Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srbi, narod najstariji

Anonymous
    Guest

Srbi, narod najstariji - Page 6 Empty Re: Srbi, narod najstariji

Post by Guest Mon Jul 20, 2015 1:56 pm

Dobro telegrafski ću pišem od sad , bez ikakvog pokušaja da začinim ličnim stilom,ako ti toliko smeta :

bela maco, nisam skidao brojanicu, jer je nisam nikad ni stavio  ja sam kao i Gari ateista, ali ne misilm da me to čini superiornim u odnosu na onog ko nije.  (smorila me rasprava, pa sam se setio da imam brojanicu u ladici i da bi to bio smešan način da se odjavim, propalo mi Srbi, narod najstariji - Page 6 1949538119 )

Državni posao je dosadna verzija Državnog posla.

Žao mi je što nismo dosegli razinu rasprave ,koju smatraš zadovoljavajućom- verujem da sam ipak uspeo da pokažem da se njegovi komentari ne odnose na A. Karađorđevića, već na vulgarne stereotipe tako svojstvene prečanskim liberalima. I to je neki uspeh valjda...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jul 20, 2015 2:04 pm

Kako da ti kažem, i nije neki  Srbi, narod najstariji - Page 6 4101625831

Ne smeta mi tvoj stil, naprotiv, obično mi se jako sviđa, references and all, ali mi se čini da jako puno učitavaš i da se preko Gajevog ramena svađaš sa nekim drugim ljudima. Ne branim Garija, a i sam sam se često i na tamo s njim kačio oko nekih sličnih stvari, pa ti je tim pre bzvz primedba da ne sme da mu kažem ovo ili ono, samo je rasprava unenlightening. Kao što rekoh, gađate se sterotipima. Rasprava kao u komentarima NSPM, ili e-novina.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    boomer crook

Post by boomer crook Mon Jul 20, 2015 2:19 pm

meni brat od ujaka jednom bio na ostrogu i doneo odatle neku brojanicu koju je namenio meni. stacu, nosio sam je dok se nije raspala od morske vode. srecom, popovi izgleda stede na materijalu.

tako je takodje jednom romkinja, radnica gradskog zelenila, vezala maloj crveni koncic oko ruke. kako smo svaki dan prolazili pored barake nismo maloj to skidali kako je ne bi uvredili.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 20, 2015 2:19 pm

a kako da prosvetljujuće raspravljaš sa tezom da je američki ambasador "brojaničarski polusvet", da svi koji nose brojanicu mrze "cigane" i da se on raduje što će Srbija biti kao mesna zajednica?

Uklapa se u stereotip čitača e novina i posetilaca Dinkovih tribina o tome kako su oni bolji od nas, kao udžbenička ilustracija. U pravu si, nema se tu više ništa dodati, al sam se zainatio da ponavljam- srbofob je. (i on lično i ti nabrojani koji iza njegovih ramena stoje)
    boomer crook

Post by boomer crook Mon Jul 20, 2015 2:21 pm

ja jesam srbofob. probaj ti da zivis medju vama Srbi, narod najstariji - Page 6 1949538119

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 20, 2015 2:23 pm

ostap bender wrote:meni brat od ujaka jednom bio na ostrogu i doneo odatle neku brojanicu koju je namenio meni. stacu, nosio sam je dok se nije raspala od morske vode. srecom, popovi izgleda stede na materijalu.

tako je takodje jednom romkinja, radnica gradskog zelenila, vezala maloj crveni koncic oko ruke. kako smo svaki dan prolazili pored barake nismo maloj to skidali kako je ne bi uvredili.

brojanice nisu nikakva narodna kultura nego prodaja magle za novce, koju su provalili isti oni koji su izmislili jugoskandik i zajam za srbiju, pa im je i srpska pravopisna crkva dobro dosla kao lokal/tezga za otimanje budalama. to je sve instant kicerajski folklor nastao za potrebe ubijanja, pljackanja, velikosrbovanja i mlacenja para. na prste ruke mogu izbrojati brojanicare kojima ratko mladic nije heroj, kojima siptari ne pale pekare sami, i kojima cigani ne ugrozavaju plavu krv obilica. posle kad klika opet izazove ratovanje i klanje brojanicari ce da saviju repove i navijaju iz sklonista i pored rts, a mene ce da dodju da hapse i mobilisu. bolje da si me opsovo, nikakav problem, jer takvu ekipu redovno psujem, i zelim im sve najgore.

Inače , jedan konzervativac , ovde referira na marksistu Eagletona i niko hvala da mu kaže Srbi, narod najstariji - Page 6 4135669698
    boomer crook

Post by boomer crook Mon Jul 20, 2015 2:25 pm

igloton je u toj rapravi unistio hitcha i doukinsa. samo mislim da su oni bas mrtvi. neki fizicki a neki politicki.

