Ali mržnja koju lokalna neolib ekipa gaji prema Piketiju, uistinu se retko viđa.
Syriza ftw
- Post n°676
Re: Syriza ftw
Tupča.
Ali mržnja koju lokalna neolib ekipa gaji prema Piketiju, uistinu se retko viđa.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°677
ko je taj karapandza?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°678
On je razotkrio jedan od plagiranih doktorata, mislim da je Sinišin.
- Post n°679
Данас канда свака шуша узме било какву тезу, методом једначења по сличности, и тегли је као кад би гумицу за косу разапињали да се хода по њој... и ладно се праве да не примећују колико је то танко и да је увелико пукло. Ваљда још падају, падање није страшно док траје.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°680
Pa on je jos uvek glas mlade, liberalne srbije. Nista se tu nije promenilo osim sto ste konacno ukapirali na sta ta srbija zaista lici i njeni mladi liberali. Nije boki postao nacos, rusofil, lopov, naprednjak, sve je isto, samo si ti pametnija.plachkica wrote:Znam da sam dosadna sa njim, ali on je godinama važio kao glas razumne, pametne, mlade Srbije:
Bojan Djuric
[ltr]@BojanDjuric78[/ltr]
Da elaboriram:
Ljubav i respekt prema Djuricu, Bikici, i slicnim kreaturama potice iz onih vremena kada je bilo dovoljno reci "KOSOVO NIJE SRBIJA" ili "CRKLA GENOCIDNA SUMSKA" i automacki postajes pametan (barem na slobodnojevropi ).
Ta vremena su, srecom, napokon prosla, ali su, nesrecom, predugo trajala,
- Post n°681
ezel wrote:Pa on je jos uvek glas mlade, liberalne srbije. Nista se tu nije promenilo osim sto ste konacno ukapirali na sta ta srbija zaista lici i njeni mladi liberali. Nije boki postao nacos, rusofil, lopov, naprednjak, sve je isto, samo si ti pametnija.plachkica wrote:Znam da sam dosadna sa njim, ali on je godinama važio kao glas razumne, pametne, mlade Srbije:
Bojan Djuric
[ltr]@BojanDjuric78[/ltr]
Da elaboriram:
Ljubav i respekt prema Djuricu, Bikici, i slicnim kreaturama potice iz onih vremena kada je bilo dovoljno reci "KOSOVO NIJE SRBIJA" ili "CRKLA GENOCIDNA SUMSKA" i automacki postajes pametan (barem na slobodnojevropi ).
Ta vremena su, srecom, napokon prosla, ali su, nesrecom, predugo trajala,
Odao si se, ne vredi ti više da se kriješ.
- Spoiler:
- Nebojša Krstić
@Krle22 Apr 12
Ako je Evropska unija ono gde te čeka idiotski humor radija Slobodna Evropa, ne računajte na mene.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°682
sine, kolko siljenja letonsko-litvanskih, slovacko-poljskih i hrvatsko-srpskih mlohavih patki nad grcima ovih dana. miks paranoicnog straha elita, vulgarnog antikomunizma na speedu i kicasto-memljivog zala za pruskom/austrougarskom/vajmarskom. kakva instant-blam ekipa.
koliko bi samo bilo strava da danas postoje neki drugi rusi kojima bi moglo da povremeno se preti ovoj bagri :filipenko:
koliko bi samo bilo strava da danas postoje neki drugi rusi kojima bi moglo da povremeno se preti ovoj bagri :filipenko:
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°683
danasnji snjur nose rasim ljajic, ceda jovanovic i nino raspudic.
- Post n°684
Velika je konkurencija.
Karapandža nastavlja (Vesna Pešić i Vjerica Radeta su isto, navijaju za Sirizu), Uroš Đurić mu aplaudira, ekipa iz Libeka suflira.
Jezivo.
Karapandža nastavlja (Vesna Pešić i Vjerica Radeta su isto, navijaju za Sirizu), Uroš Đurić mu aplaudira, ekipa iz Libeka suflira.
Jezivo.
- Post n°685
vise razumevanja za sirizu ima stratfor nego tzv. liberalna inteligencija u srbiji.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°686
Ongnonlou Dolo wrote:sine, kolko siljenja letonsko-litvanskih, slovacko-poljskih mlohavih patki nad grcima ovih dana.
meni ovo prvi utisak ova 2 dana.
pravda za urosa djurica!
