Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Syriza ftw

bemty

Syriza ftw - Page 27 Empty Re: Syriza ftw

Post by bemty Mon Jul 06, 2015 12:41 pm

Ferenz wrote:
    plachkica wrote:I meni je žao, ali ako je ostavku podneo da bi izvadio trn iz oka i da bi pregovori, mogući,
     mogli da se nastave, zaslužuje najveće poštovanje. Grčka ispred pojedinca.
    Ja se nadam da je to razlog.

Malo mi je čudno da Cipras i Varufakis do sinoć/jutros nisu znali "da bi određeni učesnici pregovora iz Evrogrupe i razni 'partneri' više voleli da 'odsustvuje' sa sastanaka".

mozda su hteli da posalju poruku evropi da referendum ne znaci da ne zele da nastave pregovore, da ne znaci da nisu spremni na neke ustupke.

_____
    Warning: may contain irony.
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Mon Jul 06, 2015 1:12 pm

saglasan sam s osecanjem da gledanje politike treba vratiti prosvecenom navijanju. nema autenticne politike dok se ne oslobodi politicke analize, teorije igara i slicnih pseudoracionalistickih imperijalistickih podmetacina.

bounce

_____
    ova zemlja to je to
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jul 06, 2015 1:15 pm

bemty wrote:
    Ferenz wrote:

Malo mi je čudno da Cipras i Varufakis do sinoć/jutros nisu znali "da bi određeni učesnici pregovora iz Evrogrupe i razni 'partneri' više voleli da 'odsustvuje' sa sastanaka".

mozda su hteli da posalju poruku evropi da referendum ne znaci da ne zele da nastave pregovore, da ne znaci da nisu spremni na neke ustupke.

Uze mi post iz tastature. To je to, bar ja mislim.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jul 06, 2015 1:17 pm

шумидер-модер wrote:
    plachkica wrote:http://pescanik.net/ne-dan/

kada je diktator Metaksa odbio ultimatum Musolinija, čime je počeo rat između Italije i Grčke. Uz inače nepopularnog Metaksu postavili su se skoro svi grčki građani.
    Dobri su ovi ljubitelji Grcke i Grka koji hvataju na emocije i za koje je Grcka Teodorakisova muzika, a svi Grci jedinstveni, obaska sto se do 1990. radilo o jedinoj evropsskoj zemlji u kojoj se posle WW2 vodio pravi pravcati gradjanski rat, koja je imala pravu pravcatu vojnu diktaturu i to nimalo naivnu...
    Za pocetak bi mogli da po nesto i nauce: Ioannis Metaxas (Ιωάννης Μεταξάς) se nije zvao Metaksa...

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

шумидер-модер

Post by шумидер-модер Mon Jul 06, 2015 1:29 pm

William Murderface wrote:
    bemty wrote:

Uze mi post iz tastature. To je to, bar ja mislim.
    Daj bre Vili, jedini ustupak koji bi od Sirize bio prihvacen je da se neko od Grka pretvori u Merkelovu.
    Ili, jos bolje, da su Grckoj na vlasti burazeri spremni na saradnju, koji ne talasaju i koji ce da 'ladno natovare svu muku koja predstoji na ledja cca 95% Grka.
    Ovako ce da puste Grke da se крчкају, da nauče da demokratiju ne treba shvatati bas toliko ozbiljno, da Grci vide kako je to kad drzavu poveris likovima koji ne nose kravate...
    Zalice grcki narod koji je neodgovorna vlada dovela dokle je dovela, vec su poceli da pricaju o humanitarnoj pomoci, znaci hoce oni da pomognu, nije do njih...

_____
    Dok si to smislio, na mom si visio.
    Je l imamo temu na kojoj pišemo o tome koliko je Biki lepa ili može ovde?
    шумидер-модер

Post by шумидер-модер Mon Jul 06, 2015 1:37 pm

zvezda je zivot wrote:saglasan sam s osecanjem da gledanje politike treba vratiti prosvecenom navijanju. nema autenticne politike dok se ne oslobodi politicke analize, teorije igara i slicnih pseudoracionalistickih imperijalistickih podmetacina.

bounce
    Sve si u pravu, ti si moj idol.
    Evo, na primer, pogledaj rezultate autenticne politike oslonjene na politicke analize, teoriju igara i slicne racionalisticke  Syriza ftw - Page 27 3274312807 imperijalisticke alatke, podji od Iraka, preko Libije, eno ti i Ukrajine...

