IT Razno
- Post n°251
Re: IT Razno
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Guest
- Post n°252
Sigurno, osiguranja su poznata po inovacijama. Jedno od najvećih osiguravajućih društava na svetu, Tokio Marine, vozi mainframes gde je poslednja izmena operativnog sistema bila 2002. a programi za biznis su iz 1972. Takav je i Lloyds i svi ostali.
Tu treba ova riba da uleti i da ih naobrazuje. Samo još da nauči od čega osiguranja u stvari žive i na čemu to radi. Izgleda, ona je u biznisu ono što je Brnabić u politici.
Tu treba ova riba da uleti i da ih naobrazuje. Samo još da nauči od čega osiguranja u stvari žive i na čemu to radi. Izgleda, ona je u biznisu ono što je Brnabić u politici.
- Post n°253
_____
- Guest
- Post n°254
Haha, koji mrsimudi.
Najveće bogatstvo firme nisu njeni zaposleni, njihpovo znanje i njihovi proizvodi.
Najveće bogatstvo su kupci koji su spremni da plate. Nedostatak toga je urušio sve firme koje su propale.
To prodavci magle koji drže šarlatanska predavanja ne razumeju. Baš tu, jednostavnu istinu koju intuitivno razumeju i nepismeni "individualni poljoprivredni proizvođači".
More, kerove bih ja pustio na njih ("predavače").
Najveće bogatstvo firme nisu njeni zaposleni, njihpovo znanje i njihovi proizvodi.
Najveće bogatstvo su kupci koji su spremni da plate. Nedostatak toga je urušio sve firme koje su propale.
To prodavci magle koji drže šarlatanska predavanja ne razumeju. Baš tu, jednostavnu istinu koju intuitivno razumeju i nepismeni "individualni poljoprivredni proizvođači".
More, kerove bih ja pustio na njih ("predavače").
- Post n°256
Присуствовао сам случају кад је фирма отпустила скоро све купце.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°257
Creepy Uncle wrote:Prodavci magle to razumeju vrlo dobro, pošto zavise od kupaca magle
Pa i to je tačno. Onda kupci magle to plate i puknu kao da nikakvih predavanja nije bilo.
Trebao bi neki od tih stručnjaka za marketing, pre nego što izvrši samoubistvo na bini, da kaže: "Evo zašto vam mi nismo potrebni. Apple, jedna od najuspešnijih kompanija u istoriji, nikada nije radila istraživanja tržišta. Build it, they (kupci) will come".
- Post n°258
daj malo opširnijeпаће wrote:Присуствовао сам случају кад је фирма отпустила скоро све купце.
_____
- Post n°259
normalno da apple nikada nije radio istrazivanje, oni su u fazonu ljudi su stoka sta oni znaju, uvalicemo im ono sto mi mislimo da stoki treba
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°260
Ova stoka je do neba zahvalna Džobsu. Kucam ovo sa četiri godine starog ajfona čiji je kapacitet baterije na 94% i koji neće štucnuti do trenutka kada postane obsolete.
- Post n°261
Creepy Uncle wrote:Ova stoka je do neba zahvalna Džobsu. Kucam ovo sa četiri godine starog ajfona čiji je kapacitet baterije na 94% i koji neće štucnuti do trenutka kada postane obsolete.
Ја сам прошле године купио батерију за прастари iPod photo 30gb.
Ради и даље ко змај, само је почео да штуца хард диск па ме мрзи да га више поправљам.
Одушевљава ме и даље што све може да ради и кроз џеп панталоне, и скип, и јачина итд.
А скоро сам се на послу невољно одрекао Мека старог 10 година, рекли ми из ИТ-ја да морам да га заменим јер нема више апдејта, мрежа, нови програми...
- Guest
- Post n°262
Meni je iPod Touch 4 gen na ivici fizičkog raspadanja. Vukao sam ga na planine, kampovanja, držao sa ključevima u džepu, zaboravljao noću ispred šatora. Pali, ide. Baterija drži.
A ovo za Mek - isto kao za moj Ipad 2. Ne Air, nego 2. Nisam ga štedeo sedam godina, i novi iOS je previše za njega, neupotrebljiv je. Fizički, isti je kao prvog dana.
A ovo za Mek - isto kao za moj Ipad 2. Ne Air, nego 2. Nisam ga štedeo sedam godina, i novi iOS je previše za njega, neupotrebljiv je. Fizički, isti je kao prvog dana.
- Guest
- Post n°263
Sotir wrote:
...
Ја сам прошле године купио батерију за прастари iPod photo 30gb.
Ради и даље ко змај, само је почео да штуца хард диск па ме мрзи да га више поправљам.
...
Mora da je prastar. Godine 2004. sam bio dobio novčanu nagradu u firmi (500$) i kupio iPod. Imao je hard disk koji je riknuo posle 3 dana, odnesem ga u radnju (Yodobashi Camera) - samo ga uzeše u ruke, pogledaše, baciše u korpu za otpatke i dadoše mi novi. Bez reči.
