Parla-parla-parlament
- Post n°452
Re: Parla-parla-parlament
Da.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°453
Ima li ovaj Nogo veze sa Rajkom Nogom?
- Post n°454
Mislim da nema.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°455
William Murderface wrote:Maja opet izvela isti manevar kao sa Radulom - Antić isprozivao Žileta, ovaj tražio repliku, a ona će - ne može replika, sve što je rekao je bila istina. Žile se buni, ona jednu drugu, treću opomenu, pa udaljavanje sa sednice. A evo sad ga denuncira - "poslanik Živković mi je više puta rekao 'idi se leči', pa i ja sam čovek..."
Са тим што уверљиво звучи да је то "сер" Жиле заиста рекао, а кад тврди да јој је Господин Радуле прети, да је вређа и слично, сви из Пристојне Србије знају да је лагала.
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
- Post n°456
2:1 za Zileta
_____
- Post n°457
Koliko dveri troluju sns bi ovo da zavrsi i da onda kaze vidite kako se opozicija povukla, nije ih briga za svoje amadmane i rad.
- Post n°458
Ko je ovo nedonošče ™ što predsedava?
Gde je Maja?
Gde je Maja?
- Post n°459
Zuper wrote:Zasto nema nikog iz djb ili ds u skupstini da pricaju o amadmanima i tako sprece pokusaj Vucica da eskivira obavezni dolazak u cetvrtak? Dovoljno je bilo da ostane jedan covek iz ds i djb da trosi vreme i nervira sns.
Не могу да спрече недолазак Вучића, време за образлагање амандмана је ограничено на укупно 10 часова.
- Post n°460
Koliko znam vec je proslo 10 sati.
- Post n°461
Zuper wrote:Koliko znam vec je proslo 10 sati.
Време за образлагање амандмана је ограничено на укупно 10 часова
+ 5 часова + 4 часова ( 16 ПГ по 15 минута)
Претрес у појединостима обавља се о члановима на које су поднети амандмани и о амандманима којима се предлаже уношење нових одредаба, при чему укупно време за претрес у појединостима за посланичке групе износи исто колико је износило и укупно време за начелни претрес предлога закона, односно за заједнички начелни претрес више предлога закона за посланичке групе.
Укупно време претреса у појединостима за посланичке групе распоређује се на посланичке групе сразмерно броју народних посланика чланова те посланичке групе.
Председници, односно овлашћени представници посланичких група, за укупни претрес у појединостима имају додатно време од 15 минута за посланичку групу, које се не рачуна у укупно време за претрес у појединостима за посланичке групе.
- Post n°462
Kako god oni su na 9-toj tacki i rade vec 12 sati i nastavljaju i izlgeda nece stajati, non-stop.
- Post n°463
Joj na sta ovo lici. I poslanike ubijaju, zar ne?
_____
- Post n°464
ja sam uglasila tv nešto posle 4, i dalje su zasedali ™.
- Post n°465
Umro potpredsednik Skupstine iz PUPS-a
- Guest
- Post n°466
što reče moja pokojna baba, samo neka ide po redu, kad već mora
- Post n°467
Skupština Srbije bi već od četvrtka mogla da dobije novu poslaničku grupu, preko koje će kandidat za predsednika Vuk Jeremić, bez izbora praktično ući u parlament, pišu Večernje novosti.
U toku su dogovori da se pod istim skupštinskim kišobranom okupi šest samostalnih poslanika, koji su indirektno ili javno već podržali bivšeg šefa srpske diplomatije u trci za Andrićev venac, saznaje list.
To su Sanda Rašković Ivić, Đorđe Vukadinović i Slaviša Ristić - koji su izašli iz Demokratske stranke Srbije i bivša poslanica Socijalistička partije Srbije Dijana Vukomanović.
Plan je da im se priključe Miroslav Markićević i Goran Pekarski - dvojica poslanika lidera Nove Srbije Velimira Ilića.
_____
- Post n°468
_____
- Post n°469
Gojković odredila pauzu i otišla u Vladu na konsultacije
Izvor: Fonet
Autor teksta:
Beta
Emina Kovačević
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković odredila je pauzu u radu parlamenta jer je pozvana na konsultacije u Vladu Srbije. Konsultacije su zatražili i posalanici vladajuće koalicije.
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je tokom utvrđivanja dnevnog reda sednice proglasila pauzu zbog, kako je rekla, neophodnih konsultacija.
Progašavajući pauzu Gojković je rekla da ide na konsultacije u Vladu Srbije i da treba da obavi konsultacije sa šefovima stranaka vladajuće koalicije na njihov zahtev. Nije navela koliko će pauza trajati.
Izvor: RTS
DS: Da svima damo pauzu od aprila
Demokratska stranka (DS) osudila je prekid sednice Skupštine Srbije i ocenila da se radi o zloupotrebi parlamenta zbog predstojećih izbora.
"DS predlaže da napravimo velike konsultacije sa građanima i da svima iz vlasti damo veliku pauzu od aprila (posle predsedničkih izbora)", rekla je novinarima u parlamentu poslanica DS Gordana Čomić.
