Vojvodina
- Guest
- Post n°127
Re: Vojvodina
srecno suvare
mogu samo da izjavim "ovakvinamtrebaju" i "ojsrbioooooiztrideeeeela"
mogu samo da izjavim "ovakvinamtrebaju" i "ojsrbioooooiztrideeeeela"
- Guest
- Post n°128
evo sam prizno covek ciji su ruralci dosli da provociraju mirnu setnju par stotina ljudi danas u ns
- Guest
- Post n°131
evo izvoli
http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/VIDEO-Autonomasi-setali-desnicari-pokusali-da-prekinu-skup.html
Na osnovu cega zna da su ruralni i kako ih to što su ruralni diskvalifikuje da prave skup, moraš pitaš šovinistu.
http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/VIDEO-Autonomasi-setali-desnicari-pokusali-da-prekinu-skup.html
Na osnovu cega zna da su ruralni i kako ih to što su ruralni diskvalifikuje da prave skup, moraš pitaš šovinistu.
- Guest
- Post n°132
ajde molim te, upali da provociraju 200 potpuno benignih faca koje došle da prošetaju 100 metara. njih niko nije ometo kad su išli po patike da ne daju kosovo. nije valjda prpa od tih nekoliko autonomaša na nivou stat greške nego vidim da se ceo repertoar jedne konzervativne stranke intelektualaca sveo na vojvodina je srbija.
- Guest
- Post n°133
posto ja imam atensesn spen nesto duzi od dva posta, mogu da odgovorim na sve sto je netacno u tom postu, al prvo : kakve veze ima sto su "ruralci"?
- Post n°134
Šuvar i varivo wrote:srećan peti oktobar svima koji slave
- Guest
- Post n°135
mentalni ruralci, ne geografski. kontramiting strategija tata slobe je jaka i dalje, a to bih donekle i razumeo da su centar grada preplavile desetine hiljada autonomaša. mislim šta oni dokazuju tim, i kome? bolje da su pomogli prekjuče i igrali kolo za ginisa.
- Post n°136
Šuvar i varivo wrote:posto ja imam atensesn spen nesto duzi od dva posta, mogu da odgovorim na sve sto je netacno u tom postu, al prvo : kakve veze ima sto su "ruralci"?
pa kad ne zna lepo da pise
http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=18936&p=3244451
- Guest
- Post n°137
burkholderia mallei wrote:ajde molim te, upali da provociraju 200 potpuno benignih faca koje došle da prošetaju 100 metara.
Окупљања грађана су слободна и остварују се на начин прописан овим законом.
Пријаву за одржавање јавног скупа може поднети свако физичко, односно правно лице (у даљем тексту: сазивач).
Asanž se ne bi složio oko ometanja a bilo nas je milion na mitingu i njih dve su krale patike , vas ima 300 eventualno u zemlji, jel moram sve da vas zaebavam da se bijete u kafini i spavate u velikom bratu? Mogu ja nego dosadno...njih niko nije ometo kad su išli po patike da ne daju kosovo.
Nije, nego ce izbori.nije valjda prpa od tih nekoliko autonomaša na nivou stat greške
nego vidim da se ceo repertoar jedne konzervativne stranke intelektualaca sveo na vojvodina je srbija.
http://www.dnevnik.rs/politika/statut-vojvodine-pao-vecina-odredbi-neustavna
Kao što rekoh ti si jedan car. Obično u ovakvim raspravama, treba da se priča sat i po o usklađivanju poreskog sistema u SHS i da li Vojvodini treba poseban hidrometerološki zavod, da bi došli do ovog što zapravo mislite , al ti kažeš odma. Olakšavaš posaoburkholderia mallei wrote:mentalni ruralci, ne geografski.
šta znači mentalni ruralci? zašto misliš da je biti seljak uvreda? Eo ja ću ti pomoći da osvestiš mrziš izbeglice i seljake, jer mrziš siromašne. Eto.
bolje.bolje da su pomogli prekjuče i igrali kolo za ginisa.
