kako zajebati radnika
- Post n°127
Re: kako zajebati radnika
Zatvoreni pogoni Zastave INPRONe zna se ko je naredio zavarivanje kapija i gašenje struje, sindikati sumnjaju na Trigano, a u toj firmi demantuju umešanost. Policija sačinila zapisnik
Zaposleni u proizvodnji priključnih vozila i metalne galanterije u Zastavi INPRO, među kojima i invalidi rada koji su protestovali tri meseca, naišli su danas ujutro na zavarenu fabričku kapiju i zakatančene ulaze u proizvodni pogon.
- See more at: http://www.danas.rs/ekonomija.4.html?news_id=335967&title=Zatvoreni+pogoni+Zastave+INPRO#sthash.oG1vPHIG.dpuf
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°128
ljudi nikoga ne interesuju više, ja bih tukao kada mi daju statistike dok se ljudi koje gledam rastaču
- Korisnik
- Post n°129
http://sloga.org.rs/brutalno-cistka-po-ledjima-cistacice/
Крагујевац, 16.01.2017. – Руководство ЈКП „Градске тржнице Крагујевац су спремачицу Светлану Миленковић после 26 година и осам месеци радног стажа прогласили технолошким вишком и брутално шутнули на улицу.
Ову поштену и вредну али незаштићену болесну шездесетогодишњу радницу на пословима хигијене делило је свега девет месеци да оствари законско право на накнаду за незапослене у трајању од две године, након чега је могла и да се пензионише.
Нажалост, нису помогле ни њене сузе, ни молбе за још мало стрпљења док не стекне услов за могућност да са Националне службе запошљавања две године прима надокнаду и након тога се пензионише.
Светлана је постала део непрегледне колоне социјалних случајева коју власт константно из године у годину производи под плаштом некакве рационализације, чувајући своје партијске кадрове, док оне незаштићене попут ове хигијеничарке без трунке милости и људскости избацује на улицу.
- Guest
- Post n°130
fali mesta za stranacke parazitcine.
inace ovako to nekako izgleda u praksi, zena na tom poslu dobije otkaz, na njeno mesto zaposle neku "mladu nadu" stranacku, koja onda to i ne radi vec npr sedi u stranackoj kancelariji i botuje ili skuplja potpise po komsiluku, a higijenu javnog preduzeca odrzava stranacki preduzetnik sa svojom privatnom firmom u kojoj se prema radnicima odnosi kao prema stoci. za to mu naravno prvo nameste tender.
ali sto je rekla jednom i srba turajlic, hvala ds-u i saradnicima sto u drzavnoj sluzbi ne mozete visi biti ni na najnizoj hijerarhijskoj poziciji ako niste clan jebene stranke, ranije se moralo sendvicariti samo za visoke pozicije.
inace ovako to nekako izgleda u praksi, zena na tom poslu dobije otkaz, na njeno mesto zaposle neku "mladu nadu" stranacku, koja onda to i ne radi vec npr sedi u stranackoj kancelariji i botuje ili skuplja potpise po komsiluku, a higijenu javnog preduzeca odrzava stranacki preduzetnik sa svojom privatnom firmom u kojoj se prema radnicima odnosi kao prema stoci. za to mu naravno prvo nameste tender.
ali sto je rekla jednom i srba turajlic, hvala ds-u i saradnicima sto u drzavnoj sluzbi ne mozete visi biti ni na najnizoj hijerarhijskoj poziciji ako niste clan jebene stranke, ranije se moralo sendvicariti samo za visoke pozicije.
- Post n°131
diktotar wrote:fali mesta za stranacke parazitcine.
Вилијам мод: "Говор мржње и дехуманизација"
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
- Guest
- Post n°133
ne shvatam ja to sa parazitima, ljudi rade neke glupe poslove za neku malu platu i sad su oni paraziti
zaposlili se preko stranke, jaka stvar, svejedno je da li je preko stranke ili šurnjaje
da neće možda da ih neko zapošljava na osnovu nekih kvaliteta?
to ne rade ni privatnici
zaposlili se preko stranke, jaka stvar, svejedno je da li je preko stranke ili šurnjaje
da neće možda da ih neko zapošljava na osnovu nekih kvaliteta?
to ne rade ni privatnici
- Guest
- Post n°134
opisao sam parazita koji najcesce u praksi zameni ovako otpustene bez politickih ledja, u gornjem postu.
a privatnicima ce firme da se ubudjaju kao i ove stranacke, samo nek furaju rodbinu i zemare.
a privatnicima ce firme da se ubudjaju kao i ove stranacke, samo nek furaju rodbinu i zemare.