_____
    паће

Post by паће Mon Jul 06, 2015 2:18 pm

Ferenz wrote:

Па већ је једном одсуствовао са неких преговора пре неку недељу. Ово је само темпирање на тренутак кад ће најбоље да одјекне.

plachkica wrote:Nemojte mene za ozbiljno uzimati, navijam kao malo dete, ideološki skroz,
    i nadam se da je ovo početak stvaranja neke nove Evrope.

Мало је Европа. Цео систем треба променити. Под један, камата.

zvezda je zivot wrote:sto se varufakisa tice, kazu mediji da je ovaj cakolotos sto bi mogo da ga zameni jaci baja al skroz drugaciji. tepic za varufakisovog teodosica. elegancija, aristokratski maniri, smirenost, ironija, detaljisanje i cepidlacenje.  Syriza ftw - Page 27 286371741

Па да се једном обрне та игранка. Кад год смакнеш једног, натркече ти другог, још луђег. Е, сад да тројка дође у ситуацију да прави Варуфакиса од блата.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    kondo

Post by kondo Mon Jul 06, 2015 2:26 pm

moguce da je ovaj novi jos ludji od vfakisa, on ni kacigu ne nosi kad seda na motor

Syriza ftw - Page 27 Yanis-euclid-tsakalotos-motorbike-1024x640

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Mon Jul 06, 2015 2:26 pm

ej sumidere, nisam imao nameru da se sprdam s tvojim stavom nego da se s njim slozim. u mom postu ima ironije ali ona je usmerena na to da u 2 recenice na forumu odredjujem buducnost politike a ne na tvoj post.

doduse verovatno sam izabrao los smajli.
    шумидер-модер

Post by шумидер-модер Mon Jul 06, 2015 2:41 pm

zvezda je zivot wrote:ej sumidere, nisam imao nameru da se sprdam s tvojim stavom nego da se s njim slozim. u mom postu ima ironije ali ona je usmerena na to da u 2 recenice na forumu odredjujem buducnost politike a ne na tvoj post.

doduse verovatno sam izabrao los smajli.
    Ma OK je  Syriza ftw - Page 27 4101625831

_____
    plachkica

Post by plachkica Mon Jul 06, 2015 2:42 pm

Šta se dešava sa srpskim medijskim ženama?
    Već njih tri na tviteru vrište kako Siriza nije levica i kako naginje ka fašizmu,  
    i kako će kolaboracija Ciprasa i Putina koštati Evropu a tako i nas.
    uskok i ajduk

Post by uskok i ajduk Mon Jul 06, 2015 3:20 pm

plachkica wrote:
    vrište kako Siriza nije levica 

Па и није левица. Не нуди економску алтернативу, социјализам и слично.
    У том смислу, Чавез и Лукашенко су били далеко већи левичари. 
    Рекао бих да је то добра страна Сиризе, јер не иде идеологијом против економске науке.

_____
    "Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
    паће

Post by паће Mon Jul 06, 2015 4:44 pm

Ако је економија наука, онда има само један аксиом: "људи ће се понашати". Проширено, "људи ће се понашати онако како им се чини да им се највише исплати".

После овог нема логике, само нагађање.

едип: ах, не економија, него економска наука. А која је то онда наука?

_____
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jul 06, 2015 5:17 pm

uskok i ajduk wrote:
    plachkica wrote:
    vrište kako Siriza nije levica 

Па и није левица. Не нуди економску алтернативу, социјализам и слично.
    У том смислу, Чавез и Лукашенко су били далеко већи левичари. 
    Рекао бих да је то добра страна Сиризе, јер не иде идеологијом против економске науке.

Opet nabadanje. Nije svaka levica za ukidanje kapitalizma odmah i sada, Siriza svakako nije, ali već i njegovo zauzdavanje je pokret u levo. Lukašenko nije nikakav levičar, već, konstatovali smo, državni kapitalista. O Čavezu bi se moglo razgovarati.

_____

Ointagru Unartan

Post by Ointagru Unartan Mon Jul 06, 2015 5:22 pm

паће wrote:

Bolje da nisi edipovo: "economy" je na srpskohrvatskom privreda, a ekonomija je nauka o privredi.

