Kapitalizam 101
- Post n°602
Re: Kapitalizam 101
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°603
Bolja bi fora bila da mu je da brendi i onda im tim konopom na Rendinom drvetu pripremio vesala
- Post n°605
Djamolidine Abdoujaparov wrote:
Tek sad vidim!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°606
odlično je
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°607
Ево како раде дилери опиоида: https://www.nytimes.com/interactive/2018/05/02/magazine/money-issue-insys-opioids-kickbacks.html
It was then that Alec Burlakoff arrived, asking about a job. Burlakoff had a history that might have put off some potential employers. In 2002, Eli Lilly fired him as a sales rep amid an investigation by the Florida attorney general’s office into a supposed scheme to send unsolicited pills — a slow-release form of Prozac — to patients through the mail. When Burlakoff and two other fired employees sued Lilly in return, claiming the plan was approved by management, they gained media attention nationwide. Burlakoff said in a court filing that his reputation in the industry was permanently scarred. (The case was settled.) When Burlakoff later sold Actiq and Fentora at Cephalon, he was based in the Southeast region, a hot spot in the investigations into the promotion of both those drugs.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Korisnik
- Post n°608
In the first of a series of five short films, British journalist and filmmaker Paul Mason searches for the roots of Marx’s thinking in Berlin, where he began his university studies in 1836. “For Marx, alienation doesn’t just mean we get depressed, we hate our jobs, or that we feel bad about the world. It means we’re constantly using our creative powers in the wrong way. We make things, but the things we make – machines, states, religions, rules – end up controlling us.”
K is for Karl – A Series of Five Short Films by Paul Mason on the Meaning of Marx Today
“Why does Marx matter today?” is the question posed by British journalist and filmmaker Paul Mason in five short films produced by the Rosa Luxemburg Stiftung to commemorate Karl Marx’s 200th birthday. Through Marx, Mason explores the topics of “Alienation”, “Communism”, “Revolution”, “Exploitation” and “The Future of Machines” in order to demonstrate how Marx, who Mason describes as the most influential thinker of the modern world, remains deeply relevant to understanding our contemporary world.
- Post n°609
Predsednik slobodnog sveta je danas govorio o marksizmu.
- Guest
- Post n°610
Berlin -- Predsednik EK Žan-Klod Junker izjavio je da o Karlu Marksu ne treba suditi po zločinima koje su njegove pristalice počinile decenijama posle njegove smrti.
Junker je prisustvovao u Triru obeležavanju 200 godina od rođenja Marksa, političkog filozofa i najvećeg kritičara kapitalizma.
- Post n°611
Dobro je da sledbenici Adama Smita ništa nikome nažao ne učiniše.
- Post n°613
+1000
Kad vidim ovde kako mu se ljudi dive, krstim se i levom i desnom rukom.
Kad vidim ovde kako mu se ljudi dive, krstim se i levom i desnom rukom.
- Guest
- Post n°614
meni je bitno, izuzetno bitno, da mi kao rasa poletimo u kosmos i u tom smislu podrzacu i supernegativca sa takvim ambicijama. ali divljenje njemu kao venture kapitalisti mogu da razumem samo ako su u pitanju njegove kolege i takmaci. u svim ostalim slucajevima to je, da citiram Terija Praceta, kada misevi kazu "pricaj ti sta hoces ali macke imaju stila".
- Post n°615
ma ljudi u fuckin biznis školi. aman kapitalizam 101
- Post n°616
ti jesi vasaMr. Ward wrote:meni je bitno, izuzetno bitno, da mi kao rasa poletimo u kosmos i u tom smislu podrzacu i supernegativca sa takvim ambicijama. ali divljenje njemu kao venture kapitalisti mogu da razumem samo ako su u pitanju njegove kolege i takmaci. u svim ostalim slucajevima to je, da citiram Terija Praceta, kada misevi kazu "pricaj ti sta hoces ali macke imaju stila".
_____
The thing that so pleases me about DMT is that, you know, a lot of people will not take a psychedelic like LSD and Psilocybin or something because it lasts hours and hours and inevitably when dealing with things that last that long you're gonna end up dealing with 'your stuff'. Your anxieties, your fears, your this & that.. A lot of people dont care for that sort of thing, whether that's good or bad is another issue. With DMT -it lasts four minutes- and how *lost* can you get in an examination of childhood trauma in four minutes, especially when you've got hundreds of elves tugging at your coatsleaves?
- Post n°617
jao sto je dobar djalmodinov strip, vrh
_____
The thing that so pleases me about DMT is that, you know, a lot of people will not take a psychedelic like LSD and Psilocybin or something because it lasts hours and hours and inevitably when dealing with things that last that long you're gonna end up dealing with 'your stuff'. Your anxieties, your fears, your this & that.. A lot of people dont care for that sort of thing, whether that's good or bad is another issue. With DMT -it lasts four minutes- and how *lost* can you get in an examination of childhood trauma in four minutes, especially when you've got hundreds of elves tugging at your coatsleaves?
