Dno.
Syriza ftw
- Post n°101
Re: Syriza ftw
Ali ovo je apsurd totalni, Dugin je održao neko predavanje na faksu na kojem ovaj lik predaje... I sad je jebena fotka neki dokaz. Za šta?!?
Dno.
Dno.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°102
Mora zapadnoevropskom malogradjaninu da se da moralna podloga za zgrazavanje, ne moze naprasno da se udari na izbornu volju Grka.
_____
Dok si to smislio, na mom si visio.
Je l imamo temu na kojoj pišemo o tome koliko je Biki lepa ili može ovde?
- Post n°103
Све под претпоставком да су муле тупани па да допусте да их жедне превуку преко воде. Велики је проблем што огромна већина оних што се у САД баве политиком не може да замисли свет који англосаксонски кнгломерат и окупиране територије у Јевропи и Источној Азији не контролишу у потпуности. Невероватно је како никакав реализам не постоји у Министарству Иностраних Дела, Белој Кући а погтову не на Капитолу. То је оно што мене лично плаши јер подсећа на Вилхемову Немачку која грозничаво калкулише као да среди противнике док још нису довољно поодрасли.
porucnik vasic sasvim tacno napisao srz celog problema, doduse na topiku o ukrajini.
_____
I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds.
- Post n°104
шумидер-модер wrote:Mora zapadnoevropskom malogradjaninu da se da moralna podloga za zgrazavanje, ne moze naprasno da se udari na izbornu volju Grka.
cenis 1 jak ukrajinski scenario?
ako ovako nastave da pustaju krilca, nemam nikakvu sumnju.
e to su vam drugovi moji stvarne, izistinske zavere, odvijaju se pred vasim ocima as we speak.
_____
- Post n°105
Ne znam sta je ovde tacno, al' 'ajde neka bude
_____
- Post n°106
Pa nema ovo veze sa američkom spoljno politikom, nego sa unutrašnjom politikom EU.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°107
William Murderface wrote:Pa nema ovo veze sa američkom spoljno politikom, nego sa unutrašnjom politikom EU.
ti nisi video protestnu notu koju je uputio novi premijer zbog izjave EU o ukrajini?
to vec spada u americku spoljnu politiku, ne?
_____
- Post n°108
@ santino: ma nema govora o ukrajinskom scenariju, to su gluposti.
Ili ce da ih dave na 'ladno, a da ovi iz Sirize pri tom legnu na rudu raznim Latsisima i ostalima, ili ce da se pokusa da iskoristi mozda poslednja ozbiljna sansa da se EU curikne iz desnog liberalno trijumfalistickog moda i to u svom sopstvenom interesu.
Ako se zakotrlja, ako se virus primi, preko Italije i Spanije, zbogom Evropo i to na duzu stazu; problem je samo sto ce samozadovoljstvo bogatih brzo da splasne pa ce po starom dobrom birokratskom obicaju da za 5-6 godina visestruko da preplacuju ono sto danas mogu da dobiju za male pare.
Ili ce da ih dave na 'ladno, a da ovi iz Sirize pri tom legnu na rudu raznim Latsisima i ostalima, ili ce da se pokusa da iskoristi mozda poslednja ozbiljna sansa da se EU curikne iz desnog liberalno trijumfalistickog moda i to u svom sopstvenom interesu.
Ako se zakotrlja, ako se virus primi, preko Italije i Spanije, zbogom Evropo i to na duzu stazu; problem je samo sto ce samozadovoljstvo bogatih brzo da splasne pa ce po starom dobrom birokratskom obicaju da za 5-6 godina visestruko da preplacuju ono sto danas mogu da dobiju za male pare.
_____
- Guest
- Post n°109
eu nema nikakve ideje i strategiju za situaciju da je neka zemlja eventualno napusti. no, toga nece biti, grci pizde zbog evra i zbog uslovljavanja gde, kako i koliko da uzimaju debilne kredite.
- Post n°110
EU ce ili da pocne sa idejama ili moze da zatvori ducan.
A ako se Siriza ogranici ili bude dozvolila da se svede na pitanje kreditiranja, odnosno samo ekonomije, pisi propalo - imacemo samo jos jednu u nizu manje-vise uspesnih grckih vlada.
Sansu imaju svi i to je ono sto budi nadu.
A ako se Siriza ogranici ili bude dozvolila da se svede na pitanje kreditiranja, odnosno samo ekonomije, pisi propalo - imacemo samo jos jednu u nizu manje-vise uspesnih grckih vlada.
Sansu imaju svi i to je ono sto budi nadu.
_____
- Post n°111
+1
_____
- Guest
- Post n°112
koliko sam razumeo jednog grka kolegu danas, oni hoce pare od eu, ali ne da im nemci daju lose kredite, vec da im bespovratno isplate ratnu stetu i sl.
- Post n°113
Mislim da ovo nije niti ce biti pitanje (samo) ekonomije, mnogo je potencijalno dublje i optimistickije ako bude pameti: ako se prestane sa jalovim malogradjanskim moralisanjem o nezaradjenim platama, lenjim Grcima, itd, itd, i ozbiljno pokusa da iskoristi sansa za pomak, pre svega idejni i na nivou cele EU - ima nade.