Ako te toliko dugo služi, imao si sreće više nego ja.
- Guest
- Post n°264
Pa nije tu bilo sredine. Ili se mana pokaže odmah jer je fabrički neispravan, ili radi 10 godina. Nije bilo habanja delova za 3-4 godine, pa da sediš i gledaš kako uređaj radi sve lošije.
- Post n°265
kuku wrote:daj malo opširnijeпаће wrote:Присуствовао сам случају кад је фирма отпустила скоро све купце.
Двогодишња сага, а има и део пре него што сам дошао. Углавном, слушали су Мајкрософт и све пребацивали на комбинацију ВБ6 ком објекти + АДО рекордсетови за приступ ескуелу, и оно што сам спомињао Борг енџин ("високо денормализована база, све има у кључу"), и све бацили на то. Стари производ и муштерије за њега су постали небитни, екипа која је то одржавала се последњих 9 месеци свела на 1 паће. Неких пола године пре краја су довели ваљда тек другог стручњака за реорганизацију (било ми сумњиво да неко може да се зове Ринс) и он је наредио да се разјуре старе муштерије и све концентрише на ону једну што је на лепе речи пазарила ово ново (које још увек није радило, а и оно што је радило је било до бола споро) и да се старо одржава само за ту једну и ону другу што се интересовала за ново.
Што је све отишло у 15:00 од априла до септембра. Разлаз.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°266
neugodno
_____
- Guest
- Post n°267
To se zove EOL (end of life) za proizvod. Obično, posle 7 godina. To svi rade. Prvo ide EOL, end of life, onda ide EOSL = end of support life (pet godina posle prestanka proizvoda). Ako neko baš insistira da se to produži i kupuje još od proizvođača dok se ne prebaci na novo (od istog proizvođača) , onda Extended Support Life, posebno odobrenje, za dobre pare, proizvođač mora da drži ljude na tom poslu.
- Guest
- Post n°268
Tačno, samo što je Apple retko pošten u ovome, tj uređaji su konstruisani tako da dožive EOL. To je retko slučaj u consumer electronics svetu i podseća na odnos Nikona i Canona prema vlasnicima kamera. One u principu rade dok ne padnu na beton jer malo ko dobaci do pola miliona okidanja koliko mogu da izdrže današnje zavesice i u jeftinim modelima.yoyogi wrote:To se zove EOL (end of life) za proizvod. Obično, posle 7 godina. To svi rade. Prvo ide EOL, end of life, onda ide EOSL = end of support life (pet godina posle prestanka proizvoda). Ako neko baš insistira da se to produži i kupuje još od proizvođača dok se ne prebaci na novo (od istog proizvođača) , onda Extended Support Life, posebno odobrenje, za dobre pare, proizvođač mora da drži ljude na tom poslu.
- Guest
- Post n°269
Apple je strvoder, prisiljava ljude da kupuju i dalje, "planned obsolence". Mada ljudi ono što imaju i dalje im dobro radi.
Canon, imam kameru sa velikim nastavkom za kvalitetne slike (1,500$) koje mogu da se urame, sa njim napravim 100 slika godišnje a sa 150$ kamericiom pravim 300 nedeljno.
Canon, imam kameru sa velikim nastavkom za kvalitetne slike (1,500$) koje mogu da se urame, sa njim napravim 100 slika godišnje a sa 150$ kamericiom pravim 300 nedeljno.
- Guest
- Post n°270
Troduplo
Last edited by Creepy Uncle on Thu Feb 07, 2019 12:16 pm; edited 1 time in total
- Guest
- Post n°272
ja kamerom na telefonu napravim 70 - 80 fotografija godišnje, većinu zbog posla
kvalitetnu kameru nemam
tu smo negde jojogi
kvalitetnu kameru nemam
tu smo negde jojogi
- Post n°273
kakva reklama za epl, strašno
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°274
Creepy Uncle wrote:Nastavkom? Neki objektiv, misliš?
Da, on košta više nego sama kamera. I ne menja se. Kamera je 600$, objektiv, rastegljiv, je skoro duplo više.
Kupiš novi model kamere koji ima neke video udešaje ali sama fotografija, zavisi od objektiva.
Sama kamera, najnoviji model, sa WiFi i ne znam šta još, ne može da u smislu fotografije uradi ništa bolje nego objektiv koji se nije promenio.
- Guest
- Post n°275
Mr. Moonlight wrote:ja kamerom na telefonu napravim 70 - 80 fotografija godišnje, većinu zbog posla
kvalitetnu kameru nemam
tu smo negde jojogi
"National Geographic", časopis i sajt poznat po odličnim fotografijama, od 15,000 snimaka sa nekog mesta izabere samo 10 fotoa da ih objavi.
Sigurno, nisam ja majstor fotografije, samo ovde od 4,000 snimaka to se svelo na 120. Kao što se ovde vidi. Moj putopis, ništa sa neta.
Thai putešestvije