ne mogu da verujem koliko je tragicno bezveze sve ovo odigrala siriza. oni su zalutali u ovu i ovakvu politiku, sto ne znaci da su losi ili bilo sta nego samo da uljezi u ovoj vrsti oligarhije koja vlada evropom ne mogu da urade i promene nista. generalno velika lekcija za druge.
Syriza ftw
- Post n°501
Re: Syriza ftw
nema taj referendum veze sa trojkom, EU, evrom, greksitom i slicno nego sa politickom pozicijom sirize u grckoj. tamo postoji sustinski proceduralni problem da u slucaju pada vlade na vlast se formalno vraca samaras odnosno ND. to formalno izgleda da znaci da ako se to desi u ovoj furtutmi mogu da potpisu sta god hoce.
ne mogu da verujem koliko je tragicno bezveze sve ovo odigrala siriza. oni su zalutali u ovu i ovakvu politiku, sto ne znaci da su losi ili bilo sta nego samo da uljezi u ovoj vrsti oligarhije koja vlada evropom ne mogu da urade i promene nista. generalno velika lekcija za druge.
- Post n°502
I Miša Brkić ima da kađe koju:
http://pescanik.net/ibi-medu-grcima/
(Ne ulazeći u to da li je referendum dobar ili loš, ne razumem se, srce navija za Grke i Ciprasa,
razum, neopterećen bilo kakvim znanjem iz ekonomije, mi govori da greše, ovaj tekst je katastrofalan, ne znam da li je jezivije likovanje nad propašću ideja levice ili nad propašću samog Ciprasa.)
http://pescanik.net/ibi-medu-grcima/
(Ne ulazeći u to da li je referendum dobar ili loš, ne razumem se, srce navija za Grke i Ciprasa,
razum, neopterećen bilo kakvim znanjem iz ekonomije, mi govori da greše, ovaj tekst je katastrofalan, ne znam da li je jezivije likovanje nad propašću ideja levice ili nad propašću samog Ciprasa.)
- Post n°503
ja ne znam. mislim ja bih sada bio grdji od one geruzijanke i nazvao bih misu brkica fasistom. ovo likovanje nad tim da li grcka treba da propadne ili da lapotuje starce i slabe u ime stednje je uzasno. ovde je odgovornost postala sinonim za servilnost a racionalnost za kolaboraciju. poredjenja milosevica i ciprasa su promasena cak i vise nego poredjenja putina i milosevica a poredjenje vlade koja je sistematski izazivala ratove i u njima na neki nacin ucestvovala sa vladom koja se suocava sa ekonomskom krizom izazvanom kohabitacijom svoje i svetske mafije je uzasno.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°504
Ma...Brkic.
On je lik koji ce u jednom razgovoru izgovoriti recenice "Svaki dug mora da se plati" i "Ne moze se firma od koje zavise stotine ljudi unistavati zbog jednog duga" a sve to ex cathedra, kao glavni urednik Djilasovog dnevnika koji zivi od drzavnih marketinskih dilova.
On je lik koji ce u jednom razgovoru izgovoriti recenice "Svaki dug mora da se plati" i "Ne moze se firma od koje zavise stotine ljudi unistavati zbog jednog duga" a sve to ex cathedra, kao glavni urednik Djilasovog dnevnika koji zivi od drzavnih marketinskih dilova.
- Post n°505
pa zapravo ja vise nemam razumevanja za ljude koji nemaju razumevanja za ljude.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°506
ko je poredio ciprasa I milosevica?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°507
brkic.
Sličnih situacija smo se mi u Srbiji nagledali 90-ih godina prošlog veka. Mehanizam je besprekorno funkcionisao dok nije došlo do sloma – prvo ćemo da vas posvađamo sa celim svetom, a onda ”hajde, narode moj ti odluči, tvoja je volja sveta”.
Nema danas u Evropi države koja blagonaklono gleda na Grčku i njene građane. Ideje stare evropske levice koje forsira grčki premijer – oporezivanje bogatih građana i privatnih firmi kako bi se očuvale penzije i finansirala mašinerija državnog zapošljavanja – nigde se u Evropi ne praktikuju.
_____
- Post n°508
ma brkic je na esidu otkako je poentirao sa ljosom
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°509
Jednoj evropskoj - ne toliko bitno, ali ipak - stoji nad glavom bliska propast i to kompletna.
Ama bas svima, ako se ne racuna onih nekoliko procenata bogatih i snalazljivih.
