Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Syriza ftw

паће

Syriza ftw - Page 15 Empty Re: Syriza ftw

Post by паће Tue Mar 10, 2015 2:17 pm

Али, управо је поменуто. Syriza ftw - Page 15 2304934895

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 10, 2015 2:20 pm

паће wrote:Али, управо је поменуто. Syriza ftw - Page 15 2304934895

Jeste ali je jasno da je u pitanju glupiranje.
    boomer crook

Post by boomer crook Wed Mar 11, 2015 1:15 am

sirizi je porasla podrska u poslednjih par nedelja. nisam bas siguran da ce puci po savovima.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 11, 2015 1:38 am

siriza je tim desnicarima namerno dala bas min odbrane, da se igraju zastite od mrskih turaka i da laprdaju.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 11, 2015 8:11 am

ostap bender wrote:sirizi je porasla podrska u poslednjih par nedelja. nisam bas siguran da ce puci po savovima.

Nista novo da neko fundamentalno ispali svoje principe i obecanja, a da mu rejting i dalje raste. Odakle li mi je to poznato?
    boomer crook

Post by boomer crook Wed Mar 11, 2015 8:27 am

pa odakle? mislim da su te 'nase' analogije sepave zato sto se unutar i oko sirize vodi ziv dijalog o tome sta da se radi. na kraju krajeva zdrakni onu raspravu u kojoj ucestvuje i balibar malo iznad.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 11, 2015 8:45 am

Al na kraju opet bude kako Svabo kaze...
    boomer crook

Post by boomer crook Wed Mar 11, 2015 8:46 am

pa dobro ali smo toga makar svi svesni.

_____
    PopeЧе

Post by PopeЧе Wed Mar 11, 2015 10:47 am

ostap bender wrote:ja bih samo podsetio da je i lenjin uklonio radikalnog utopistu bogdanova iz boljsevika i to oko parlamentarnog delovanja partije.

kakve to sada ima veze sa okolnostima u kojima deluje siriza?
    boomer crook

Post by boomer crook Wed Mar 11, 2015 10:50 am

pa jednostavno: neko ko je percipiran kao radikalni revolucionar povlacio je pragmaticne potoze zavisno od situacije i nije bezao od parlamentarnog delovanja.

_____
    PopeЧе

Post by PopeЧе Wed Mar 11, 2015 11:11 am

sto je primer koji objasnjava kako bi siriza trebalo da postupa?
    dakle, princip bogdanova bi po tebi bio primereniji u ovoj situaciji koliko razumem iako tesko plivam u tim sukobima na levici.
    boomer crook

Post by boomer crook Wed Mar 11, 2015 11:22 am

ne, samo kazem da optuzbe za odstupanje od neke linije moraju biti kontekstualizovane. inace, balibar je uveo lenjina u razgovor time sto je citirao ono sto je on rekao glede mira u brest litovsku.

ono sto je meni dobro je to da na levici postoji veci prostor za dijalog i raspravu nego kod tzv. radikalnog centra ili desnice.

_____
    PopeЧе

Post by PopeЧе Wed Mar 11, 2015 12:12 pm

ostap bender wrote:ne, samo kazem da optuzbe za odstupanje od neke linije moraju biti kontekstualizovane. inace, balibar je uveo lenjina u razgovor time sto je citirao ono sto je on rekao glede mira u brest litovsku.

ono sto je meni dobro je to da na levici postoji veci prostor za dijalog i raspravu nego kod tzv. radikalnog centra ili desnice.

pa ja sam mislio da se to podrazumeva inace bi vlade licile na internet forume  Syriza ftw - Page 15 1861198401
    balibara ne bih da komentarisem a tvoju tvrdnju o vecem prostoru za dijalog na levici spram desnice i centra koji si suzio na tacku kako bi omedjio polje delovanja na levo i desno, ne mogu da prihvatim kao validnu, ali ok, razumeo sam te.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 11, 2015 1:41 pm

Taj prostor za dijalog sukobe nije neka pozitivna osobenost trenutne tzv. levice, vec situacija u kojoj se nadje svaka tvrdja politicka opcija kada dodje na vlast. Odnosno: komocija u vladavini vs ideoloski principi.

Nije Siriza dosla na vlast zbog levicarenja, pevanja Bella Ciao i pretvaranja banki u prihvatilista za siromasne. Dosli su na vlast jer su obecali da ce oterati Nemce u pizdu materinu, prekinuti stednju i podrzati zaposlene u drzavi. Medjutim, na pregovorima prodjose ko Sloba u Dejtonu.
    Grci ce na kraju i ove marsnuti i izabrati sledeceg koji im bude obecao ono sto im je Siriza obecala. A to nije nista sto je samo po sebi okrenuto levici, vec nesto sto i krajnja desnica podjednako moze da stavi u svoj program.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Mar 11, 2015 1:50 pm

Pa zašto onda krajnja desnica nije dobila izbore?

