Vučićeva Srbija
- Post n°776
Re: Vučićeva Srbija
Ja se sećam kad je 93. Gruhonjić pravio racije po Srbiji i hapsio bosanske Srbe i slao ih oklen su došli.
- Post n°777
Он је носио мајцу БЕЛВЕДЕР 2021, о чему причамо? Да ли сте слушали о чему говори ДПС-ци на протестима у Белведеру, о тракторијади, протеривању ("мени је деда био носилац ордена народног хероја, ми ћемо правити тракторијаду!"). И онда дође Грухоњић и југословенским комунистичким поздравом подржи ДПС и Мила Ђукановића.
Ја после овога стварно немам апетит да дисецирам и анализирам Грухоњићев политички рад нити да улазим у ситна цревца или кривично-правне одговорности нити да се правим да је то једна бенигна личност, либерални анти-националистички универзитетски професор. Опростићете ми на тој површности, али видео сам довољно и мени не треба ту нека дубока анализа текста, лика и дела и тражење длаке у јајету. У осталом, политика је 2024 мало финија игра пуна финеса и сигнализације, не оставља сваки политички актер папирни траг својих политикантских стратегија (Вучићев "зини да ти кажем" нетранспарентни став који никад не открива карте на изволте свима).
За мене је он Самарџић број 2.
Не знам шта је тада Грухоњић писао 1993.
Свака прича о томе да се РС укида, уништава и да ће се распасти, да нема легитимитет, да је у питању "геноцидни" и "шумски" ентитет има као последицу рушење Дејтона, одузимање права на самоуправу и опстанак тих људи у Босни.
Ја после овога стварно немам апетит да дисецирам и анализирам Грухоњићев политички рад нити да улазим у ситна цревца или кривично-правне одговорности нити да се правим да је то једна бенигна личност, либерални анти-националистички универзитетски професор. Опростићете ми на тој површности, али видео сам довољно и мени не треба ту нека дубока анализа текста, лика и дела и тражење длаке у јајету. У осталом, политика је 2024 мало финија игра пуна финеса и сигнализације, не оставља сваки политички актер папирни траг својих политикантских стратегија (Вучићев "зини да ти кажем" нетранспарентни став који никад не открива карте на изволте свима).
За мене је он Самарџић број 2.
Не знам шта је тада Грухоњић писао 1993.
Свака прича о томе да се РС укида, уништава и да ће се распасти, да нема легитимитет, да је у питању "геноцидни" и "шумски" ентитет има као последицу рушење Дејтона, одузимање права на самоуправу и опстанак тих људи у Босни.
Last edited by Јанош Винету on Sun Mar 31, 2024 11:29 am; edited 1 time in total
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°778
ovo su prilicno besmislene rasprave. pitanje za suvara i tebe je jednostavno: zasto morate da lazete o izjavama gruhonjica da bi ste dokazali da treba da izgubi posao? mislim zaista cemu lagati?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°779
aj se ne zajebavamo, da je Dinko Sakic ziv i da je u nekoj kombinaciji sa SNS, isti ovi ljudi bi mu aplaudirali. Nista od svega ovoga nema veze ni sa Srbima iz RS ni sa ustasama.
Uostalom, evo 1 tekst na tu temu https://pescanik.net/slowaci-u-naprednjackoj-srbiji/
Uostalom, evo 1 tekst na tu temu https://pescanik.net/slowaci-u-naprednjackoj-srbiji/
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°780
Ма нема шта да лажемо, не допада ми се човек и желим му све најгоре и далеко му лепа кућа. То је све. Образлажем зашто ми се не допада.
Вучић га сигурно неће отпустити са факултета јер не пита се он за то него етички савет факултета и колектив на тој катедри који га је изабрао у звање редовног професора. Грухоњић је редовни професор, не може добити отказ тако лако (ваљда). А и баш ме брига. Нека иде код Мила Ђукановића у ЦГ да ради на факултету са својим другарима из ЛСЦГ.
Вучић га сигурно неће отпустити са факултета јер не пита се он за то него етички савет факултета и колектив на тој катедри који га је изабрао у звање редовног професора. Грухоњић је редовни професор, не може добити отказ тако лако (ваљда). А и баш ме брига. Нека иде код Мила Ђукановића у ЦГ да ради на факултету са својим другарима из ЛСЦГ.
Last edited by Јанош Винету on Sun Mar 31, 2024 11:37 am; edited 1 time in total
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°781
@fica
tacno. a eno je andrea koja histerise po FB a njen ljustac sargarepe tiki tiosav u pecatu intervijuse prave slowaci.
ma pazi ovde je sve jednostavo: u pitanju je reketaska ucena da se stane u vrstu oko napradnjecke politike i da se sprovodu istraga unutrasnjeg neprijatelja kroz nacionalnu homogenozaciju.
tacno. a eno je andrea koja histerise po FB a njen ljustac sargarepe tiki tiosav u pecatu intervijuse prave slowaci.
ma pazi ovde je sve jednostavo: u pitanju je reketaska ucena da se stane u vrstu oko napradnjecke politike i da se sprovodu istraga unutrasnjeg neprijatelja kroz nacionalnu homogenozaciju.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°782
Нема заиста неке супериорне логике него већинска Србија наравно не воли кад се подржава ДПС и Мило.
Вучић исправно ради. Испитује ставове друштва, пушта пробне балоне, баца ровца. Шиканира Грухоњића па гледа ко се хвата на бућку са које стране, ко ће га бранити а ко осуђивати.
НВО ни да писну. Апелаши 88 такође.
Вучић сада проба колико може да иде у њиховом потискивању и шиканирању. Проблем је ако он заиста нема намеру да их политички потискује него што кажеш само увежбава своју параполитичку машинерију.