Dakle, seljacima, radnicima, postenoj inteligenciji, medicinskim sestrama i braci, lekarima, deci, djacima prvacima, izenjerima i tehnicarima, pilotima, pomorcima, penzionerima, pripadnicima gej i ostalih zajednica, manjinama i vecinama od svake sorte i od svakog usmerenja.
Propast cije domete ne ume ni da nasluti nauka kojoj su oduzeli dodatak politicka i ostavili samo ono ekonomija, ali propast izistinska, drustvena kataklizma koja ce, pride, da se odrazi na buducnost evropskog kontinenta i to zestoko.
U svemu tome ima 1 epohalan spin: svi, ogromna vecina sigurno, cute i cekaju sta ce vlade, u koje odjednom svi imaju poverenja.
Cekaju se zvanicna saopstenja, drvi se o znacaju ove ili one izjave, ovog ili onog tviter komentara, poze i tona ovog ili onog ministra.
Da je nesto i negde potkacena neka parada ponosa, da je potkaceno neko deklarisano i kao beli medved zasticeno zensko/decje/zivotinjsko pravo, digla bi se aktivisticka kuka i motika, sa sve podrobnim analizama i etiketiranjima.
Ovako - muk.
Takozvana levica je po ko zna koji put nasela, pristala na pravila igre koja dopustaju decju igracku, zvecku, borbe za svakojaka prava, a sve pod uslovom da se niposto ne dira u sistem jer isti taj sistem dozvoljava sve vrste protesta osim onog glavnog i jedino moguceg.
Licemerje je opste: uzirena nemacka i razvijenoevropska glasacka masa bi na noge skocila na vest da je u Grckoj rasturena neka parada ponosa ili isprebijan neki gej aktivista, ali ce zato, mrtva 'ladna da posmatra propadanje i pad u bedu cele jedne zemlje i njenih zitelja.
U Srbiji ce da seire razni Brkici i Krstici, srace ona kakosebesezove profesorka ekonomskog fakulteta, razmatrace se posledice grckog sloma, sve polako, sve lagano.
Ama bas svima, ako se ne racuna onih nekoliko procenata bogatih i snalazljivih.
Dakle, seljacima, radnicima, postenoj inteligenciji, medicinskim sestrama i braci, lekarima, deci, djacima prvacima, izenjerima i tehnicarima, pilotima, pomorcima, penzionerima, pripadnicima gej i ostalih zajednica, manjinama i vecinama od svake sorte i od svakog usmerenja.
Propast cije domete ne ume ni da nasluti nauka kojoj su oduzeli dodatak politicka i ostavili samo ono ekonomija, ali propast izistinska, drustvena kataklizma koja ce, pride, da se odrazi na buducnost evropskog kontinenta i to zestoko.
U svemu tome ima 1 epohalan spin: svi, ogromna vecina sigurno, cute i cekaju sta ce vlade, u koje odjednom svi imaju poverenja.
Cekaju se zvanicna saopstenja, drvi se o znacaju ove ili one izjave, ovog ili onog tviter komentara, poze i tona ovog ili onog ministra.
Da je nesto i negde potkacena neka parada ponosa, da je potkaceno neko deklarisano i kao beli medved zasticeno zensko/decje/zivotinjsko pravo, digla bi se aktivisticka kuka i motika, sa sve podrobnim analizama i etiketiranjima.
Ovako - muk.
Takozvana levica je po ko zna koji put nasela, pristala na pravila igre koja dopustaju decju igracku, zvecku, borbe za svakojaka prava, a sve pod uslovom da se niposto ne dira u sistem jer isti taj sistem dozvoljava sve vrste protesta osim onog glavnog i jedino moguceg.
Licemerje je opste: uzirena nemacka i razvijenoevropska glasacka masa bi na noge skocila na vest da je u Grckoj rasturena neka parada ponosa ili isprebijan neki gej aktivista, ali ce zato, mrtva 'ladna da posmatra propadanje i pad u bedu cele jedne zemlje i njenih zitelja.
U Srbiji ce da seire razni Brkici i Krstici, srace ona kakosebesezove profesorka ekonomskog fakulteta, razmatrace se posledice grckog sloma, sve polako, sve lagano.
_____
Dok si to smislio, na mom si visio.
Je l imamo temu na kojoj pišemo o tome koliko je Biki lepa ili može ovde?
