IT Razno
- Post n°276
Re: IT Razno
zapravo je jojogijev japan dobro mesto za apple kupovine, cene u radnji su americke a ne evropske plus po svim tim yodobashijima i akihabarama generalno ima radnje u kojima mozes da nadjes nove sprave 30% ispod cene, roba koju dobiju na poklon u firmi kao jojogi a ne treba im i onda ostave upola cene u radnji a ovi ti prodaju za 70% od cene iz zvanicne radnje. ja tako kupio ipad mini pre 6-7 godina, i dalje radi kao nov.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°277
yoyogi wrote:
Mora da je prastar. Godine 2004. sam bio dobio novčanu nagradu u firmi (500$) i kupio iPod. Imao je hard disk koji je riknuo posle 3 dana, odnesem ga u radnju (Yodobashi Camera) - samo ga uzeše u ruke, pogledaše, baciše u korpu za otpatke i dadoše mi novi. Bez reči.
Ako te toliko dugo služi, imao si sreće više nego ja.
Купио сам га рецимо 2005. у Токију. Коштао је око 250 евра ако се добро сећам.
Истом приликом узео и Панасоник фотоапарат са 12х зумом и 5МП, као и кувало за пиринач.
Раде сва три и даље.
Као да у дјути фри радњама продају бољу робу
- Guest
- Post n°278
Imam mobile phone od 1992. Nikada ga nisam kupio, uvek od firme.
Današnji iPhone (ne znam ni koji je, ćerka mi reče to je iPhone 6S) koristim kao budilnik, da vidim da li će biti kiše i da ako se desi odgovorim na jedan poslovni telefonski poziv, možda jednom u 3 meseca.
Taman posla da idem na sajtove, da sa njega gledam i da sa njega postujem.
Današnji iPhone (ne znam ni koji je, ćerka mi reče to je iPhone 6S) koristim kao budilnik, da vidim da li će biti kiše i da ako se desi odgovorim na jedan poslovni telefonski poziv, možda jednom u 3 meseca.
Taman posla da idem na sajtove, da sa njega gledam i da sa njega postujem.
- Guest
- Post n°279
Sotir wrote:
...
као и кувало за пиринач.
Раде сва три и даље.
Као да у дјути фри радњама продају бољу робу
To radi, iako je druga struja, 110?
Za desktop PC iz Australije, kada sam se doselio, morao sam da kupim transformator. Sa 220 na 110.
- Post n°280
kuku wrote:neugodno
Још боље, почетком последњег месеца одемо на одмор. Ћерка се оклизне у купатилу, за сваки случај зовемо хитну, није ништа али превоз и преглед цирка 250$. После испадне да не да моје осигурање не покрива то, него да већ други месец немамо осигурање. Плата за претходни месец покрива само три недеље, а за тај последњи нула, џаба смо кречили.
Једино ми криво што ме нико није звао кад се распродавао инвентар. Могао сам маћи неку машину за сто долара или ону феноменалну столицу за педесетак.
Најлепши део је што се та прича завршила 31. августа 2001... а десетак дана касније су нешто чудно почели да гледају странце.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°281
yoyogi wrote:
Za desktop PC iz Australije, kada sam se doselio, morao sam da kupim transformator. Sa 220 na 110.
Ради. Већина уређаја које продају ради и на 110 и 220.
- Post n°282
Sotir wrote:yoyogi wrote:
Ради. Већина уређаја које продају ради и на 110 и 220.
Већина уређаја који се било где продају сад раде од 110 до 250, јер су електроника и ионако секу све на свој једноцифрени једносмерни напон. Неће радити оно што има мотор (осим вентилаторчића у електроници) или грејач. Мада, имали смо један фен који је радио на оба напона, ал' је на 220 радио само на кеца и то истом брзином и снагом коју је на 110 имао на двојци, а на двојку није хтео ни да се укључи .
