U nekom znaku da sam mozda malo omatorio, dosadne mi postale ove vestacke igracke. Ovo je tema o njima (i o svacemu).
IT Razno
- Post n°1
IT Razno
Igrao se malo s ovom igrackom... Svidelo mi se kako je svetlo palo na ovu venecijansku masku...
U nekom znaku da sam mozda malo omatorio, dosadne mi postale ove vestacke igracke. Ovo je tema o njima (i o svacemu).
- Post n°2
Re: IT Razno
Играо се уживо или само гледао шта би могла да ради?
Три де скенер је већ сам по себи велика ствар, произвођачи игара су то користили (у неком облику) и раније, зато у играма и има толико људи а аждаје имају толико познатих делова. Него, да је ово сад по тако приступачној цени, опа.
Осим што сам се зарекао да од Хапеа не купујем више ни резач за оловке.
Е, да, какво мастило иде у тај штампач и колико ће да кошта? Наравно да не каже одмах на првој страни. Да не испадне као са пљуцкавцима, где су људи одавно сконтали да им се највише исплати да купују нов штампач чим потроше мастило у старом, јефтиније је.
Три де скенер је већ сам по себи велика ствар, произвођачи игара су то користили (у неком облику) и раније, зато у играма и има толико људи а аждаје имају толико познатих делова. Него, да је ово сад по тако приступачној цени, опа.
Осим што сам се зарекао да од Хапеа не купујем више ни резач за оловке.
Е, да, какво мастило иде у тај штампач и колико ће да кошта? Наравно да не каже одмах на првој страни. Да не испадне као са пљуцкавцима, где су људи одавно сконтали да им се највише исплати да купују нов штампач чим потроше мастило у старом, јефтиније је.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°3
Igrao se, malo nesto. Tu mi je, kuci, za neko vreme. Okacicu posle jos nesto, kad ne budem na tabletu.
There’s the illuminator, which sits above the screen. It houses a projector, a high resolution 14.6 megapixel camera, and an Intel RealSense 3D camera. You can scan 2D and 3D objects and documents.
Then there’s the 20-point touch-enabled mat. Whatever you place on the touch mat can be scanned to the library on the display, porting it from the real world to a virtual one.
- Post n°4
Пројектор служи да на предмет набаци оне штрафте? ЈБТ, то је било измишљено још пре 50 година, тако што се између две табле никлованог лима бацало светло од неколико блицева па се добијала светлост у једној равни; предмет би се онда померао (или цело сокоћало) а блицеви окидали у правилним размацима и добијала се фотка са изохипсама на предмету. Покушавао сам то да изведем ласером из либеле у мрачној соби, није баш успело јер сам те паралелне равни цртао ручно. После сам нашао да тај ласер уме и да сам осветљава у равни, ал' прошла ме воља.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°5
Ovde idu neki shalabala primeri upotrebe projektora + touch mat-a
Uvek mi bilo zao da skrecujem prave ploce, pa eto sad mogu virtualne, zahvaljujuci virtual DJ-u.
A za ovu 3D macu ne moram da trazim dozvolu od stanodavaca. Skoro k'o prava.
Uvek mi bilo zao da skrecujem prave ploce, pa eto sad mogu virtualne, zahvaljujuci virtual DJ-u.
A za ovu 3D macu ne moram da trazim dozvolu od stanodavaca. Skoro k'o prava.
- Post n°6
Sad gledam ovu reklamu za HP Sprout, i shvatam da sam je video nekoliko puta (verovatno u bioskopima pred film). I nisam imao pojma zašta je reklama, sve što sam zapamtio je lalala
A reklama je za ovo što su mi dali da naučim s njim da se igram da bih posle bio u stanju da pomognem korisnicima kad
A evo i manje lalala videa...
- Post n°7
kaze vasa na tamou da rutorrent nece preziveti godinu
udruzili se warner, sony, emi i univerzal protiv najomiljenijeg mi trekera. nestaje mozda jedina stvar koja je bila dobra u vezi putinove rusije. ovo je doneseno jos u aprilu:
New Russian Anti-Piracy Law Could Block Sites “Forever”
udruzili se warner, sony, emi i univerzal protiv najomiljenijeg mi trekera. nestaje mozda jedina stvar koja je bila dobra u vezi putinove rusije. ovo je doneseno jos u aprilu:
New Russian Anti-Piracy Law Could Block Sites “Forever”
- Post n°9
Staff at Melbourne Health - the network which runs the Royal Melbourne Hospital - are urgently trying to repair damage to its IT system after a virus infected Windows XP computers.
Read more: http://www.theage.com.au/victoria/royal-melbourne-hospital-attacked-by-damaging-computer-virus-20160118-gm8m3v.html#ixzz3xdUaGY3T
- Post n°10
Знам за једну клинику која је напокон, јесенас, заменила последњи сервер са Пенџеријем 2000.
_____
- Post n°11
Отварате кола на даљинац? То данас може свака шуша...
http://www.wired.com/2016/03/study-finds-24-car-models-open-unlocking-ignition-hack/
http://www.wired.com/2016/03/study-finds-24-car-models-open-unlocking-ignition-hack/
_____
- Post n°12
Sta nas ceka...
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.
My Moon Che Gavara.
- Post n°13
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-36385839
nuclear bombers and tanker support aircraft "runs on an IBM Series-1 Computer - a 1970s computing system - and uses eight-inch floppy disks".
