Vojvodina
- Guest
- Post n°203
Re: Vojvodina
Šuvar i varivo wrote:mađarskli fašisti koji ne mogu da prebole Trijanon.
- Post n°204
Bezobrazan si i menjaš teze svakih par minuta. Na moje pominjanje madjarskog pitanja pogledaj šta si odgovorio pre samo par strana.
- Guest
- Post n°205
pa kog pitanja ?
jel moramo se kvoutujemo svakih pet minuta ili možemo da pričamo u dobroj veri?
jel moramo se kvoutujemo svakih pet minuta ili možemo da pričamo u dobroj veri?
Ne možeš se igrati sa identitetom i ukidati nešto sa čim su generacije srasle, a da ne očekuješ odgovor koji će sigurno uslediti kad tad, a to što ti misliš da je sve to stvar folklora govori samo o nerazumevanju procesa.
Tačno mogu da vidim tvoju začudjenost nad internacionalizacijom madjarskog pitanja
- Post n°208
Pa to prosto nije istina, Koštun je u donošenju Mitrovdanskog Ustava između legalizma i Kosova izabrao Kosovo. Tu smo jasno videli njegove prioritete.Šuvar i varivo wrote:Rekao sa i da je za DSS legalizam , konzervativizam, unitarizam samo maska etno-šovnizimu. To ne stoji...Odnos prema CG i RS to pokazuje...William Murderface wrote:
Nisam to ni rekao, daj raspravljaj sa napisanim, ne sa učitanim.
Uostalom, neću da te ubeđujem, prosto pogledaj gde ti škripe argumenti i gde odstupaš od argumenata koje je nudio DSS. Kosovo prosto nije predmet rasprave za njih, i zapravo je svetogrđe uopte potezati konsekvencijalističke argumente u njegovu odbranu. Kosovo je Kosovo, ima li danas neko da nije sa Kosova? Nema - ne da je Kosov Srbija, nego je Srbija Kosovo, i drugačije ne može biti. Braniti DSS poziciju konsekvencijalističkim argumentima zvuči šuplje i neubedljivo, onako kako zvuči kad je ti braniš - biće Vajmar. Pazi da ne bude nakon tri izgubljena rata, beskonačne ekonomske krize i masovne nezaposlenosti, biće Vajmar zbog toga što Kosovo ne prihvata više od autonomije manje od nezavisnosti. Nobody cares.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°209
Ja : Ukinimo Vojvodinu.
Ti : To je tradicija i internalizovaće mađarsko pitanje.
Mađarski fašista : Da vratimo južne provincije!
Ja (tebi) : Koje mađarsko pitanje? Nema primera diskriminacije niti ovo moje dovodi do diskriminacije.
Ja (mađarskom fašisti) : Napušiš se kurca!
et bluberi.
Ti : To je tradicija i internalizovaće mađarsko pitanje.
Mađarski fašista : Da vratimo južne provincije!
Ja (tebi) : Koje mađarsko pitanje? Nema primera diskriminacije niti ovo moje dovodi do diskriminacije.
Ja (mađarskom fašisti) : Napušiš se kurca!
et bluberi.
- Post n°210
Ovako. Ja pomenem madjarsko pitanje. Ti odgovoriš-koje pitanje. Ti posle kažeš da neko ovde preti madjarskim pitanjem. Ja kažem da da si bezobrazan i da kažeš ko preti. Ti posle drugog pitanja mi odgovoriš da mađarskli fašisti ne mogu da prebole Trijanon.
Kapiraš li problem u tvojoj logici?
Kapiraš li problem u tvojoj logici?
- Guest
- Post n°211
Mađarski fašisti ne mogu da prebole Trijanon i hoće da internacionalizuju mađarsko pitanje (po mogućnosti ratom). Oni prete.
Ti si izneo primedbu koja koincidira sa njihovm pretnjom. Dovoljno diplomatski?
Ti si izneo primedbu koja koincidira sa njihovm pretnjom. Dovoljno diplomatski?
- Post n°212
To je realnost koja će se preliti na Vojvodinu kad vojvodjanska madjarska elita izugubi dobar deo moći.
- Guest
- Post n°213
Pa dobro onda, ogolimo stvari : Nije znači Vojvodina nikakva multikulturna zajednica koja pruža usluge na nivou bližem samim građanima, nego feud da se namiri lokalnni šovnista, da ne bi počeo rat.
Bez ulaženja u to da li je to istina- zašto bi neko ko je komunista podržavao takav status quo i još se pravio da je poželjan?
Bez ulaženja u to da li je to istina- zašto bi neko ko je komunista podržavao takav status quo i još se pravio da je poželjan?
- Post n°214
O, jbt.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°215
Izvini, ali pitanja su ti banalno crno-bela.
- Post n°216
Jel' može jedno pitanje: Recimo da bude referendum, ne u celoj Srbiji, već u Vojvodini i da ljudi tamo glasaju da se ukine autonomija. Da li bi ste to prihvatili kao ok za ukidanje autonomije?
- Post n°217
Mislis kao sto je skupstina SAP Kosovo glasala za izmenu ustava i ukidanje autonomije Kosova i Vojvodine? To je bio 1 maestralan plan
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°218
Ne, ne mislim, nego onako kako sam rekao - referendum na kome bi ljudi koji žive u Vojvodini odlučili da neće autonomiju. Da li bi to prihvatili kao dovoljan razlog za ukidanje AP Vojdodina?
- Post n°220
Iskreno.
Dakle, ljudi u Vojvodini nemaju pravo da reše šta hoće, a šta neće.
Dakle, ljudi u Vojvodini nemaju pravo da reše šta hoće, a šta neće.
- Post n°221
Follow
Saša Radulović
[ltr]@SasaRadulovich[/ltr]
@BojanDjuricLDP Više nivoa vlasti uvek znači više države i birokratije. Ne manje. Nama treba decentralizacija. Ne više nivoa centralizacije.
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
- Post n°222
Dobro ljudi, jeste li videli sta se desilo u Jugoslaviji u dvadesetom veku? Cak i kad manjina zeli autonomiju, treba je dati. Ako silom gusis tu ideju pristalice ce biti ekstremnije u svojim zahtevima.
Uostalom, sta mislite o ideji da se ukine Republika Srpska? To bi sahranilo srpski nacionalizam u BIH?
Uostalom, sta mislite o ideji da se ukine Republika Srpska? To bi sahranilo srpski nacionalizam u BIH?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°223
ficfiric wrote:Dobro ljudi, jeste li videli sta se desilo u Jugoslaviji u dvadesetom veku? Cak i kad manjina zeli autonomiju, treba je dati. Ako silom gusis tu ideju pristalice ce biti ekstremnije u svojim zahtevima.
Ako misliš na mene, ja nisam za ukidanje AP Vojvodina, osim ako to ljudi tamo ne žele.
- Post n°224
Uostalom, to je dobro i za Srbiju i bilo bi dobro kada bi i ostali regioni dobili nekakvu vlast. Srbija je bolesno centralizovana.
Sto se tice Raduleta, nije bas u pravu. Da bi mogao da se tuces, morao bi da budes jak a u ovom trenutku jedini ko je dovoljno jak da se tuce sa republikom je pokrajina.
Sto se tice Raduleta, nije bas u pravu. Da bi mogao da se tuces, morao bi da budes jak a u ovom trenutku jedini ko je dovoljno jak da se tuce sa republikom je pokrajina.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°225
ficfiric wrote:Uostalom, to je dobro i za Srbiju i bilo bi dobro kada bi i ostali regioni dobili nekakvu vlast. Srbija je bolesno centralizovana.
Ah, to je već zamena teza.