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°283
Kondo wrote:zapravo je jojogijev japan dobro mesto za apple kupovine, cene u radnji su americke a ne evropske plus po svim tim yodobashijima i akihabarama generalno ima radnje u kojima mozes da nadjes nove sprave 30% ispod cene, roba koju dobiju na poklon u firmi kao jojogi a ne treba im i onda ostave upola cene u radnji a ovi ti prodaju za 70% od cene iz zvanicne radnje. ja tako kupio ipad mini pre 6-7 godina, i dalje radi kao nov.
Problem je samo sto je tzv. Apple sa cenama otisao toliko u p. materinu da je sada i 70% od cene zapravo ogroman iznos.
- Guest
- Post n°284
Da. 1.100 baksa za najjeftiniji novi model ajfona
Sve što pišem o Eplu odnosi se na period dok je Džobs još uvek hodao kroz mitarstva.
Sve što pišem o Eplu odnosi se na period dok je Džobs još uvek hodao kroz mitarstva.
- Post n°285
Nije mi jasno bas otkud tolika ljubav prema jednom marketing menadzeru i mobing manijaku kao sto je Dzobs.
- Guest
- Post n°286
Pa kažem li da je koračao kroz mitarstva, to jest poslednja iskušenja čovekova posle izlaska iz tela.
- Guest
- Post n°287
Jednom se ispalim, kažem kolegi (Japanac) da je Džobs umro 10 godina prekasno. Pustio u svet smartphone koji je degenerisao čovečanstvo.
On mi reče, da nije on, neko drugi bi to isto uradio. Od tada držim jezik za zubima.
On mi reče, da nije on, neko drugi bi to isto uradio. Od tada držim jezik za zubima.
- Post n°288
yoyogi wrote:Od tada držim jezik za zubima.
sada govoris prstima po tastaturi
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Guest
- Post n°289
Pa samo da vam kažem koliko je moja primedba bila neumesna a verovatno tačna.
- Post n°290
zajebavam se druye, ne shvataj ozbiljno
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Guest
- Post n°291
Naručio sam DELL OptiPlex 7760, all in one. Da mi zameni ovaj NEC iz 2010.
Morao je da bude Western Windows, ne japanski. Ovaj, japanski, čim nešto dublje uđe u problem, sve japansko, mada je bio Win Pro gde može da se promeni jezik. Samo do neke mere, dok sve radi lepo.
Ako se nešto desi, ja rado idem u core dump (BSD) ali sve japansko. To ni oni ne razumeju.
Morao je da bude Western Windows, ne japanski. Ovaj, japanski, čim nešto dublje uđe u problem, sve japansko, mada je bio Win Pro gde može da se promeni jezik. Samo do neke mere, dok sve radi lepo.
Ako se nešto desi, ja rado idem u core dump (BSD) ali sve japansko. To ni oni ne razumeju.
- Guest
- Post n°292
Kako sam ukucao post, sajt je počeo da mi pokazuje reklame za DELL računare.
Razumem da sajt nema kontrolu ko i šta pokazuje od reklama. Samo, čisto, niste sami.
Razumem da sajt nema kontrolu ko i šta pokazuje od reklama. Samo, čisto, niste sami.
- Guest
- Post n°293
Kondo wrote:zapravo je jojogijev japan dobro mesto za apple kupovine, cene u radnji su americke a ne evropske plus po svim tim yodobashijima i akihabarama generalno ima radnje u kojima mozes da nadjes nove sprave 30% ispod cene, roba koju dobiju na poklon u firmi kao jojogi a ne treba im i onda ostave upola cene u radnji a ovi ti prodaju za 70% od cene iz zvanicne radnje. ja tako kupio ipad mini pre 6-7 godina, i dalje radi kao nov.
Nisam ja dobio robu nego vaučer da kupim šta hoću. Mogao sam da kupim usisivač.
- Guest
- Post n°294
Stigao mi novi PC, DELL OptiPlex 7760.
Kroz cveće se vidi i stari, NEC, koji pokazuje znake umora (neki USB portovi prestali da rade), 9 godina.
Prebacio sam skoro sve. Još držim NEC nekoliko dana dok ne vidim da mi sve isto radi. Ovi su postovi sa novog DELL.
Ono gore, na vrhu ekrana, je pop-up kamera. Da znaš da te niko ne vidi ako nije iskočila (tvojom akcijom) da se pusti u rad.
