Vukomanović: Smenjuju me jer sam podržala opoziciju*Poslanici nisu samo partijski vojnici
- Gotovo dva i po meseca nakon što je Dijana Vukomanović odlučila da vrati partijsku knjižicu SPS i postane samostalna poslanica, Socijalistička partija Srbije je odlučila da je zameni na svim pozicijama u Skupštini Srbije lojalnim članovima.
- See more at: http://www.danas.rs/politika.56.html?news_id=334540&title=Vukomanovi%c4%87%3a+Smenjuju+me+jer+sam+podr%c5%beala+opoziciju#sthash.Ixd9TyXL.dpuf
Parla-parla-parlament
- Post n°426
Re: Parla-parla-parlament
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°427
RTS wrote:СДС поднео амандман о Деда Мразу
Шеф посланичке групе Социјалдемократске странке Марко Ђуришић изјавио је данас да су амандман на Предлог закона о комуналним делатностима у коме се помиње Деда Мраз поднели да би скренули пажњу јавности на то како немају довољно времена да се припреме за расправу.
СДС је затражио да се у члану два, ставу осам, у том закону, који се иначе односи на димњаке, после речи „и утврђивање степена корисности ложишног уређаја“ додају речи „и стварања услова за несметан и по имовину и по здравље људи безбедан пролаз Деда Мраза 31. децембра“.
Марко Ђуришић је рекао да су предлози закона стигли у време када се још расправљало о буџету и да су имали рок од само неколико дана да напишу амандмане на 22 закона.
„Мало смо себи дали одушка и поднели шаљиве амандмане“, рекао је Ђуришић.
Према његовим речима, ово није први пут да се у Скупштини Србије усвајају закони по хитном поступку без расправе и без довољно времена за припрему и, самим тим, писање амандмана.
RTS wrote:СНС: Амандман о Деда Мразу ругање у лице Скупштини
Српска напредна странка сматра да је амандман СДС-а о Деда Мразу скандалозно понашање посланика странке Бориса Тадића.
Заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић је, коментаришући амандман СДС-а о Деда Мразу, рекао да СДС у ствари признаје да посланици те странке нису упознати са законом и да ни сами не знају шта да кажу о закону.
"Ово је један директан доказ да када се у Скупштини не баве празним причама или критикама без аргумената, чланови клуба Вука Јеремића раде шта - силно се забављавају. То је апсолутно неприхватљиво, тиме понижавају и руше сав труд осталих посланика", каже Орлић.
Таквим понашањем, сматра Орлић, шаљу најружнију слику и директно ударају на достојанство скупштине.
Тврди да посланици имају довољно времена да се спреме за расправу, наводећи да су измене закона на који је СДС поднео "шаљив" амандман написане на осам страница.
"Нико не може да ме убеди да посланик није у стању да анализира тих осам страница", навео је Орлић.
- Post n°428
Упитана да ли ћемо имати ванредне парламентарне изборе, Гојковић каже да је још увек све неизвесно и подсетила да је премијер Вучић рекао да неће бити избора ако влада буде имала потребну већину.
На питање зашто не би имали већину, Гојковић је рекла: „Ко то зна”.
„Све је могуће, треба сачекати и видите, колико се свет и Европа утркују са неким догађањима, да ли је можда добро за политичку и економску стабилност Србије проверити још једном вољу грађана”. рекла је председница парламента.
Она истиче да СНС не жели на силу да буде на власти.
„Они који су на силу владали, као Борис Тадић са ДС, њих сад има само у траговима. Вучић и СНС се не боји тога да, ако треба једном годишње проверава поверење грађана, да ли су за реформе”, рекла је Гојковић – преноси Танјуг.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°429
Пауза од пола сата у скупштини након што је Мариника малко нагазила по кандидатури Данице Маринковић. Фашисти у делиријуму, дубоко потресени.
- Post n°430
Bravo za Mariniku! Ima li snimak već?
_____
- Post n°431
Имаш на овом стриму, па врати уназад сат времена
- Post n°432
Hvala!
_____
- Post n°433
Tek sad gledam. Razglavila ih Marinika, a oni njihovi nesrećni poslanici ne umeju ni da odgovore, nego mora Maja Gojković da uleće da interveniše, laže i izmišlja.
Šljam.
Šljam.
_____
- Post n°434
На апел посланице ЛСВ Маринике Тепић да посланици не гласају за избор Данице Маринковић за чланицу Одбора Агенције за борбу против корупције, шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић имао је интересантно виђење који су њени разлози за то.
