Vučićeva Srbija
- Post n°526
Re: Vučićeva Srbija
Kad dodje gradjanin pred odbornika koga je izabrao pa kad ga zapita - Je li bre, sta je ono u vodi
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°527
Vesić pio vodu iz bazena, Knežević ono buđavo mleko - e to su bili dani ponosa i slave.
- Post n°528
beatakeshi wrote:Knežević ono buđavo mleko.
I dobio rak
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°529
Služena 2 jaja za 22 dinara
U privatnoj državi privatna policija obezbeđuje privatnu žurku raspalog narkomana!
— Ivan Đorđević (@ivandjser) September 19, 2024
UGASI SE SRBIJO ILI SE PROBUDI!! pic.twitter.com/kVmPZNECNW
- Post n°530
Život je ciničan: samo nakon nekoliko dana gde je VJ pokazala blablabla ovako nešto da se desi. Pri tom taj vozač ima 54, ako je bio stalno u vojsci on je za penziju.
- Post n°531
Del Cap wrote:Služena 2 jaja za 22 dinaraU privatnoj državi privatna policija obezbeđuje privatnu žurku raspalog narkomana!
— Ivan Đorđević (@ivandjser) September 19, 2024
UGASI SE SRBIJO ILI SE PROBUDI!! pic.twitter.com/kVmPZNECNW
Narod Dedinja ce ovo sigurno kazniti na izborima.
- Post n°532
A btw, zasta me boli kurac kada bogatasi moraju da trpe bahatluk vucicevaca.
- Post n°533
"Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da čeka da se predsednik Srbije Aleksandar Vučića vrati iz Sjedinjenih Američkih Država, kako bi se dogovorili o načinu elimenisanja lista čekanja u zdravstvenim ustanovama."
- Post n°534
Pa sigurno se predsednik najbolje razume u liste čekanja u zdravstvenim ustanovama. Šta koj kurac da se konsultuje sa šta ja znam, ljudima koji u tim ustanovama rade, nego brate odma s predsednikom.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°535
Reklama za uvođenje vojnog roka: "Obučavaće vas naši iskusni pijanci".
- Post n°536
Smanjiće liste čekanja kao što su smanjili statistike saobraćajnih prekršaja i drugih krivičnih dela – ignoriši prijave i sve živo piši tri kvalifikacije niže, neka se jebe oštećeni da diže privatne tužbe ako mu tu nešto ne paše.
Deda, čekaš ovaj kuk sedam godina, hajde dođi da te vidimo, je li tako da si navikao, bilo bi šteta da nešto menjamo... Star si čovek, bolestan, šta će ti to uopšte. Jašta, evo samo da napišemo šta treba, hvala i vama, sledeći.
Deda, čekaš ovaj kuk sedam godina, hajde dođi da te vidimo, je li tako da si navikao, bilo bi šteta da nešto menjamo... Star si čovek, bolestan, šta će ti to uopšte. Jašta, evo samo da napišemo šta treba, hvala i vama, sledeći.
- Post n°537
To ti nisi smislio već si prepisao od Dane Grujičić. (Yoy style)
- Post n°538
Eksplozija ispred Rektorata: Povređeni studenti iz grupe STAV u Novom Sadu
https://vreme.com/razno/eksplozija-ispred-rektorata-povredjeni-studenti-iz-grupe-stav-u-novom-sadu/
Oko 5:30 ujutro ispred zgrade Rektorata u Novom Sadu bačena je eksplozivna naprava na studente iz grupe STAV, koji su protestovali protiv održavanja izbora
Studenti iz neformalne grupe STAV napadnuti su rano jutros ispred zgrade Rektorata u Novom Sadu, javlja 021.rs. Dvoma studentima ukazana je hitna pomoć na licu mesta, a potom su prevezeni u Urgentni centar.
Aktivista neformalne grupe STAV Branislav Đorđević izjavio je da su dvoje njegovih kolega povređeni u jutrošnjem koškanju na ulazu u zgradu Rektorata u Novom Sadu i dodao da je pre toga bačena i eksplozivna naprava koja, na sreću nikog nije povredila.
