NINova nagrada
- Post n°576
Re: NINova nagrada
Meni nije problem sto nema ljubavi, mrznje itd, nema ih kod mnogih velikih pisaca (kod Borhesa npr), to mi se cini kao primedba iz nekog drugog doba. Problem mi je sto su ovo kafanski monolozi. Kolumna razvucena na celu knjigu. I tako je vec godinama unazad.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°577
Kad priča dođe do postmoderne, ja uzmem jaknu i izađem iz kafane.
Stvar ukusa. Meni je Sejranović nešto najbolje napisano poslednjih 10 godina na zajedničkom jeziku.
Stvar ukusa. Meni je Sejranović nešto najbolje napisano poslednjih 10 godina na zajedničkom jeziku.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°578
Ja sam Basaru relativno nedavno otkrila kroz kolumnu i taj njegov đir mi je bio baš osvježavajući. Pa sam nabavila i pročitala Mein Kampf i baš mi je bio simpa autobiografski, spominje tužbu Vukodanovića i žicanje usluge Nebojše Krstića
I onda Kontraendorfin gdje su mi te njegove rečenične vratolomije postale nekakva reciklaža samih kolumni. Mislim, lik piše kolumnu svaki dan, pa onda još uz to stigne i romane pisati, ajde ti ne recikliraj samog sebe.
Nisam još Bekima čitala, al na listi je. Zasad mi najdojmljivije piše Kristijan Novak.
I onda Kontraendorfin gdje su mi te njegove rečenične vratolomije postale nekakva reciklaža samih kolumni. Mislim, lik piše kolumnu svaki dan, pa onda još uz to stigne i romane pisati, ajde ti ne recikliraj samog sebe.
Nisam još Bekima čitala, al na listi je. Zasad mi najdojmljivije piše Kristijan Novak.
- Guest
- Post n°579
ja nisam nikad ništa pročitao od basare, a verovatno nisam pročitao nijednu knjigu koja je dobila ninovy nagradu
ne hvalim se, niti mislim da je to dobro, samo mi se gadi i ne mogu da pristupim tom zadatku
ne hvalim se, niti mislim da je to dobro, samo mi se gadi i ne mogu da pristupim tom zadatku
- Post n°580
Dervis i smrt? Roman o Londonu? Koreni? Pescanik? Zastave?
_____
????
- Guest
- Post n°582
jesam, ipak sam pročitao, 4, sad me sramota
derviš i smrt
hodočašće arsenija njegovana
hazarski rečnik
bernardijeva soba
derviš i smrt
hodočašće arsenija njegovana
hazarski rečnik
bernardijeva soba
- Post n°585
Talason wrote:da, zajebali me
То су намерно урадили, погледали шта си читао па онда преправили историју. Ретко користе времеплов, а и то мало из чисте пизме.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°586
Ne znam da li je istina ali Teofil izgleda nije glasao za Basa.
[size=31]
[size=31]
[/size]Milenković, Čakarević, Kukić znači se dodelili vašu nagradu piscu koji je izabrao da piše za ljude koji ne čitaju knjige i napravili mu reklamu i prodaju po bibliotekama Srbije.
— Sandra R. Tosic (@SandraRaTos) January 25, 2021
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°587
Jeste, pise i u saopstenju. Teofil glasao za Spahica, Nenezic za Cvijetica.
_____
- Post n°588
teofil je veliki ortak te ekipe u crnoj gori: spahic, brkovic, nikolaidis, goranovic, becanovic..Erős Pista wrote:Jeste, pise i u saopstenju. Teofil glasao za Spahica, Nenezic za Cvijetica.
cetnicki lobi u ziriju je bio jaci
- Post n°589
_____
- Post n°590
Najbolje je da Basari treba reklama. Knjiga je bila u 2. izdanju.
Basara je u "Andrićevu lestvicu..." ubacio nobelovca kako drka u wcu, a čaršija ništa ne voli više da pročita.
Kapiram da je i ova puna kafanskih razgovora u formi dijaloga 2 glavna lika, pa koga zanima neka čita.
Basara je u "Andrićevu lestvicu..." ubacio nobelovca kako drka u wcu, a čaršija ništa ne voli više da pročita.
Kapiram da je i ova puna kafanskih razgovora u formi dijaloga 2 glavna lika, pa koga zanima neka čita.
_____
- Post n°591
https://www.google.com/amp/s/www.kurir.rs/amp/3612617/pisac-odgovara-kolumnisti-kurira-sveti-vrcavi-u-narodu-poznat-i-kao-famozni-bas-i-takozvani-tabasevic-sebi-poznat-kao-ja[size=30]Koluminista Kurira Svetislav Basara u svom autorskom tekstu pre dva dana pisao je o bojkotu Ninove nagrade. U jednom delu dobitnika ovog priznanja Vladimira Tabaševića, a sada bojkotoša, nazvao je "tzv. Tabasević", pa je mladi pisac odlučio da mu odgovori. Njegov tekst prenosimo u celosti. [/size]
Koja budalina.