- Post n°135
ja u okolini znam dve vece firme koje klize u raspad zbog tog privatno sns javnog surovanja i zaposljavanja ljudskog sns otpada na sefovske pozicijediktotar wrote:opisao sam parazita koji najcesce u praksi zameni ovako otpustene bez politickih ledja, u gornjem postu.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°136
danas mi je covek pricao kakve je gadosti po komsiluku pravio njegov komsija sns zaludjenik da bi dosao do takvog radnog mesta u nekoj od ovih snsds stranih investicija gde nema pisanja 10 sati za dvesta evra mesecno. krao ljudima dokumente, uclanjivao ih i potpisivao u stranku. ljudi oko njega tu mislili malo se zanima iz hobija, umesto heklanja u mesnoj zajednici, kad ono prc.
- Guest
- Post n°137
shvatiće se ovde jednog dana da nije problem u stranačkom zapošljavanju već u umrtvljenoj ekonomiji koja ne proizvodi nova realna radna mesta. govor o stranačkom parazitizmu je kao govor o plikovima na obolelom od velikih boginja. jebeš plikove, vidiš da čovek umire.
- Post n°138
Photino Bird wrote: umrtvljenoj ekonomiji koja ne proizvodi nova realna radna mesta
Како ти, као светски путник, тумачиш, зашто су неке економије умртвљене, а неке нису?
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
- Guest
- Post n°139
regionalni putnik i gugl putnik, realno.
ima mnogo pozvanijih od mene da govore o tome ali ovde se steklo mnogo loših faktora: izmeštanje imdustrije robe široke potrošnje izvan Evrope, višedecenijska sistematska pljačka i divljačka privatizacija po svaku cenu i na brzinu - sve to dovodi do nezaposlenosti koja, opet, dovodi do pada kupovne moći koja suzbija razvoj sektora usluga. i eto ti primarnog koruptivnog mehanizma koji se zove želja za platom. potpisujem da bi 90% stranačkih "parazita" vodilo ispunjenije i produktivnije živote da im se pruži prilika za to.
ima mnogo pozvanijih od mene da govore o tome ali ovde se steklo mnogo loših faktora: izmeštanje imdustrije robe široke potrošnje izvan Evrope, višedecenijska sistematska pljačka i divljačka privatizacija po svaku cenu i na brzinu - sve to dovodi do nezaposlenosti koja, opet, dovodi do pada kupovne moći koja suzbija razvoj sektora usluga. i eto ti primarnog koruptivnog mehanizma koji se zove želja za platom. potpisujem da bi 90% stranačkih "parazita" vodilo ispunjenije i produktivnije živote da im se pruži prilika za to.
- Guest
- Post n°140
Imali smo sankcije i izgubili smo korak.
Kada je postojao npr Prvi Maj Čačak, odmah je oko njega nastalo njih iljadu koji su pravili lepak za parket.
Dok je postojala Merima ili nešto tome slično, neki ljudi su počnjali da prave neke šampone, sapune ili da prave detegent za pranje pivskih flaša na liniji ili lubrikant za prenosne trake itd itd
Sve te propale fabrike je vredelo održavati makar da budu pokradene, to mislim i da su shvatali ovi Slobini.
E sad imamo đoku kao rasadnik, one koji imaju iskustva je pregazilo vreme, zaostala tehnologija, globalizovala se privreda, zakonske norme koje se primenjuju selektivno itd
Sada je privatna inicijativa dognam, pa prodam, te da otvaramo restorane što prave odvratne povraćotine od hrane, ili nešto što je tehnološki sofisticirano i investiciono zahtevno kao branje jabuka, malina ili da prcamo med.
Naravno, čast izuzecima.
Kada je postojao npr Prvi Maj Čačak, odmah je oko njega nastalo njih iljadu koji su pravili lepak za parket.
Dok je postojala Merima ili nešto tome slično, neki ljudi su počnjali da prave neke šampone, sapune ili da prave detegent za pranje pivskih flaša na liniji ili lubrikant za prenosne trake itd itd
Sve te propale fabrike je vredelo održavati makar da budu pokradene, to mislim i da su shvatali ovi Slobini.