Ја то не бих звао "националним хомогенизовањем" него тиме што је сте - увежбавањем своје параполитичке навијачке машинерије у НС и гледањем ко се хвата на бућку са које стране.
Вучић исправно ради. Испитује ставове друштва, пушта пробне балоне, баца ровца. Шиканира Грухоњића па гледа ко се хвата на бућку са које стране, ко ће га бранити а ко осуђивати.
НВО ни да писну. Апелаши 88 такође.
Вучић сада проба колико може да иде у њиховом потискивању и шиканирању. Проблем је ако он заиста нема намеру да их политички потискује него што кажеш само увежбава своју параполитичку машинерију.
Ја то не бих звао "националним хомогенизовањем" него тиме што је сте - увежбавањем своје параполитичке навијачке машинерије у НС и гледањем ко се хвата на бућку са које стране.
Last edited by Јанош Винету on Sun Mar 31, 2024 11:45 am; edited 1 time in total
_____
- Post n°783
ZA STA DA OSUDI GRUHONJICA NVO? ZA NESTO STO NIJE REKAO?
mislim sve je lako kad si lazov! ljudi vole da cuju da dobijaju rakcine od NATO a ne da umiru zato sto ne idu kod lekara u rastocenom zdravstvenom sistemu.
vole da cuju da je virus najsmesniji, da je bombardovanje nicim.izazvano, da su albanci jedva bolji od zivotinja koje instinktivno mrze srbe, da putin vodi odbranbeni rat
mislim sve je lako kad si lazov! ljudi vole da cuju da dobijaju rakcine od NATO a ne da umiru zato sto ne idu kod lekara u rastocenom zdravstvenom sistemu.
vole da cuju da je virus najsmesniji, da je bombardovanje nicim.izazvano, da su albanci jedva bolji od zivotinja koje instinktivno mrze srbe, da putin vodi odbranbeni rat
_____
- Post n°784
Зар не би НВО и опозиција требало да га брани а не да га осуђује?
Ма шта није рекао? У политици се не изговара све. Ради се на осећај, на сентимент, на емоцију, на сигнал.
Мени је била довољна она мајица БЕЛВЕДЕР 2021, морам признати.
Ма шта није рекао? У политици се не изговара све. Ради се на осећај, на сентимент, на емоцију, на сигнал.
_____
- Post n°785
Drago mi je da ima ljudi koji posredno ili neposredno podržavaju nacističke prakse, a studentsko događanje jeste to.
- Post n°786
Јанош Винету wrote:Зар не би НВО и опозиција требало да га брани а не да га осуђује?
dobro sada vec trolujes
_____
- Post n°787
:ne zna da postavi link:ficfiric wrote:Uostalom, evo 1 tekst na tu temu https://pescanik.net/slowaci-u-naprednjackoj-srbiji/
Ustаše u naprednjačkoj Srbiji
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°788
A ni ti
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°789
konjski nil wrote::ne zna da postavi link:ficfiric wrote:Uostalom, evo 1 tekst na tu temu https://pescanik.net/slowaci-u-naprednjackoj-srbiji/
Popravio sam ti neispravan link
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°790
ficfiric wrote:konjski nil wrote:
:ne zna da postavi link:
Popravio sam ti neispravan link
- Post n°791
meni radibela maca wrote:A ni ti
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°792
Koliko je sve ovo tvoja šoljica rtanjskog čaja!
Et JŠ
Et JŠ
- Guest
- Post n°793
Ма да, што више објашњаваш све је јасније шта си и ко си. Оно, мени је одавно било јасно.Јанош Винету wrote:Ма нема шта да лажемо, не допада ми се човек и желим му све најгоре и далеко му лепа кућа. То је све. Образлажем зашто ми се не допада.
- Guest
- Post n°794
РС јесте геноцидна творевина и склона паду из читавог низа разлога, од којих су многи везани за корупцију и криминал дотичне “самоуправе”. Идеја да је неопходно трпети фашизам, насиље и криминал да би се обезбедио “опстанак Срба у Босни” јеЈанош Винету wrote:
а) чудовишна, и
б) потпуно погрешна. Твоја логика је, као што и сам кажеш, од “баш ме брига, нећу да се удубљујем, видим шта ми покажу и чујем шта ми кажу” врсте. Кристално јасан пример у којој мери и на који начин малограђанштина отвара врата фашизму.
- Post n°795
nije jos otvoreno radno mesto na Zanrovima, cekaj da se rascisti prvo, pa onda to
_____
????
- Post n°796
На ово би НемаКантрија могао да дода само једно Q.E.D. јер си управо то урадио - упро прстом у неком безвезном правцу, правећи се невешт, а ни речи о изреченом.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°797
Ja? Nemam ja nista da kazem o izrecenom
_____
????
- Post n°798
beatakeshi wrote:Ja se sećam kad je 93. Gruhonjić pravio racije po Srbiji i hapsio bosanske Srbe i slao ih oklen su došli.
To je drugo, ko ih šalje odakle su došli da gine i ubija "balije", taj nije oostaša, već antiglobalista i borac protiv novog svetakog poretka.
- Guest
- Post n°799
Домаћи фашисти = патриоте. Домаћи антифашисти = сл0вакци. Језик је жива ствар…
едит: Бумеру, иде ми више на курац овај твој скрипт! Има када баш хоћу да напишем реч на слово У, и ниједна друга реч ту не стоји.
едит: Бумеру, иде ми више на курац овај твој скрипт! Има када баш хоћу да напишем реч на слово У, и ниједна друга реч ту не стоји.
Last edited by No Country on Sun Mar 31, 2024 5:20 pm; edited 1 time in total
- Post n°800
kad neko krene da se ocituje o tome kakvu ko ima fizionomiju, to je dobar znak da je antifasista
_____
????