♏ wrote:To, potapši svoj browser jer restore tabova šljaka kako bi trebalo. Ako nije bilo blue screena ili pregrevanja (u ovom drugom slučaju, postalo bi to restartovanje a recurring thing), okej si.
Da. Sve je ok. Hvala na sviju.
♏ wrote:To, potapši svoj browser jer restore tabova šljaka kako bi trebalo. Ako nije bilo blue screena ili pregrevanja (u ovom drugom slučaju, postalo bi to restartovanje a recurring thing), okej si.
Utvara wrote:Ako pratite susedni forum™, neke stvari će vam biti jasnije o našem vrlom IT kadru.
♏ wrote:Utvara wrote:Ako pratite susedni forum™, neke stvari će vam biti jasnije o našem vrlom IT kadru.
Što, šta kažu?
Jasno mi je da postoji zavist prema profesiji koja barem delimicno uspeva da bude izvan ove domace kaljuge. Ono sto mi nije jasno je zasto mislis da bi se sputavanjem te profesije ista promenilo za ostale? Ako mislis da, kad otmes nekom 50% od X umesto 33% od X imas X/2 umesto X/3, grdno si se zajebao, jer taj neko ima siroku lepezu reakcija. Od toga da smanji X, do toga da potpuno nestane iz sistema, pa ces imati X/2/2, sto ti je X/4 ili cak 0/2 pa ce ti ostati taj krompiric, kojim eventualno mozes da probas da prehranis tu kasirku.
Filipenko wrote:
Naravno, ima izuzetaka, imamo ih i ođe po forumu, ali uglavnom su likovi poput Severa Tasića. Jedva čekam da prestane potreba za njima i prestanu da im daju tolike plate kada se balon aplikacija izduva, da krenu da u bunilu traže smisao života i čude se zašto nije sve u životu pitanje sreće i ljubavi.
Filipenko wrote:
Naravno, ima izuzetaka, imamo ih i ođe po forumu, ali uglavnom su likovi poput Severa Tasića. Jedva čekam da prestane potreba za njima i prestanu da im daju tolike plate kada se balon aplikacija izduva, da krenu da u bunilu traže smisao života i čude se zašto nije sve u životu pitanje sreće i ljubavi.
Pržun wrote:Filipenko wrote:
Ma koje crne velike plate. Oni mogu samo da sanjaju prihode nekog advokata, arhitekte ili dobrog racunovodje. I uopste bilo kog "drustvenjaka" koji ume da pliva u mutnom. Jedino sto ih je usrala ta mogucnost da mogu da rade preko interneta, pa onda rade za upola manje plate od ljudi na Zapadu, sto je za ove uslove i dalje velika para. To ce ici super sve dok se ne namnoze, i dok im se ne pojavi konkurencija u npr. Vijetnamu, koja ce to da radi za jos manje pare.
Pržun wrote:To ce ici super sve dok se ne namnoze, i dok im se ne pojavi konkurencija u npr. Vijetnamu, koja ce to da radi za jos manje pare.
Mislim da iza toga stoje dublji razlozi koji bi bili interesantni za istražiti. Dosta ljudi iz matematičkih i informatičkih zanimanja usled prirode oblasti ima specifičnu ličnost i autistični su.Filipenko wrote:IT-jevci su po tome posebno poznati, naročito programeri. Obično misle da su uhvatili boga za jaja, šta god da trebaju da ti urade pitaju te "ijao, pa ko je ovo radio", kasne za rokovima koje sami postavljaju, i sve su usput nešto nadrkani kao da oni tebe plaćaju a ne ti njih. Naravno, na ostali soj gledaju kao nešto gadno, nesposobno, što im prlja okolinu, sa izuzetkom bankara i menadžera koje posebno mrze - neupućeni će reći zbog normalnih razloga, a ja tvrdim zato što pred njima ne mogu da se puvaju.
Filipenko wrote:
Naravno, na ostali soj gledaju kao nešto gadno, nesposobno, što im prlja okolinu, sa izuzetkom bankara i menadžera koje posebno mrze - neupućeni će reći zbog normalnih razloga, a ja tvrdim zato što pred njima ne mogu da se puvaju.