- Guest
- Post n°687
Indy wrote:To je moglo i na tupana... strašno.
Osim samog naslova, bas me zanima sta to u linkovanom uradku Rase Karapandze nalazis tako strasnim, tupim & glupim?
- Post n°688
Poređenje Pikettyja sa Miloševićem? Valjda još stepen tuplje nego sa Ćosićem (iz naslova)?
Takođe, tu cifru da je Grčkoj otpisano 80% duga spominje samo on.
Zatim, budibogsnama analogije ove EU situacije sa političkom scenom u Srbiji, pronalaženje krivice po asocijaciji.
Btw. ovde piše da je Nemačkoj bilo poništeno 60% duga, a ne "pola". (Ako se već gađa procentima.)
Mada, da se samo držao procenata, dolara, eura i ostalog u šta se cenim razume, bilo bi daleko bolje nego što je rešio da svog verovatno ideološki neomiljenog francuskog kolegu, kao i koalicju na vlasti u Grčkoj, svlači u srpsku kaljugu iz početka devedesetih.
Takođe, tu cifru da je Grčkoj otpisano 80% duga spominje samo on.
Zatim, budibogsnama analogije ove EU situacije sa političkom scenom u Srbiji, pronalaženje krivice po asocijaciji.
Btw. ovde piše da je Nemačkoj bilo poništeno 60% duga, a ne "pola". (Ako se već gađa procentima.)
Mada, da se samo držao procenata, dolara, eura i ostalog u šta se cenim razume, bilo bi daleko bolje nego što je rešio da svog verovatno ideološki neomiljenog francuskog kolegu, kao i koalicju na vlasti u Grčkoj, svlači u srpsku kaljugu iz početka devedesetih.
- Guest
- Post n°689
Od Cosica nema nista tuplje, haug. E sad Milosevic... Teza je da su generalizacije tipa "Nemci nisu vratili dug", "Grci su lenstine" i sl. u svojoj osnovi populisticke i nacionalisticke, sto je ziva istina. Milosevic je samo promotivno stedstvo, provokacija kojom Karapandza prodaje doticnu tezu.
Ne znam gde si (u tekstu) nasao analogije izmedju Grcke i Srbije, danasnje ili one iz Milosevicevog vakta. Karapandza prica o parama, i o tome kako je bitan deo grckog problema uzrokovan nefunkcionalnom drzavom. Zatim pizdi sto Sirizu podrzava jedna izuzetno neprincipijalna koalicija.
Takodje, ja u ovom tekstu nisam iscitao nikakvu ideologiju, nikakav napad na Piketija ili Sirizu sa neoliberalnih pozicija, ili bilo kojih drugih. Coveku ide na onu stvar sto se toliko toga u celoj prici zaboravlja, a jos vise sto su odjednom oko Sirize saglasni oni koji nikako i ni oko cega ne bi smeli da se sloze. Smeta mu buka, entropija i povrsnost, i metod eksternalizacije problema u spoljneg neprijatelja, i to je otprilike sve o cemu je pisao. Mada bi mu bolje bilo da je ona dva skota, Cosica i Milosevica, ovom prilikom zaobisao.
Ne znam gde si (u tekstu) nasao analogije izmedju Grcke i Srbije, danasnje ili one iz Milosevicevog vakta. Karapandza prica o parama, i o tome kako je bitan deo grckog problema uzrokovan nefunkcionalnom drzavom. Zatim pizdi sto Sirizu podrzava jedna izuzetno neprincipijalna koalicija.
Takodje, ja u ovom tekstu nisam iscitao nikakvu ideologiju, nikakav napad na Piketija ili Sirizu sa neoliberalnih pozicija, ili bilo kojih drugih. Coveku ide na onu stvar sto se toliko toga u celoj prici zaboravlja, a jos vise sto su odjednom oko Sirize saglasni oni koji nikako i ni oko cega ne bi smeli da se sloze. Smeta mu buka, entropija i povrsnost, i metod eksternalizacije problema u spoljneg neprijatelja, i to je otprilike sve o cemu je pisao. Mada bi mu bolje bilo da je ona dva skota, Cosica i Milosevica, ovom prilikom zaobisao.
- Post n°690
Ali, Nemci nisu vratili dug (vecim delom).
