Syriza ftw
- Post n°76
Re: Syriza ftw
naravno, jer nama je tako dobro.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°77
A kad kažem nama, mislim Vulinu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°78
Ma uobicajeno revizionisticko lupetanje po kome su Tito & jugoslovenski komunisti zajebali sve sto se zajebati moglo i sto jos uvek danas placamo.Greshni Vasilije wrote:Ne znam ni ja. Tito je posle rezolucije IB uskratio podršku grčkim partizanima, ali nisam čuo ni za kakve borbe.
Bljuvotine na stranu, za Sirizu ce strateski dokaz istinske zelje za promenama biti odnos prema makedonskom pitanju: i istorijski i moderni.
Mozda treba imati razumevanja ako s tim ne budu zurili iz taktickih i unutarpolitickih razloga; ako s tim ne krenu, imacemo jos jednu grcku nedovrsenu pricu koja ce da se vrti oko Grcke koja je zatvorena u sebe, nacionalisticka, Grcke stereotipa i pokusaja da se taktiziranjem sa takozvanom Evropom ostvari privremena i kakva-takva korist dok ne nastupe neka bolja vremena.
Sva ona pevanja Bella Ciao i euforija one noci pasce u vodu pred jos jednim - ko zna kojim po redu - grkovanjem.
_____
Dok si to smislio, na mom si visio.
Je l imamo temu na kojoj pišemo o tome koliko je Biki lepa ili može ovde?
- Post n°79
U pravu si da to jeste ozbiljan izazov. Mada ja imam razumevanja ako Siriza bar za sad ostavi to pitanje po strani. Ali dugoročno to jeste pravi izazov, slažem se.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°80
bemty wrote:Kad bi oni opet mogli postati skromni seljaci s otoka, koji još drže magarce kao temeljni transport, sve bi bilo u redu.
a koji oni? moramo sto pre oformiti jednu komisiju kako bi ustalnovili gde pocinju, a gde se zavrsavaju ti balkanski seljaci.
jer mene ove nove podele pocinju da zbunjuju. ako je grcka bugarska de lux, sta mu onda dodje makedonija? motel sa dve zvezdice kraj autoputa ka bugarskoj de lux?
a i ti neskromni otočani sa magarcima...čuh priču da su dovitljivi hrvati Logorun proglasili za prvi rezervat Magaraca na svetu! to sigurno vredi videti i posetiti.
- Post n°82
cg je porto montenegro. egzoticno karipsko svercersko ostrvo. samo za sladokusce.
bosna turska kasaba u kojoj se nista ne događa. samo piju, puše i šale se.
hrvatska predgrađe beča.
bosna turska kasaba u kojoj se nista ne događa. samo piju, puše i šale se.
hrvatska predgrađe beča.
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°84
Bugarska je, zna se, WC sa čučavcem.
_____
- Post n°85
Šta je, marvo balkanska, odma se vređate! Borati!
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Guest
- Post n°86
pre jedno dvaes godina u gradskom busu zena vredja svog partnera sledecim recima: rumunu, bugaru!!
- Guest
- Post n°87
Ja davno nisam pročitala ništa odvratinije. A čitala sam u poslednje vreme Lili Smaili, Bazdulja, pa i Lazanskog. Taj Denis Kuljiš mi zvuči poznato, ali mislim da se dosad nisam srela sa razmerama njegove odvratnosti.
- Post n°88
tekst je stvarno poseban. inace, ja sam ga videla jer ga je objavio kao status na fejsbuku, a neko s moje liste kontakata je sherovao.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°89
Mišlim da sam pročitao nedavno jedan teutonski stav: 'Heleni imaju pravo izabrati vladu kakvu hoće, mi Teutoni s naše strane imamo pravo prestati refinancirati grčki dug.' To je jedan vrlo korektan, fair i dosljedan stav, pogotovo sagledavajući kome se grčki dug duguje.Greshni Vasilije wrote:timur chevket wrote:dok sam zaista protiv te neke teutonofobije koja drma pola evrope ovde je stvar ko iz ko to tamo peva.
ja više uopšte nisam protiv teutonofobije. ovo rasističko zlo dolazi direktno iz Berlina i Londona, a ako se usudiš da progovoriš protiv toga, gotovo. nema više lepih reči, ko je protiv ovakvog kapitalizma, taj je antisemita, komunjara, maltene terorista, u svakom slučaju pripadnik inferiornog kulturnog kruga.
"nemačka medicina je najbolja na svetu" (kako je lepo napisao čovek koji je danas sluga tog istog pogleda na svet).
inače Grčka je članica EU u kojoj su se odigrali demokratski izbori u skladu sa zakonima te zemlje i sa demokratskim principima EU. i pored toga, prvo reagovanje iz Zapadne Evrope došlo je iz Bundesbanke. grčki "partneri" u evropskom projektu odlučili su da potpuno ponize tu zemlju i da je kazne zato što je upražnjavala demokratiju. meni to govori sve što želim da znam o EU i o Nemačkoj.
I, otkrivate Kuljiša, a?
Btw., koja je ovo teta > ?