E sad imamo đoku kao rasadnik, one koji imaju iskustva je pregazilo vreme, zaostala tehnologija, globalizovala se privreda, zakonske norme koje se primenjuju selektivno itd
Sada je privatna inicijativa dognam, pa prodam, te da otvaramo restorane što prave odvratne povraćotine od hrane, ili nešto što je tehnološki sofisticirano i investiciono zahtevno kao branje jabuka, malina ili da prcamo med.
Naravno, čast izuzecima.
- Korisnik
- Post n°141
Fenomenalna je ideja organizovanja života na planeti oko masovne proizvodnje i potrošnje i pretvaranja maltene svakog aspekta života u robu. Ništa drugo se ne uzima u obzir. Dokle tako, pa jako i do samog kraja.
- Guest
- Post n°142
da nastavim da rentujem ovde, jer ono topik i sve to
sad gledam. nasa firma, mislm u Srbiji, u koju su autsorsovani klijenti iz SAD, Kanade, Danske i Nemacke, nudi 6 meseci neplacene prakse.
sad gledam. nasa firma, mislm u Srbiji, u koju su autsorsovani klijenti iz SAD, Kanade, Danske i Nemacke, nudi 6 meseci neplacene prakse.
- Post n°143
Ako se prijavim, šta misliš da li bi me primili, ili bi zahtevali da ostavim neki depozit?
- Guest
- Post n°144
zastitnik gotama wrote:da nastavim da rentujem ovde, jer ono topik i sve to
a koliko bi ti da im daju, godinu dana neplaćene prakse?
- Guest
- Post n°145
evo ponudio je Filipenko bolju opciju da im platis za priliku da dobijes "kompetativan portfolio"
- Guest
- Post n°146
То су од Канађана и научили...zastitnik gotama wrote:da nastavim da rentujem ovde, jer ono topik i sve to
- Post n°147
zastitnik gotama wrote: evo ponudio je Filipenko bolju opciju da im platis za priliku da dobijes "kompetativan portfolio"
Hvala, znam da se nadmećem na tržištu i prilagodim bespoštednoj utakmici.
- Guest
- Post n°148
Uvazeni forumasi, ljudi od pera, marketindzije, novinari, javni intelektualci, generalno svi koji su nekad seli za prazan word te gledali u onaj kurzor:
Marketinska agencija iz SAD, trazi pisce sadrzaja iz Srbije i generalno istocne Evrope. Pisu se sadrzaji o visokoj tehnologiji, internetu, Internet of things, virtualnoj realnosti i i uopste gedzetima. Plata je 2800 dolara mesecno.
Od vas se ocekuje:
10 tekstova kratkih(300 reci) i
5 tekstova dugih (1000 reci)
dnevno.
8000 reci dnevno.
Detalji u inboks, ako je neko slucajno na forumu Dostojevski, ima bas dosta kockarskih dugova i zenu kojoj bi diktirao 20 strana dnevno, onako ladno ko iz picke.
naravno, trazi se izvesni standard kvaliteta tekstova : "highly advanced technical content similar in quality found on Forbes, TechCrunch, CIO, Wired, InformationWeek, and major global English publications
PhD in English Literature or comparable
Marketinska agencija iz SAD, trazi pisce sadrzaja iz Srbije i generalno istocne Evrope. Pisu se sadrzaji o visokoj tehnologiji, internetu, Internet of things, virtualnoj realnosti i i uopste gedzetima. Plata je 2800 dolara mesecno.
Od vas se ocekuje:
dnevno.
8000 reci dnevno.
Detalji u inboks, ako je neko slucajno na forumu Dostojevski, ima bas dosta kockarskih dugova i zenu kojoj bi diktirao 20 strana dnevno, onako ladno ko iz picke.
naravno, trazi se izvesni standard kvaliteta tekstova : "highly advanced technical content similar in quality found on Forbes, TechCrunch, CIO, Wired, InformationWeek, and major global English publications
- Post n°149
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°150
zastitnik gotama wrote:Uvazeni forumasi, ljudi od pera, marketindzije, novinari, javni intelektualci, generalno svi koji su nekad seli za prazan word te gledali u onaj kurzor:
Od vas se ocekuje:
dnevno.
8000 reci dnevno.