NINova nagrada
- Post n°551
Re: NINova nagrada
da predju na parler?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°552
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°553
ali ivan milenkovic komesar. zlurado se osmehujem na njegovu liberalnu nelagodu.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°554
mislim se 'joj kad vam dodje filip ali ne david'
_____
- Post n°555
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°556
POTPISNICI podrške bojkotu "Ninove" nagrade su i pisac i filozof, akademik Šefket Krcić, istoričari Čedomir Antić, Nemanja Dević, Bojan Dimitrijević i Miloš Ković, sociolog Slobodan Antonić, reditelj Predrag Gaga Antonijević, književnica i publicista Mirjana Bobić Mojsilović, pisci Saša Radonjić i Predrag Mitrović, scenarista i kritičar Nebojša Pajkić, dramaturg i pisac Petar Grujičić, muzičar i pisac Bora Đorđević, novinar (i poslednji glavni i odgovorni urednik izvornog "Nina") Slobodan Reljić, te dvojica muzičara, članovi benda "Beogradski sindikat": advokat Feđa Dimović i producent Aleksandar Protić.
Srpski zločin kao zadata tema
Srpski zločin kao zadata tema
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°557
Kakva banda. Nebojsa Pajkic, lol.
_____
- Post n°559
ne pamtim petra grujicica kao debila, naprotiv.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°560
kapetanm wrote:Ima li tu nekog ispod mojih godina?
Beogradske sindikatlije
_____
- Post n°561
Jel beše prošle godine bio i onaj Dečak iz žute kuće - Milivojev?
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°562
E njihov bojkot je odjeknuoErős Pista wrote:kapetanm wrote:Ima li tu nekog ispod mojih godina?
Beogradske sindikatlije
- Post n°563
Solus_Rex wrote:Jel beše prošle godine bio i onaj Dečak iz žute kuće - Milivojev?
Ne secam se njega.
Mislim, ne iz te price.
_____
- Post n°564
Оће ли нам се Васа опет наједити?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°565
Attention whores! I ja godinama bojkotujem Grammy pa se ne kurčim.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°567
Talason wrote:ja sam veliki pristalica ninove nagrade
Нисам досад размишљао. Мислим да не бих пристао.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°568
Šezdeset sedmi dobitnik Ninove nagrade je Svetislav Basara za roman "Kontraendorfin".
- Post n°570
imamo još jedan pobunjeni nin
Pobunjeni izbor za NIN-ovu nagradu https://t.co/u1vaczcOeB @bookvica_net #pobunjenecitateljke pic.twitter.com/FzTE32I4OL
— Seecult portal (@SEEcult) January 25, 2021
- Post n°571
Bila bi fora da su obrnuli dobitnike u zadnje dve godine - prvo Bas pa kontrabas
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°572
Više bih voleo da su Pobunjene čitateljke odabrale 1 umesto 6 romana, osim ako svaki od njih nije bolji od Basarinog.
Ja sam od Andrićeve lestvice užasa odustao na pola, a Kontraendorfin je izgleda još jedan roman u kome dvojica piju i pričaju.
Ja sam od Andrićeve lestvice užasa odustao na pola, a Kontraendorfin je izgleda još jedan roman u kome dvojica piju i pričaju.
_____
- Post n°573
ficfiric wrote:Bila bi fora da su obrnuli dobitnike u zadnje dve godine - prvo Bas pa kontrabas
_____
- Post n°574
Mislim da Bas vec dugo nije u stanju da napise ista iole vredno. Sad sam bacio pogled na odlomak i ono ne valja, tj isto je ko i par ranijih koje sam prelistao (Mein Kampf npr).
That said, ovo bar zvuci kao knjizevnost, sto se npr za Tabasevica ili onog Gocica, ili Ivanu Dimic, nije moglo reci. Mislim da Bas pobedjuje jer je je jedan od poslednjih pisaca koji jos uvek znaju da pisu, koji su se bar nekad bavili knjizevnoscu ozbiljno, i ti tragovi ozbiljnosti su jos uvek bolji od ostalog. Novi romani listom zvuce kao amaterski radovi. Ne krivim pisce, nema vremena za usavrsavanje i rad na spisateljskoj vestini. Samo to dovodi u pitanje samu nagradu, ali ne na nacin na koji bi to bojkotasi zeleli da kazu. Ko god sedeo u tom ziriju bilo bi isto.
Tl;dr: Basara los, ostali verovatno gori.
That said, ovo bar zvuci kao knjizevnost, sto se npr za Tabasevica ili onog Gocica, ili Ivanu Dimic, nije moglo reci. Mislim da Bas pobedjuje jer je je jedan od poslednjih pisaca koji jos uvek znaju da pisu, koji su se bar nekad bavili knjizevnoscu ozbiljno, i ti tragovi ozbiljnosti su jos uvek bolji od ostalog. Novi romani listom zvuce kao amaterski radovi. Ne krivim pisce, nema vremena za usavrsavanje i rad na spisateljskoj vestini. Samo to dovodi u pitanje samu nagradu, ali ne na nacin na koji bi to bojkotasi zeleli da kazu. Ko god sedeo u tom ziriju bilo bi isto.
Tl;dr: Basara los, ostali verovatno gori.
_____
- Post n°575
Preporučili su mi Enesa Halilovića, tako da ću to da potražim.
I ja mislim da Basara zna da piše, ali da je problem šta piše.
Ne mogu da nađem citat Zorana Ćirića o Basari pa parafraziram
- Kod Basare nema odnosa muškarca i žene, roditelja i dece, nema ljubavi i mržnje običnih i neobičnih ljudi. Sve je ideologija.
Mislim da je Magični pogodio, ali da Basara zna da piše, zna.
Jednostavno nema "štucanja" u rečenicama, ritam je dobar, samo što posle nekog vremena provedenog u čitanju mene ne zanima da dođem do kraja.
Čakarević je u 8 na Novoj tako da ću to da pogledam.
I ja mislim da Basara zna da piše, ali da je problem šta piše.
Ne mogu da nađem citat Zorana Ćirića o Basari pa parafraziram
- Kod Basare nema odnosa muškarca i žene, roditelja i dece, nema ljubavi i mržnje običnih i neobičnih ljudi. Sve je ideologija.
Mislim da je Magični pogodio, ali da Basara zna da piše, zna.
Jednostavno nema "štucanja" u rečenicama, ritam je dobar, samo što posle nekog vremena provedenog u čitanju mene ne zanima da dođem do kraja.
Čakarević je u 8 na Novoj tako da ću to da pogledam.
_____