"This system remains in use because, in short, it still works," Pentagon spokeswoman Lt Col Valerie Henderson told the AFP news agency.
_____
- Post n°14
Jel postoji nacin da se u Vatrenoj lisici ili u Hromu spreci automatsko startovanje audio i video zapisa kad se otvori neki link? Imam naviku da otvaram gomile tabova zajedno da bi ih posle pregledao jednog po jednog i izuzetno me nervira kad sa "neaktivnog" taba krene neka dernjava.
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
My Moon Che Gavara.
- Post n°15
Isto pitanje i za google chrome?
(ajd što me nervira, nerviranju sam sklona, no što me isprepada, jednom će mi srce stati)
(ajd što me nervira, nerviranju sam sklona, no što me isprepada, jednom će mi srce stati)
- Guest
- Post n°16
U lisici odes na addons , plug ins , shockwave flash i namestis da bude ask to activate umesto always activate
- Post n°17
Hvala!
_____
My Moon Che Gavara.
- Guest
- Post n°18
trebalo mi je novo kuler postolje za laptop pa sam malo potrazio neke recenzije i sl, te naleteo na tekst izvesnog majkica na benchmarkrs. slazem se otprilike sa navedenim, a i izborom postolja o kojima je pisao, s tim sto bih dodao da je od presudne vaznosti zapravo lakoca ciscenja ili pristupa unutrasnjosti. naime, imao sam onaj c master slim, i posto mu kabl nije fiksiran vec se pomera, nakon sto je ispao iz svog prikljucka koji je ispod ventilatora, nema sanse da se vrati nazad, osim ako se propeler ili ceo ventilator ne polomi. stoga bih svakako preporucio one kulere koji imaju eksterni kabl koji se u kuler ubada spolja, a ne onaj fabricki koji zavrsava direktno u ventilatoru.
- Post n°19
Računar mi se isključio "ničim izazvan" tj "sam od sebe".
Nakon što sam ga ponovo uključio, krenuo je od one stranice na kojoj je i bio pre isključenja (kao pri nestanku struje)
a ne od tzv. Home Page.
Da li da spremam kintu za popravku/kupovinu ili je struja ipak tako brzo nestala i vratila se da nisam ni primetio?
Nakon što sam ga ponovo uključio, krenuo je od one stranice na kojoj je i bio pre isključenja (kao pri nestanku struje)
a ne od tzv. Home Page.
Da li da spremam kintu za popravku/kupovinu ili je struja ipak tako brzo nestala i vratila se da nisam ni primetio?
- Post n°20
?
Uglavnom svi brauzeri danas nastavljaju od prethodne sesije ukoliko nisu "pravilno" zatvoreni, odnosno ukoliko se ne detektuje da je korisnik zatvorio svojom intervencijom prozor. Kakva crna popravka...
Uglavnom svi brauzeri danas nastavljaju od prethodne sesije ukoliko nisu "pravilno" zatvoreni, odnosno ukoliko se ne detektuje da je korisnik zatvorio svojom intervencijom prozor. Kakva crna popravka...
- Post n°21
To, potapši svoj browser jer restore tabova šljaka kako bi trebalo. Ako nije bilo blue screena ili pregrevanja (u ovom drugom slučaju, postalo bi to restartovanje a recurring thing), okej si.
- Post n°22
Ал' пази, рачунар је сад једнако прегледач. Дакле не рачуна се како је бутирао, да ли се био успавао па пробудио или је кренуо од нуле, да ли је притом пријавио неку грешку, да ли је тражио да упишеш разлог зашто је уопште гашен (има и таквих Пенџерија који то траже), не. Рачуна се како је кренуо да гледа интернет.
_____
- Post n°23
Nije džaba "Just what you need!" tagline za Firefox OS.
- Post n°24
Chrome OS, Firefox OS... izgleda da je to stalo.
Razvoj i rad na Firefox OS-u je prestao, a Chrome OS ima ograničeni doseg.
'Pregledači' su postali toliko složeni da mogu da zamene operativne sisteme.
Moguće je da se promeni smer razvoja, dobićemo razvoj odozgo na dole, sa već poznatim korisničkim sučeljem na koji su krajnji korisnici naviknuti.
Ostaje da se dodaju osnovne funkcije operativnog sistema i dobije se ceo uslužni paket, a taj deo problema je već rešen u Linux jezgru.
Google ima 3-4 svoja operativna sistema za krajnje korisnike, Android, Brillo, Chrome OS, i verovatno još par za velike centre podataka.
Razvoj i rad na Firefox OS-u je prestao, a Chrome OS ima ograničeni doseg.
'Pregledači' su postali toliko složeni da mogu da zamene operativne sisteme.
Moguće je da se promeni smer razvoja, dobićemo razvoj odozgo na dole, sa već poznatim korisničkim sučeljem na koji su krajnji korisnici naviknuti.
Ostaje da se dodaju osnovne funkcije operativnog sistema i dobije se ceo uslužni paket, a taj deo problema je već rešen u Linux jezgru.
Google ima 3-4 svoja operativna sistema za krajnje korisnike, Android, Brillo, Chrome OS, i verovatno još par za velike centre podataka.
- Post n°25
Ma znam, nije bio endorsement. Web apps are the future čak i za stvari koje petljaju sa za sada nedostupnim resursima klijentskih računara.