Vučićeva Srbija
- Post n°477
Re: Vučićeva Srbija
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je kao vrhovni komandant i predsednik Republike potpisao saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana i dodao da veruje da će vlada da usvoji tu odluku.
- Post n°479
Imamo li mi taj neki parlament?
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°480
Nema parlament šta da odlučuje o ovoj stvari jer je već regulisana Zakonom o vojnoj obavezi. Vojni rok nikad nije bio zakonski ukinut, samo je primena bila suspendovana.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°481
A ovo će biti groteska i smejurija, regruti će lupati šamare starešinama, mamike će pretiti komandantima garnizona, ćelavci iz audija će držari siromašne regrute kao kasarnske robove.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°482
Кад крену да се товаре видео ураци са догађајима...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°483
Vrhovni komandant? Jel to ima u Ustavu?
- Post n°484
U 100 pojena da nema nista od toga... ni ovog puta
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°485
Полако, прво да се среде материјално-организациони услови ака логистика, па док се организују месни војни одсеци (одлично место да се ухлеби још понеки ситан апаратчик), па да се среде спискови, одштампају формулари... Три године разоноде и губљења времена, а онда све то буде опет заборављено.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°486
Zar se vec nismo opkladili ove godine kad sam rekao ovde da ce biti uveden?ficfiric wrote:U 100 pojena da nema nista od toga... ni ovog puta
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°487
Nego sta smo, i dodjes mi ... bem liga, zaboravio sam u koliko smo se pojena kladili
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°488
disident wrote:Zar se vec nismo opkladili ove godine kad sam rekao ovde da ce biti uveden?ficfiric wrote:U 100 pojena da nema nista od toga... ni ovog puta
Постоји танана разлика између уведен и спроведен.
Као кад је уведено електронско заказивање у катастру, још пре шест година, и појавим се у Обреновцу на шалтеру у тачно заказано време, и кажем то шалтеруши и она ме пусти пред шалтер, и нема појма ко сам, јер није спроведено да на екрану види мој случај.
_____
- Post n°489
Kako ti dodjem kad ga uvode?ficfiric wrote:Nego sta smo, i dodjes mi ... bem liga, zaboravio sam u koliko smo se pojena kladili
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°490
U 100 pojena da nece biti uveden
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°491
Trebaju vam precizniji parametri opklade, pošto vojni rok već postoji. Išao bih na, recimo, zakletvu druge generacije regruta, bez kamera, Vučića itd, da budemo sigurni da je stvar zaživela u praksi.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°492
I rok do kada to treba da se (ne) desi
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°493
Ja sam tada napisao da ga vraćaju do kraja godine, jer je tako odlučeno, napisao ovde, pala opklada, case close
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°494
Па нисмо дефинисали шта значи „враћају“. Одлука је донета, ал' да ли је и испоручена где треба, да ли... ма рекао сам већ горе, организација логистика и ћата у војном одсеку. Пре сам за Васину дефиницију, враћено је кад се обуче друга класа.
_____
- Post n°496
Доносио је Вучић доста таквих популистичких одлука па их је повлачио кад се испоставило да нису могуће.
Овде је главно питање - ко је овде добар? Војни рок кошта новаца, Вучић би да те новце покраде али опет треба логистички опремити војску.
Дакле, покрећемо војни рок, трошимо државне новце на повезане добављаче, запошљавамо неколико својих људи да седи и сређује спискове, војницима са најнижег социјалног ранга дајемо мрвице јер су њихови животи већ јефтини. Решење за друштвене неједнакости у "народној" војсци ће бити једноставне - неће се решавати, већ ће бити како је Једнооки рекао с тим да неће узимати у војску средњу класу нити било кога ко може да избегне служење, као што је већ у Русији случај.
Нема теорије да ће Клачаролики потомци ићи у војску, чак и ако буду ишли, ићи ће у посебним условима где ће бити тетошени, распоређени у установе у Београду, спаваће у својим кућама сваки дан, служити цивилно, извдравати систем на сваки начин.
Сиротиња ће најрадије у војску, и она ће се пристојно понашати, јер ће се сва сила закона и парадруштвених притисака обрушити на њу.
Ово ће бити супститут за слабо добровољно служење војног рока и суштински неће ништа променити - њима треба одређени број регрута годишње, пошто има милион људи мање а природни прираштај је исто мање, тај број се толико истањио да је потребо увести војни рок да би се попунило и ових 40.000. Војни рок ће уводити, биће шиканирања али ће у аскару ићи само најмање способни да се одупру.
Ићи ће народ радо, ако буде имао неку корист, нпр. положи за Ц категорију па може да иде у Немачку да вози аутобус, или тако неки ситан ћар.
Можда лечење на ВМА, можда храну, спавање у нормалним условима. Има војни рок својих позитивних нузефеката на јавно здравље и друштвени систем - ту се види где живимо и са киме живимо.
Овде је главно питање - ко је овде добар? Војни рок кошта новаца, Вучић би да те новце покраде али опет треба логистички опремити војску.
Дакле, покрећемо војни рок, трошимо државне новце на повезане добављаче, запошљавамо неколико својих људи да седи и сређује спискове, војницима са најнижег социјалног ранга дајемо мрвице јер су њихови животи већ јефтини. Решење за друштвене неједнакости у "народној" војсци ће бити једноставне - неће се решавати, већ ће бити како је Једнооки рекао с тим да неће узимати у војску средњу класу нити било кога ко може да избегне служење, као што је већ у Русији случај.
Нема теорије да ће Клачаролики потомци ићи у војску, чак и ако буду ишли, ићи ће у посебним условима где ће бити тетошени, распоређени у установе у Београду, спаваће у својим кућама сваки дан, служити цивилно, извдравати систем на сваки начин.
Сиротиња ће најрадије у војску, и она ће се пристојно понашати, јер ће се сва сила закона и парадруштвених притисака обрушити на њу.
Ово ће бити супститут за слабо добровољно служење војног рока и суштински неће ништа променити - њима треба одређени број регрута годишње, пошто има милион људи мање а природни прираштај је исто мање, тај број се толико истањио да је потребо увести војни рок да би се попунило и ових 40.000. Војни рок ће уводити, биће шиканирања али ће у аскару ићи само најмање способни да се одупру.
Ићи ће народ радо, ако буде имао неку корист, нпр. положи за Ц категорију па може да иде у Немачку да вози аутобус, или тако неки ситан ћар.
Можда лечење на ВМА, можда храну, спавање у нормалним условима. Има војни рок својих позитивних нузефеката на јавно здравље и друштвени систем - ту се види где живимо и са киме живимо.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°497
Cekaj, a kako nece uzimati ljude iz srednje klase? To je teorijska apstrakcija, nikome ne pise na celu da je srednja klasa.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°498
Exemptions.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°499
Летећи Полип wrote:Cekaj, a kako nece uzimati ljude iz srednje klase? To je teorijska apstrakcija, nikome ne pise na celu da je srednja klasa.
Da ali i ti verovatno intuitivno znaš profil u kome će izbegavanje vojne obaveze biti norma.
Inače i ja sam skeptik i rekao bih da će biti nešto pokaznog regrutovanja i to je to. Mi nemamo ni organizacioni ni moralni kapacitet za obavezni vojni rok, toliko smo se iskvarili da je to recept za u najboljem slučaju grotesku a u najgorem - tragediju goru od one u Ribnikaru.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°500
Nema tragedije, niko nece videti bojevu municiju.