Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NINova nagrada

Daï Djakman Faré

NINova nagrada - Page 15 Empty Re: NINova nagrada

Post by Daï Djakman Faré Mon Jan 20, 2020 4:47 pm

William Murderface wrote:Oteo Bazdi temu sa sve yu rock saundtrekom!
    NINova nagrada - Page 15 3579118792 NINova nagrada - Page 15 3579118792 NINova nagrada - Page 15 3579118792

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jan 20, 2020 8:02 pm

plachkica wrote:a ne tako davno:

Iste godine, izdavačka kuća Rend je reagovala jer romani Otac Miljenka Jergovića i Setva soli Muharema Bazdulja, iako objavljeni prvo u Srbiji, a zatim u drugim jugoslovenskim republikama, nisu uvršteni u konkurenciju.
    Tadašnji predsednik žirija Vasa Pavković pozvao se na Pravilnik u kome stoji da u konkurenciji mogu biti romani napisani i prvi put objavljeni na srpskom jeziku.
    Jergović i Bazdulj pišu na ijekavici, a njihove knjige se u Srbiji ne prevode.
    Kako je do tada više romana u konkurenciji bilo napisano ijekavicom, a neki od autora ni ne žive u Srbiji, kritičari NIN-ove nagrade tvrde da žiri nije želeo da razmatra dela Jergovića i Bazdulja, pošto oni nisu srpske nacionalnosti.

https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-51179198

je l bazdulj jedan od većih preletača?
    kusturica milenijalaca

To NINova nagrada - Page 15 4101625831
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex Mon Jan 20, 2020 8:38 pm

NIN award was an inside job  NINova nagrada - Page 15 2304934895

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Mon Jan 20, 2020 8:49 pm

Ilic wrote:Pre nekoliko dana su elektronski mediji u Srbiji preneli fragmente telefonskog razgovora koji bi se mogao okarakterisati upravo onom Mihizovom rečenicom s početka ovog teksta. Kuriozitet sam po sebi je i taj što je jedan od sagovornika bio upravo prvi (i potom višekratni) laureat NIN-ove nagrade – Dobrica Ćosić. Razgovarao je s Ratkom Mladićem, ulažući veliki trud da ga pomiri s Radovanom Karadžićem. Dakle, radi se o dvojici pisaca i jednom implementatoru epske poezije, na koju se pozivao dok je izdavao komandu: Pravac Potočari! U tom jednakostraničnom trouglu, živi trenutno i srpska književna scena: temena su Koreni – Čudesna hronika noći – Početak bune protiv dahija. Na preseku težišnih duži nalazi se najveći tabu – Srebrenica. I NIN-ova nagrada je svih ovih godina funkcionisala u tom trokutu. To je zapravo njena struktura. Čak kada se u žiriju nađe i neko poput Teofila Pančića. Čak i kada se u najužem izboru nađe neko poput Filipa Davida. Čak i kada se izvrši svojinska transformacija NIN-a. Struktura nastavlja da radi po starom. Nova postava članova žirija nam već sve govori. Vasa Pavković, kritičar Pečata (vidi: Bulevar zvezda, Beton br. 51) kao predsednik žirija. Ljiljana Šop sa ravnogorskim softverom u pozadini, Mileta Aćimović Ivkov kao sitni obrtnik magle, profesor Aleksandar Ilić kao nekompetentni poznavalac bilo čega, i na kraju Mladen Šukalo, dobri pastir jagnjeta božjeg i zvijeri iz bezdana (vidi: Davor Beganović: „Scientia postapocalyptica“, Beton br. 89). Srbija kao da i dalje vri i kolje i posluje. Jedini mogući odgovor je izlazak iz tog trougla. Bojkot institucije kakva je NIN-ova nagrada. Sve drugo je ne samo njena legitimizacija, nego i čuvanje tabua koji se nalazi u ninovskom srcu tame.

_____
    ????
    plachkica

Post by plachkica Mon Jan 20, 2020 8:52 pm

Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jan 20, 2020 9:02 pm

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Somlói Galuska

Post by Somlói Galuska Mon Jan 20, 2020 9:41 pm

Mnogo kenja Tabašević.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jan 20, 2020 9:49 pm

Ali preterano.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jan 20, 2020 9:55 pm

Solus_Rex wrote:NIN award was an inside job  NINova nagrada - Page 15 2304934895

Sta ti je preskordicija.