172,000 dinara. Win 10 Pro, sve Zapadno. Zato je i trebalo 9 dana da stigne, japanski stižu sutradan.
Kroz cveće se vidi i stari, NEC, koji pokazuje znake umora (neki USB portovi prestali da rade), 9 godina.
Prebacio sam skoro sve. Još držim NEC nekoliko dana dok ne vidim da mi sve isto radi. Ovi su postovi sa novog DELL.
Ono gore, na vrhu ekrana, je pop-up kamera. Da znaš da te niko ne vidi ako nije iskočila (tvojom akcijom) da se pusti u rad.
172,000 dinara. Win 10 Pro, sve Zapadno. Zato je i trebalo 9 dana da stigne, japanski stižu sutradan.
- Guest
- Post n°295
Malo sam pažljivije pogledao ovaj tvoj post, tačno je.
Ima radnji koje kažu "New & Used". Ako neko dobije vaučer da kupi šta hoće, uzme neki proizvod koji mu ne treba u Yodobashi Camera, ne raspakuje ga, odnese u tu radnju, daju mu pola cene, keš. Onda to radnja prodaje za 20-30% ispod cene (isto tako novog) proizvoda.
- Post n°296
cestitke jogi za novu masinu
da te sluzi u veselju i da nam pises na burundiju
da te sluzi u veselju i da nam pises na burundiju
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°297
Hvala ti.
DELL je došao sa grafikom 1920x1080. Primetim, slika nije ništa bolja nego stari NEC. Odem na NEC, uđem u setting, NEC je tu istu grafiku za ekran imao pre 9 godina (10 ako se uzme kada je izašao na tržište).
Neka ga, neka se odmori, 9 godina službe je jedan pseći život (7 godina) plus još 2.
Za entuzijaste, iz industrijske štampe: server koji je najduže služio, u računskom centru, je bio iz 1997. Sedamnaest godina. Zamenjen je, nije riknuo, 2015. Radio je olake stvari, email adrese pretplatnika nečega, nije se samo-šibao bičem.
Svako je hteo da zna ko je bio proizvođač. Koja firma. Ne, napravili ga sami oni kojima je trebao, od delova opšteraspoloživih.
DELL je došao sa grafikom 1920x1080. Primetim, slika nije ništa bolja nego stari NEC. Odem na NEC, uđem u setting, NEC je tu istu grafiku za ekran imao pre 9 godina (10 ako se uzme kada je izašao na tržište).
Neka ga, neka se odmori, 9 godina službe je jedan pseći život (7 godina) plus još 2.
Za entuzijaste, iz industrijske štampe: server koji je najduže služio, u računskom centru, je bio iz 1997. Sedamnaest godina. Zamenjen je, nije riknuo, 2015. Radio je olake stvari, email adrese pretplatnika nečega, nije se samo-šibao bičem.
Svako je hteo da zna ko je bio proizvođač. Koja firma. Ne, napravili ga sami oni kojima je trebao, od delova opšteraspoloživih.
- Post n°298
nemoj jogi da vadim iz supe svoj Pentium Pro. i dalje je ispravan
----
kada smo kod tehnike, ja ovih dana merkam neke BT bezicne slusalice kada se motam po gradu.
ovo sam nasao za 70 $
----
kada smo kod tehnike, ja ovih dana merkam neke BT bezicne slusalice kada se motam po gradu.
Marshall Major II
ovo sam nasao za 70 $
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°299
https://www.amazon.com/Marshall-Major-Bluetooth-Headphones-4091378/dp/B01BVD3IT4/ref=sr_1_3?keywords=Marshall+Major+II&qid=1550493155&s=gateway&sr=8-3
_____
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°300
Mr.Pink wrote:nemoj jogi da vadim iz supe svoj Pentium Pro. i dalje je ispravan
...
Ne, ne, to je bio komercijalni server (možda baš i taj Pentium Pro) u klimatizovanom i obezbeđenom data centru, ne kućni. To je taj koji je nekome radio non stop 17 godina komercijalne stvari, radio uvek, ne samo kada ga neko startuje.