Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NINova nagrada

Erős Pista

NINova nagrada - Page 24 Empty Re: NINova nagrada

Post by Erős Pista Mon Jan 25, 2021 7:45 pm

Meni nije problem sto nema ljubavi, mrznje itd, nema ih kod mnogih velikih pisaca (kod Borhesa npr), to mi se cini kao primedba iz nekog drugog doba. Problem mi je sto su ovo kafanski monolozi. Kolumna razvucena na celu knjigu. I tako je vec godinama unazad.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Notxor

Post by Notxor Mon Jan 25, 2021 8:02 pm

Kad priča dođe do postmoderne, ja uzmem jaknu i izađem iz kafane.
    Stvar ukusa. Meni je Sejranović nešto najbolje napisano poslednjih 10 godina na zajedničkom jeziku.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Mon Jan 25, 2021 9:03 pm

Ja sam Basaru relativno nedavno otkrila kroz kolumnu i taj njegov đir mi je bio baš osvježavajući. Pa sam nabavila i pročitala Mein Kampf i baš mi je bio simpa autobiografski, spominje tužbu Vukodanovića i žicanje usluge Nebojše Krstića NINova nagrada - Page 24 3579118792 
    I onda Kontraendorfin gdje su mi te njegove rečenične vratolomije postale nekakva reciklaža samih kolumni. Mislim, lik piše kolumnu svaki dan, pa onda još uz to stigne i romane pisati, ajde ti ne recikliraj samog sebe.

Nisam još Bekima čitala, al na listi je. Zasad mi najdojmljivije piše Kristijan Novak.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jan 25, 2021 9:21 pm

ja nisam nikad ništa pročitao od basare, a verovatno nisam pročitao nijednu knjigu koja je dobila ninovy nagradu

ne hvalim se, niti mislim da je to dobro, samo mi se gadi i ne mogu da pristupim tom zadatku
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Mon Jan 25, 2021 9:26 pm

Dervis i smrt? Roman o Londonu? Koreni? Pescanik? Zastave?

_____
    ????
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jan 25, 2021 10:14 pm

moraću da izguglam spisak da vidim da li sam slagao
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jan 25, 2021 10:20 pm

jesam, ipak sam pročitao, 4, sad me sramota

derviš i smrt

hodočašće arsenija njegovana

hazarski rečnik

bernardijeva soba
    ficfiric

Post by ficfiric Mon Jan 25, 2021 10:22 pm

NINova nagrada - Page 24 6c5241e4c3b8f385e28c7076abd19b40

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jan 25, 2021 10:25 pm

da, zajebali me
    паће

Post by паће Tue Jan 26, 2021 10:17 am

Talason wrote:da, zajebali me

То су намерно урадили, погледали шта си читао па онда преправили историју. Ретко користе времеплов, а и то мало из чисте пизме.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Jan 26, 2021 12:41 pm

Ne znam da li je istina  ali Teofil izgleda nije glasao za Basa.

[size=31] [/size]

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Jan 26, 2021 12:44 pm

Jeste, pise i u saopstenju. Teofil glasao za Spahica, Nenezic za Cvijetica.

_____

bradilko

Post by bradilko Tue Jan 26, 2021 1:27 pm

Erős Pista wrote:Jeste, pise i u saopstenju. Teofil glasao za Spahica, Nenezic za Cvijetica.
    teofil je veliki ortak te ekipe u crnoj gori: spahic, brkovic, nikolaidis, goranovic, becanovic..
    cetnicki lobi u ziriju je bio jaci ☹
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Jan 26, 2021 1:30 pm

NINova nagrada - Page 24 3579118792

_____

Notxor

Post by Notxor Tue Jan 26, 2021 3:37 pm

Najbolje je da Basari treba reklama. Knjiga je bila u 2. izdanju.
    Basara je u "Andrićevu lestvicu..." ubacio nobelovca kako drka u wcu, a čaršija ništa ne voli više da pročita.
    Kapiram da je i ova puna kafanskih razgovora u formi dijaloga 2 glavna lika, pa koga zanima neka čita.

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Jan 28, 2021 1:48 pm

[size=30]Koluminista Kurira Svetislav Basara u svom autorskom tekstu pre dva dana pisao je o bojkotu Ninove nagrade. U jednom delu dobitnika ovog priznanja Vladimira Tabaševića, a sada bojkotoša, nazvao je  "tzv. Tabasević", pa je mladi pisac odlučio da mu odgovori. Njegov tekst prenosimo u celosti.  [/size]
    https://www.google.com/amp/s/www.kurir.rs/amp/3612617/pisac-odgovara-kolumnisti-kurira-sveti-vrcavi-u-narodu-poznat-i-kao-famozni-bas-i-takozvani-tabasevic-sebi-poznat-kao-ja

Koja budalina.