Kad potvrdi tajnim rukovanjem da je stvarno naš, skrenućemo mu pažnu da ne piše više takoostap bender wrote:Šuvar i varivo wrote:posto ja imam atensesn spen nesto duzi od dva posta, mogu da odgovorim na sve sto je netacno u tom postu, al prvo : kakve veze ima sto su "ruralci"?
pa kad ne zna lepo da pise
http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=18936&p=3244451
- Post n°138
pa evo i ti si na donjoj temi pisao o dolasku nepismenih. mislim jako je lako upasti u te obrasce koji negiraju politiku. alek se razume u vina, mali u sireve a vesic u musku modu pa nam nista dobro nece doneti.
razumem zasto je bitno to rascivijati ali danas je politika, gledano na svetskom nivou, atomizovana i pretvorena u desetine i stotine privatnih ratova grupa koje se guraju za mesto na margini (beli ugrozeni muskarci, bankari kao jevreji...) da su takvi 'lapsusi' nesto sto cini samo srce politickog diskursa neoliberalizma a ne izuzetak.
razumem zasto je bitno to rascivijati ali danas je politika, gledano na svetskom nivou, atomizovana i pretvorena u desetine i stotine privatnih ratova grupa koje se guraju za mesto na margini (beli ugrozeni muskarci, bankari kao jevreji...) da su takvi 'lapsusi' nesto sto cini samo srce politickog diskursa neoliberalizma a ne izuzetak.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°140
pa dole na antonicu. kada si lepo primetio da mu je problem mia david i jedna uzgredna opaska u licnom tonu koju bi svako mogao da kaze o svakoj zemlji na svetu. napisao si nesto tipa: politika da se dovode nepismeni. mozda gresim posto pisem napamet ali za mene je sve ovde prijateljski razgovor a manicno skrinshotovanje.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°141
ma naravno da je prijatejlski ,nego mnogo ja kenjam po internetima, ne mogu sve da povatam
ovo sam rekao :
Mislim da je jasna razlika, kad se kaže da postavljaju nekompetentne činovnike i kad kažeš da je neko doveo ruralce..
ovo sam rekao :
et Verterdegete
Slabiji i drugaciji su gejevi. A i ona posto ju je upravo otpustila ova vlast, jer se "promenila konstelacija snaga" u pravcu da moras da budes nepismen da bi bio na vlasti...
Mislim da je jasna razlika, kad se kaže da postavljaju nekompetentne činovnike i kad kažeš da je neko doveo ruralce..
- Post n°143
pa ja ne mislim da je problem samo kompetencija (niti znam kako se ona procenjuje bas tako egzaktno u kulturi) vec i politika koja se sprovodi.
drugim recima, da hocu da cepidlacim sada bih te ganjao za to nepismene. naravno da nije isto kao ovo za ruralne face ali ima slicno polaziste.
drugim recima, da hocu da cepidlacim sada bih te ganjao za to nepismene. naravno da nije isto kao ovo za ruralne face ali ima slicno polaziste.
_____
- Guest
- Post n°144
ganjaj me ako hoćeš , al misilm da se vidi iz konteksta šta sam hteo da kažem...
Više puta sam rekao da imam problem da pričam o naprednjačkoj vlasti i da upadam u kultur rasizam, ne bih rekao da je ovde to u pitanju..
on naravno nema problem da upadne u kultur-rasizam, kultur rasizam je cela osnova te pozicije, samo zabavno što i ne pokušava da sakrije kao ostali autonomaši.
Više puta sam rekao da imam problem da pričam o naprednjačkoj vlasti i da upadam u kultur rasizam, ne bih rekao da je ovde to u pitanju..
on naravno nema problem da upadne u kultur-rasizam, kultur rasizam je cela osnova te pozicije, samo zabavno što i ne pokušava da sakrije kao ostali autonomaši.
- Post n°145
pa pazi par stvari. na primer sarajevska prica o papanima koji gadjaju grad je kultur-rasisticka ali kakve to veze ima u nekoj konacnici tog konkretnog sukoba? tako je i ova konkretna prica nesto sto ne bi trebalo da ima veze s pitanjem autonomije vojvodine.
ili pismenost sns-ovaca sa konkretnim politikama koje sprovode i oksfordski djaci sirom sveta.
ili pismenost sns-ovaca sa konkretnim politikama koje sprovode i oksfordski djaci sirom sveta.