- Post n°691
pa nisu piketi ili vesna grci. ili vodje navijaca. njihova prividna saglasnost je posledica uzasne sistemske krize evrozone koja je izazvana, kaze stratfor fridman, time sto je od pocetka postavljena tako da odgovara nemackoj hiper-izvoznickoj privredi. dakle nacionalizam je od pocetka tu i nisu ga grci izmislili. takodje, dok jednom ruku proizvodi piketija u dobricu, drugom implicira da se grci bune iz nekog amoka (plate dobre, penzije senzacionalne, cene niske, gdp raste). dakle esencijalizacija nacija je vec ime igre od samog pocetka ove krize.
no najveca glupost je to sto se piketi i vesna prave u grke. ko zna kako bi oni reagovali, verovatno razlicito, na nku francusku ili srbijansku sirizu. ukoliko je cipras milosevic onda znamo da bi vp bila protiv posto se to, jelte, vec desilo.
no najveca glupost je to sto se piketi i vesna prave u grke. ko zna kako bi oni reagovali, verovatno razlicito, na nku francusku ili srbijansku sirizu. ukoliko je cipras milosevic onda znamo da bi vp bila protiv posto se to, jelte, vec desilo.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°692
samo bih dodao jos jednu stvar: na slican nacin se u domacoj javnosti pricalo o snp u skotskoj. naravno, nikakvih slicnosti sa would-be-imperijalistickim ili iskljucujucim nacionalizmom jugoslovenskih ratova koji su razgradjivali drzavu koja je postavljena na temeljima emancipacije masa nema. kao sto se ovde vodi polemika oko pojma narod ili se levicari odusevljavaju anti-ovk istupima die line poslanika (inace turkinje koja podrzava kurdsku borbu, npr) tako se i neoliberalna desnica, koja je cesto anti-jugoslovenska, nalazi na braniku britanskog imperijalizma ili nemackog ekonomskog siledzijstva ubedjena da se time bori protiv milosevica.
_____
- Post n°693
+1 na sve
Ali mene je iznervirala i neselktivna upotreba pojma populizam. Siriza je populizam. Kako to? Pa takovšto su vratili demokratiju u politiku i organizovali referendum. Pa nemojmo se zajebavati, to je prosto demokratska politika, a ne populizam. Ali ekspertokratima poput Karapandže, scako pitanje građana za bilo šta, osim da izaberu izmežu dve ekspertokratske ekipe, je populizam.
Ovakva upotreba pojma populizam je tipična hladnoratovska izmišljotina social choice teoretičara popu Rajkera, i naravno da je ideologizovana through and through, baš kao i ovaj Karapandžin tekst.
Ali mene je iznervirala i neselktivna upotreba pojma populizam. Siriza je populizam. Kako to? Pa takovšto su vratili demokratiju u politiku i organizovali referendum. Pa nemojmo se zajebavati, to je prosto demokratska politika, a ne populizam. Ali ekspertokratima poput Karapandže, scako pitanje građana za bilo šta, osim da izaberu izmežu dve ekspertokratske ekipe, je populizam.
Ovakva upotreba pojma populizam je tipična hladnoratovska izmišljotina social choice teoretičara popu Rajkera, i naravno da je ideologizovana through and through, baš kao i ovaj Karapandžin tekst.
_____
- Post n°694
siriza je izvela ovaj trik sa referendumom zato sto nema drugo oruzje do stalne masovne mobilizacije. za sirizu je zapravo 'uobicajna' politika samoubistvo posto su sve poluge moci u rukama ljudi koji zele da je uniste.
_____
- Post n°695
Kako taj pametni Karapandža ne vidi da je ovo baš ono 1% (globalna finansijska elita) vs. 99% (obični Grci, oličeni u Sirizi, koju su upravo ponovo demonstrirali da podržavaju većinski).
- Post n°696
Pa naravno. Njihov adut je masovna mobilizacija i brojnost, nije to po sebi populizam, to je demokratija. Zato ekspertokrati toliko i pizde. Niste populisti samo ako dozvolite da se ekspertokratske elite za sve pitaju.
_____
- Post n°697
Indy wrote:... ovo baš ono 1% (globalna finansijska elita) vs. 99% (obični Grci, oličeni u Sirizi, koju su upravo ponovo demonstrirali da podržavaju većinski).
Great minds think alike
Greece is the latest battleground in the financial elite’s war on democracy
(Mislim na sve nas odavde i Monbiota)
- Post n°698
Monbiot standardno odličan.
_____
- Post n°700
kada sam ja ovo za road to serfdom napisao tamo bilo je dosta lupanja glavom o pod i pene na ustima.
_____