„Kada smo došli videli smo da je 15 ljudi unutra sa masakama koji nose akreditacije, što se ispostavilo da je kao neka studentska konferencija u Rektoratu za sajber bezbednost šta ti ja znam, neki izmišljen događaj…I negde pola sata dok smo mi bili ovde primetili smo tri momka iza bedema. Dve koleginice i kolega otišli su da vide šta se dešava. Oni su u tom trenutku bacili neku eksplozivnu napravu. Ne znamo da li je bila šok bomba, topovski udar ili nešto treće pošto nije puklo kao petarda“, izjavio je Branislav Đorđević.
„To je eksplodiralo, mi smo gledali šta se dešava i odjednom se pojavljuje sve više obezbeđenja da bi na kraju kulminiralo posle 45 minuta gde njih 15 spolja pokušava da uđe i njih 15 iznutra nas izgurava sa vrata“, dodaje Đorđević.
Objašnjava da su studenti stojali na vratima s namerom da ne puste nikog da uđe u Rektorat.
„Oni su nas bacili sa klupe, krenuli nasilno da ulaze mi smo pokušali da to sprečimo. U tom momentu je neko Milu da li nekim predmetom nogom ili nečim jako udario u nogu. Kolegi Srđanu je je jedan koji se predstavio kao organizator konferencije izbio telefon i udario ga. Tu je bio prisutan policajac koji je pokušavao njih da smiri da nas ne napadaju“, navodi student iz grupe STAV.
Policija je na licu mesta i legitimiše studente, dok je studentima Mili Pajić i Srđanu Đuriću ukazana hitna pomoć na licu mesta, a potom su prevezeni u Urgentni centar.
Kako je sve počelo
Podsećamo, oko 8 časova trebalo bi da počnu izbori za Studentski parlament Filozofskom fakultetu.
Studenti iz grupe STAV okupili su se rano jutros ispred Rektorata kako bi ponovo sprečili glasanje.
Međutim, oko 5.30 sati na njih je bačena neka vrsta eksplozivne naprave, čija je eksplozija odjeknula širom centra Novog Sada.
Ispred zgrade se nalazi grupa muškaraca obučena u crno i ne pušta studente da uđu u Rektorat.
Policija je na licu mesta i legitimiše studente, dok je studentima Mili Pajić i Srđanu Đuriću ukazana hitna pomoć na licu mesta, a potom su prevezeni u Urgentni centar.
Blokada Rektorata
Podsetimo da su studenti STAV-a letos blokirali Rektorat, kako bi sprečili održavanje izbora, jer smatraju da se izbori mogu organizovati jedino u fakultetskoj zgradi. Tokom dvonedeljnog protesta studenti su na zgradu Rektorata okačili transparente kojima su kritikovali rektora Dejana Madića, a moto blokade je glasio „Jedna lista nije izbor“.
STAV je do sada tri puta blokirao održavanje izbora u zgradi Filozofskog fakulteta i podneo disciplinske prijave protiv predsednice Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta Ivane Macak i člana izborne komisije Aleksandra Gajića – zbog fizičkog nasilja.
Aleksandar Gajić takođe je fizički nasrtao na kolege tokom blokade izbora.
Pokret slobodnih građana je ranije saopštio da su Macak i Gajić u međuvremenu zaposleni u Skupštini Vojvodine, što je novinarima potvrđeno u toj instituciji.
Izvor: 021.rs
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°539
Konjskom ce se svideti odgovorna studentarija
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°540
Jel nije ovaj gore Relja?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°541
Ne znam
Nego, gde je onaj obavezni vojni rok, sta bi sa njim
Nego, gde je onaj obavezni vojni rok, sta bi sa njim
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°542
Radi se na tome, ima i u rebalansu budzeta o kojem se trenutno raspravlja u skupstini, sredstva za renoviranje i opremanje zgrada za smestaj vojnika na sluzenju vojnog roka.