_____
- Post n°592
Jadan Basara, žalio se kako su u Danasu uvijek objavljivali napade na njega, a ni nepunih mjesec dana skućivanja u Kuriru eto ti ga vraže napad. Hoće li se Basara ikad sretno skrasiti?
- Post n°593
Limundo Top ponuda - 'čare nov model: "Ja sam dr Protić".
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°594
Bože, pun tekst zareza.
_____
- Post n°595
Bleeding Blitva wrote:
Jadan Basara, žalio se kako su u Danasu uvijek objavljivali napade na njega, a ni nepunih mjesec dana skućivanja u Kuriru eto ti ga vraže napad. Hoće li se Basara ikad sretno skrasiti?
_____
Santa Dog's a Jesus Fetus
Has no presents
Has no presence
In the future
In the future
- Post n°596
Mene boli glava od ovoga. Prepucavanja Miralem-Kauboj na PPP moderaciji deluje kao duel Dragan Jeremic-Danilo Kis u odnosu na podjebavanje ove dvojice.Erős Pista wrote:https://www.google.com/amp/s/www.kurir.rs/amp/3612617/pisac-odgovara-kolumnisti-kurira-sveti-vrcavi-u-narodu-poznat-i-kao-famozni-bas-i-takozvani-tabasevic-sebi-poznat-kao-ja[size=30]Koluminista Kurira Svetislav Basara u svom autorskom tekstu pre dva dana pisao je o bojkotu Ninove nagrade. U jednom delu dobitnika ovog priznanja Vladimira Tabaševića, a sada bojkotoša, nazvao je "tzv. Tabasević", pa je mladi pisac odlučio da mu odgovori. Njegov tekst prenosimo u celosti. [/size]
Koja budalina.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°597
https://www.novosti.rs/kultura/vesti/959013/basara-presao-sve-granice-pristojnosti-kako-romanu-kontraendorfin-nagradjenom-ninovom-nagradom-naruzena-desanka-maksimovicBasara wrote:"Maksimović, dakle, Desanka koju je naš pokojni drug, Kangrga, poetički besprekorno nazvao Megaplačipi..a, a koju je u njenoj osamdeset šestoj zarez nešto godini na njeno pravo mesto u pravoj (zasada nenapisanoj) Istoriji srpske književnosti i srpskog slikarstva XIX, XX i XXI veka - mom životnom spisu koji ću napisati posle smrti, s one strane groba, u pravo vreme i na pravom mestu - postavio, kao pesnik osrednji, ali otrovno duhoviti, Nenadić, javno je upitavši pred masom okupljenom oko stolova sa pečenjem na nekom književnom festivalu, je li, baba, je l' bi se ti j...la u d..e? Maksimovićka je Nenadiću - svedoče očevici - vidno polaskana, sve se zagonetno i dvosmisleno osmehujući, kao iz puške odgovorila, citiram - ju, ju, Milane zaboga ne - i time stekla privilegiju da joj u Valjevu za života, pod njenim pokroviteljstvom bude podignut spomenik u prirodnoj veličini, rad N. N. kamenoresca, ali Popoviću (Ljubomiru, r. 1934. +2017) sve da sto put zaredom umre, sve da Peta republika Popoviću podigne spomenik na vrhu Trijumfalne kapije - Valjevo nikada neće podići spomenik - i to na Popovićevu sreću - jer u Srbiji, a naročito u Valjevu, spomenik možeš dobiti samo ako te javno obese (Stevan Filipović) ili ako izjaviš - a da te niko ne proveri na detektoru laži, a trebalo bi - da se ne j...š u d..e (Desanka Maksimović)."
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°598
Marija Ratković pokradena.
Kad ona piše o jebanju u dupe i posledičnom santorumu (ko se seća ovog neologizma?) ispadne u 2. krugu, a Basara dobije nagradu za Desanku.
Kad ona piše o jebanju u dupe i posledičnom santorumu (ko se seća ovog neologizma?) ispadne u 2. krugu, a Basara dobije nagradu za Desanku.
_____
- Post n°599
Vilmos Tehenészfiú wrote:Mene boli glava od ovoga. Prepucavanja Miralem-Kauboj na PPP moderaciji deluje kao duel Dragan Jeremic-Danilo Kis u odnosu na podjebavanje ove dvojice.Erős Pista wrote:
https://www.google.com/amp/s/www.kurir.rs/amp/3612617/pisac-odgovara-kolumnisti-kurira-sveti-vrcavi-u-narodu-poznat-i-kao-famozni-bas-i-takozvani-tabasevic-sebi-poznat-kao-ja
Koja budalina.
Istina!
Mada, posto Kauboj mora biti Jeremic (znog opstemestasenja i konzervativnog shvatanja umetnosti)onda znaci da je Miralemara - Kis!
_____