_____
    "Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
    Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.

My Moon Che Gavara.
    uskok i ajduk

Post by uskok i ajduk Mon Jul 06, 2015 5:32 pm

William Murderface wrote:

Opet nabadanje. Nije svaka levica za ukidanje kapitalizma odmah i sada, Siriza svakako nije, ali već i njegovo zauzdavanje je pokret u levo. 

"Зауздавање" није покрет ка лево. На пример, јутрос сам гледао енглески документарац, сви се слажу да су лондонске банке варале грађане, продавајући им штетне финансијске пакете, готово улазећи у зону криминала. Међутим, регулисано тржиште (са јасним правилима) и даље је тржиште, а не нека алтернатива тржишту.

_____
    "Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jul 06, 2015 5:41 pm

E, pa ako si justros gledao dokujmentrac u kome se kaže nešto što nema nikakve veze sa ovim o čemu razgovaramo, onda si sigurno u pravu.

Šalu na stranu, nije pitanje da li tržište može biti efikasno sredstvo za postizanje raznih ciljeva (skoro svi će se složiti da može), pitanje je da li demokratiju treba podrediti tržištu, ili, obratno, tržište treba podreiti demokratiji.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 06, 2015 8:06 pm

William Murderface wrote:Šalu na stranu, nije pitanje da li tržište može biti efikasno sredstvo za postizanje raznih ciljeva (skoro svi će se složiti da može), pitanje je da li demokratiju treba podrediti tržištu, ili, obratno, tržište treba podreiti demokratiji.

Mislim da je demokratija ipak samo klin u ovoj chorbi. Ubacili Grci, valjda zbog etimologije? Syriza ftw - Page 27 1143415371 Poenta je u lovi: ili ce beskonacna trka za profitom (= kapitalizam) biti nezauzdana sila koja pokrece sve - ili ce se ici na restauraciju socijal-demokratije. Pri tom je (dugorocno) samo jedan od ta dva scenarija zaista moguc, na zalost onaj koji je mnogo manje verovatan.

A evo i zasto je manje verovatan: neoliberalizam je, sve dok smo se mi zajebavali sa Kosovom i Bosnom, osvojio citav svet. I sad cik ti uvodi/ odrzavaj socijaldemokratiju makar i Svedskoj i po Kanadama, kad moras da se takmicis na istom svetskom trzistu sa visokoindustrijalizovanim robovlasnistvom jedne Kine.
    паће

Post by паће Mon Jul 06, 2015 8:47 pm

Radagast wrote:
    паће wrote:

Bolje da nisi edipovo: "economy" je na srpskohrvatskom privreda, a ekonomija je nauka o privredi.

То знам, али 1) нико у овом низу порука није то рекао ни на енгрпском ни на енглеском, 2) то не зна нека од претходних влада која је имала министарство економије, а није имала министарство психологије, географије па чак ни геометрије.

_____
    Indy

Post by Indy Tue Jul 07, 2015 1:57 am

uskok i ajduk wrote:Па и није левица.
    Jedan od poslednjih trzaja europske socijaldemokratije... a i njega će izgleda da pridave.
    Indy

Post by Indy Tue Jul 07, 2015 1:59 am

William Murderface wrote: Šalu na stranu, nije pitanje da li tržište može biti efikasno sredstvo za postizanje raznih ciljeva (skoro svi će se složiti da može), pitanje je da li demokratiju treba podrediti tržištu, ili, obratno, tržište treba podreiti demokratiji.

Lepo rečeno.
    Bluberi

Post by Bluberi Tue Jul 07, 2015 3:53 am

Žižek
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Jul 07, 2015 7:32 am

Đe si, Bluberi, Gustave te izeo!

_____

plachkica

Post by plachkica Tue Jul 07, 2015 12:35 pm

Zabrinutost za slovačke i slovenačke babe je prevaziđena.
    Piketi je Sirizi ono što je Dobrica Ćosić bio Miloševiću:

http://www.rasakarapandza.com/random/?p=850

[size=34]Tomas Piketi i Siriza – Dobrica Ćosić i SPS našeg vremena[/size]
    Indy

Post by Indy Tue Jul 07, 2015 12:37 pm

To je moglo i na tupana... strašno.

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 6:58 am