- Post n°91
+1
A ti Rođere ne znaš ko je dobtinica Srebrnog Krleta? :baba koja kaže wat:
A ti Rođere ne znaš ko je dobtinica Srebrnog Krleta? :baba koja kaže wat:
_____
- Post n°93
Tevtonska naduvenost i purgerizam mogu da raskantaju EU, svesno i namerno, sve podilazeci nemackom malogradjaninu ciji dzep treba sacuvati od balkanske i ostalih dzemogladija; moze Nemacka da se okrene samostalnom putu, uspesna, jaka, ujedinjena, nemacke pare u nemacki dzep, taj rad.
Samo, nece to da valja, za Nemacku pre svega: ako se bude ponasala kao bogatas kog, ni krivog, ni duznog, a vrednog i priljeznog za razliku od lenstina s juga, muzu i iskoriscavaju, usrace se na bitan element koji je i od nje i od Evrope nacinio ovo sto jesu: nadu za Evropu, kakvu-takvu, ali ujedinjenu.
Krene li sama, tevtonski ubedjena u sopstvenu superiornost i moralnu nadmoc onog koji ima, zavrsice kao i toliko puta do sad, u corsokaku sopstvene istorije, geografskog polozaja i ekonomskih momenata koji belodano pokazuju da Nemacka privreda ima smisla i nesto znaci samo okrenuta napolje, upravo trzistima sirotinje koja joj toliko smeta.
A mi ostali, pa jebi ga: sa Nemackom se moze i ovako i onako.
Ako iko, Nemci bi to trebali da imaju na umu.
Edit: hocu reci, ako bude trebalo u 100 godina i treci put da ih se bije, priziva pameti i dovodi u red, boze moj, sami su krivi
Samo, nece to da valja, za Nemacku pre svega: ako se bude ponasala kao bogatas kog, ni krivog, ni duznog, a vrednog i priljeznog za razliku od lenstina s juga, muzu i iskoriscavaju, usrace se na bitan element koji je i od nje i od Evrope nacinio ovo sto jesu: nadu za Evropu, kakvu-takvu, ali ujedinjenu.
Krene li sama, tevtonski ubedjena u sopstvenu superiornost i moralnu nadmoc onog koji ima, zavrsice kao i toliko puta do sad, u corsokaku sopstvene istorije, geografskog polozaja i ekonomskih momenata koji belodano pokazuju da Nemacka privreda ima smisla i nesto znaci samo okrenuta napolje, upravo trzistima sirotinje koja joj toliko smeta.
A mi ostali, pa jebi ga: sa Nemackom se moze i ovako i onako.
Ako iko, Nemci bi to trebali da imaju na umu.
Edit: hocu reci, ako bude trebalo u 100 godina i treci put da ih se bije, priziva pameti i dovodi u red, boze moj, sami su krivi
Last edited by шумидер-модер on Tue Jan 27, 2015 6:18 pm; edited 1 time in total
_____
- Post n°94
William Murderface wrote: :baba koja kaže wat:
Omasio si kod
- Spoiler:
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°95
Anđe'o wrote:A o kakvom "poratnom ratu s Titovim snagama" on priča? Ne znam ništa o tome.
grcki gradjanski rat svodi na jugoslovensku intervenciju. inace, tito nije prodao grke vec su grci nogirali markosa i izabrali ib a ne jugoslaviju.
sto se makedonskog pitanja tice kke je tu daleko konzervativnija od sirize.
- Post n°96
Nije to bilo bas tako prosto i jednostavno, doduse rezultat je neupitan sa sve jednim sasvim pristojnim genocidom nad Egejskim Makedoncima, zatiranjem toponima, itd, itd...
Onako, na primer i uz rec, pamte Britanci oficira komada 2 koja im je ispred nosa, na pazarni dan, uVodenu Edesi macnula njegova ekselencija izvanredni i opunomoceni ambasador imenom Jovan Kapicic, pamte i Grci i njihovi angloamericki savetnici jugoslovenske vojne savetnike, mlade, orne, opake i ubedjene da ce Amerika i Engleska biti zemlja proleterska, ako ne sad, ono za par godina sigurno...
Onako, na primer i uz rec, pamte Britanci oficira komada 2 koja im je ispred nosa, na pazarni dan, u
_____
- Post n°97
nije tako jednostavno ali je tacnije od pojednostavljene price o prodaji. na to se odnosio moj komentar. a ovo za kapu nisam znao
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°98
Počinju jadničke podmetačine.
Ali srećom, ima ko da odgovori
Carl Bildt @carlbildt 1h1 hour ago
This does not look entirely good. New Greek FM in distinctly dubious company. We’ll see what it means. https://m.facebook.com/photo.php?fbid=10203775735849661&set=a.2016598130390.2103918.1106964109&type=1&theater …
0 replies 83 retweets 40 favorites
Ali srećom, ima ko da odgovori
Dario Hajrić @romulian · 48m 48 minutes ago
"Not entirely good" as in "role of Lundin Oil in Sudan was not entirely good"?@carlbildt
_____
- Post n°99
krecu polako, majku im jebem fasisticku...
_____
I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds.
- Post n°100
Krecu, i sad ce naprasno da pocnu da prepoznaju fasiste, naciste, kriminalce, sve onako dusebriznicki...
_____