_____
- Post n°146
Ma dobro Šuvare, ali si više puta i sam pisao da hvataš sebe kako misliš o naprednjacima u kuturrasističkim terminima, i kako zapravo ne znaš kako tome da se odupreš, zar ne?
Mislim, sve j to nama naš 5. oktobar dao, otud tako mogu da pišu i burk i Prslin, a i ti si u iskušenju (i ja sam, ne želim da se izuzmem). To su gotove kategorije o kojima se mislilo o politici tokom celeih devedesetih. Sakrij babi ličnu kartu, uništiše nas nepismeni, nije demokratija za svakog, itd.
Edit: Izvini, tek sad vidim da si i sam pomenuo to za kultur rasizam. Pa tim pre ti je valjda jasno da to nije osnova te pozicije, to je neki bekgraund srpske "građanske" (stavljam pod navodnike da uskok ne dobije fras) pozicije.
Mislim, sve j to nama naš 5. oktobar dao, otud tako mogu da pišu i burk i Prslin, a i ti si u iskušenju (i ja sam, ne želim da se izuzmem). To su gotove kategorije o kojima se mislilo o politici tokom celeih devedesetih. Sakrij babi ličnu kartu, uništiše nas nepismeni, nije demokratija za svakog, itd.
Edit: Izvini, tek sad vidim da si i sam pomenuo to za kultur rasizam. Pa tim pre ti je valjda jasno da to nije osnova te pozicije, to je neki bekgraund srpske "građanske" (stavljam pod navodnike da uskok ne dobije fras) pozicije.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°147
Došao si do moje poente (verovatno nenamerno ). Osim kultur-rasizma o tom pitanju nema šta da se raspravlja. Nema eksploatacije , nema nefer oporezivanja, nema svrhe u funkcionisanju većine vojvođanskih institucija. Niko i ne pokušava da racionalnom polisi raspravom brani tu instituciju (jer bi odmah izgubio). Mi smo bolji od bosanaca i ličana je all there is.ostap bender wrote:pa pazi par stvari. na primer sarajevska prica o papanima koji gadjaju grad je kultur-rasisticka ali kakve to veze ima u nekoj konacnici tog konkretnog sukoba? tako je i ova konkretna prica nesto sto ne bi trebalo da ima veze s pitanjem autonomije vojvodine.
nepismenost snsovaca je samo insult to injury i to sam više puta rekao, da se opozicija bazira isključivo na tome da kod njih bar nema insult i da je to dovoljan razlog da se glasa za njih. Nije.
edit : ovaj odgovor može i Vilijamu...
- Post n°148
Pa nisi u pravu. Postoji neki identitet, neka samoidentifikacija, istorija autonomije, itd. Nije svako policy pitanje pitanje pravednosti u najužem smislu. Razgovarali smo već o tome, i zapravo si sam za sebe rekao da se u vojvođanskom slučaju zalažeš za sve suprotno od onoga za šta se inače zalažeš. Specfičnost robovlasničkog Juga je trebalo "ispoštovati", ali Vojvodinu ne, jer... e sad ubaci jedan od onih katastrofičnih scenarija za kojima obično posežeš u ovakvim situacijama (Vajmar! Raspad! Komšija kanibal!).
Na stran vojvođanske autonmije je istorija, praksa, pa konzervativizam u najbolje "don't fix it if it ain't broken" smislu. Na suprotnoj strani je samo nacionalizam.
Na stran vojvođanske autonmije je istorija, praksa, pa konzervativizam u najbolje "don't fix it if it ain't broken" smislu. Na suprotnoj strani je samo nacionalizam.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°149
pa postoji i u Braničevu pa ne vidim zašto bi se pretakao u političku instituciju i kako.
- Post n°150
Pa Vojvodina je već "pretočena". Ne znam o čemu pišeš.
Njeno ukidanje ili suštinsko obezvlašćivanje će imati mnogo, mnogo gore posledice po Srbiju - jačanje nacionanalnih resantimana pre svega. Jebote, zar nismo naučili tu lekciju, nego mora svaki put iznova?
Njeno ukidanje ili suštinsko obezvlašćivanje će imati mnogo, mnogo gore posledice po Srbiju - jačanje nacionanalnih resantimana pre svega. Jebote, zar nismo naučili tu lekciju, nego mora svaki put iznova?
_____