- Post n°510
Kondo wrote:ma brkic je na esidu otkako je poentirao sa ljosom
Оно мазање себе вазелином и препоручивање новом светском поретку? То што је Љоса поверовао статистикама (које није лично штимовао) је Љосин проблем. А Бркић је тамо добио поен само као вазелинко.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°511
Kida Brkić
Učinilo mi se da sam video negde na tviteru aneketu da referendum ne prolazi, odnosno da bi vecina glasala "da" (za paket štednje), moguće je da sam pogrešio nešto...
zna neko nešto o procenama?I šta bi to značilo, pada vlada?
Učinilo mi se da sam video negde na tviteru aneketu da referendum ne prolazi, odnosno da bi vecina glasala "da" (za paket štednje), moguće je da sam pogrešio nešto...
zna neko nešto o procenama?I šta bi to značilo, pada vlada?
- Post n°512
Brkicu, Brkicu... Wikipedia, a ne zvona i praporci.
- Post n°513
Jakub Krupa @JakubKrupaFE
Greek parliament passes the bill calling for the#Greferendum on the creditors' proposal to be held on Sunday, July 5th.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°514
Paul Krugman: Europe’s Moment of Truth
First, if it wins the referendum, the Greek government will be empowered by democratic legitimacy, which still, I think, matters in Europe. (And if it doesn’t, we need to know that, too.)
- Post n°515
Srecom, ima zemalja gde ovi izrazi nemaju tako pogrdnu konotaciju.ostap bender wrote:ovde je odgovornost postala sinonim za servilnost a racionalnost za kolaboraciju.
Cekaj malo da preuzmemo odgovornost za ukidanje gen.tvor., pa odgovornost za priznavanje realnosti, pa mozda cak i za sankcije filipenku ili brzi ulazak u vojni savez koji garantuje bezbednosni framework demokratskih zemalja, pa da vidis kako ces za cas da se odobrovoljis.
Don't give up on the Empire just yet.
- Post n°516
Brkić je magarac koji ne vidi dalje od svog nosa. Prihvatio je mesto glodura "Pressa" mesec dana pre nego što će list biti ukinut. Vizionar.
- Post n°517
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°518
beatakeshi wrote:Brkić je magarac koji ne vidi dalje od svog nosa. Prihvatio je mesto glodura "Pressa" mesec dana pre nego što će list biti ukinut. Vizionar.
to je bio spektakularan mandat.
- Post n°519
ezel wrote:Srecom, ima zemalja gde ovi izrazi nemaju tako pogrdnu konotaciju.ostap bender wrote:ovde je odgovornost postala sinonim za servilnost a racionalnost za kolaboraciju.
Cekaj malo da preuzmemo odgovornost za ukidanje gen.tvor., pa odgovornost za priznavanje realnosti, pa mozda cak i za sankcije filipenku ili brzi ulazak u vojni savez koji garantuje bezbednosni framework demokratskih zemalja, pa da vidis kako ces za cas da se odobrovoljis.
Don't give up on the Empire just yet.
cipras je mladji i mrsaviji. dodik je onaj debeli i glavati.
- Post n°521
Sve do referenduma, koliko sam razumeo. A posle?
Nego, verujemo li NBS i našem ministru finansija?
- Guest
- Post n°522
Ferenz wrote:Sve do referenduma, koliko sam razumeo. A posle?
Zavisi od ishoda referenduma. Ovo je sve vrlo dramaticno, ljudi glasaju stomakom, i mislim da ce "Da" prevladati, i pored Ciprasovih vatrenih reci. U slucaju da odgovor bude "da", nastace problem zato sto je to sada odgovor na nepostojece pitanje. Eno Prospero postavio Munchau-ov tekst u kome ovaj iznosi tvrdnju da ce Grcka tada morati da uvede paralelnu denominovanu valutu. Kako god, izgleda da im nekakva drahma ne gine, oni u ovom trenutku for all means and purposes nisu u evrozoni u onom pravom smislu te reci.
Sto se tice depozita u grckim bankama, ne mislim da postoji neki veliki razlog za strah u ovom prvom periodu.
- Post n°523
Koliko USofA može da pomogne?
Hvala za prethodni komentar.
Hvala za prethodni komentar.
- Post n°524
Greece crisis could be a Sarajevo moment for the eurozone
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°525
6m ago12:27Juncker urges Greece to vote YES to stay in the euro
WOW. The head of the European Commission has effectively said Sunday’s referendum is a vote on Greece’s membership of the eurozone. I ask the Greek people to vote Yes in Sunday’s referendum, says Juncker. Vote Yes to stay in the euro.
And he adds:
I say to the Greek people, you should not commit suicide because you are afraid of death.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place