_____

Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Thu Jan 28, 2021 2:12 pm

Jadan Basara, žalio se kako su u Danasu uvijek objavljivali napade na njega, a ni nepunih mjesec dana skućivanja u Kuriru eto ti ga vraže napad. Hoće li se Basara ikad sretno skrasiti?
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex Thu Jan 28, 2021 2:17 pm

Limundo Top ponuda - 'čare nov model: "Ja sam dr Protić". 

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.
    Notxor

Post by Notxor Thu Jan 28, 2021 2:41 pm

NINova nagrada - Page 24 T9iMKeb

Bože, pun tekst zareza.

_____
    Joó János

Post by Joó János Thu Jan 28, 2021 5:10 pm

Bleeding Blitva wrote:NINova nagrada - Page 24 3579118792 

Jadan Basara, žalio se kako su u Danasu uvijek objavljivali napade na njega, a ni nepunih mjesec dana skućivanja u Kuriru eto ti ga vraže napad. Hoće li se Basara ikad sretno skrasiti?

_____
    Santa Dog's a Jesus Fetus
    Has no presents
    Has no presence
    In the future
    In the future
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Thu Jan 28, 2021 5:51 pm

Erős Pista wrote:
    [size=30]Koluminista Kurira Svetislav Basara u svom autorskom tekstu pre dva dana pisao je o bojkotu Ninove nagrade. U jednom delu dobitnika ovog priznanja Vladimira Tabaševića, a sada bojkotoša, nazvao je  "tzv. Tabasević", pa je mladi pisac odlučio da mu odgovori. Njegov tekst prenosimo u celosti.  [/size]
    https://www.google.com/amp/s/www.kurir.rs/amp/3612617/pisac-odgovara-kolumnisti-kurira-sveti-vrcavi-u-narodu-poznat-i-kao-famozni-bas-i-takozvani-tabasevic-sebi-poznat-kao-ja

Koja budalina.
    Mene boli glava od ovoga. Prepucavanja Miralem-Kauboj na PPP moderaciji deluje kao duel Dragan Jeremic-Danilo Kis u odnosu na podjebavanje ove dvojice.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex Thu Jan 28, 2021 6:13 pm

Basara wrote:"Maksimović, dakle, Desanka koju je naš pokojni drug, Kangrga, poetički besprekorno nazvao Megaplačipi..a, a koju je u njenoj osamdeset šestoj zarez nešto godini na njeno pravo mesto u pravoj (zasada nenapisanoj) Istoriji srpske književnosti i srpskog slikarstva XIX, XX i XXI veka - mom životnom spisu koji ću napisati posle smrti, s one strane groba, u pravo vreme i na pravom mestu - postavio, kao pesnik osrednji, ali otrovno duhoviti, Nenadić, javno je upitavši pred masom okupljenom oko stolova sa pečenjem na nekom književnom festivalu, je li, baba, je l' bi se ti j...la u d..e? Maksimovićka je Nenadiću - svedoče očevici - vidno polaskana, sve se zagonetno i dvosmisleno osmehujući, kao iz puške odgovorila, citiram - ju, ju, Milane zaboga ne - i time stekla privilegiju da joj u Valjevu za života, pod njenim pokroviteljstvom bude podignut spomenik u prirodnoj veličini, rad N. N. kamenoresca, ali Popoviću (Ljubomiru, r. 1934. +2017) sve da sto put zaredom umre, sve da Peta republika Popoviću podigne spomenik na vrhu Trijumfalne kapije - Valjevo nikada neće podići spomenik - i to na Popovićevu sreću - jer u Srbiji, a naročito u Valjevu, spomenik možeš dobiti samo ako te javno obese (Stevan Filipović) ili ako izjaviš - a da te niko ne proveri na detektoru laži, a trebalo bi - da se ne j...š u d..e (Desanka Maksimović)."
    https://www.novosti.rs/kultura/vesti/959013/basara-presao-sve-granice-pristojnosti-kako-romanu-kontraendorfin-nagradjenom-ninovom-nagradom-naruzena-desanka-maksimovic

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.
    Notxor

Post by Notxor Thu Jan 28, 2021 7:10 pm

Marija Ratković pokradena.
    Kad ona piše o jebanju u dupe i posledičnom santorumu (ko se seća ovog neologizma?) ispadne u 2. krugu, a Basara dobije nagradu za Desanku.

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Jan 28, 2021 7:21 pm

Vilmos Tehenészfiú wrote:
    Erős Pista wrote:

Koja budalina.
    Mene boli glava od ovoga. Prepucavanja Miralem-Kauboj na PPP moderaciji deluje kao duel Dragan Jeremic-Danilo Kis u odnosu na podjebavanje ove dvojice.

Istina!

Mada, posto Kauboj mora biti Jeremic (znog opstemestasenja i konzervativnog shvatanja umetnosti)onda znaci da je Miralemara - Kis!

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Jan 28, 2021 8:17 pm

to kažeš samo zbog frizure!

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 1:32 pm