by kondo Mon Aug 07, 2017 3:23 pm
video sam sve. na kolačima nije jednačina podeljeno sa osam ali jeste sa recimo pet. kolaci su 40 dinara a naknadno sam saznao da su poskupeli sa 30 koliko su bili do prosle godine. pola kilograma vrhunskih mini tulumbica je 200 dinara. jeo sam tre leće u pirotskom pelivanu i odgovorno tvrdim da je to bio najbolji tre leće koji sam jeo u srbiji do sada (žene sa kojima sa bio su podelile tepsiju na tri dela i ispraznile lokal). imaju promet, naravno, ali sad da se čeka red ispred radnje, ne čeka se. sa druge strane sećam se da sam zimus viđao pune pirotske poslastičarnice koje su onako, lep primer evolucije tradicionalnog - imaju sve modernosti tipa espreso, cedjeni sok itd ali i te starinske kolače, salep i slicno. cene za espreso su isto wtf (50-60 din). većina ovih koje sam video radi samo komadne kolače i nemaju asortiman za svadbe. ima pirot dosta poslastičarnica, mislim da je deo rešenja jednačine i konkurencija ali mislim da bi se oni međusobno dogovorili da dignu cene ako im je dobit ugrožena.
Last edited by Kondo on Mon Aug 07, 2017 3:26 pm; edited 2 times in total