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jul 20, 2015 2:25 pm

Pa protersli smo tu temu na tamou još onomad. Malo kasniš. Ali sam ti svejedno upidao plus u svesku Srbi, narod najstariji - Page 6 1143415371

et šuvar

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Ointagru Unartan

Post by Ointagru Unartan Mon Jul 20, 2015 2:51 pm

Šuvar i varivo wrote:
    Inače , jedan konzervativac , ovde referira na marksistu Eagletona i niko hvala da mu kaže Srbi, narod najstariji - Page 6 4135669698

Kad sam procitao da trazis bonus poen za "Igletona" mislio sam da pravis analogiju izmedju vojvodjanske netrpeljivosti prema "Srbijancima" i prezira koji stanovnici Ponija iskazuju prema stanovnicima Eagleton-a u Parcs and Recreation i jos se pitam zasto mislis da je poredjenje toliko prikladno da zavredjuje pohvalu.

_____
    "Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
    Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.

My Moon Che Gavara.
    паће

Post by паће Mon Jul 20, 2015 3:28 pm

ostap bender wrote:ja jesam srbofob. probaj ti da zivis medju vama Srbi, narod najstariji - Page 6 1949538119

Не знам чега се то бојиш.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    boomer crook

Post by boomer crook Mon Jul 20, 2015 4:51 pm

ljudi uglavnom.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 20, 2015 8:05 pm

suvar kroz svaku pricu pokusava da progura tezu kako su novinari iz ndnv/autonomije (gruhonjic je najveci balijoustasa pa mu valjda najvise i smeta) isto sto i vucelic, stula, baletic, komrakov i ostala jeziva ratnohuskacka bagra. ili kako su ljudi koji zele da prekinu svaku vezu sa genocidnom drzavom isto sto i ta drzava. prekini brate to da radis, smesan si i jadan.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 20, 2015 8:54 pm

slušaj ,ja zaista nisam konfliktna ličnost, iako je tako možda delovalo iz nekih postova. mom senzibilitetu je mnogo bliže da odem odavde nego da ti objašnjavam iznova zašto je to govoriš neistina (i u smislu mojih namera i u smislu zaključka koje si izveo)...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 20, 2015 8:56 pm

jeste, da odes pa da kukas kako su te belosvetski mocnici i crveni farizeji proterali sa vekovnog ognjista.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 20, 2015 8:57 pm

ajde molim te prekini tako da se ponašaš, ama baš ti ništa nisam uradio.

1. Magistar Gruhonjić je šovinista. Dokaz 1:

Gledam sada klince na Limanu. Između dve zgrade napravili su pravo malo bojno polje: s jedne strane dvorišta jedan tabor, s druge strane dvorišta drugi. Imaju od osam do 14 godina, naoružani su petardama, zelenim, crnim, kakvim god hoćeš. Oni se ne igraju klasičnih dečjih pasjaluka: da tek tu i tamo bace poneku petardu ili “žabicu” u komšijski haustor, ili iznenade zamišljenu komšinicu jednom malom eksplozijom. Ne, oni su zauzeli prave-pravcate tabore. Oni ne bacaju petarde u haustore ili pred komšinice, oni petarde, topovske udare, dinamite… bacaju – jedni na druge. I silno uživaju u tome! Sline, balave, malo im je, iako se na sve strane i dimi, i puši, i oseća se miris baruta u vazduhu. Oni bi, nema sumnje, u ruke uzeli prave puške, puškomitraljeze, snajpere, bazuke, minobacače…, samo da dovrše pokolj koji su im očevi započeli.

2. Moje gađenje prema njemu , proističe iz političkog neslaganja , njegova etnička pripadnost naravno ne igra nikakvu ulogu.
    3.Nije uporediv sa ratnim huškačima, jer iza njih stoji državna ratna mašinerija, i oni zaista utiču na dešavanja u momentu kad su delovali. Uticaj "druge Srbije", a pogotovo njenog prečanskog dela je minoran. Kada bi zavisio od toga koliko ljudi zaista želi da sluša Dinkove i Laslove gluposti, njihovi mediji bi se ugasili odma, postoje isključivo na jaslama NEDa
    4. Ne umem da riportujem - pa apelujem na moderaciju da mu se ne dozvoljava da tako razgovara sa mnom- misim na ovaj "smešan i jadan" deo.

5. Naš razgovor nije se ticao toga uopšte- ticao se isključivo onoga što si ti pisao : i u tom smislu mislim da sam dokazao da a) Aleksandar nije osoba o kojoj zapravo govoriš i b) ti si kultur-rasista.

