bruno sulak wrote:ne secame se toga ali ti verujem na rec. samo hocu da kazem od potke tipa "umetnik nije zbun koji cveta u svom ateljeu" do cenzure ipak ima da se gilja.
To je u korenu cenzure.
bruno sulak wrote:ne secame se toga ali ti verujem na rec. samo hocu da kazem od potke tipa "umetnik nije zbun koji cveta u svom ateljeu" do cenzure ipak ima da se gilja.
William Murderface wrote:Odavno sam citao tekst, ali mislim da poenta nije imala veze sa tim kako i sta filmadzije treba da snimaju, nego toga da bi bilo dobro malo solidarnosti sa drugima i pre nego sto mecka dodje pred njihova vrata.
Anđe'o wrote:bruno sulak wrote:ne secame se toga ali ti verujem na rec. samo hocu da kazem od potke tipa "umetnik nije zbun koji cveta u svom ateljeu" do cenzure ipak ima da se gilja.
To je u korenu cenzure.
bruno sulak wrote:Anđe'o wrote:
To je u korenu cenzure.
ovde se ne slazemo. to je legitiman stav. umetnost nije samo stvar inspiracije vec i hleba. takodje umetnik nije neko ko izolovano dolazi do otkrica vec je deo jedne jasne genealogije umetnickih dela. sve je to deo umetnickog procesa. mislim takodje je jako dobro da umetnici to znaju kako bi znali kako da prepoznaju cenzuru.
bruno sulak wrote:
a ja verujem da ti mozes ko dzefri rus
beatakeshi wrote:
valjda će neke buduće generacije iz toga izvući neke zaključke.
bruno sulak wrote:sve ok. dimbo jedini krivac. zao mi ga je iskreno.
beatakeshi wrote:Usput, na njegovom tviteru: najava za utakmicu Kosovo - Farska Ostrva ( ) na SK8 ( ) i njegova konstatacija: "Verujem da nam Sportklub duguje neka objašnjenja zbog ovog prenosa."
Bjela wrote:"Dimitrije Vojnov je upravo taj koji je na scenu vratio terminologiju 'antisrpski', 'ideološki problematičan' i sl, vodeći nekoliko meseci unazad besomučnu kampanju protiv filma 'Teret' i Filmskog centra Srbije (FCS) koji ga je podržao. U besomučnoj kampanji protiv filma 'Teret' koju je vodio iz dana u dan, upravo Dimitrije je na velika vrata vratio davno zaboravljene kvalifikacije i to za film koji domaća publika nije imala prilike još da vidi (ne verujem ni da je on video), koji je Srbiju predstavljao na najprestižnijem festivalu u Kanu, spočitavajući FCS-u da vodi katastrofalnu politiku finansiranja 'nepodobnih" filmova'", kazao je Bjelogrlić.
Ali ima vremena do oktobra. Polako. A i obećao sam dve-tri dodatne rečenice o Filmskom centru. Od, hajde da kažem, 2013. otišlo 50 miliona evra!
Akteri: Nada Popović Perišić, Bjela, Gordan Kičić, neki Nele Garić, Boban Jevtić... Pa produkcija „Baš-Čelik“. Plaćali se nepostojeći projekti. Kažem, polako.
burno sulak wrote:umetnost nije samo stvar inspiracije vec i hleba.
Anđe'o wrote:bruno sulak wrote:sve ok. dimbo jedini krivac. zao mi ga je iskreno.
Ako ti ga je žao otiđi na Crippled Corner blog i nađi razno-razne članke gde je razne ljude iz struke optuživao da su izdajnici i anti-srbi, pa će te proći.