Doduse, postoje i pesimisticki scenariji.
Ima ih onoliko.
Doduse, postoje i pesimisticki scenariji.
Ima ih onoliko.
_____
- Post n°114
burkholderia mallei wrote:koliko sam razumeo jednog grka kolegu danas, oni hoce pare od eu, ali ne da im nemci daju lose kredite, vec da im bespovratno isplate ratnu stetu i sl.
To nije loša ideja. Nama bi pola EU moralo da isplaćuje ratnu odštetu. Nemačka, Italija, Mađarska, Austrija, Rumunija, Bugarska... :ljaksofon:
- Guest
- Post n°115
koliko vidim prvo sto je pm uradio je da se javno ogradi od poslednje objave evropske komisije u vezi ukrajine i rusije. nesto u fazonu nas niko nije pitao, grcka ne stoji iza tog dokumenta blabla. mislim da je to vise za internu upotrebu, posto kazu narod se odusevio stavom. desnicare su sredili tako sto su im dali ministarstvo odbrane, gde ce moci da silje pise i zabavljaju se na poligonima, ali nece moci da pucaju u bilo koga, te se za pocetak to smatra dobrim potezom.
- Post n°116
nice try, ali hajde objektivno: sta ima koji kurac da se bilo ko iz sirize slika sa duginom ?William Murderface wrote:Ali srećom, ima ko da odgovori
inace anton shekhovitsov koji je lansirao ovu vest je onaj tip sto je napisao studiju o apoliteickoj muzici, odn. aproprijaciji martial industriala i neofolka od strane nove desnice, sto sam okacio na hate music topiku na PPP-u. on je paranoican vec neko vreme zbog sirizinih veza sa rusijom. evo jos shekhovitsovljevih linkova, dugin pise o potencijalnim saveznistvima za francuski nouvelle droite casopis:
I am very happy that Gábor Vona, whom I have met, and who is the leader of the Jobbik party in Hungary, understands this perfectly. We need to be united in creating a common Eurasian Front.
In Greece, our partners could eventually be Leftists from SYRIZA, which refuses Atlanticism, liberalism and the domination of the forces of global finance. As far as I know, SYRIZA is anti-capitalist and it is critical of the global oligarchy that has victimized Greece and Cyprus. The case of SYRIZA is interesting because of its far-Left attitude toward the liberal global system. It is a good sign that such non-conformist forces have appeared on the scene. Dimitris Konstakopulous writes excellent articles and his strategic analysis I find very correct and profound in many cases.
There are also many other groups and movements with whom we can work. The case of the Golden Dawn (Chrysi Avgi) is interesting because it is part of the growing (and very exciting indeed) reappearance of radical Right parties in the European political landscape. We need to collaborate with all forces, Right or Left, who share our principles.
- Guest
- Post n°117
karapandza
[ltr]@karapandza [/ltr]
Svaka čast Syrizi, za samo tri dana grčke kompanije su izgubile 10% vrednosti.
nevezano za ovo, ludilo mi je kako dveri, radikali i ostali cetnici podrzavaju sirizu, i nadaju se da ce majka rusija sve da pokupuje po grckoj i obgrli ih.
- Guest
- Post n°118
Vučićev podsmešljivi i uvredljivi kvislinški govor o Ciprasu (o premijeru zemlje sa kojom održavamo izuzetno dobre odnose) je jedna od najvećih sramota naše zemlje u poslednjih 15 godina.
Gaf je mala reč za to. To je slugeranjska plitkoumnost. Niko mu neće reći "hvala" za to.
Gaf je mala reč za to. To je slugeranjska plitkoumnost. Niko mu neće reći "hvala" za to.
- Guest
- Post n°119
ja sam uveren da ce, ako dodje do neke apokalipse ili ozbiljnijih turbulencija na globalnom nivou, sa dve, ili mozda tri ukljucene strane, srbija proizvesti situaciju u kojoj ce je i medjusobno suprotstavljeni jebati, svako za svoj racun.
- Post n°120
Agdw Hmlkh wrote:nice try, ali hajde objektivno: sta ima koji kurac da se bilo ko iz sirize slika sa duginom ?William Murderface wrote:Ali srećom, ima ko da odgovori
inace anton shekhovitsov koji je lansirao ovu vest je onaj tip sto je napisao studiju o apoliteickoj muzici, odn. aproprijaciji martial industriala i neofolka od strane nove desnice, sto sam okacio na hate music topiku na PPP-u. on je paranoican vec neko vreme zbog sirizinih veza sa rusijom. evo jos shekhovitsovljevih linkova, dugin pise o potencijalnim saveznistvima za francuski nouvelle droite casopis:
I am very happy that Gábor Vona, whom I have met, and who is the leader of the Jobbik party in Hungary, understands this perfectly. We need to be united in creating a common Eurasian Front.