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 11, 2015 1:52 pm

Iz istog razloga zbog kog nisu pobedili grcki komunisti, vec Siriza. Treba da se pojavi neko ko je cvrst, ali nije skroz lud.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Mar 11, 2015 2:06 pm

Pa opet nisu pobedili umereniji desničari, nego SIRIZA. Dakle ne radi se samo o "umerenosti", nego i o paketu rešenja koje nude. Siriza dolazi sa obećanjem ukidanja mera štednje, koji naravno, jeste levičarski (pa je u tom smislu zaista apsurdno reći - nema to nikakve veze sa njihovim levičarstvom). Može li i desni populizam (ili nešto još gore) da iskoristi nezadovljstvo ovim merama u svoju korist? Može, naravno, ali pitanje je - koje je njihove rešenje i koliko ono košta?

SIrizino rešenje je igranje na internacionalnu solidarnost u EU, i narastajuće anti-austerity pokrete u mnogim njenim članicama. To je neka politika. Neizvesna, ali ne i neverovatna. Šta je desničarsko rešenje? Kao i uvek - jedino sečenje sopstvene patke.

Rešenje grčke krize (i evropske krize, čiji je grčka samo jedan deo) će biti internacionalno ili ga neće ni biti. A tu desnica nema šta da traži.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 11, 2015 2:17 pm

William Murderface wrote:Pa opet nisu pobedili umereniji desničari, nego SIRIZA. Dakle ne radi se samo o "umerenosti", nego i o paketu rešenja koje nude. Siriza dolazi sa obećanjem ukidanja mera štednje, koji naravno, jeste levičarski (pa je u tom smislu zaista apsurdno reći - nema to nikakve veze sa njihovim levičarstvom). Može li i desni populizam (ili nešto još gore) da iskoristi nezadovljstvo ovim merama u svoju korist? Može, naravno, ali pitanje je - koje je njihove rešenje i koliko ono košta?

SIrizino rešenje je igranje na internacionalnu solidarnost u EU, i narastajuće anti-austerity pokrete u mnogim njenim članicama. To je neka politika. Neizvesna, ali ne i neverovatna. Šta je desničarsko rešenje? Kao i uvek - jedino sečenje sopstvene patke.

Rešenje grčke krize (i evropske krize, čiji je grčka samo jedan deo) će biti internacionalno ili ga neće ni biti. A tu desnica nema šta da traži.

A gde je to Sirizino resenje u praksi? Gde su ti silni potezi u cijem se iscekivanju tresla cela Evropa? Otisli su Svabama na noge i rekli moze.

Syriza ftw - Page 15 1232291_20-04
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Mar 11, 2015 2:21 pm

Okej, neka ti bude.

BTW, moram da te pitam, sa kojih ti političkih pozicija zapravo nastupaš. Pitam te jer ova poza kafanskog cinika postaje već pomalo zamorna.

Edit: Okej, vidim da si dodao Danu, pa cenim da se malo i zajebavaš Syriza ftw - Page 15 1143415371

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 11, 2015 2:25 pm

Ma vidim da secete vene na Sirizu, pa moram malo da vas bockam.  Syriza ftw - Page 15 2849097393
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Mar 11, 2015 2:28 pm

A, ok Syriza ftw - Page 15 1143415371

Ma ja svakako ne sečem vene, ali isto tako ne mislim da je to unapred propala stvar, čak i nakon prihvatanja ovog dila. Što naravno ne znači da će sigurno uspeti. Uzgred, i sam Varufakis je itekako svestan činjenice da će propast Sirizinog projekta verovatno dovesti na vlast Zlatnu zoru ili nekog sličnog, i to je već nekoliko puta i rekao.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 11, 2015 2:46 pm

Ovo sa potraživanjem ratne odštete od Nemačke postaje neprijatno.
    Da, imaju moralno pravo da to traže. Ne, nikada neće dobiti ni evra. Demagoška priča za unutrašnju upotrebu.

Ne valja Sirizi posao.
    Filipenko

Post by Filipenko Wed Mar 11, 2015 2:55 pm

Ja bih od Nemačke tražio 450 milijardi evra odštete i oprostio im pola nakon što prvu polovinu isplate.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 11, 2015 3:05 pm

eh pa mogu i ja da zatražim od Tajsona da mi radi sklekove, ali da li će ih raditi, drugo je pitanje
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Wed Mar 11, 2015 3:07 pm

tajson mozda ima smisla za humor Syriza ftw - Page 15 2849097393

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 6:55 am