Last edited by Šuvar i varivo on Mon Jul 20, 2015 9:04 pm; edited 1 time in total
    ficfiric

Post by ficfiric Mon Jul 20, 2015 8:59 pm

Hajd' preskacite jedan drugog. Ne volite se i ok - ne mozemo se svi slagati i voleti, al' daj da se ne vredjamo. Ne obracajte se jedan drugom, nemojte odgovarati na prozivke, ako vec ne mozete normalno razgovarati.

_____

Uprava napolje!

Ointagru Unartan

Post by Ointagru Unartan Mon Jul 20, 2015 9:36 pm

ficfiric wrote:Hajd' preskacite jedan drugog. Ne volite se i ok - ne mozemo se svi slagati i voleti, al' daj da se ne vredjamo. Ne obracajte se jedan drugom, nemojte odgovarati na prozivke, ako vec ne mozete normalno razgovarati.

Ne znam samo zasto govoris u mnozini: prilicno je jasno ko je pokusao da normalno razgovara a ko je krenuo djonom i nevaspitano.

_____
    "Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."

My Moon Che Gavara.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 20, 2015 9:41 pm

Ko? Srbi, narod najstariji - Page 6 1399639816
    Ointagru Unartan

Post by Ointagru Unartan Mon Jul 20, 2015 10:02 pm

Pa jasno je. Srbi, narod najstariji - Page 6 1233199462

Garoviks je kul lik, samo je po kulturi komunikacije vise Srbijanac nego praavi Vojvodjanin.

_____

My Moon Che Gavara.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jul 20, 2015 11:49 pm

ficfiric wrote:Hajd' preskacite jedan drugog. Ne volite se i ok - ne mozemo se svi slagati i voleti, al' daj da se ne vredjamo. Ne obracajte se jedan drugom, nemojte odgovarati na prozivke, ako vec ne mozete normalno razgovarati.

+1

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jul 20, 2015 11:52 pm

Radagast wrote:Pa jasno je. Srbi, narod najstariji - Page 6 1233199462

Garoviks je kul lik, samo je po kulturi komunikacije vise Srbijanac nego praavi Vojvodjanin.

Srbi, narod najstariji - Page 6 3579118792

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 21, 2015 2:06 am

Šuvar i varivo wrote:U stvari , otići ću i korak dalje- uzmi one klince sa FPNa , uzmi klince sa stadiona, što zaista govore da im je Ratko Mladić heroj  daj im pištolj i reci im ubij muslimana. Moje najdublje uverenje je da 95 posto ne bi.

Tu, ovaj, jako gresis... Najmanje 95% bi pucalo, bez ikakvog premisljanja, pod uslovom da to rade i ovi oko njih. Bojim se da je procenat jos gori - gde je bilo doticnih 5% u Srebrenici? Pa do sad bi makar za par njih culi, zar ne?

Stado je cudo.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 21, 2015 2:53 am

Ne mogu da tvrdim, nemam nikakvih pravih iskustava sa tim grupama.. Čini mi se samo da je od srpskog nacionalizma, ostao samo jedan jalovi, patetični resantiman (malo vučić, sila boga ne moli tipa, malo novak đoković slanje slike u svet tipa) i da te stvari više ne mogu da potaknu na destruktivnu akciju.

Ako grešim i ako opet bude sranja onda smo da ga jebeš najgluplji narod na svetu...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 21, 2015 6:15 am

To ima vise veze sa osobinama vrste nego pojedinih nacija. A ima i svojih dobrih strana - sve zavisi kog se civilizacijskog standarda trenutno drzi doticna *ubedljiva vecina*. Ako svi npr. strpljivo cekaju u redu i propustaju pesake, onda ce taj obrazac ponasanja prihvatiti i neko ko je dosao iz sasvim suprotne price, i to u roku odmah. Nacionalizmi, ratovi, religije, poslednji modeli telefona, sportska ludila... su sve razni primeri tih velikih drustvenih "narativa" za masovnu potrosnju.

Ko kontrolise narative? U Srbiji je odgovor na to pitanje i znatno ocigledniji i bitno tuzniji nego drugde.
    паће

Post by паће Tue Jul 21, 2015 8:30 am

No Country for Old Man wrote:
    Tu, ovaj, jako gresis... Najmanje 95% bi pucalo, bez ikakvog premisljanja, pod uslovom da to rade i ovi oko njih. Bojim se da je procenat jos gori - gde je bilo doticnih 5% u Srebrenici? Pa do sad bi makar za par njih culi, zar ne?

Чули смо. То се зову избеглице, "није се одазвао на позив", одлив мозгова...

Или, како рече један висок официр ЈНА негде крајем 1991, "да је одзив био бар 20% ми бисмо сад били у Загребу".

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 08, 2024 12:36 pm