_____

Solus_Rex

Post by Solus_Rex Mon Jan 20, 2020 10:09 pm

Al da je tebi objasnim performativnost moje strategije kojom se subvertira ona hegemonija što proganja po šumama i gorama a ovde se izdaje za neke kulturne partizane. 
    Subvetivnosti aktera je nedovoljna sama po sebi ako uz nju ne ide adekvatan teorijski okvir: to i klinci na masteru danas znaju, bajo moj! NINova nagrada - Page 15 3579118792

Inače čitanje Dostojevskog kao argumenta za bilo šta u emisiji Hard Talk formata je all time low čak i za srbijanske stanice. Tabašketu je čak pošlo za rukom da potuče Jorgobanku i njeno čitanje Senekinih pisma na UN.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jan 20, 2020 10:47 pm

Jorgobanku 

NINova nagrada - Page 15 3579118792
    Somlói Galuska

Post by Somlói Galuska Mon Jan 20, 2020 10:54 pm

NINova nagrada - Page 15 82784544_539801973409395_8887451786957291520_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_ohc=e-TDmyOFvEgAX9EoEu6&_nc_ht=scontent-sof1-1
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jan 20, 2020 11:09 pm

Solus_Rex wrote:Al da je tebi objasnim performativnost moje strategije kojom se subvertira ona hegemonija što proganja po šumama i gorama a ovde se izdaje za neke kulturne partizane. 
    Subvetivnosti aktera je nedovoljna sama po sebi ako uz nju ne ide adekvatan teorijski okvir: to i klinci na masteru danas znaju, bajo moj! NINova nagrada - Page 15 3579118792

Inače čitanje Dostojevskog kao argumenta za bilo šta u emisiji Hard Talk formata je all time low čak i za srbijanske stanice. Tabašketu je čak pošlo za rukom da potuče Jorgobanku i njeno čitanje Senekinih pisma na UN.

Dadadada  NINova nagrada - Page 15 3579118792

Umro sam.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jan 20, 2020 11:13 pm

prvoj srbiji nobel, drugoj srbiji nin
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jan 20, 2020 11:17 pm

ovo je krlo sindrom debila koji kad god se nesto desi moraju nesto da kazu o sebi, umesto o tom sto se desilo 

kondo

Post by kondo Mon Jan 20, 2020 11:20 pm

jao kako je slatka voditeljka OKO-a

samo kad bi malo više ćutala...

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jan 20, 2020 11:23 pm

ja nemam pojma ko je taj saša ilić

da li vredi da pročitam nešto njegovo?
    ficfiric

Post by ficfiric Mon Jan 20, 2020 11:35 pm

izguglaj

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jan 20, 2020 11:41 pm

kako se gugla mišljenje ovdašnjih forumaša?
    Sotir

Post by Sotir Mon Jan 20, 2020 11:41 pm

AZ-5 wrote:ovo je krlo sindrom debila koji kad god se nesto desi moraju nesto da kazu o sebi, umesto o tom sto se desilo 

[size=31] [/size]
    Шта кукају, могло је да им западне да се зову као неки певач народне музике. 
    Или реалити звезда.
    Или чак певач народне музике и реалити звезда.
    kapetanm

Post by kapetanm Mon Jan 20, 2020 11:44 pm

Nije sramota zvati se kao Salo
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jan 20, 2020 11:52 pm

tom tiagu su zagadili ime kao radikali cedomiru jovanovicu socko hrvatsko letovaliste za koje on tripuje da je nasau
    Somlói Galuska

Post by Somlói Galuska Mon Jan 20, 2020 11:52 pm

Ja sam se uvek pitao kako su se osećali Sergej Trifunović i Vojin Ćetković kad se pojavio Sergej Ćetković.
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Tue Jan 21, 2020 12:42 am

Mr. Moonlight wrote:ja nemam pojma ko je taj saša ilić

da li vredi da pročitam nešto njegovo?
    nisam citao nista njegovo osim njegove knjizevne kritike.

inace sasa ilic je 1/2 originalnog betona - casopisa iz 2000-ih koji je razgonio nacionalniste u knjizevnosti na buljuke

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Jan 21, 2020 12:51 am

Ilic meni dobar kao kriticar, ali nisam citao njegove romane. Iskreno, nijd mi izgledalo kao nesto sto bi me zanimalo.

Munlajte, evo odlomka iz novog romana, ako je od neke pomoci:

https://pescanik.net/bas-solo/

_____

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 1:49 pm