Ona je navela i da je odluka predsednice parlamenta Maje Gojković da prekine sednicu "formalno u skladu" sa poslovnikom, ali da predstavlja zloupotrebu Skupštine Srbije.
"To treba da rade (da se konsultuju s vladom) u svoj partiji (SNS), a ne da zloupotrebljavaju Skupštinu", rekla je Čomić.
Izvor: N1
Obradović: Nema informacija o današnjem zasedanju
Predsednik Poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Boško Obradović rekao je da se uskoro može očekivati prekid Prve redovne sednice prolećnog zasedanja Narodne skupštine, jer na Kolegijumu Narodne skupštine Republike Srbije (NSRS) predsednici poslaničkih grupa od predsednika NSRS nisu dobili nikave informacije o radu za današnje zasedanje, ni za nastavak rada Redovnog zasedanja.
"Maja Gojković prekinuće sednicu jer se uplašila opozicije i jer hoće da izbegne bilo koje obraćanje opozicije javnosti, a kamoli da održi posebne sednice na aktulene teme, koje dostavljamo već mesecima. Tražio sam da predsednik NSRS stvori uslove za formiranje Nadzornog odbora Skupštine za Predsedničke izbore, na šta se Maja Gojković oglušila," rekao je Obradović.
Poslanici SDS protestuju
Izvor: Fonet/Nenad Porpević
Poslanici Socijaldemokratske stranke (SDS) protestovali su zbog prekidanja sednice Skupštine Srbije, ocenjujući da će pauza trajati sve dok se ne završe predsednički izbori.
Šef poslaničke grupe SDS-a Marko Đurišić rekao je da nije bilo omogućeno da se na prvoj sednici redovnog prolećnog zasedanja govori o temama koje su važne i o tačkama koje su u dnevni red htele da uvrste opozicione stranke.
On kaže da je parlament u poslednjih godinu dana radio manje od tri meseca, napomenuvši da je to jedino mesto gde se mogu čuti kritike i izraziti drugačiji stavovi.
Radulović: Vlast ne želi da se čuje opozicija
Izvor: Fonet/Nenad Porpević
Šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović negodovao je što je prekinuta sednica Skupštine Srbije i ocenio da na taj način vlast pokazuje da očigleno ne želi da čuje šta opozicija želi da kaže.
"Očigledno je da vlast ne želi da čuje šta opozicija ima da kaže i da ih pita", rekao je Radulović u Skupštini Srbije.
On je negodovao i zbog informacije da bi izbori mogli da budu 2. aprila i ocenio da se na osnovu toga vidi strah Aleksandra Vučića.
"Kukavički je raspisati izbore za 30 dana i trčati kampanju sa mesta predsednika vlade", rekao je Radulović.
Podsetio je da bi ako izbori budu održani 2. aprila drugi krug mogao biti za Uskrs što, kako je ocenio govori o manipulaciji iz želje da se smanji izlaznost na svaki mogući način.
LDP: Šamar Maje Gojković
Lider Liberalno demorkatske partije (LDP) Čedomir Jovanović smatra da je prekid sednice predstavljao šamar u lice poslanicima zbog potreba vlasti u vezi predstojećih izbora.
Jovanović je rekao novinarima u parlamentu da je Srbiji potreban normalan odnos vlasti i opozicije i da se LDP za to zalaže, a pozvao je sve u društvu da to i shvate. Građane je pozvao i da prema takvom ponašanju vlasti zauzmu stav na izborima.
"Današnji prekid sednice je bio šamar u lice od Maje Gojković i ako je to njihov vid parlamentarne borbe onda su ga sami izabrali", rekao je Jovanović.
Danas je počela prva sednica redovnog prolećnog zasednja Skupštine Srbije, a na dnevnom redu je predloženo više međunarodnih sporazuma i protokola.
Sednica je počela nešto posle 10.00 časova intoniranjem himne Srbe "Bože pravde", a ispred Doma Narodne skupštine poslanike je dočekala počasna jedinica Vojske Srbije.
Za dnevni red predloženo je više predloga sporazuma, a u dnevni red uvrštena je i ostavka Saše Jankovića na mesto zaštitnika građana.
Prolećno zasedanje parlamenta počinje prvog radnog dana u martu i ne može da traje duže od 90 dana.
_____
- Post n°470
Pauza u radu skupstine do zavrsetka predsednickih izbora.
- Post n°471
Eh, da je ovo Poljska u mome srcu, sad bismo imali demonstracije na ulicama dok se ne odustane od ove odluke.
_____
- Guest
- Post n°472
Još jedna medijska platforma manje za opoziciju, to je jedina poenta.
- Post n°473
Naravno.
_____
- Post n°474
Prosli put su suspendovali kosarkasko prvenstvo, sada skupstinu
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°475
i šta, naša Maja će sad do 2. aprila da obitava u zgradi vlade? valjda će da joj daju neki stiropor da sedne malo.