In Greece, our partners could eventually be Leftists from SYRIZA, which refuses Atlanticism, liberalism and the domination of the forces of global finance. As far as I know, SYRIZA is anti-capitalist and it is critical of the global oligarchy that has victimized Greece and Cyprus. The case of SYRIZA is interesting because of its far-Left attitude toward the liberal global system. It is a good sign that such non-conformist forces have appeared on the scene. Dimitris Konstakopulous writes excellent articles and his strategic analysis I find very correct and profound in many cases.
There are also many other groups and movements with whom we can work. The case of the Golden Dawn (Chrysi Avgi) is interesting because it is part of the growing (and very exciting indeed) reappearance of radical Right parties in the European political landscape. We need to collaborate with all forces, Right or Left, who share our principles.
Prvo o Šekovicovu - znam da je od njeg potekla fotka, i vidim da se na onom svom blogu uglavnom bavi "Lovom" na ruske fašističke veze, pritom vidi fašističku trunku u ruskom oku, a ne vidi brvno u ukrajinskom. Užasno je pristrasan, i teško ga je uzeti za objektivnog po ovom pitanju.
Što se tiče Sirize i Dugina - koliko razumem, uopšte se nije radilo o bilo kakvom političkom susretu, nego o DUginovom gostovanju na faksu na kojem ovaj lik predaje. O Duginu sve najgore, ali on je nekakav savetnik u Kremlju, i razumem zašto bi jedan departman za International relations mogao da ga pozove da gostuje. Slikanje je malo too much, ali opet ne vidim šta bi trebalo da dokazuje.
_____
- Post n°121
Greshni Vasilije wrote:Vučićev podsmešljivi i uvredljivi kvislinški govor o Ciprasu (o premijeru zemlje sa kojom održavamo izuzetno dobre odnose) je jedna od najvećih sramota naše zemlje u poslednjih 15 godina.
+1
U rubrici "drugi pišu", Yoda objasnio:
Yoda, on 28 Jan 2015 - 14:07, said: wrote:Naravno da nije na mestu, trebalo je da cestita Ciprasu postavljenje, pomene nastavak saradnje dve zemlje i sl. Nista o razlikama, apsolutno nista.
Ovo praskavo parolasenje za domacu upotrebu i Angeline saradnike iz treceg esalona ima svoju cenu u spoljnoj politici.
_____
- Guest
- Post n°122
To je to.
Nego Cipras najavio da će polupati all inclusive turizam u Grčkoj, kao beskoristan za domaću privredu. Podržavam svojski.
Nego Cipras najavio da će polupati all inclusive turizam u Grčkoj, kao beskoristan za domaću privredu. Podržavam svojski.
- Guest
- Post n°123
to znaci puniji gepeci paradajza a ako ne dozvole paradajz ice srbi u bulgariju
- Post n°124
slazem se, al da bi objavio fotku nema tu sta da se bude pristrasan ili ne.William Murderface wrote:Prvo o Šekovicovu - znam da je od njeg potekla fotka, i vidim da se na onom svom blogu uglavnom bavi "Lovom" na ruske fašističke veze, pritom vidi fašističku trunku u ruskom oku, a ne vidi brvno u ukrajinskom. Užasno je pristrasan, i teško ga je uzeti za objektivnog po ovom pitanju.
fotka kao takva ne mora nista da znaci, ali to+prvi susret sa ruskim diplomatom+super brz odabir ANEL-a kao partnera (koji su kao ekstremna desnica prirodan saveznik putina)+ovo sto ih dugin vidi kao prirodno saveznistvo i mozda mozemo da razmisljamo o 'posebnom odnosu' syrize i kremlja. ovo bez da impliciram ista a priori negativno. doza nesvakidasnjeg pragmatizma je verovatno neophodna u siutaciji u kojoj se nalazi siriza.William Murderface wrote:Što se tiče Sirize i Dugina - koliko razumem, uopšte se nije radilo o bilo kakvom političkom susretu, nego o DUginovom gostovanju na faksu na kojem ovaj lik predaje. O Duginu sve najgore, ali on je nekakav savetnik u Kremlju, i razumem zašto bi jedan departman za International relations mogao da ga pozove da gostuje. Slikanje je malo too much, ali opet ne vidim šta bi trebalo da dokazuje.
_____
The thing that so pleases me about DMT is that, you know, a lot of people will not take a psychedelic like LSD and Psilocybin or something because it lasts hours and hours and inevitably when dealing with things that last that long you're gonna end up dealing with 'your stuff'. Your anxieties, your fears, your this & that.. A lot of people dont care for that sort of thing, whether that's good or bad is another issue. With DMT -it lasts four minutes- and how *lost* can you get in an examination of childhood trauma in four minutes, especially when you've got hundreds of elves tugging at your coatsleaves?
- Post n°125
Okej, s tim se slažem. Samo ih gledamo.
Nisam ja uopšte nekritički oduševljen Sirizom. Šumider je ispravno upozorio na upadanje u nacionalističku matricu.
Nisam ja uopšte nekritički oduševljen Sirizom. Šumider je ispravno upozorio na upadanje u nacionalističku matricu.
_____