Наиме, Мартиновић је, на скупштинској седници у петак, оценио да је главна замерка Маринковићевој што је она удата и што има децу и што је то наведено у њеној биографији. Он је, затим, читао наводе из уџбеника који су, како је навео, промовисали Бојан Пајтић (ДС) и Мариника Тепић (ЛСВ) осврћући се на себи својствен начин на дефиниције и изводе истраживања о хомосексуалности, пише "Н1".
Посланици су на то негодовали, а председница Скупштине Маја Гојковић је, у стилу "доброг друга шаптача на часу", добацила посланику владајуће странке да је на седници и Ана (Брнабић).
Подсетимо, министарка Брнабић у петак је у Скупштини присуствовала расправи о сету предлога закона. На констатацију Тепићеве да је Мартиновић управо тиме увредио и министарку, Гојковићева је посланици искључила микрофон и одредила паузу.
_____
- Post n°435
http://rs.n1info.com/a216817/Vesti/Vesti/Martinovic-o-homoseksualcima-Gojkovic-suflira-Ana-je-tu.html
Ima i video
Ima i video
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°436
pa dobro, ako Ani to ništa ne smeta, onda je sve u redu, zar ne
- Post n°437
Naravno da joj ne smeta, smeta joj samo KRIK. Sve ostalo je sasvim okej.
Elem, naprednjački šljam u akciji, od 27:20. (Da ne morate da gledate sve, Antić je isprozivao Radulovića, Radulović sasvim obrazloženo traži repliku, Maja umesto toga daje reč Arsiću):
Elem, naprednjački šljam u akciji, od 27:20. (Da ne morate da gledate sve, Antić je isprozivao Radulovića, Radulović sasvim obrazloženo traži repliku, Maja umesto toga daje reč Arsiću):
_____
- Post n°438
Веран Матић је утро пут свим прикривеним смрадовима да се без проблема прикључују фашистима.
- Post n°440
Kad im se on priključio i zaseo na čelo tela koje se bavi ubistvom Ćuruvije.
- Post n°441
Тако што се међу првима слизао са Вучићем и већ 4 године мудро ћути о свему што психопата ради.
Мој субјективни утисак.
Мој субјективни утисак.
- Post n°442
Sada procitah intervju Jesica u Vremenu gde kaze da su sednice skupstine sada mnogo gledanije.
- Post n°443
Samo da ne nezabelezeno - i Dveri podrzale izbor Danice Marinkovic (58:30)
;;;;
;;;;
_____
- Post n°444
Maja opet izvela isti manevar kao sa Radulom - Antić isprozivao Žileta, ovaj tražio repliku, a ona će - ne može replika, sve što je rekao je bila istina. Žile se buni, ona jednu drugu, treću opomenu, pa udaljavanje sa sednice. A evo sad ga denuncira - "poslanik Živković mi je više puta rekao 'idi se leči', pa i ja sam čovek..."
_____
- Post n°445
Zasto nema nikog iz djb ili ds u skupstini da pricaju o amadmanima i tako sprece pokusaj Vucica da eskivira obavezni dolazak u cetvrtak? Dovoljno je bilo da ostane jedan covek iz ds i djb da trosi vreme i nervira sns.
- Post n°446
Ne razumem kako to sprecava Vucica da eskivira dolazak u cetvrtak.
Ispizdeli pa otisli.
Ispizdeli pa otisli.
_____
- Post n°447
Objasnio sam iznad.
Sta to znaci ispizdeli pa otisli? Pa nije to nekao zezanje na ulici pa se naljutis i odes.
Sta to znaci ispizdeli pa otisli? Pa nije to nekao zezanje na ulici pa se naljutis i odes.
- Post n°448
Ali ja nisam razumeo
_____
- Post n°449
Tako sto sns hoce da zavrsi raspravu pre cetvrtka. To se tvrdi na tvitovima poslanika djb, primer aradi, Pavlovic
Biljana Marković @Ambaksijator 1h1 hour ago
#Skupstina krši i zdrav razum i zakon 00.30 je, i dalje zaseda i ne nazire se kraj Samo da bi premijer eskivirao poslednji četvrtak u mesecu
https://twitter.com/d_pavlovic
Evo ga i Djurisic se pojavio i upravo prica o ovome sto pricam.
Gde je djb i ds?
Biljana Marković
https://twitter.com/d_pavlovic
Evo ga i Djurisic se pojavio i upravo prica o ovome sto pricam.
Gde je djb i ds?
- Post n°450
A, ok, razumem. Da, tu je Djurisic.
_____