- Post n°618
Hvala ti, tzv. Zorane! Daj pet murala!
- Post n°619
Tačno je ovo za igrice. Kada sam naglo batalio WoW, bukvalno sam krizirao ko neki pušač.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°620
Pa kad ti stimulišu iste centre kao i sve ostalo što ti pričinjava zadovoljstvo. To samo znači da voliš da se igraš, ne da su igre neki alat smišljen u tajnom gejmharp centru za raspršivanje vajfaja sa neba.
- Post n°621
Летећи Полип wrote:Tačno je ovo za igrice. Kada sam naglo batalio WoW, bukvalno sam krizirao ko neki pušač.
Шгјз, јесте да ми неке игре излазе пред очи још два-три сата након дуже туре, ал' оно и нисам неко мерило, ја сам то прележао још током осамдесетих. А ни кад сам био престао да пушим није било никакве кризе, само кад рука крене ка тозни, мало морам да се подсетим да сад не пушим, а да, кречана, забојавијо.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Korisnik
- Post n°623
http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/511/zanimljivosti/3145758/zemlja-gde-je-slobodno-vreme-svetinja--mogu-da-tuze-sefa-ako-zove-posle-radnog-vremena.html
Fala qrcu, neko normalan.
Zakon o diskonekciji ili pravo na isključivanje na snazi je nešto više od godinu dana. Kult slobodnog vremena suprotstavio se kulturi preopterećenosti poslom.
Fala qrcu, neko normalan.
- Korisnik
- Post n°624
The trouble with charitable billionaires
https://www.theguardian.com/news/2018/may/24/the-trouble-with-charitable-billionaires-philanthrocapitalism
More and more wealthy CEOs are pledging to give away parts of their fortunes – often to help fix problems their companies caused. Some call this ‘philanthrocapitalism’, but is it just corporate hypocrisy
https://www.theguardian.com/news/2018/may/24/the-trouble-with-charitable-billionaires-philanthrocapitalism
- Korisnik
- Post n°625
Ažuriranja, non stop neka ažuriranja, sve na kratkom lancu pa cimni da se zna ko je gazda: ažuriranja, stručna usavršavanja, joge, palci, seminari, nokti, eseji, male škole, radionice, ubzani kursevi, master kard diploma, dokaz o, uverenje o, stečeno o, evaluacija, vrednovanje, bodovi, testovi, provere; ažurira se sistem, softer, toster, frižider, sve, sačekajte, ako hoćeš da ne čekaš, plati ili ažuriraj se i ti, ne čekaj, ništa ti neće s neba pasti osim zaleđenih govana iz prve klase po nama iz pete, uči nešto novo, evo ja ceo život učim nešto novo, ja ću i vas naučiti novom životu, mesijanstvo, ogromno mesijanstvo razbijeno na milion malih mesijanstava, kad imaš sertifikat da si i sam mali mesijančić onda propovedaš dalje: osmeh, vedrinu, sendvič, flajer, staklo, belo, projekat, protestantizam, život je učenje, ti si ništa, tržište je bog, menadžment je bogorodica, moraš da se prilagodiš, prilagođavanje, mazanje blatom pred predatorima, osvećenje, osveženje, rifreš, plivanje, plutanje, mazanje govana temperama, estetika, svuda estetika, sve estetizovano, oštre ivice, zakrivljen ekran, tri nerasklopive knjige ispod tankog telvizora, sterilni ljubičasto beli plafon - predstava nebesa nonstop otvorenih:
ah, ispod njih jedan mali koktel povodom našeg novog uspeha: pijedestal i na njemu znak stelice koja se stalno puni – apdejts, viski, masline, svarovski, sjaj na hiljadu megapiksela, zaista je divno, boje su predivne, novi stan vam je prelep, intrernet vam je prebrz, šta, koči ti telefon dok se ažuriraju razni programi? Ništa zato, zapneš pa radiš više, razumeš, pa kupiš nov telefon, bolji, koji ne koči dok se ažurira prvih šest meseci besplatno posle tehnologija ode napred bajooo moj vataj korak usavršavaj se, jel znaš da u ovom trenutku milion kineza i ostalih indijaca svojim malim ručicama ubada milion malih tranzistorčića u milion malih pločica bez odmora?
Kolega, hej, kolega, mutna vam je ova sličica što se okačili za apdejt, ostanite posle posla da sredite to i molim vas pre nego što izađete ažurirajte vodom ove saksije, fikus se osuši sve, nešto mu ovde ne prija izgleda.