upotrebljava
- Post n°300
Plastični sifoni su ukratko kurčinela
_____
#FreeFacu