Srbi, narod najstariji
- Guest
- Post n°101
Re: Srbi, narod najstariji
dobro, snobizam koji pociva na necem tako glupom kao sto Karadjordje ti je bio direktniji predak (glupom jer to nije nikakva tvoja zasluga) , je bolji nego ovaj bio sam na dva seminara u Brislu, predaj kod mene na salteru fes, dodji sledece nedelje po cilindar.
- Post n°102
Nemoj da se uvrediš, ali meni je glupo to poređenje, kao zapravo i cela ova rasprava.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°103
Ne vređam se
U osnovi suviše si pametan da veruješ da je stvarno svako ko ima brojanicu potencijalni masovni ubica i da tako živimo sa 5 miliona monstuma, nego ti glupo da mu kažeš. Al dobro svi se vi ovde znate od ranije , samo sam ja upao ko padobranac... Šta sad...
U osnovi suviše si pametan da veruješ da je stvarno svako ko ima brojanicu potencijalni masovni ubica i da tako živimo sa 5 miliona monstuma, nego ti glupo da mu kažeš. Al dobro svi se vi ovde znate od ranije , samo sam ja upao ko padobranac... Šta sad...
- Post n°104
Šuvar i varivo wrote:Ne vređam se
Gde je to napisao?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°106
burkholderia mallei wrote:Šuvar i varivo wrote:Ajde da probam pristojno :
U Aleksandrovom poimanju vere nema ništa pozersko , jer tu nikakvog poimanja vere i nema. U poimanju prestola takođe nema ništa pozersko- jer on to ne vidi kao presto nego oće kuće čovek. Ne treba mu dati. U poimanju vere kod Karadjordjevica takodje nema nista pozersko- Petar je ušao s onu stranu ikonostasa i po svom viđenju stvari pred samim Bogom sklopio mistični savez s narodom. Ne mož suštinskije od toga.
Folklorno iskazivanje pripadnosti naravno nije ništa loše- istina je da svako ko nosi brojanicu nije posvećeni vernik isto kao što nije svako ko okači američku zastavu na vrata čitao federalističke spise, niti svako ko nosi če gevaru na majci misil za sebe da je maoista.
Zašto njemu toliko smeta narodna (lumpenska ako vas više pali) kultura, ja ne znam. Zapravo znam ali ne znam kako da govorim o tome bez da ga opet opsujem.
brojanice nisu nikakva narodna kultura nego prodaja magle za novce, koju su provalili isti oni koji su izmislili jugoskandik i zajam za srbiju, pa im je i srpska pravopisna crkva dobro dosla kao lokal/tezga za otimanje budalama. to je sve instant kicerajski folklor nastao za potrebe ubijanja, pljackanja, velikosrbovanja i mlacenja para. na prste ruke mogu izbrojati brojanicare kojima ratko mladic nije heroj, kojima siptari ne pale pekare sami, i kojima cigani ne ugrozavaju plavu krv obilica. posle kad klika opet izazove ratovanje i klanje brojanicari ce da saviju repove i navijaju iz sklonista i pored rts, a mene ce da dodju da hapse i mobilisu. bolje da si me opsovo, nikakav problem, jer takvu ekipu redovno psujem, i zelim im sve najgore.
i zajebi me tog folklora sa ratkom mladicem i ostalim cetnickim zlocincima molim te.
- Post n°107
Pa tu ne piše, ni u najslobodnijem tumačenju, ono što si ti napisao.
_____
- Post n°109
_____
- Post n°110
Ovo je skoro k'o pravi forum, imamo i neslaganja.
- Post n°111
zar nije da se brojanica nikad ne skida, pa ni za slikanje?
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°112
А шта, то се носи негде на себи да се види? Ја мислио то се премеће по прстима.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°113
bela maca wrote:zar nije da se brojanica nikad ne skida, pa ni za slikanje?
Nisam je nikad ni stavio Jbg, čitao i ja Hičinsa samo se ne hvalim... Dobar je Hičins , neokon i sve to ... (trol za Ostapa , ako ima vremena da primeti od svega sa mačkom )
паће wrote:А шта, то се носи негде на себи да се види? Ја мислио то се премеће по прстима.
Da se vidi, pa kako ćemo se raspoznavati kad krenemo "da se svetimo Turcima"
- Post n°114
Ja sam brojanice prvo video kod Turaka, početkom osamdesetih. Ovde su se još nosili bedževi.
Ne znam kako ćete se u boju raspoznavati.
- Post n°115
Lako: nasi su oni koji znaju turske serije napamet i koji boj prekidaju da bi pogledali najnoviju epizodu Sulejmanabeatakeshi wrote:Ja sam brojanice prvo video kod Turaka, početkom osamdesetih. Ovde su se još nosili bedževi.
_____
Dok si to smislio, na mom si visio.
Je l imamo temu na kojoj pišemo o tome koliko je Biki lepa ili može ovde?