Da li ce ikada otici dalje od toga, ne znam. Vucevic kaze vec za godinu dana.
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/vucevic-obavezno-sluzenje-vojnog-roka-trebalo-bi-da-pocne-u-septembru-2025-godine/lh9gfxr
Da li ce ikada otici dalje od toga, ne znam. Vucevic kaze vec za godinu dana.
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/vucevic-obavezno-sluzenje-vojnog-roka-trebalo-bi-da-pocne-u-septembru-2025-godine/lh9gfxr
Last edited by Erős Pista on Mon Sep 23, 2024 11:39 am; edited 1 time in total
_____
- Post n°543
Ok, strpljiv sam ja, mogu sacekati sa disidentovih pojena jos godinu dana
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°544
Па док се распише јавна набавка за униформе, дугмиће, виксу за чизме, нову верзију дрнча... Спорта и разоноде и прилике за уградњу колико хоћеш.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°545
u komsiluku se (na doom temi) pominje ubrzanje situacije u srbiji, jel se i vama cini da se ubrzava i ako da, jel mislite da je to-to ili samo varka?
meni se takodje cini da se ovo (pljacka/nasilje/bes u narodu/itd) ubrzava, ali ne mogu da procenim jel to samo osecaj ili izistinski.
leta 2000. nisam video jesenja desavanja, mislio sam da ce jope sps pobediti i da ce se muka nastaviti u nedogled
meni se takodje cini da se ovo (pljacka/nasilje/bes u narodu/itd) ubrzava, ali ne mogu da procenim jel to samo osecaj ili izistinski.
leta 2000. nisam video jesenja desavanja, mislio sam da ce jope sps pobediti i da ce se muka nastaviti u nedogled
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°546
Ni ja leta 2000. nisam video jesenja dešavanja ali sam video (pa i za to vreme) solidan raspad sistema u okruženju i iskakanje ljudi iz šina, tipa ubistva nožem, auto se zakucao u drugi auto i ubio oca, majku i dvoje dece, čovek zaklao ženu, stariju ćerku i njenog sina pa sebe (jer ga je starija ćerka optužila za silovanje, po svemu sudeći lažno, pa kad je posle x meseci izašao iz pritvora uradio je to), zapalivši pritom kuću. To sve u krugu od recimo 2km oko moje kuće i tokom tih letnjih meseci.
Nekakav lebdeći, neuhvatljiv ciklus gadnih stvari, zlo ubrzano kaplje kroz nemoć, beapomoć, fatalizam.
Nekakav lebdeći, neuhvatljiv ciklus gadnih stvari, zlo ubrzano kaplje kroz nemoć, beapomoć, fatalizam.
- Post n°547
pa i meni se cini da se ubrzava poslednje godinu dve, ali ne vidim da ce ista puci ili se promeniti
- Post n°548
Izgubili su dosta nacionalista. Tj. okrenuli su ih protiv sebe.
- Post n°549
Ubrzavaju se glasanje nogama i chatter na mrežama. Da se sad formira snažna politička alternativa režimu, trebaće joj nekoliko godina da se organizuje.
Čitam i ja to tamo, ali prosto ne vidim šta se to tačno ubrzava. Režim je sve odvratniji i dekadentniji i ludilo se širi na dole, ali nejasno mi je kako to ugrožava vrhušku. Trenutno imaju rebus kako da smire pad standarda. Ako to reše, na konju su.
Čitam i ja to tamo, ali prosto ne vidim šta se to tačno ubrzava. Režim je sve odvratniji i dekadentniji i ludilo se širi na dole, ali nejasno mi je kako to ugrožava vrhušku. Trenutno imaju rebus kako da smire pad standarda. Ako to reše, na konju su.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°550
Autoritarnom rezimu treba 5 stvari (navodio sam by Kotkin ) ali nije kod svih ista najvaznija stvar od tih 5. Ovom rezimu je najvazniji "narativ".