- Guest
- Post n°116
beatakeshi wrote:Ja sam brojanice prvo video kod Turaka, početkom osamdesetih. Ovde su se još nosili bedževi.
na sve su mislili
- Post n°117
Ne kapiram, ko se hvalio čitanjem Hičinsa i ko ga je uopšte pominjao?
_____
- Post n°118
Cekaj bre, pa i ovo su поџипили: ova narukvica se sad podvodi pod brojanice?Šuvar i varivo wrote:beatakeshi wrote:Ja sam brojanice prvo video kod Turaka, početkom osamdesetih. Ovde su se još nosili bedževi.
na sve su mislili
Pa zar prave brojanice nisu niska napravljena od nekog skupocenog materijala, cilibar, slonovaca, drvo sa krsta na kome je razapat Hrist, taj rad, premecu se prstima i imaju - i kod hriscana i kod muslimana - prakticnu namenu da pomognu brojanje molitvi?
E jebem ti pravoslavlje i novokomponovano pravoslavlje...
_____
Dok si to smislio, na mom si visio.
Je l imamo temu na kojoj pišemo o tome koliko je Biki lepa ili može ovde?
- Post n°119
Iz Međugorja?Šuvar i varivo wrote:beatakeshi wrote:Ja sam brojanice prvo video kod Turaka, početkom osamdesetih. Ovde su se još nosili bedževi.
na sve su mislili
- Post n°120
beatakeshi wrote:Iz Međugorja?
Јок бре, они су тамо звездаши.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°122
William Murderface wrote:Ne kapiram, ko se hvalio čitanjem Hičinsa i ko ga je uopšte pominjao?
Ne znam da li ja toliko nejasno pišem ili si iz nekog razloga oko baš ove "teme" uzeo sve bukvalno da shvataš , ali ajde, evo potrudiću se :
Način na koji burkholderia mallei odbacuje ovo narodnu pobožnost, podsetio me je na vulgarni novi ateizam Ditchkinsovog* tipa- "prodavanje magle" i slično. Nije naravno pomenuo Ditchkinsa direktno, ali možemo valjda u razgovoru koristiti reference , šire kontekste i slično?
- Spoiler:
- * oću bonus poen za Igltona- zaslužio sam
- Guest
- Post n°123
ta narodna poboznost je ovde vestacki izazvana, probudjena i jacana sa jasnim ciljevima. za mene je svaka religija prodaja magle, ali to je druga tema.
- Guest
- Post n°124
I za Hičinsa je svaka religija prodaja magle , ali taj njegov stav dobija novo (zlokobno) značenje , kad se čita u kontekstu, odnosa prema islamu i imperijalističkoj politici prema Bliskom istoku..
Isto tako ovo tvoje dobija drugo značenje , kad se uzme u obzir da si na slici gde stoje najbogatiji i najprivilegovanij ljudi u zemlji i diplomatski kor- video baš brojanice. Niko od njih ne nosi brojanicu od sto dinara , nose satove od po više desetina hiljada evra.
Možda zato ova mala rasprava (Vilijamu) izgleda kao da je pala s Marsa- kad se čita samo ono što je napisano u ovom tredu, može da deluje tako, ali kad se uzme u obzir ceo kontekst, mislim da sam sasvim dobro pogodio šta tebi smeta- narod. srpski konkretno.
Isto tako ovo tvoje dobija drugo značenje , kad se uzme u obzir da si na slici gde stoje najbogatiji i najprivilegovanij ljudi u zemlji i diplomatski kor- video baš brojanice. Niko od njih ne nosi brojanicu od sto dinara , nose satove od po više desetina hiljada evra.
Možda zato ova mala rasprava (Vilijamu) izgleda kao da je pala s Marsa- kad se čita samo ono što je napisano u ovom tredu, može da deluje tako, ali kad se uzme u obzir ceo kontekst, mislim da sam sasvim dobro pogodio šta tebi smeta- narod. srpski konkretno.
- Post n°125
Naravno da se možeš pozivati na reference i šire kontekste, ali stvatno mi nije jasno čemu ovde služi referenca na Hičensa, uz napomenu, čitao sam i ja, pa se ne hvalim. Zaista ne razumem kako je to odgovor na bilo šta prethodno napisano.
Rasprava vam je kao neka dosadna varijanta Državnog posla, dobacujete se vojvođanskim stereotipima, i karikaturama, on tebi Srbendo ti njemu vojvođaneru, itd.
Mislim, knock yourselves out, ali nemojte se zavaravati da rasprava ima ikakavu supstancu.
Rasprava vam je kao neka dosadna varijanta Državnog posla, dobacujete se vojvođanskim stereotipima, i karikaturama, on tebi Srbendo ti njemu vojvođaneru, itd.
Mislim, knock yourselves out, ali nemojte se zavaravati da rasprava ima ikakavu supstancu.
_____